Prisjakt

Mega-Man

Medlem sen 2011-12-04
55
Bidrag
188
Hjälpsamröster
CDON
Bra
(500+)
M
Mega-Man
55 omdömen
Usel3 månader sedan

Funkar så länge de skickar rätt varor. Själv fick jag fel varor. Gjort reklamationsärende/returärende där de står svar inom 1-2 arbetsdagar. Fick automatisk bekräftelse på mitt ärende avs mottaget ärende. Nu gått två veckor utan svar. Går inte heller få tag i per telefon. Varorna skickades ändå direkt från cdon.se… Så snacka om att servicen är kass. Deras retursystem behöver verkligen ses över!

Sonos Sub Mini
Full Star 1
4.5
(2)
5 171 kr
M
Mega-Man
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Förvånansvärt bra. Hade tidigare den stora Sonos Sub 2 som jag haft tillsammans med Beam såväl som Arc. Då jag bor i lägenhet och sällan kan dra på ljudet sålde jag den stora och köpte denna igår i samband med att den släpptes. Mitt vardagsrum är ca 20kvm och jag tycker denna fyller rummet mer än väl med bas . Den är väldigt rapp ljudmässigt och funkar bra även vid lägre volymer. Upplever att musik såväl film låter bättre med min Arc + 2x Sonos One med denna sub. Den tar dessutom mindre plats. Känner inte allts att den är sämre än den stora subben. Snarare tvärtom i min lägenhet då jag aldrig maxar volymen ändå. Och skulle jag ändå göra det så är mina kvadratmeter ändå begränsade. Tror denna duger mer än väl för 90% av alla sonos användare. Kan varm rekommendera om man vill unna sig lite ”lyx”. Det negativa man kan säga är väl priset. 5500 är ganska mycket. Å andra sidan åldras en Sonos sub väldigt bra så det är nog ingen dum investering om man kollar filmer och lyssnar på musik emellanåt. Designen är en smaksak så den utelämnar jag att skriva om.

Nintendo Game & Watch: Super Mario Bros.
Full Star 1
3.2
(10)
613 kr
M
Mega-Man
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Ahh så nära perfekt produkt men som vanligt är det bara nästan rätt. -Saknar fotstöd -Alldeles för få spel. På denna borde i vart fall ligga Mario 1,2,3 från Nintendo 8 bit + super mario land från gameboy. När man ändå skall tillverka något så kostar det ju INGET göra det ordentligt. Zelda versionen av Game & Watch kommer vara en bättre produkt pga av att de inte saknar spel. Denna däremot är endast värd att ha för oss Nintendo fanboys - men inte mer än så.

Denver PFF-1011
Full Star 1
5
(3)
M
Mega-Man
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Köpte till morsan. Hon är så nöjd och berättar ofta om ny bilder som dyker upp på hennes fotoram. Så smidigt att släkt och vänner kan lägga upp bilder på distans. Blir en levande tavla i deras hem. Förmodligen den bästa present man kan ge någon som har barn och barnbarn.

Baby Brezza Formula Pro Advanced
Full Star 1
4.6
(7)
3 189 kr
M
Mega-Man
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Underbart för mig som pappa att slippa väcka mamma på sena kvällar och nätter för att ge lille knorr mat. Somnar rätt gött på pulver dessutom. Vissa tycker säkert att det är slappt att inte blanda själv men denna ger ju perfekta doseringar och perfekta temperaturen så inbillar mig att denna är bra i det syftet också. Guds gåva till mänskligheten!

Bravely Default II (Switch)
Full Star 1
5
(1)
275 kr
M
Mega-Man
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Har älskat tidigare Bravely Default till 3Dsen. Tänkte gå in och skriva en recension om spelet men så läste jag omdömet från "WithFieryTruth" och blir därför kortfattad. Faktum är att jag instämmer på SAMTLIGA punkter med "WithFieryTruth". - Det som stör mig mest är 1. Den låga frameraten, som dessutom är ojämn och ryckig. 2. Kontrollen är inte följsam. Det känns som att från det att man trycker på en knapp så händer det lång tid efter på skärmen. Ingen responsiv kontroll helt enkelt. Det gör att man missar vissa avgörande moment som t.ex. när man skall skaffa sig combat-advantage. 3. Ingen auto-battle vilket gör grinden oerhört plågsam. Och tro mig, det finns mycket grind att göra med tanke på alla asterisker (jobb) som man får - så det är mer eller mindre byggt för att man skall grinda och optimera sin "build". 4. Sidequesten är nästan överflödigt många i synnerhet då de inte erbjuder någon större variation. Samtliga av ovanstående punkter hade de ju LÄTT kunnat fixa utan att bygga om spelet från grunden så det känns faktiskt som rent slarv att släppa spelet i detta skick. Förhoppningsvis patchar de bort några av problemen med uppdateringar- men känns tveksamt. Det finns dock en hel del plus också. En sådan sak är musiken i spelet som absolut håller hög klass. Men som den grinder och optimerare jag är och älskar dessa JRPG i old-school så kommer jag ändå köra igenom spelet. På grund av att jag gillar genren så mycket sätter jag ändå 3 av 5. Men det kommer ta mig måååånga timmar den completionist jag är. Utan auto-battle vid grindningen är dock frågan om jag inte hinner gå in i väggen innan dess.

