Prisjakt

krille_ro

Medlem sen 2005-02-24
53
Bidrag
61
Hjälpsamröster
Samsung Galaxy S23 Ultra 5G SM-S918B Dual SIM 8GB RAM 256GB
Full Star 1
4.9
(12)
8 483 kr
k
krille_ro
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
7 månader sedan

Bästa telefonen blev ännu bättre. Kommer från en S21 Ultra. Och kameran som var galet bra har blivit ännu bättre. Man har äntligen lyssnat på kunderna och fimpat exynos processorn.

Samsung Galaxy S23 Ultra 5G SM-S918B Dual SIM 12GB RAM 512GB
Full Star 1
4.8
(13)
12 978 kr
k
krille_ro
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Supersnabb och superkamera. Vad mer kan man begära. Hade S21 ultra och den här är sååå mycket bättre. Konstigt att man hävdar att den är dyr när en iPhone 14 Pro max 512GB är 4000.- dyrare utan att någon reagerar på det priset. Enda nackdelen jag kan komma på är att den inte har en LiDAR sensor.

Meta (Oculus) Quest 2 128GB
Full Star 1
3.6
(17)
3 190 kr
k
krille_ro
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
2 år sedan

Riktigt cool. Är förvånad hur bra det är, och hur mycket material det finns. Jag vet inte vad alla gnäller om. För det här priset finns inget bättre just nu.

Sage Appliances Oracle Touch SES990
Full Star 1
4.3
(10)
17 990 kr
k
krille_ro
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Kan inte ge något annat än högsta betyg. Gör väldigt gott kaffe. Har inställningsmöjligheter för alla smaker. Innan hade jag en Siemens EQ6 som jag varit nöjd med men saknat möjligheten att verkligen få till ett program som jag ville ha det. Den här ger det + så mycket mer. Om man vill kan man köra manuellt som i en vanlig espressomaskin. Eller så gör man eget program. Den är tillräckligt enkel för att hela familjen ska kunna använda den och definitivt kompetent nog när det kommer till kaffe-nörden i mig. Några saker som extra sticker ut jämför med min gamla: - Avtagbar bönhållare. Superenkelt att byta till en annan typ av bönor om man vill. På min gamla var man tvungen att vända hela maskinen upp och ner om man vill ta ut bönorna. - Inställning av malningsgrad. En ratt på sidan med 1-50 skala ger exakt den malningen man vill ha. Supersmidigt. - Tung och gedigen. Min gamla funkade bra men var ganska plastig trots priset. Den här är som en stridsvagn, men alla viktiga delar i rostfritt stål. -Praktiskt förvaringsfack för nödvändiga rengöringsverktyg i själva maskinen så man inte tappar bort dem. En liten men ack så finurlig detalj. Enda nackdelen om någon är priset. Fast den går att hitta till bra pris när det är erbjudanden

Apple iPhone SE 2020 (2nd Generation) 3GB RAM 64GB
Full Star 1
3.6
(44)
2 219 kr
k
krille_ro
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Ska säjas att jag har haft androidlurar fram till nu. Fick den här som firmatelefon. Det som slår mig är hur omodernt iOS är jämfört med Android. Det känns som man stannat i tiden sen 2008. Jag är van med att kunna ändra allt som jag vill ha det. Är det en app som jag tycker är dålig är det enkelt att installera en annan istället på Android. På iPhone är man mycket mer låst. Med just SE märker man att det är en "billig" lur. Skärmen är betydligt sämre än på min Samsung och kameran suger. Men den har bra batteritid faktiskt. Synd bara att den inte är billig...4700:- är ocker för vad du får jämfört med Android. Efter ett år så är det ett par saker som slår mig. Vibrationen är patetisk dålig. Trots att den ligger precis bredvid mig på ett tyst kontor så hör jag den inte. Min Samsung nästan hoppar på bordet. Skärmen är sååååå dåligt och liten. När man vant sig vid en högupplöst, 120Hz Oled skärm så är det lite orättvis men ändå. Tills slut fick jag byta tillbaka till en Android, Samsung S21. Ångrar inte en sekund och har lär mig min läxa. Once Android always Android😉

Netgear Orbi RBK50 Kit (2-pack)
Full Star 1
3.5
(24)
6 995 kr
k
krille_ro
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Hastigheten är det inget fel på men har haft en del barnsjukdomar och ostabila firmwares. Inne på mitt tredje år som Orbi användare. Använde trådlös backhaul i början och som många beskriver så var det ostabilt till och från. Men jag löste det hela med att göra trådad mesh mellan routern och ett par av satelliterna (har 1+4st totalt) och efter det är nätet superstabilt och har inte startat om på snart 1 år. Man ska hålla sig till firmware-versionen som är stabila har jag också lärt mig. Googla och kolla vilken som gäller.

