Cempa70

Medlem sen 2005-03-26
38
Bidrag
12
Hjälpsamröster
Jabra Elite 75t Wireless In-ear Headset
Full Star 1
4.1
(96)
1 699 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Imponerad av dessa. Äger sedan tidigare Sony WF-1000XM3 och dom får se sig slagna på alla punkter. Det enda Elite 75t saknar i jämförelse är ANC. Men jag upplever att det inte spelar någon större roll då dessa sitter bättre i öronen och således också isolerar bort bakgrundsljud väldigt bra. Man kan dessutom ha dom på sig länge utan obehag i jämförelse med WF-1000XM3 som skaver i öronen efter ett tag. Laddnings-caset är väldigt smidigt, ca hälften så stort som Sonys case. Har faktiskt inget negativt jag kan komma på i nuläget. Bra ljud, smidiga, bekväma, bra samtalsljud (WF-1000XM3 är inte ens i närheten), bra batteritid. Rekommenderas varmt. Uppdatering: Det enda problemet för mig efter 3-4 månaders användning är att det uppstår störningar i form att dom klipper ljudet ibland. Detta uppstår för mig endast när jag parat dom med min HTPC iofs. Kan därför ej utesluta att det är HTPC:n som är problemet. Parade med mobilen funkar dom hur bra som helst. Har nu också kommit ANC via mjukvaruuppdatering. Tycker dock inte att det är speciellt effektivt. Hjälper en aning. För övrigt mycket nöjd fortfarande.

Onkyo TX-RZ1100
Full Star 1
4.4
(4)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Riktigt vass receiver. Valde mellan denna och Onkyo TX-RZ810. När Hembiobutiken hade kampanj och denna prissänktes till 17090:- slog jag till. Jag ångrar inte en sekund. Spelar upp film och musik med väldigt mycket kraft och dynamik.T ex är Pure Audio-läget under musiklyssning ren njutning. Kan nog definitivt konkurrera med en del rätt så vassa tvåkanals-förstärkare vad det gäller musiklyssning. Bilddelen i receivern presterar också mycket bra. Fått ett klart lyft i bildkvalitén överlag. Rekommenderar denna till fullo. 10 stjärnor.

Google Nexus 6 64GB
Full Star 1
4.3
(31)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 år sedan

Haft den i en knapp vecka nu och är mer än nöjd med denna telefon. Hade en LG G2 innan. Var väldigt nöjd med den, men då batteriet allvarligt började försämras så bestämde jag mig för att det var dags för en ny telefon. Valde Nexus 6 främst pga den helt underbara skärmen och byggkvaliten. Visst, det är en stor telefon men inte så stor att den känns besvärligt stor i mitt tycke. Får plats i byxfickan och då har jag även telefonen monterad i ett case från Spigen. Inte upplevt lagg eller några andra problem överhuvudtaget än så länge. Grym telefon på alla sätt. Tummen upp!

Benq W1400
Full Star 1
4
(8)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 år sedan

Bra och prisvärd projektor. Bytte till denna från en Mitsubishi HC5500 och jag är hittills mycket nöjd. Har den placerad i ett ljust vardagsrum och det funkar väldigt bra. Ljusstark, skarp bild, naturtrogna färger. Generellt bra "tryck" i bilden med bra kontrast. Svärta är inte superbra, men tillräckligt bra. Vill man ha en proj med bättre svärta får man generellt betala betydligt mer pengar. 3D har jag ännu inte testat så det kan jag i nuläget inte ge omdöme på. Minuset som jag ser det, är den manuella lensshift-funktionen. Jag hade min tidigare proj placerad på en hylla centrerad i mitten gentemot min duk. Hade tänkt att placera denna på samma hylla, speciellt efter att jag frågat min handlare om det skulle fungera med tanke på lensshift vilket han menade att det skulle göra. Men det gick inte alls. Bilden är (som hos de flesta andra dlp-projar) ordentligt uppåtkastad. Lensshift-funktionen är ytterst marginell, flyttar inte bilden särskilt mycket. Man kan undra varför BenQ slänger in denna funktion när den ändå gör så lite skillnad. Så, om du funderar på denna så får du vara beredd på att du måste placera projektorn i taket eller väldigt högt upp på väggen. Sammantaget är detta i mitt tycke en mycket bra projektor och den får 9 stjärnor av mig. Med bättre lensshift hade den fått 10.

Cowon X7 120GB
Full Star 1
2.2
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Sin vana trogen så tillverkar Cowon oftast spelare med väldigt bra ljud. Det gäller även den här. Det finns massor av ljudinställningar, och du kan konfigurera ljudet precis som du vill ha det. Det finns till och med pitch! Batteritiden är i tillägg väldigt bra. Jag har endast laddat den en gång sedan jag köpte den, och det har gått ett par veckor nu sedan dess med ca två timmars lyssning per dag. Och batteriindikeringen visar ändå 3 av 4 pinnar. Nu till det sämre. Displayen är resistiv (de flesta smartphones t ex har kapacitiva displayer som jämförelse), vilket gör det svårare att få displayen att reagera på tryckningar. Och när vissa knappar är väldigt små så är det j-vligt svårt att träffa rätt om du inte har väldigt små fingrar. Väldigt störande. Speciellt när man är på språng och enkelt vill kunna komma åt vissa funktioner. Vet inte hur Cowon tänkte där riktigt, förhoppningsvis kanske det kan ändras med firmware-uppdateringar i framtiden så att en del knappar blir mer lättåtkomliga. En annan negativ aspekt är att spelaren är stor och klumpig. Jag har inte använt spelaren till något annat än att lyssna på musik ännu, så jag ger mig inte på att recensera hur bra den är på övriga funktioner. Summa summarum så är det en spelare med mycket bra ljud. På enbart bedömning av ljudet får den 10 stjärnor av mig. Gränssnittet är förvisso snyggt, men problemet med den resistiva displayen och de små knapparna gör att betyget som helhet dras ned till en sjua.