Samsung QLED QE65Q80T 65" 4K Ultra HD (3840x2160) Smart TV
Full Star 1
4.1
(15)
M
Mega-Man
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Är hyfsat nöjd i förhållande till priset jag gav vilket var 12990 kronor. + Bra bild + 120 Hz + Freesync + Rappa menyer Dock endast 120 Hz freesync på en av fyra HDMI ingångar. - 1. Är halvdan eARC eftersom om att den inte stödjer LPCM vilket både LG:s årsmodeller 2019 samt 2020 stödjer. Är väldigt besviken över detta då jag tex inte kan få surround-ljud till min Nintendo Switch via ljudlimpan och dess bakhögtalare. Det är rentav bedrövligt att den inte har det stödet. Det SKALL stödjas om specar tvn som eARC kan tyckas. Känner att man blev lurad här faktiskt. Jag tog detta för givet att det skulle stödjas. Googla eARC vad det skall vara kapabelt till och se själva. 2. Disney+ med flera har i skrivande stund INTE stöd för Dolby Atmos i appen på Samsung tvn. Däremot har den det på många andra plattformar. Också extremt slött av Samsung att inte få till detta tillsammans med Disney. Netflix på TVn har dock Atmos stöd. 3. Kan ej styra vissa av mina enheter med fjärrkontrollen till tvn. Till exempel går det inte att styra min Xbox Series X vilket jag hade velat göra då jag ofta kollar på blu-ray och inte vill använda en handkontroll för detta ändamål. De kallar fjärrkontrollen ”Smart remote” men den är ju inte särskilt smart om de inte patchar in nya enheter efter hand. Vill helst slippa att ha massa kontrollers liggandes på tv-bordet... 4. Får ibland meddelande att tvn inte stödjer upplösningen från den senaste digitalbox Arris 5305 från Telia. Detta meddelande fick jag aldrig på min gamla Samsung TV från 2017 med samma digitalbox. Det finns ett antal minus som påverkar mig. Men de jag nämnt ovan är sådana som enkelt borde kunnas avhjälpa med mjukvaruppdateringar Men Samsung har visat sig vara extremt slöa gällande detta. Känns som om de redan har fokus på tv apparaterna för 2021. Känslan blir därför att produkten nästan är perfekt för priset men känns nu istället halvfärdig. Om de inte löser i vart fall 2-3 av ovanstående punkter inom kort blir det LG eller Sony nästa gång jag köper en TV. Tråkigt då jag som sagt i övrigt är nöjd. Rent slarv av Samsung.... Obs! Är skriven vid senaste mjukvara 24e februari 2021 vilket är version 1460.9. Betyget kan komma att höjas till en 5a i framtiden vid vettiga mjukvaruppdateringar som löser ovanstående problem. Skriv gärna ett PM till mig om ni lyckats lösa någon av mina punkter på minus-listan.

