Prisjakt

Don Karnage

Medlem sen 2009-10-20
33
Bidrag
15
Hjälpsamröster
Logitech G Pro X Gaming Over-ear Headset
Full Star 1
4
(22)
679 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Mycket prisvärda för 990kr. Micen är bäst i prisklassen? Sennheiser Game Zero (som kostade 1900kr vid tillfället) hade sämre mic! Plus ++ Bra ljud, bra mic ++ Hög komfort + Snygga. Trodde inte jag gillade metall-looken på kåpans sida men de ser superfina ut på hörlursstället vid skrivbordet + Löstagbar mic, löstagbar kabel. Otroligt praktiskt och ökar livslängden + Ingår en lite nUSB-dongle med ljudkort som har 3.5mm ingång, två 3.5mm kablar (en för ljud+mic och en för bara ljud) samt en mic/ljud-splitter + Två utbytpbara par kåpor. Tyg och fejkläder + Muteswitch på kabeln, som inte kan tryckas på av misstag + Man kan installera Logitechs programvara för att öka bitrate på ljudet och mixa ljudet, men man MÅSTE inte ha den + Programvaran för Logitech G Hub är enkel att använda och installera både på Mac och PC Negativt - Oljud när kabeln snuddar vid dig. Det skaver och rasslar varje gång jag rör på mig. Ofrånkomlig på trådade headsets men det blir mycket på denna typ av tygkabel än på en gummikabel. (Att kabeln går rakt nedåtär rätt naturligt - men det finns andra lurar där kabeln går in mer från sidan, då är det lättare att få den ur vägen) - Läcker mycket ljud. (Inget att bry sig om för den som spelar hemma solo) - BlueVoice kunde varit mer användbart out of the box, många flummiga presets typ "FM-radio-röst" som är gjord för att låta dåligt. Vissa presets är också otydligt skrivna typ "high voice, low" vad betyder det? Höjer det volymen eller är det för folk med höga röster? Men detta är en pettitess man kan ställa in manuellt, och man lär sig med tiden hur presets är tänkta PS: En annan prisjakt-recension påstår att ljudet är för lågt. Man har maxvolym i programvaran och i Windows, ändå är det lågt. Det trodde jag också. Problemet va att den fysiska volymratten på kabeln! Det går absolut att få ganska hög volym på dessa!

Supra Headphones Nero-TX TWS Wireless In-ear
Full Star 1
3.2
(45)
899 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Köpte för att de hyllades för prisvärt ljud. Och det stämmer! Mycket bra ljud, bra komfort, bra batteritid. Stort minuspoäng för att mottagningen är svag/riktningskänslig - ljud glappade ibland när jag hade luren i fickan och vred på huvudet. Detta i kombination med att man behövde pilla lite med att koppla snäckorna till varandra då och då drar ned kvalitetskänslan så mycket att jag hellre hade haft ett par lurar med sämre ljudkvalité och problemfri mottagning. Nästa minus är att de lossnade ur mina öron. Satt bra 95% av tiden men om jag tex åt något eller böjde mig ned kunde de lossna. Jag tappade en på ett övergångsställe en gång, hemskt. En stor varning överlag för True Wireless är för övrigt att det är ganska många tillfällen man bara vill ta ur lurarna ett par sekunder - då orkar man inte lägga dom i laddlådan och det är jävligt opraktiskt att behöva lägga dom i shortsfickan eller hålla dom i handen. Hädanefter blir det nackbandslurar all the way för mig. (Kör nu Sennheiser Momentum M2 in-ear och är helnöjd) såå mycket mer praktiskt att kunna hänga ifrån sig lurar runt halsen och aldrig va rädd för att förlora en lur för att den ramlar ur örat.

Sennheiser Momentum M2 Wireless In-ear
Full Star 1
4
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Mycket bra och prisvärda lurar! Bra ljud, bra batteritid, hållbart designade (exempelvis har de minskat risken för att riva loss en snäcka från sladden genom att lägga till en plastögla vid fästet) Micen är bra för segmentet, alla hör mig klart och tydligt - den är bättre än Momentums Over Ear lurar och bättre än Sony SBH80. Snäckorna sitter kalasbra i öronen. Stor fördel att cylindern är smal så man får in lurarna även i små hörselgångar (vilket inte går så bra med exempelvis Jabra) Nackband är fortfarande bästa designen på trådlösa in-ears! Körde True Wireless ett tag men störde mig alltid på att man inte kunde hänga av sig lurarna runt nacken några sekunder. När jag sen tappade en lur på gatan blev det droppen och jag kommer hålla mig till sammankopplade snäckor. Det som gör att jag va nära att ge 1 minuspoäng var att nackbandet är för styvt. Ändarna "sticker fram". Har fått kommentarer som "Vad har du på dig för nåt?" just för att nackbandet sticker ut. Jag föredrar det dock jämfört med lurar där batteriklumparna hänger och dinglar på sladden nära snäckorna. Men hade föredragit ett följsamt nackbandet som exempelvis Sony SBH80. Knapparna på nackbandet är okej, bättre än snittet. Bra att inte alla knappar har samma form utan man kan känna skillnad på power, play och volym. En annan designfördel är att sladdarna går ut från undersidan av nackbandet vilket gör det supertydligt hur man ska ta på sig lurarna - till skillnad från totalt symmetriska modeller man kan råka ta på sig åt fel håll när det går undan. Blåtandskopplingen är bra, inte hört nåt microglapp i ljud ännu som jag gjort med alla mina andra trådlösa.

Hario V60 2-4 Koppar
Full Star 1
3.4
(3)
199 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

En prisvärd produkt. Fin, enkel, känns bra. Får dock minus för att tratten blev rätt ful efter ett par år, fick sprickor i plasten.

