Prisjakt

Mike_Of_Sweden

Medlem sen 2004-08-04
170
Bidrag
78
Hjälpsamröster
Xiaomi Trouver Power 12
Full Star 1
3.3
(1)
2 304 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
17 dagar sedan

Det här är min första "skaftdammsugare" och jag köpte denna som komplement till vår robotdammsugare. Har tänkt att använda denna för att dammsuga bord, hyllor, tangentbord, soffan, bilen mm. Har egentligen inte för avsikt att använda denna som golvdammsugare för det fixar robotdammsugaren utmärkt på egen hand, men har även testat det litegrann på mattor och golv. Maskinen känns gedigen, men något tung kan jag tycka. Dammsuger väldigt bra, tar upp allt från golv och tjockare mattor osv. Vissa tunna mattor går dock inte att dammsuga då de fastnar i munstycket och jag tror att det är den roterande borsten som orsakar det och inte själva suget. + Sugkraften + Batteritiden (använder den enbart på det mittersta av de tre effektlägena) + Ljudnivån (använder den enbart på det mittersta av de tre effektlägena) + Kvalitetskänslan, både maskinen och tillbehören känns välkonstruerade - Vikten - Väggfästet, tycker det är lite krångligt att sätta tillbaka dammsugaren i rätt läge Betalade 1519 kr på mellandagsrea och för det priset är det lätt 5 stjärnor, men ordinariepriset är ju det dubbla så kan inte ge den mer än 4

Elgiganten
Bra
(500+)
Bra
19 dagar sedan

Mitt betyg för Elgiganten gäller främst för köp via deras webbutik. Jag har gjort flera köp via Elgiganten de senaste åren då de har bra pris och bra utbud. Det enda negativa är att de envisas med att använda "Bring" som leverantör och endast Bring. Bring har dålig täckning i landet och då man väljer hemleverans (vilket är dyrare) så är det inte alltid de håller leveranstiden. Hade Elgiganten erbjudit alternativ till Bring så hade de fått högsta betyg för Elgiganten håller vad de lovar och ger bra hjälp om det uppstår problem!

Electrolux EKF7500
Full Star 1
2.5
(54)
799 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan*

Reviderar mitt tidigare betyg. Den första höll 2 år. Gjorde dock så gott kaffe att jag köpte en ny av samma modell i hopp om den första var ett måndagsexemplar. Den andra höll i 4 år....

*Redigerades 3 månader sedan
Samsung Galaxy S20 FE SM-G781B/DS 5G Dual Sim 6GB RAM 128GB
Full Star 1
4
(12)
5 313 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 månader sedan

Min Note 10 Plus fick sig en rejäl spricka så jag tog ut en S20 FE 5G via jobbet. Tänkte att det här kan bli en "OK" telefon att ha under tiden min Note är på reparation. Nu har jag använt telefonen i en vecka. Kan konstatera att jag är så pass nöjd med denna telefon att jag ska behålla den och sälja min Note då jag fått tillbaka den från verkstaden! + Den allmänna prestandan är mycket bra, den är marginellt långsammare än en Note 10 Plus i vissa lägen, men oftast ingen skillnad + Kameran är riktigt bra sett till mobilens pris + Dual-sim, fungerar klockrent + Trådlös laddning tycker jag är lite premium så jag är väldigt glad att det finns på denna +Batteritiden. Jag har runt 40 % kvar på kvällen om jag inte stödladdar under dagen, helt ok för min del +Fingeravtrycksläsaren är optisk och fungerar faktiskt bättre för mig än den ultraljudsbaserade som finns i Note 10 Plus.

Philips Series 5000 HC5612
Full Star 1
3.4
(4)
319 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 månader sedan*

Har hunnit använda den 3 gånger och den verkar lika bra som min förra Philips som höll i 20 år innan batteriet gav upp! Den har några nackdelar (angivna här under), men sett till priset får det ändå anses som okej. + Tyst + Bra batteritid, ca 45 min/laddning + Laddaren funkar till andra maskiner från Philips + 2 kammar för att justera längden ger många möjliga lägen - Seg laddning. Tar 8 timmar för att ladda fullt - Inget som visar hur lång drifttid som är kvar innan man behöver ladda

*Redigerades 5 månader sedan
Roborock S5 Max
Full Star 1
4.4
(51)
3 690 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 månader sedan

