Prisjakt

fredl

Medlem sen 2004-11-29
10
Bidrag
6
Hjälpsamröster
Proshop
Utmärkt
(500+)
f
fredl
10 omdömen
OK4 dagar sedan

Inget specifikt om Proshop men man bör vara medveten om att Postnord har börjat hålla paket från Danmark för tullhantering vilket kan innebära försening. Gäller inte enbart mig (finns tråd på Swec). Man får ta hänsyn till det om man beställer något som man har bråttom att få. Annars är Proshop i sig väldigt bra och fram tills nyligen har frakten flutit på bra.

Roligabrädspel.se
Utmärkt
(15)
f
fredl
10 omdömen
Utmärkt2 år sedan

Fräsch och smidig hemsida. Roligt utbud med spel i olika kategorier. För mig var leveransen blixtsnabb, paketet fanns hos ombudet mindre än 24h efter beställning. Väldigt bra packat utan onödigt stora emballage med mycket döyta.

Newport Home Interiors
Dålig
(8)
f
fredl
10 omdömen
Usel4 år sedan

Har tidigare fått varor från Newport i gåva från olika arbetsgivare och uppskattat dem. Hösten 2019 så kör de en ganska hård kampanj på Facebook för att sälja direkt till privatpersoner. Mitt råd är följande: köp bara varor som du har sett i verkligheten och vet att du verkligen vill ha. Newport har ett rent uselt returhanteringssystem där de inte erbjuder returfraktsedlar. Du som kund måste i stället köpa returfrakt som kontantbetalande kund på Postnord. Newport verkar inte heller ha avtal med Postnord om MyParcel Return vilket innebär att du måste betala för utkörning till dem vid en retur. Att returnera ett påslakanset som kostade 599 kr skulle kosta drygt 200 kr. Undvik och köp av bättre säljare (eller i fysisk butik)!

Samsung UE82MU7005
Full Star 1
5
(9)
f
fredl
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Har velat lite fram och tillbaka gällande ny tv i drygt ett år. Har köpt och lämnat tillbaka LG OLED 65C7 och Philips 75”. Främsta anledningen var att efter att ha haft 60” plasma i tre år så kändes både 65 och 75” som en för liten uppgradering storleksmässigt för att göra det värt att lägga så mycket pengar. Vi kollar mycket TV-serier. Allt i från gamla Columbo till West World. Mycket 90-tals sitcoms som inte har den bästa upplösningen. Matar man teven med bra källmaterial (720p eller gärna 1080p) så kan det bli fantastiskt bra bild. Men även SD från Boxer fungerar ofta helt OK. Svärtan är betydligt bättre än väntat. Sitter på drygt 3,5 meter och det fungerar fint! Hade önskat mig att man hade fått med en normal fjärr med snabbknappar för siffror och bildinställningar. Betalade 27 990:- på Elgiganten och det är mycket tv för pengarna. Använder inte smartfunktionerna utan kör Apple TV och kommer skaffa en shield.

