jenordfoto

Medlem sen 2011-08-02
41
Bidrag
47
Hjälpsamröster
SanDisk USB 3.0 Ultra 64GB
Full Star 1
2.8
(9)
89 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Köpte två stycken på Itsajten varav den ena är testad. Fungerar fint och skriver i 35-40mb/s, som utlovat vill jag betona. Jämfört med sina konkurrenter så är den mycket prisvärd sett till specen. Rekommenderar

Philips Hue Bridge
Full Star 1
4.1
(14)
479 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Funkar klockrent, har 9 ambient white lampor och två smartpluggar. Det som jag kan irritera mig på är bristen på widgets. Visst det finns två olika till Android, men det är inget som faller mig i smaken. Fin integration med Google Home dock, får komplettera med en smartthings hub senare.

Xiaomi Mi 10 5G 8GB RAM 256GB
Full Star 1
4
(10)
7 182 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Nu har jag haft nöjet att använda denna telefonen sedan den officiellt släpptes i Sverige och jag är allt annat än missnöjd. Jag vill börja med att tillägga att jag kört med iPhone i över 8 år. När smarttelefoner först började komma ut på marknaden på riktigt runt år 2010 så resulterade det i att jag köpte en HTC Desire - Det var en telefon med många brister, framförallt skärmen, internminnet och mjukvaran var saker som kunde få en att gå i taket på riktigt. Jag intresserade mig under samma tidsperiod för flashing och flashade faktiskt in den tidiga versionen av MIUI(Xiaomis OS) och minns att jag blev imponerad över det faktumet att mjukvaran var relativt lik iOS, men att man hade tagit godbitarna från båda operativsystemen. Just den telefonen hade jag i 1-2 år innan jag sålde den vidare och istället köpte en iPhone 4S, och tro mig när jag säger att det var som dag och natt. Oavsett så ledde det till att jag i nästan över ett decennium har kört med Apples telefoner. Nu är jag tillbaka med Android och MIUI och det har hänt mycket spännande sen sist. Valet stod mellan Mi 10 och Mi 10 Pro, och som vi redan vet så är skillnaderna minst sagt minimala, men beslutet landade ändå i en Mi 10 utan en bättre kamera, skärm och högtalare. Nog för att jag fotar mycket, men prislappen för att kunna zooma lite extra kändes helt enkelt inte värt pengarna. Mi 10 är en robust och välbyggd telefon med en fantastisk skärm, fantastiska högtalare och inte minst en fantastisk kamera. Har du inte intresset för att zooma så borde detta vara ditt förstahandsval när det står mellan de två modellerna då skillnaderna är för små för att ta hänsyn till. Kameran är fantastiskt när den väl fungerar bra. Ett problem som upplevs är att den, till skillnad mot iPhone gärna vill exponera för ljust. Problemet vill väldigt uppenbart i en dunkel miljö, exempelvis runt middagsbordet eftersom slutartiden blir längre än vad som är ändamålsenligt samtidigt som bilden blir för ljus - Irriterande. Batteriet är stort och jag klarar mig ungefär 1 1/2 dag under normal till måttlig användning och laddas 0-100 på 60 minuter med snabbladdaren som medföljer. Operativsystemet fungerar till belåtenhet vilket baseras på att det är snabbt och har minimalt till inga buggar alls. Menyerna är enkla och som jag tidigare trott så påminner det om ett iOS fullspäckat med funktioner och smarta idéer. Den enda egentliga downsiden är att att den inte är IP-klassad, så tappa den helst inte i vattnet - Den tål det säkert men det är onödigt att chansa. Alltså - En jättefin telefon, inte minst lämpad för dig som går över från Apple. Jag har svårt att se hur man skulle bli besviken på det man får här så därför rekommenderar jag denna. + Kamera + Batteri + Skärm + Operativsystem + Snabb + Högtalare + Användarvänlighet - Ej IP-klassad

Bosch WAY32899SN (Vit)
Full Star 1
4.1
(5)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Jättefin tvättmaskin som verkligen gör det den skall. Otroligt tyst och det enda du hör är själva skvalpandet från när tvätten åker runt i maskinen. De olika tvättprogrammen med tilläggsprogrammen EcoPerfect är perfekt när du är hemmavid, har all tid i världen och vill spara lite på elräkningen. Det negativa är att inte kunna ändra "slutsignal" för när tvätten är färdig. Du kan ändra ljudnivån, men jag upplever ändå att man lätt missar att tvätten är färdig. Köper du den flera tusen dyrare maskinen så får du "Home Connect" så att du kan se detta via en app, detta tycker jag att just denna maskin borde ha, men tyvärr så saknar den det. Detta faktum leder till att den får fyra stjärnor, men jag kan varmt rekommendera denna maskinen. Det är tveksamt om ni hittar en tystare maskin för pengarna.