CDON
Bra
(500+)
k
krille_ro
53 omdömen
UtmärktRedigerades 3 år sedan

Funkar överlag väldigt bra. Har beställt massor av dem under åren och är + medlem. Bra med fri frakt. De få gånger det har varit strul har det berott på att det är CDONs samarbetspartner som strular. Fast det är lätt att se vilken leverantör som kommer leverera varorna så man har alltid möjligheten att bojkotta leverantörer. CDON är i stort sett bara en handelsplats numera och det mesta levereras av andra. Därav leverans från olika ställen och flera olika pris på samma produkter. Konceptet är likt Amazon och man får vara noga med att kolla vilken leverantör som står under "Säljs och skickas av". Det ger förvisso ett väldigt stor utbud med samtidigt risken att man råkar köpa från en strulkälla. Så kolla vem som har levererat och ge dem dålig recension i stället. Att bara ge dåligt omdömet till CDON hjälper knappast andra konsumenter. Man måste få reda på vilken leverantör ni har haft problem med för att kunna göra ett aktivt val och välja bort dem.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G SM-G998B Dual SIM 12GB RAM 128GB
Full Star 1
3.7
(26)
10 490 kr
k
krille_ro
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Wow! Alla ni som gnäller om exynos vs 888, Lägg av! Ni har inte ens testat telefonen. Än mindre ägt den. Och skillnaden är marginell vid normalt användande ändå... Kolla tex på The Tech Chap test på Youtube så ser ni att skillnaden är försumbar för det mesta. Jag har den. Den är snabb och kameran är fantastisk. Just nu det bästa du kan få i en mobil. Zoomen funkar verkligen till skillnad från S20 Ultra. Mycket tack vare superstabil optisk bildstabilisering. +Kameran är grym. Vad man än vill göra. Macro, zoom, porträtt, landskap. Den klarar allt. +Batteriet är över förväntan. Med storleken på skärmen, cpu och 120 Hz var jag orolig, men den klarar lätt en hel dag och jag har fortfarande 20% kvar på kvällen. +Skärmen är så bra det kan bli. Superskarp och behagligt snabb med 120Hz. Framförallt ljusstyrkan är extrem. Inga problem när solen ligger på. + Snabb! Ja, ja. Jag har också kollat benchmark-klippen på youtube. Men allvarligt. Hur ofta tänker du sitta och stirra på Geekbench 5 snurra på mobilen? Inte jag iallafall. -Bixby är tyvärr fortfarande kvar...men går att stänga av. Undrar när Samsung kommer ge upp... 😁 -Minnesplatsen är det synd att man snålade in på. Framförallt eftersom man har 3 SIM platser med eSIM inräknat. -Synd att man inte gjorde plats för en s-pen i själva chassit. Fast då hade det ju varit en Note... - Knappar på bara en sida tar ett tag att vänja sig vid. - I tyngsta laget med sina 227g Är den värd pengarna? Ja det beror på. Mycket pengar för en mobil förstås, men vill man ha det bästa kostar det... Och just nu finns det inte konkurrent som kommer i närheten av den här kamera-monstret. Uppdatering: Nu har jag haft mobilen i ett tag och kompletterat med en s-pen. Roligt för att göra små teckningar, men knappast något jag kommer använda i längden. En funktion som dock är rejält underskattat är trådlös DeX. Man kan enkelt få upp mobilen i datormode på kompatibla TV apparater. Batteritiden är bland det bättre jag upplevt. Håller lätt en hel dag med flitigt användande och Netflix tittande. Så bra att jag ibland glömt ladda mobilen på natten och ändå haft ordentligt med batteri kvar dag två. Har hunnit prova på 5g hastigheten i centrala Stockholm och wow! 1 Gbs är inte dåligt, men å andra sidan kanske man får med alla 5g mobiler.

Samsung Family Hub 2.0 RF56M9540SR (Rostfri)
Full Star 1
2
(1)
38 990 kr
k
krille_ro
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Efter ett par veckors användande börjar jag få en uppfattning om vad man kan använda den här leksaken till. Det är fortfarande ganska ont om applikationer till den men Samsung lovar att det kommer uppgraderingar framöver. Man får väl se om det stämmer. Innandömet är ganska opraktiskt utformat, och svårt att få till en bra placering av allt som man vill ha i kylen. Ett stort plus för flexizonen som går att använda som kyl. Annars hade den varit för lite för en stor familj. Vi har kopplat in en Ring dörrklocka med kamera som det finns stöd för. Väldigt bra att bilden kommer upp på kylen när det ringer på dörren. Mycket av funktionerna är mest försäljningsgimmick, men ett par saker är väldigt praktiskt. Inköpslistan funkar jättebra. Så fort man tar det sista fyller man i lista på kylen så ploppar det upp i telefonen. Sen att kunna ha recepten nära till hands är guld värt. Vet inte om det är värt priset men har man råd och är lite pryltokig skulle jag slå till. Uppdate 25/2-2021 : Efter att ha haft kylskåpet i 1,5 år r kan jag konstatera att det nog inte kommer några fler appar. Riktigt tråkigt Samsung. Framför allt appar som vi i Sverige skulle vilja ha som t ex ICA och aftonbladet saknas. Men också appar för andra smarta hem produkter som vi har. Yale, Hue, Ikea, Grohe och Sonos är knappas ovanliga fabrikat. Inte ens Google Home finns. Det enda som finns är Ring vilket iofs funkar väldigt bra. När någon ringer på dörren kommer bilden upp direkt. Hade varit smidigt att kunna öppna Yale låset också från kylen men nej det finns det ingen app för...