Innan köpet läste jag alla tester jag kunde komma över och såg ett flertal klipp på tuben från bland annat ”Vacuum Wars” och ”Cordless Vacuum Guide”. Allt jag läst och sett om S5 Max har i princip varit väldigt positivt och jag kan inte annat än att hålla med. Det är förvisso min första robotdammsugare, så jag har inte inget att jämför med, men jag har dammsugit mitt hem manuellt i +20 år så erfarenhet av ”dammsugning” har jag ju. S5 Max dammsuger i princip lika bra som jag gör, lite sämre i hörnen bara. Tack vare att det dammsugs oftare nu än tidigare så är det ändå väldigt mycket renare trots att den missar lite i hörnen ibland. Det jag observerat är: • Trösklarna på 2 cm är inga problem • Tyngre mattor är inga problem • Tunna trasmattor utan halkskydd fungerar inte så bra • Långa gardiner kan den tolka som en vägg vilket gör att den inte går mot tröskeln Ändringar jag behövt göra i hemmet är: • Höja en av sofforna så att den kommer under • Sätta fast kablar på list/vägg med kabelklammer så att de inte ligger på golvet Problem jag stött på: Jag använder ”Map saving” för att kunna schemalägga städning i olika rum och sätta upp så kallade ”No-go zones”. Jag märkte att den inte ville städa under soffan trots att jag höjt upp den samt att soffan fortfarande markerades grå på kartan den ritat upp. Efter lite sökande så hittade jag lösningen. Starta en ”Full” städning (inte en schemalagd) så kommer den att skanna av och rita om rummet och dammsuga den nya ytan. För mig blev den nya ytan ett nytt rum, men eftersom att det går att slå ihop rummen i appen så är det inget problem.

Thrustmaster T300 RS (PS4)
Full Star 1
3.8
(8)
3 390 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
10 månader sedan

Har haft min ratt 5 månader nu. Innan det en T150 i 4 år. Det är helt klar en mer välbyggd ratt än T150. Jag har ratten och pedalerna monterade på Playseat Challenge och det fungerar hur bra som helst. Då jag tänker tillbaka lite så minns jag att jag trivdes väldigt bra med min T150. Från början tyckte jag att T300 kändes fel på något sätt. Men efter att jag justerat lite inställningar så är jag väldigt nöjd. Kombon ratt och VR rekommenderas starkt!

Oculus Quest 2 256GB
Full Star 1
4
(9)
5 109 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
10 månader sedan

Bytte till Quest 2 efter ett par år med PSVR. Som fristående VR-headset så fungerar det oklanderligt. Jag använder det till 80 % anslutet till en PC för att kunna spela PCVR och det är dessvärre inte plug & play… Positivt: * Enkelt att komma igång * Billigt att komma i gång * Går att bygga ut/förbättra med en mängd olika tillbehör * Kan spela PCVR om man har en tillräckligt kraftfull PC * Väldigt lite screen door * Trackingen är väldigt bra så länge man är i ljusa miljöer * De inbyggda högtalarna fungera över förväntan för många enklare spel Negativt: * Svärtan och grafiken kan kännas väldigt undermålig i vissa titlar * Lite väl dyra tillbehör kan jag tycka. Ska man ha den officiella Link-kabeln så är det ~1000 kr. Vill man ha en bekvämare huvudrem och bättre batteritid så är det ~1500 kr Övrigt: * Om du som mig får problem med hackande ljud och/eller bild då du kör PCVR så kan det bero på att en process som heter ovrserver_x64.exe får för låg prioritet. I mitt omdöme på Oculus Link kan du läsa mer om detta https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5655944

Oculus Link
Full Star 1
3.8
(1)
789 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

+ Kabeln som sådan är av ypperlig kvalitet +Ger bra med ström till min Quest 2 samtidigt som överföringshastigheten är på topp. Övrigt; Det är dock inte 100% säker att allt fungerar smärtfritt bara för att köper denna kabel. Hade själv enorma prestandaproblem trots att kabeln funkade som den skulle. Prestandaproblemet satt i att en process som heter ovrserver_x64.exe fick för låg prioritet. Lösningen på detta är att var att söka upp processen i aktivitetshanteraren och höja prioriteten till ”Hög”. En smidigare lösning är dock att göra ett litet script i Notepad. 1. Öppna Notepad 2. Skriv in wmic process where name="ovrserver_x64.exe" CALL setpriority 128 3. Spara filen som .bat Nu behöver du bara dubbelklicka på filen du skapat för att ändra prioritet på ovrserver_x64.exe. Observera att du behöver köra scriptet igen efter att du startat om datorn.

Asus USB-BT500
Full Star 1
3.4
(8)
181 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Använder denna för att kunna koppla in en DualShock 4 trådlöst till datorn. Räckvidden verkar ligga på runt 4 meter vid fri sikt.

Sida 1