Sonos Arc
Full Star 1
4.2
(26)
9 180 kr
M
Mega-Man
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Min erfarenhet av Sonos: Har Sonos högtalare i hela hemmet. Till TV:n har jag vandrat följande väg Playbar -> Beam -> Arc. Till limpan har jag subwoofern samt två stycken Sonos One. Omdöme av Sonos Arc: Nöjd rent ljudmässigt och designmässigt. Underbart att man nu kan ha limpan längre in mot väggen då HDMI ingången är vinklad åt sidan. Sonos funkar också utmärkt att integrera i hemmet med stöd för alla musiktjänster och google home (som jag använder för att spela musik, tända och släcka lampor samt starta robotdammsugare). Perfekt med Dolby Atmos. Denna kommer stå sig bra över tid, känns verkligen modern. Det som gör att jag i skrivande stund inte kan ge denna full pott är följande: 1. Saknar stöd för LPCM vilket är något bl.a. Nintendo Switch använder för att skicka ut sitt surroundljud.Det går alltså INTE att få ut via Arc. 2. Saknar stöd för all form av DTS. Vilket i praktiken innebär att vissa Blu-ray inte får surroundljud då många använder DTS som ljudspår på sitt surroundljud. 3. Saknar HDMI ingång - vilket i praktiken innebär att för att du tappar en HDMI ingång på TV:n och bara får tre istället för fyra. Med tanke på hur många spelkonsoler, digitalbox, Apple-TV osv man har idag blir det i vart fall för mig bekymmersamt med endast tre HDMI på TV:n. Finns HDMI switchar men... nja, inte vart så nöjd med de jag har provat. Dock inget jättestort problem. Det går ju flytta HDMI sladdar. 4. Då det inte finns någon HDMI igång så innebär det i praktiken att du behöver en nyare TV med HDMI 2.1 (eller mer korrekt: stöd för eARC) såsom LG:s nyare OLED för att kunna ta del av Dolby Atmos. Atmos kräver nämnligen högre bandbredd och det klarar inte lägre versioner av HDMI av. Visst, det finns filmtjänster som använder Dolby Digital+ och lyckas således få ut Atmos ljud genom att komprimera. Men det är långt ifrån alla filmtjänster och appar som stödjer detta. På min Samsung från 2017 stödde ingen app Atmos trots att TV:n har stöd för Dolby Digital+. Apple TV kan du INTE få ut Dolby Atmos om du inte har en nyare TV då Apple har beslutat att inte komprimera ljudsignalen. HDMI med stöd för eARC krävs (är uteslutande tv apparater med HDMI 2.1). Hade Sonos Arc haft en HDMI ingång... ja då hade det inte vart några problem att köra in Apple-TVn där och man hade haft Atmos oavsett TV. Punkt 1 kommer förhoppningsvis att lösa sig när Sonos i framtiden uppdaterar mjukvaran. Tror det kommer. Det är en för stor grej av dem att missa. Okomprimerat ljud är alltid bäst så förstår inte varför Sonos utelämnat detta. Är inte ens en fråga om licenskostnad som med DTS. Punkt 2 kommer förmodligen aldrig att lösa sig. Sonos kommer inte betala för DTS licens. I praktiken är det ingen big deal. Man klarar sig utan DTS då inga av de stora filmtjänsterna använder det (de kör Dolby). Men visst, ett problem om du kollar mycket på Blu-ray som inte sällan kör DTS. Känns dock som att DTS är på väg att försvinna i takt med att fysiska filmer övergår till streaming. Punkt 4 kommer om några år inte vara några större problem då fler och fler TV apparater får HDMI 2.1. OBS. Märk väl att Sonos INTE går att gruppera tillsammans med andra smarta högtalare såsom Googles. Alla kör slutna ekosystem idag tyvärr... Uppdatering 2020-11-01: Sonos har nu officiellt gått ut med att en uppdatering som gör att Sonos Arc får stöd för LPCM är under utveckling. Förhoppningsvis kommer den innan årskiftet. Uppdatering 2020-11-11 Sonos ARC stödjer nu LPCM. Se till om du köper en TV i framtiden att den stödjer HDMI 2.1 och därmed har stöd för eARC. Även ett måste att tvn kan vidarebefordra LPCM ljud (passthrough) men det kan de i regel om den har dessa två nämnda. . Uppdatering 2020-12-14 Det är funktionen eARC (enhanced audio return channel) du vill ha på tvn för att få ut max av limpan. Kommer vara standard på alla premiumodeller från välkända märken på 2021 modeller och framåt. Finns dock redan på toppmodeller år 2020 - dubbelkolla innan du köper! Slutsats: Gav ursprungligen en 9a, har nu uppdaterat till en 10a. Smågrejor som avsaknad av HDMI-in samt DTS enda bristerna. I övrigt fulländad på alla sätt! Ser mig inte byta ut denna kommande 10 åren då den är rejält framtidssäkrad. Se bara till att din TV är det också så kommer du inte ha något att klaga på! :).

Story of Seasons: Friends of Mineral Town (Switch)
Full Star 1
5
(1)
269 kr
M
Mega-Man
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Det egentliga Harvest moon! Måste ge spelet toppbetyg, inte på grund av att det är det bästa spelet någonsin men då är en härligt stimulerande grind som är sällsynt nuförtiden. Bondelivet har aldrig varit bättre än så här. För er som gillar Harvest moon eller typ spel likt Stardew valley så är detta ett givet köp! Detta spel är dock lättare att sätta sig in i än Stardew Valley (på gott och ont). Delvis på grund av att det bygger på ett äldre spel. Spelet bygger på GBA spelet: Harvest moon: Friends of mineral town. Det i sin var byggt playstation 1 spelet: Harvest moon: Back to nature. Har spelet mängder av harvest moon spel och mina favoriter är Harvest moon: Back to nature. Även SNES spelet Harvest moon spelades otaliga timmar. Tycker faktiskt att detta toppar dem.

Sega Mega Drive Mini 2019
Full Star 1
4.7
(3)
M
Mega-Man
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan

Väldigt bra! Ägde en Mega-drive som liten och denna har fått mig att känna mig som barn på nytt. Många bra spel, autentiska kontroller. Inte mycket att klaga på men kan nämna två minus nedan. Sladden till handkontrollen är lite för kort för att räcka till soffan. Går att lösa med USB-förlängning eller att man köper 6-knappskontrollen tillverkad av Retro-bit. Även om det är 40 spel, och 30 av dem är bra klassiska spel så saknas fortfarande en hel del (oundvikligt). Hade önskat spel såsom NHL94, Alladin och Sonic 3. Men man kan inte få allt. En solklar 9 av 10!