SeaSea
Bra
(224)
f
fredl
10 omdömen
DåligRedigerades 7 år sedan

uppdatering 2017-05-22: Jag har nu fått komplett leverans av varan tre veckor efter beställning. Fick påpeka i butik att varan inte var komplett när jag först hämtade ut den efter ca 10 dagar från det att jag beställde den. De skulle då försöka ordna så att den saknade delen skickades direkt hem till mig. Har fått ligga på butiken hela tiden och fråga, de har inte hållit mig uppdaterad. I och med förseningen så kunde inte båtverkstaden montera in varan så som det var tänkt i samband med övriga åtgärder så det kommer att kosta extra för montering. För att summera läget: Så länge som Seasea inte har ett välfungerande system för lagerstatus så kan jag inte rekommendera köp via nätet. Att man som kund ska behöva ligga på för att få uppdateringar om vad som händer fungerar inte 2017. Önskar att jag hade köpt min vara någon annanstans och inte gått miste om flera fina dagar ute med båten. Har kunnat se att den saknade delen har funnits i lager hos andra SeaSea butiker och varför man inte kunde ordna så att de skickade den till mig förstår jag inte. Det sticker lite extra i ögonen att de har skickat ut flera mejlkampanjer för varan under tiden jag har väntat. Prisförtjänsten (för min del) för att köpa hos Seasea jämfört med annan leverantör äts upp av fördyrad installationskostnad. Ursprungligt omdöme: Beställde en kampanjvara via webben för snart en vecka sedan. Varav skulle levereras till min närmaste SeaSea butik (upplevde inte att det fanns något annat alternativ, dvs ingen möjlighet till leverans från centrallager hem till mig). Fick en orderbekräftelse och sedan dess har inget hänt. Visserligen har det varit helgdagar men jag har hunnit beställa och fått leverans från flera andra leverantörer för betydligt senare beställningar. SeaSea är vassa när det gäller priset och utbud, men beställning via webben når inte upp till den nivå som man förväntar sig 2017. Har provat att ringa butiken men fick inte kontakt med den person som hade koll på nätbeställningar. Mina empiriska data visar med andra ord, har du bråttom, köp det du vill ha direkt i din butik (nätpriserna gäller även i butik) eller välj annan leverantör. En annan märklig egenhet är att annonserade priser i butiken (dvs prisskyltar) inte gäller om priset på nätet har ändrats, t.ex. vid kampanjavslut. Skulle köpa en vara som var skyltar för 299:-, i kassan var priset 650:- och fick inte köpa trots prisskylten. Valde att avstå och köpte samma vara för 145:- hos en annan leverantör. Vet inte om det är en officiell policy de har, men det känns lite märkligt. Annars har de (åtminstone i min lokala butik) en bra utställning och kunnig och trevlig personal, men upplevelsen som kund via webben lämnar mycket att önska.

Amazon Kindle 5
Full Star 1
4.5
(4)
f
fredl
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Jag läser i princip bara böcker på engelska. Har de senaste åren mest lyssnat på ljudböcker då tillgången till bra böcker via audible är helt suverän och fungerar bra på promenad eller när man jobbar med något fysiskt. Sedan Amazon köpte Audible och införde Whisper-Sync for voice har jag testat att läsa några böcker med Kindle appen på iPad mini och min Lenovo Yoga HD+, det är dock väldigt ansträngande för ögonen att läsa några längre stunder på en surfplatta. Har lånat en iRiver Story och testat e-ink men i och med att den bara stödjer ePub och manuell synk via datorn så användes den inte så flitigt. I dagsläget (januari 2015) så är det bara Kindle Voyage som har fysiska knappar för att bläddra sidor vilket för mig är ett måste för en bra läsupplevelse. Kindle 5 var därför ett utmärkt alternativ för mig eftersom den har dessa knappar samt stödjer alla funktioner som jag efterfrågar. Läser sällan i sängen på kvällarna så avsaknaden av belysning var mest ett plus då jag tycker att det är behagligare för ögonen. Hade lite problem att hitta ett bra fodral eftersom min Kindle 5 är en två år gammal modell, men det löste sig på Amazon:s USA sajt där jag hittade ett bra fodral från Fintie. Kindle 7 som är dagens motsvarighet har touchskärm och inga fysiska knappar för navigering. För somliga ett plus, dock ej för mig.

Onkyo TX-NR636
Full Star 1
4.1
(15)
f
fredl
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Första receivern under 5kkr som stödjer Dolby Atmos! I samband med Elgigantens nattrea passade jag på att fynda denna för under 3kkr, "street price" på den verkar pendla mellan 4 och 5 kkr annars. Lät den ligga kvar i sin kartong tills den 29/9 när Onkyo (mfl) släppte uppdaterad mjukvara för att stödja Dolby Atmos. Än så länge har det endast släppts två blu-ray skivor som har Dolby TrueHD med Dolby Atmos, det är Transformers 4 och Dolby Atmos Demo Disc. Har båda två och måste säga att Dolby Atmos blev ett stort kliv upp. Har haft ganska många förstärkare (och även försteg/slutsteg) i mina dagar, men nu för tiden håller jag mig till mellanklass med listpris kring 5 - 6 kkr. Mest nyilgen har jag kört en Pioneer VSX-923 i vårt dedikerade biorum och dessförinnan var det en Denon 1610. Var lite skeptisk till att prova en Onkyo eftersom de har fått ett lite sämre rykte på senare år med produkter som lider av HDMI-problem, överhettning och i allmänhet trötta menyer. Onkyo har också valt att inte licensera Audessey till sina 2014 apparater utan satsar istället på en egen kalibreringsmotor. Hade Audessey i 1610:an men efter det var det MCACC i 923:an. Kan inte påstå att jag tycker att 636:an gjorde ett sämre jobb. När det gäller OSD och dylikt så är grafiken på menyer kanske lite snyggare på t.ex. Pioneer 923 och 924 samt Sony 1040 / 1050. Alla dessa faktorer bleknar dock efter att man har kört igenom Atmos demoskivan. Har inte varit med om något liknande sedan en av de första Arken när Harman demade Lexicon MC-12 med Logic 7 och ett M&K system. Det blir så mycket mer levande ljud att man få gåshud. Onkyo är därmed på ensamt majestät i sub 5kkr klassen fram till de andra aktörerna släpper sina uppdaterade modeller (skulle tro tidig vår 2015). Jag kör Atmos i 5.2.2 konfiguration (har en vanlig XTZ sub och två buttkickers under soffan i bakre raden). Har Audio Pro högtalare i övrigt, även i taket. Som bildkällor använder jag Apple TV, PS3, Philips BDP-2180 och en WDTV Live.

