Prisjakt

Zormin

Medlem sen 2005-01-03
28
Bidrag
21
Hjälpsamröster
Kingston USB 3.2 Gen 1 DataTraveler microDuo 3C 256GB
Full Star 1
2
(1)
259 kr
Z
Zormin
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 16 dagar sedan

Var ute efter en USB-sticka med både USB-A och USB-C. Valde mellan denna och SanDisk Dual Drive. Valde denna då den var liten och såg fräck ut, vilket jag direkt ångrade när jag fick hem den. Den är långsam (10MB/s skriv) och det lila plasthöljet är mest i vägen än att det tillför någon funktion. Men visst. Den var billig och gör sitt jobb.

Berlins Ur
Utmärkt
(19)
Z
Zormin
28 omdömen
Utmärkt5 månader sedan

Liten butik med kunnig och trevlig personal. Jag har köpt flera klockor av dem.

Bose QuietComfort 45 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.1
(10)
2 899 kr
Z
Zormin
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Har både QC25 och QC35 II och "behöver" två NC-lurar. Mina QC25 har väl börjat göra sitt och det här med sladd börjar bli gammalt, så när Netonnet sänkte QC45 till 2990 kr slog jag till. Blev tyvärr omedelbart besviken. Extremt vass diskant och bumlig bas. Som om Bose gjort ett U på equalizern i standardutförande. Tänkte att det bara var att fixa det i appen, men icke. Ingen equalizer. Inte ens olika ljudprofiler. Båda föregångarna har bättre ljud i mitt tycke. Andra stora besvikelsen blev det här med att kunna ha dem till datorn och mobilen samtidigt. Tyvärr är det omöjligt för mig. Jag spelar musik från datorn och då hackar/laggar strömmen. Officiella lösningen från Bose är att koppla ifrån mobilen. Då funkar det. Hade det inte varit för att jag fått dem betalt via jobbet hade de åkt tillbaka. Uppdatering: Har insett att ljudet fungerar som det ska om jag spelar musiken genom mobilen istället för datorn. Jag kan fortfarande styra Spotify från datorn. Lite bökigt men acceptabelt. De får fortfarande bara två stjärnor från mig.

Samsung Galaxy Buds Plus SM-R175 Wireless In-ear
Full Star 1
4.3
(54)
1 096 kr
Z
Zormin
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Jättesmidiga lurar med bra ljud. Om man har en eller flera enheter från Samsung. Jag har en Samsung Galaxy S10e telefon och parningen var otroligt smidig. Sen parade jag dem med min Dell laptop. Det gick också smidigt, MEN till min stora besvikelse kan man inte ha lurarna anslutna till både telefonen och laptopen samtidigt. För att använda laptopen måste man först koppla bort dem från telefonen och vice versa. Efter lite googlande visar det sig att de bara stödjer multipla samtidiga kopplingar mot enheter från Samsung. Hade jag vetat om det innan hade jag förmodligen valt ett par Sony WF-1000XM3 istället. Men jag kommer ändå behålla dessa eftersom det primära var att kunna ha dem till telefonen.

Thule Pack 'n Pedal Commuter Pannier II
Full Star 1
5
(2)
Z
Zormin
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Seriös väska med smart upphängning, men observera att med 18 liter kommer man inte så långt. Dator, matlåda och regnkläder, sen är det nästan fullt. Måtten är missvisande. Väskan är oval i basen och den angivna höjden och bredden stämmer bara om man plattar ut väskan. När den är full är den inte alls så stor.

Vaude Luminum Performance Pants (Herr)
Full Star 1
5
(1)
825 kr
Z
Zormin
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Mycket bra byxor för cykelpendling. Smarta kardborreband på underbenen så att man kan dra ihop byxorna så de inte fladdrar och fastnar i cykeln. De är förstärkta i rumpan vilket har varit den svaga punkten på alla andra regnbyxor jag cyklat med. Något smala i midjan dock, därav inte full pott. Jag är knappast någon tjockis (vidd 31 i jeans), men det är precis så att jag får byxorna i storlek medium över höften om jag har jeans på mig.

Cykelkraft
Dålig
(500+)
Z
Zormin
28 omdömen
DåligRedigerades 6 år sedan

Har gjort tre beställningar på div tillbehör hos Cykelkraft. Leveranserna har gått rimligt fort. Inget att klaga på där. De har en bra och snygg hemsida, men många tillbehör saknar utförlig beskrivning. Detta gör att man får söka runt på andra webbsidor efter fullständig information för att det ska bli rätt. I senste beställningen hjälpte inte ens det och jag har nu tvingats skicka tillbaka en sak som inte passade. Försökte kontakta dem på mail men det var helt omöjligt. Fick svar efter över en vecka, men då var det redan för sent. Returen skötte jag via hemsidan och den hanterades också rimligt fort.

