promaster

Medlem sen 2005-04-24
228
Bidrag
83
Hjälpsamröster
Ubiquiti Networks UniFi AP AC Lite
4.3
(40)
854 kr
3 år sedan*
Efter en veckas användning och placeringsändringar av dessa tre är jag mycket nöjd med dessa accesspunkter, har tidiagre kört med två Asus RT-N66U en på varje plan har över lag haft ok täckning i huset, (trä kåk på 180m2 i två plan plus källare) men ville ha en bättre central hantering och vlan separering på gästnätet då barnens alla vänner och deras paddor o telefoner på ett säkert sätt skall vara separerat från mitt övriga nät. Smidigt att det ingår poe adaptrar till dessa då min nuvarande switch inte har poe. Ett litet bekymmer jag hade var ett dessa är så starka att nästan alla enheter i huset, (just nu 24st) nådde alla ap, för att lösa detta har jag ställt ner uteffekten till medium på alla enheter och lagt dem på egna kanaler så kör inte auto läge på 2.4Ghz bandet då det är här det oftas krockar med grannarna. Har även aktiverat en nivå på -90dBm så roamingen skall fungera bättre och stängt av den blå leden så de inte syns lika tydligt. så här i efter hand hade det nog räckt med en eller max två enheter i mitt hus, men nu har den ena fått flytta ut i garaget så jag har full täckning även på hela tomten. Min Nexus 6P får 196/279mbit på bbk med dessa vilket är helt ok.
*Redigerades 2 månader sedan
Fresh Ventilation Intellivent 2.0
3.1
(5)
1 379 kr
2 månader sedan
Fungerat sedan 2005 till nu 2020 så får väll anses helt ok.
Meater+
3
(1)
1 190 kr
5 månader sedan*
Ok idag testade jag denna termometer, har en Weber Genesis gasolgrill. Först ville den uppdatera firmware innan den gick att använda detta tog 11min. Enl guiden som startar skall man inte skicka in den för långt i köttet. Kör fyra brännare på 50% och ca 275 grader i grillen. Väljer vilket typ av kött jag skall köra och vilken bit. Lägger köttet på grillen och stänger locket, får då larm i telefonen att den inte hittar termometern. Flyttar laddbasen som ligger inne på bordet ca 3m från grillen till sidebord på grillen ca 40cm från köttet och så hoppar den igång igen. Man ser vilken temp köttet har och vilken temp den skall upp i, jag kör idag gris så den vill upp till 63 garder, kan tyckas lite lågt. Efter en stund kommer beräknad sluttid upp 17min. Vänder köttbiten några gånger och man kan i en fin graf se hur temperaturen ökar, när det är 5 min kvar får jag en påminelse, och efter 5min att köttet är klart att läggas på vila vid sidan om. Rullar in köttet i folie får upp en ny timer denna gång utan tid. efter ca 10min säger den att köttet är klart och den visar nu 67 grader. Skär upp köttet och är mört och fint, är mycket nöjd. Nu till det som inte är lika bra. Den klarar inga 50m i avstånd kanske om det är fri sikt. gick iväg till köket kanske 6-7m i ett trähus med treglasfönster och då klagar den på att den tappat kontakten. Nästa problem, den börjar varna/larma om tempen i grillen går över 280grader att man skall genast ta bort den från grillen annars går den sönder. Vid detta tillfälle visar grillens temp ca 250grader, och endast tre brännare är på lägsta nivån. Vad är då bra. Trådlös och laddninsbar man kan ha flera givare kopplade i samma app. Är den då värd priset, nja vet inte ännu. Avstånds problemet kan jag leva med, det som stör mig är max 280 grader. Men kostar ju som en hotellnatt så vad är dyrt.
*Redigerades 5 månader sedan
Apple iPhone 11 Pro Max 64GB
3.7
(16)
10 585 kr
5 månader sedan*
Skiljer ju inget mot IPhone3 i utseende, så stor display och så kan man inte ställa storleken på ikonerna helt bedrövligt tror ju man har en leksak i handen. Snygg design i övrigt, men varför klä baksidan i glas ! Bra högtalare tydligt och högt ljud. Extremt överprisad ett pris på 8000 hade varit mer ok. Men dottern blev glad när hon fick den för jag letar vidare efter en riktig telefon.
*Redigerades 5 månader sedan
Sony Xperia 5 Dual J9210
4.3
(8)
5 499 kr
6 månader sedan
Överlag bra telefon bra skärm och ligger bra i handen, snabb och responsiv. ljudet i högtalaren är lite lågt. även vibration är inte super starkt. Och som tidigare har nämts fungerar fingerskannern på sidan dåligt. Helt ok batteritid brukar ha ca 40% kvar efter en full dags arbete. Ogillar alla appar som inte går att avinstallera, varför inte bara köra pure Android. Och är nog lite överprisad känns som den borde kostat max 5500sek.
BRL Electronics SE
Utmärkt
(500+)
OK
9 månader sedan*
Har inte gratis frakt som annonseras på prisjakt när man sorterar varor inkl frakt, tillkommer 79 SEK.
*Redigerades 9 månader sedan
MikroTik Cloud Router Switch CRS305-1G-4S+IN
3.8
(1)
1 366 kr
9 månader sedan
Prisvärd 10gigs switch för att tex utöka antalet 10g portar till Miktrotik CSS326 med en dac kabel. Eller bara för att få 10gig mellan NAS och datorn. Myckel enkelt webgui med all överblick och konfig man behöver. Helt fläktlös med möjlighet till dubbel strömmating och även via PoE in på koppar porten. Bra snmp stöd med även temperatur på switchen. Bra och enkel VLAN support. Stöd för igmp snooping för IP-TV.
MikroTik Cloud Smart Switch 326-24G-2S+RM
3.4
(3)
1 312 kr
9 månader sedan
Mycket prisvärd switch, enkelt och bra webgui, startar på 1sec efter att den fått ström. Helt fläktlös men finns plats för fläkt men skall klara temp upp till +70c utan. Har två SFP+ 10gig upplänks portar, har stöd för LACP. Bra stöd för SNMP går även att få ut temp via SNMP Funkar bra med IGMP snooping för IP-TV. 16K mac-adresser
Asus RT-AC68U
4
(130)
1 190 kr
6 år sedan*
Asus fortsätter att leverera mycket bra routrar, och uppdaterar dem löpande. Grymt bra med OpenVpn stöd i original firmware nu. Uppdatering: 2019-12-23 Skönt att vissa leverantörer underhåller sina hårdvaror med firmwares under en längre tid, bra jobbat Asus.
*Redigerades 10 månader sedan
Kingston SSDNow A400 SA400M8 120GB
2.8
(1)
260 kr
ett år sedan
Köpte två för att köra mirror på boot till mitt system, den ena dog efter 3 dagar !
Sida 1