Dustin Home SE
Bra
(500+)
Utmärkt
Redigerades 10 år sedan

Har under ett antal år handlat prylar av Dustin och det har funkat klanderfritt varje gång. Överskådlig hemsida och enkelt att hitta det man söker. Mycket snabba leveranser. Hur bra supporten är vet jag dock inte då jag ej stött på några problem och ej har behövt använda mig av supporten. Vilket bara det borgar för ett bra betyg.

CykelCity
Bra
(9)
Utmärkt
Redigerades 10 år sedan

Fantastisk service i butiken i Stockholm. Mycket kunnig och proffsig personal.

Asus Eee PC 1225B - 1,65GHz DC 4GB 320GB 11,6"
Full Star 1
3.9
(17)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Har ingen direkt erfarenhet av netbooks, så jag har inte så mycket att jämföra med. Men för mina användningsområden passar den här riktigt bra; dvs surfa, skriva dokument, kolla film, tv-serier mm. Fick hårddisken utbytt mot en ssd via en deal på Dustin och det gör den snabb och väldigt tyst. Batteritiden är bra och byggkvalitén känns gedigen. Rekommenderar definitivt denna utifrån mina erfarenheter.

Cambridge Audio Azur 751BD
Full Star 1
4.5
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

På plussidan: + Smidigt och snyggt gränssnitt. + Snabb uppstart oavsett om man matar den med blu-ray-, dvd- eller cd-skiva. + Bild är i toppklass. Jämfört med min PS3 så är det stor skillnad i bildkvalité. Uppskalningen ger verkligen nytt liv i gamla dvd-filmer. Och bluray-filmer är ren njutning att beskåda. + Mycket bra ljud. De högklassiga flerkanalsljuden som numera huserar på bluray-filmer kommer väl till sin rätt och låter fantastiskt bra. Cambridge:s satsning på det analoga ljudet märks verkligen när man spelar cd-skivor, tvåkanals musiklyssning via analogt låter även det mycket bra. + Youtube-streaming har tillkommit efter uppdaterad mjukvara från Cambridge. På minussidan: - Undertexter till t ex mkv-filer (srt-filer bl a) klarar spelaren inte av. - Cambridge har med uppdaterad mjukvara nu alltså lagt in Youtube. Det funkar dock väldigt dåligt eller oftast inte alls. Får hoppas att Cambridge fixar till det till nästa uppdatering. Sammanfattningsvis är detta en mycket bra bd i mitt tycke. Hur prisvärd den är beror lite på vad man värderar, vill du ha en bd som klarar av både film och musik på hög nivå är detta en spelare för dig. Är du först och främst ute efter bra bild kan du hitta likvärdiga spelare för mindre pengar. Jag är på det stora hela mycket nöjd med denna.

Shure SE425 Wireless
Full Star 1
3.9
(7)
2 249 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Väldigt detaljrikt och klart ljud i dom här pluggarna. Färgar ljudet väldigt lite, för att säga överhuvudtaget inte alls som många andra pluggar har en tendens att göra (dominerande bas, diskant osv). Vill påstå att SE425 är mer korrekta i ljudåtergivningen än mina tidigare SE530. Basresurser saknas i jämförelse med SE530, men å andra sidan upplever jag en mer korrekt basåtergivning. Och basen räcker till alldeles ypperligt. Jag lyssnar på väldigt mycket olika typer av musik och har aldrig känt att jag tycker att basen är otillräcklig. Kabeln känns väldigt stabil i jämförelse med förra SE-serien och lär inte gå sönder i första taget. Jag fick kabelbrott på mina tidigare SE530 vilket är ganska surt på ett par så pass dyra pluggar. Det lär inte hända i första taget med dessa. Skulle det mot förmodan ändå hända, så går det att byta ut kabeln till skillnad mot tidigare SE-serien. Det känns som ett stort plus. Är lite pyssligt att få pluggarna att sitta bra i öronen, speciellt i början när man är lite ovan. Men när man väl fått in snitsen och får dom på plats så blockerar dom bort yttre ljud väldigt bra i vanlig Shure-anda. Jag använder mina till ren musiklyssning och även till musikutövande (medhörning i studio mm.) och dom funkar alldeles ypperligt till båda aktiviteterna. Nackdelen jag kan hitta är att den lite kraftigare kabeln är ganska tung och lång, vilket gör att kabeln inte är lika flexibel som tidigare SE-serien som hade delbara kablar, därav en stjärnas avdrag i betyg. Sammanfattningsvis kan jag absolut rekommendera dom här till er som funderar. I mitt tycke är det här dom mest prisvärda pluggarna i SE-serien.