Scott E-Sub Speed 2015 (Elcykel)
Full Star 1
3.5
(2)
Z
Zormin
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Har haft min i en vinter och en vår och det har inte varit helt smärtfritt. - Framlyset, som sitter under framskärmen, tog in vatten och pajade redan efter 2 månader. - Pga felmontering gick baklyset mot hjulet när jag körde över ojämnheter, blev sönderskavt, tog in vatten och pajade efter 3 månader. - Det började knaka om motorfästena efter 4 månader. Motorn fick skruvas bort, fästena fettades in och motorn skruvades dit igen. - De elektriska växlarna är lite slöa, dvs man måste sluta trampa helt för att växla annars orkar inte servot byta växel. Det hade varit bättre med en manuell Alfine där man kan trycka i växlarna med fingrarna på ett helt annat sätt. - Det blir ryckigt när man ligger och pendlar på hastighetsspärren, även i läge Normal. I läge High blir det väldigt ryckigt. Systemet från Bosch är helt klart mjukare. - Växlarna 1-4 är helt oanvända. Varför har man ens så låga växlar på en elcykel? Men jag tycker generellt att alla elcyklar är för lågt växlade. Man cyklar alltid på högsta eller kanske näst högsta växeln. - Den snygga matta gröna färgen skavs bort väldigt lätt. Där bygellåset ligger mot ramen och framskärmen när den står låst är all färg bortskavd. Om jag skulle köpt en ny elcykel igen i 30.000 kronors-segmentet hade det inte blivit en Scott E-Sub Speed. Det hade snarare blivit en Scott E-Sub Evo som har lysen utanför stänkskärmarna, manuell Alfine-växel och Bosch-system. Uppdatering: 5 månader efter första lampbytet pajade framlyset igen. Reflektorn skakade loss från sitt fäste inne i lampan. Uppdatering: 5 månader efter andra lampbytet pajade framlyset igen. Reflektorn skakade loss även denna gång. Bra jobbat Scott! Verkar som framlyset har en livstid på ca 5 månader vid vanlig cykling på asfalt. Uppdatering: Efter drygt ett år pajade baklyset igen. Fantastiskt. Uppdatering: Någon månad efter att baklyset pajat gick bakskärmen av vid fästpunkten vid snedstaget mellan sadelstolpen och baknavet. Bakskärmen alltid har flexat mycket eftersom det är så långt mellan fästpunkterna. Det resulterade förmodligen i materialutmattning. Prolog: Efter alla problem så gick Scott med på att jag skulle få en ny vanlig lamplösning och nya skärmar utan hål för de infällda lamporna. Det innebar även montering av pakethållare för att fästa ett vanligt baklyse. Problem var bara att de inte hade reservdelar tillverkade eller kunde beställa dem specifikt. De fick vänta på 2017 års produktion, beställa en cykel som inte skulle levererats med skärmar, pakethållare eller lysen, lägga till det som extrabeställning på den cykel, ta av alla delar när väl cykeln tillverkats och kommit till Sverige, och skicka delarna till min lokala handlare. Det tog ca 4 månader. Nu 1,5 år efter inköpet har jag äntligen en cykel som förhoppningsvis kommer fungera. Bara det att de nya skärmarna som kom var samma skärmar som jag hade, dvs med hål för infällda lampor. Jag orkar inte bråka mer. Det får vara hål i skärmarna nu.

Britax Max-Fix II
Full Star 1
3
(3)
Z
Zormin
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Denna fungerar i praktiken bara för mindre barn. Isofix-infästningen är så urbota dumt konstruerad så vår normallånge 2,5-åring inte har plats med benen längre. Problemet är att bygeln som ska ligga tryckt mot ryggstödet i sätet inte är justerbart. När du skjuter in stolen blir det inte mycket benplats över. Vidare kan man inte låsa stolens isofix-armar vid montering av stolen. För att få den på plats man måste ha aparmar, små händer och vara stark för att både komma till att hålla i stolens isofix-armar samtidigt som man trycker fast dem i bilens isofix-byglar. I övrigt är stolen lättanvänd när den väl sitter på plats. Synd bara att vi nu måste köpa en ny stol till vår 2,5-åring. Vi trodde att vi skulle kunna ha denna tills det var dags med framåtvänd stol.

Sony Xperia Z5 Compact E5823 2GB RAM 32GB
Full Star 1
3.2
(73)
1 783 kr
Z
Zormin
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Letade efter en liten smartphone med bra prestanda för att ersätta min Samsung S4 Mini som kändes ganska trött 2016 och valet föll på denna. Initialt kändes det bra med en rapp och modern smartphone. Vattentåligheten är också ett plus eftersom jag är ute i naturen en del. Men jag blev snabbt besviken på två saker. 1. Det visas inga "badges" som indikerar hur många olästa e-mail, SMS, mm man har. Det går säkert att trixa till själv, men orka liksom. 2. Man kan inte ange mailalias i Sonys medföljande mailklient. Jag var på vippen att lämna tillbaka den bara för detta innan jag sansade mig och började köra med Googles standardklient istället. Med tiden har jag börjat irriterat mig på fler saker: * On/off-knappen som sitter på sidan kommer man åt hela tiden när man håller den som en normal människa. * Hörnen är väldigt skarpa och känns som de vill komma ut genom byxorna när man sitter ner. * Den blir väldigt varm så fort man gör något mer avancerat än att läsa mail. * Kameran stänger av sig självt efter några sekunder om man inte tar någon bild. Att fota barnen kräver därför nerver av stål eftersom kameran har en tendens att stänga av sig lagom när barnen sitter still, kameran fått fokus och man precis ska ta en bild. * Den låser upp sig själv i fickan och hittar på saker. En gång lyckades den skapa en tom ny profil, vilken nästan gav mig en hjärtinfarkt. Vet inte vad det beror på och har aldrig haft det problemet tidigare med någon smartphone. Jag saknar min gamla Samsung S4 Mini...