Roborock S5
Full Star 1
4.7
(168)
4 889 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Klockren dammsugare som vi nu har haft äran att äga i drygt två år. Det finns egentligen inte så mycket att anmärka på utan det är en genomgående bra dammsugare. Förhoppningsvis så kommer den att städa lite mer logiskt när nya uppdateringarna kommer till den någon gång nu under 2020, det eftersom man då kommer att kunna märka upp rummen i huset.

Netgear EX2700
Full Star 1
2.8
(2)
485 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Den gör ju det den ska, men jag missade att den var utan 5ghz så den är helt oanvändbar för min del.

Apple iPhone 8 Plus 3GB RAM 64GB
Full Star 1
4.1
(21)
5 927 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Lik alla andra apple-telefoner och därefter ingenting speciellt att klaga på. Detta är första gången jag köpt en plus och det blev jag väldigt tacksam över, mest på grund av att man använder telefonen så mycket i vardagen och då gör det där lilla extra mycket. Hade en 6s tidigare men övergav den eftersom 12v-laddaren(kinaskräp, köp aldrig det) fick för sig att skicka på mer ström än vad den skulle vilket resulterade i att telefonen gick sönder. Uppdatering 2019-07-20: Nu har ett första problem uppstått och det är att ljudet från samtalshögtalaren skrålar så fort du närmar dig halva volymen. Sista gången som jag köper en iPhone. Och trots det fakum att man kostnadsfritt skickar in telefonen för reparation så har jag ingen utbytestelefon så det är ju helt lönlöst. Så nu har man en defekt telefon som kostade över 9000kronor...någon som vill köpa den?

Sony WH-H900N Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.8
(61)
2 413 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Fantastiska lurar som presterar väldigt bra sett till priset. Jag köpte dessa för under 1500kr och ångrar inte en spänn, fina register hela vägen in i trumhinnan! Fungerar även utmärkt att använda som headset, detta än om bakgrundsljudet hos andra parten kunnat vara lägre. Jämförde lite med Bose motsvarighet QC35 för skojs skull, och den största skillnaden var att det var mer bas i QC35-lurarna. Jag tycker personligen att allt lät klarare i H900N-lurarna. Man kan givetvis personifiera lite i equalizern vill jag påtala. QC35 vann dock utan tvekan när det gällde brusreduceringen, men då vill jag också påminna om att det är nästan dubbla pengarna. +Snygga +Ergonomiska +Lång batteritid +Lättmanövrerad +Grymt ljud +Bra pris +3,5 jack -ON/OFF kan vara svårt att känna

Asus ZenBook UX430UAR-PURE5X
Full Star 1
3.9
(5)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Fantastisk dator till utseende och prestanda! Det finns egentligen ingenting negativt att påpeka annat än att batteritiden hade kunnat vara bättre. Den ska ju enligt utsago klara 9h, men jag förstår att det gäller under extrema förutsättningar. Vissa har klagat på musplattan som skall enligt utsago låta mycket, men det är ingenting jag alls lider av. Sen har vi fingeravtrycksläsaren som folk har sagt ska vara dålig, men faktum är att jag inte haft ett enda problem med den. Utöver det så är skärmen helt fantastisk och har grym färghantering.

Bridgestone Potenza S001 235/40 R 18 95Y XL
Full Star 1
3.3
(1)
1 605 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Trevliga däck som passar dels för den lite passiva som gillar att gasa på lite ibland men också för personen som vill ha något trevligt nattetid när bilen ska piskas ända in på morgonen. Efter en sommar med dessa däck så konstaterar jag att väggreppet vid varmt väder är mycket bra men blir snabbt sämre desto svalare däcken är, och det märks ganska väl. Det är dock inget problem utan något man får lära sig leva med om man är ute efter prestanda för att passa varma sommardagar. Regn är inte heller ett problem. Jag var lite skeptisk efter en del recensioner jag läst men kan idag konstatera att däcken fungerar alldeles utmärkt i regn, jag har inte haft något problem alls och har plockat flera skarpa kurvor i höga hastigheter - Aldrig att däcken har känts osäkra eller farliga. Slutligen så har vi bullernivån och rullmotståndet som båda två är dåliga. Det är ett bra däck, och prioriterar man prestanda före komfort och billiga mil så kan jag varmt rekommendera detta däck.