ilovematcha

Medlem sen 2010-04-12
38
Bidrag
44
Hjälpsamröster
Cybex Solution S i-Fix
Full Star 1
3.3
(1)
1 995 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
10 månader sedan

Jättenöjd. Min första bältesstol nu när ena ungen blivit för stor för bakvänt åkande, så jag har ingen annan referens. Gjorde min research dock innan jag valde denna. Lätt att installera, väger lite, har fått bra säkerhetsbetyg. Plus för nackstödet som kan fällas lite tillbaka ifall barnet skulle somna (och som ska fälla fram vid krock).

Stanley Master Vacuum Mug 0,53L
Full Star 1
4.2
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Bra kvalitét, bra kork, ger ett väldigt robust intryck. Har inget munstycke som man kan dricka ur med det ser jag som positivt eftersom det gör att muggen kan hålla innehållet varmare längre - och den håller varmt, fyller jag den helt så är kaffet hett minst 3-4 timmar. Korken är gjord på ett sätt så att innehållet i muggen inte kommer i kontakt med plasten i korken (om man bortser från silikonpackningen förstås). Men med dom bra egenskaperna följer nackdelar. Den är tung, lite över 500 gram, det är ju mer en ståltermos med större öppning snarare än en mugg. Fyll den till bredden och den väger över 1kg i handen, låter kanske inte som mkt men man får vara försiktig i bilen :O

Logitech M590 Multi-Device Silent
Full Star 1
4.3
(13)
349 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Supermus! Bra storlek om man har små till medelstora händer. Bra laser som funkar på många underlag. Tyst klickljud. Lång batteritid. Gillar att man kan koppla till två datorer samtidigt och växla men en knapp på ovansidan - har man en extra dongle så kan man med logitech programmet koppla musen till den också och slippa koppla till dator nr2 med Bluetooth (dvs lite mindre lag). Enda negativa är lite dålig taktil känsla när man rullar hjulet.

Melitta Single 5
Full Star 1
4.5
(10)
407 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Gör ett gott kaffe som kan mäta sig med mkt dyrare bryggare. Bra temperatur och värmehållning. Två saker stör mig dock; tiden innan den stänger av sig själv känns väldigt kort, kortare än andra bryggare, så man måste sätta på den igen för att kaffet inte ska bli kallt. Den är också lite svår att fylla med vatten eftersom hålet är så litet. Annars väldigt nöjd.

Stanley Master Vacuum Bottle 1,3L
Full Star 1
3.9
(3)
714 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Form: snygg, stor, handtaget tar plats och kan inte vikas åt sidan som andra modeller. Muggen/locket är stor och har gummi undertill så den inte glider av ytor. Funktion: testade påståendet att den håller varmt i 40h. Fyllde med kokande vatten, lät den stå på köksbänken, vattnet var 66 grader efter drygt 35h. Gillar muggen som är isolerande, håller faktiskt värmen väldigt bra. Korken känns som den glappar lite när man drar åt, inget spill dock, vet inte om detta är något som kommer att slitas ut i längden.

Voksi Active
Full Star 1
3.8
(1)
1 959 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Använt den till två barn som sover ute i sin vagn på förskolan. Varma och goa båda två. Med tröja+fleece och mössa, ner till några minusgrader har varit inga problem. Säkert funkar den att sova i ner till -10 åtminstone.

Melitta Aromaboy
Full Star 1
4.1
(6)
369 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Gör det den ska, en kopp hett kaffe. Är det gott kaffe? Nej, inte speciellt. Beror på två saker, vattnet rinner för snabbt igenom filtret, vattentemperaturen når inte dom nödvändiga 92 grader som är minimum. Dock är den gullig och tar liten plats med sin lilla miniatyrkaffekanna. De enda kaffefilter som jag hittar som passar denna bryggare är Melittas egna oblekta 1x1 filter och dom adderar en doft till kaffet som påminner om pappkartong.

BeSafe iZi Plus X1
Full Star 1
2.9
(8)
4 899 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Detta är min 6:e bilbarnstol och en av favoriterna. Dyr men man känner sig åtminstone trygg med att den är säker och att barnet kan sitta baklänges upp till 5 års åldern eftersom den är rätt rymlig. Relativt enkel att installera, bra kvalitetskänsla (jämfört t.ex Britax Max-Way Plus som kostar mindre men har många plastdetaljer och generellt känns billigare i materialvalen). Bra med benutrymme och enkel att kliva in/ur. Tips: satsa på en bältad stol från början istället för en Isofix-monterad, då slipper ni köpa ny stol när barnet växer - isofixstolar finns bara för barn upp till ca 105cm/16kg, men bältade fungerar för större barn.

Siemens TC86303
Full Star 1
3.8
(7)
839 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Ville gilla denna bryggare efter att ha läst positiva omdömen både på Råd & Rön och från andra användare. Men det finns några saker som ändå stör mig: 1. Bryggvattentemperaturen är på nåder 92 grader (dvs minimum rekommenderade för bryggning), och det är när jag mäter exakt ut ur munstycket. När vattnet väl hamnar på kaffet så är temperaturen klart lägre. Det resulterar i underbyggt blask när man brygger mindre än ca 5 koppar. 2. Ett 1x4 filter passar inte riktigt in i tratten utan man måste vika den extra mycket i ena kanten och då blir det ändå inte så bra ”passform”. Det är lite extra småpill varje gång så det blir ett irriterande moment. Jag förstår varför man gjort på detta sätt, trattväggarna har gjorts snävare för allt kaffe lättare ska täckas av vattnet eftersom munstycket endast har ett hål som vattnet rinner ut igenom över kaffet. Andra bryggare har flera hål och täcker på så sätt större ”area”. Siemens har löst det genom en smalare tratt och ett hål i mitten! 3. Låter en del, speciellt efter att den bryggt färdigt så kommer det alltid ett stort puffljud - som att man häller en skopa vatten på bastustenarna. 4. Något hög jämfört andra bryggare. Positiva saker - Avtagbar vattenbehållare - Bra droppstopp - Utdragbar filterhållare - Bra kanna - Snabb

Sennheiser Momentum 3 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.6
(15)
2 889 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Bra ljud. Sköna kuddar av skinn. Dock börjar lurarna glida lite av sig själv efter ett tag, verkar som låsmekanismen slits ut snabbt, i mitt fall redan efter kanske 10h användning. Fick sätta gummisnoddar på för att hålla dom på plats. ANC inte den bästa men jag köpte för ljudkvalitens skull. Gillar skarpt hur enkelt man parar två eller fler telefoner och det funkar sömlöst. Funkar fint med Sony TVn också. Tror det finns en bug i funktionen som stoppar musiken när man lyfter på ena luren - den aktiveras även om jag böjer mig framåt - typ för att lägga en vara i kundvagnen på ICA, och musiken stoppar, rätar upp mig igen, musiken startar, vafan! Jaja, annars helnöjd.