LG 60PN650T
Full Star 1
4.4
(7)
f
fredl
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Prisvärd 60" (betalade 6990 hos komplett). Gick från en LG 50" så det mesta kändes välbekant. Det märks att jag har en full hd tv som är mer kräsen på källmaterial. 50" teven matades med SD material med mycket gott resultat. Använder främst apple tv med netflix och hulu plus samt hyr filmer via itunes store, men kollar även lite på Boxer. SVT HD ser riktigt bra ut! + *Naturtrogen bild *Bra menyer och inställningsmöjligheter *Tyst *Ingen SMART eller 3D *Bra mediaspelare via USB - *Bara två HDMI, väl sniket (föregångaren 60PA650 hade tre). Har ingen receiver i vardagsrummet då jag kör med aktivt 2.1 system. *Hade kunnat haft en enkel PVR / timeshift via USB utan att behöva fullödig smart-implementation När det är så här bra för 7000:- är det svårt att motivera att man ska ge betydligt mer för en 55" Panasonic (för att inte tala om 65")

Garmin Swim
Full Star 1
4
(4)
f
fredl
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Köpte min Swim efter att firmware 3.4 hade släppts. Simmar främst bröstsim för motion (håller en hastighet på drygt 2m 30s / 100m). Har hunnit med två pass så här långt och det är otroligt befriande att slippa räkna vändor eller rundor. Man kan fokusera på tekniken och jag känner att jag får ut mer av träningen. En nackel är att man i pausläge inte (såvitt jag vet) inte ser tydlig information om sträckan utan endast tiden. Klockan går att använda till vardagsbruk och batteriet (som man kan byta själv) ska räcka i drygt ett år. Man behöver alltså inte komma ihåg att ladda den som man måste göra med många andra träningsklockor. Har tidigare haft en SportCount Chrono 100 som är en manuell varvräknare som är anpassad för bland annat simning, där var man dock tvungen att komma ihåg att trycka på en knapp vid varje vändning och man kunde inte heller exportera tiderna till datorn. Det här är min första garmin-klocka med automatisk överföring via ANT+ (började med en Forerunner 100, sedan blev det en Forerunner 305 och nu senast en Forerunner 110). Har tidigare använt mig av Trainingcenter, men blev nu tvungen att gå över till Garmin Connect vilket är en ganska stor omställning. Föredrar egentligen att ha min data lokalt i ett program. Köpte min Garmin Swim för 1050:- på conrad.se med en 10% kupong. Det är den verkligen värd! Hade dock gärna sett att Garmin släppte en komplett klocka för inomhusträning som fungerar med footpod för löpband och crosstrainer. Visserligen kan man lösa "problemet" med en Forerunner 210 + Garmin Swim, men Forerunner 210 kräver laddning + manuell dataöverföring.

Benq E24-5500
Full Star 1
4
(1)
f
fredl
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Bra som extrateve, mindre bra som bildskärm (i alla fall från MacBook kopplad via displayport till HDMI). Det är möjligt att det hade blivit bättre från en PC eller om man använt VGA-kabel. + för bra möjligheter att ställa in olika parametrar, t.ex. overscan, zoom + för inbyggd mediaspelare som klarade av 16GB USB sticka med xvid på (har inte testat .mkv) + för bra och logisk fjärr + för bra pris (elgiganten 1990 kr) + för snygg design + för möjlighet till CA-modul Kommer förmodligen att returnera den pga av att den huvudsakliga användningen är bildskärm och först i andra hand som extrateve. I kök, barnrum eller sovrum är den kanon.