Sony SBH70 Wireless
Full Star 1
3.8
(36)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Mycket bra. Använt i över 3 år. Älskar designen med batteri i nackbandet (istället för att ha det i snäckorna vilket gör som utstående och tunga). Plastsnäckor kändes avskräckande först jmf med in-ear men har börjat digga det, ramlar inte ur öronen lika ofta som in-ear för mig som har små hörselgångar är det perfekt. Ljudet är rätt bra för prisklassen. Räckvidd och mic är okej. BT glappar ibland mystiskt när man har luren i fickan men alla andra BT-headsets jag provat har samma problem. Skulle få 5 stjärnor om det inte vore för att silvriga plasten lossnat och gummit runt nackbandet blivit lite slappt.

Philips AquaTouch S5050
Full Star 1
3.1
(3)
1 759 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Bra rakapparat. Skön att hålla i, materialen känns bra, rakar bra. Synd att trimmern saknar plastkam (går ej att köpa separat) så den duger inte till att trimma annat än kort stubb. När jag skaffade 0.5cm skägg kände jag att jag behövde köpa en separat trimmer. En av anledningerna till att jag köpte denna apparat va att den såg så modulär ut så jag tänkte att det skulle va lätt att köpa tillbehör. Icke. Det finns näshårstrimmer att beställa men inte från nån butik som skeppar från Sverige. Som rakapparat får den 4/5. Enda nackdelen va att rakhuvudet en gång öppnade sig av misstag i resväskan och bladen trillade ut. För er som rakar er ofta skulle jag dock överväga att pröjsa för en dyrare modell med laddindikator.

Philips Series 3000 BT3216
Full Star 1
4.2
(2)
372 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Mycket bra! Väldigt skön att trimma med. Plastkamen känns bra mot huden och apparaten ligger bra i hand. Känns rättså kvalitativ, inte superbudgetplastig. Relativt tyst. Praktiskt med hjul för att stega 0.5mm - då jag ofta byter längd mellan skägg och mustasch. Bra beslut att inte ta en modell där man måste byta tillbehör för att justera längd, eller kan råka justera när man lägger ifrån sig apparaten.

Stelton Pure Black Kockkniv 15,5cm
Full Star 1
1.8
(1)
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Skräp. Snygg men alldeles för tjockt blad gör det svårt att skära effektivt.

House of Marley Redemption Song In-Ear with Mic
Full Star 1
3.5
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Har modellen "Zion Mist", de mest prisvärda hörlurarna jag ägt. Testade bara Redemption Song, och kan säga att de låter väldigt liknanden och har liknande byggkvalité så jag skriver en recension utifrån det testet och mina erfarenheter av Zion Mist. + Riktigt bra ljud. Låter bättre än de flesta in ear lurar i prisklassen. Slår mina nocs ns400, aJays 4, Sennheiser CX etc. När jag prövade dyrare helkåpade lurar slogs jag av att de flesta i 1000-2000 kronors klassen lät sämre än dessa. + Sitter bra i öronen. Inget utöver det vanliga, men de trillar inte ut och det finns pluggar även för mig som har små öronkanaler. + Tygkabeln är lysande. Skön att hålla i, trasslar inte, ger inget raspande eller dunsande ljud. + Kontrollen på kabeln funkar finfint

Sennheiser Momentum M2 Wireless Over-ear
Full Star 1
3.7
(55)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

+Skönaste och bästa kåpade bluetooth-lurarna någonsin? Prövat MediaMarkts sortiment och tyvärr låter de flesta kåpade trådlösa lurarna sämre mina 500kronors in-ear-lurar eller ett par Koss Porta Pro. Man måste upp i denna prisklass för att det ska låta bra, Momentum var de enda som jag kan säga har bra ljud (tillsammans med BO h8 som dock va ett snäpp sämre) + Komforten! Skönaste kåporna jag prövat. Konsistensen och materialet är perfekt. De ger inte öronvärk och är relativt svala. + Huvudbandet trycker mindre på knoppen än andra band trots att det inte har mycket stoppning. Antagligen för att det är tudelat. Två kontaktytor är bättre än en. + Designen! Bortsett från att den är snygg och gedigen har de enganska kompakt silhuett, mycket tack vare den smala bygeln kan stolt du ha dom på stan utan att se ut som en mupp. + Batteritiden! 22h är bland den bästa på marknaden (efter Marshall Major 2 som enligt testare ger 35h) + Noice cancelling! (Slår förstås inte ett par trådade Bose eller AKG NC60 men ändå) + Micen funkar bra + Borttagbar sladd och borttagbara kåpor! + 2 års garanti. + Hopfällbara. De får både med tunn påse och fodral. (Fodralet är i syntet och har en viss styvhet så det skyddar säkert lite även om det inte håller för att sitta på) + Batteri-indikator syns både i luren och på kåporna. Små förbättringsområden finns såklart alltid: - Du måste trycka off för att stänga av dom. De har varken auto-pause när du tar av dig lurarna eller auto-off när de varit inaktiva ett tag, och de stängs inte ens av när du viker ihop dom (funktioner jag älskade på mina numera trasiga Nokia Purity Pro) - Sladden har en specialkontakt för att fästas extra bra i kåpan. Den passar inte i andra 3.5mm uttag. Trist - Du kan aldrig stänga av noice cancellation, den är alltid på när du kör trådlöst - Inga dedikerade next/back knappar på kåpan. Klicka play 2ggr för next eller 3 ggr för back - riktigt trist. Men hellre det än halvdana touchkontroller som man kan komma åt av misstag (Sennheiser Urbanite, Parrot Zik) - Osköna att ha hängande runt nacken - kåporna hänger nära varandra och ger obekvämt tryck på halsen. Detta är nog största nackdelen