Prisjakt

fgblomqvist

Medlem sen 2009-02-27
36
Bidrag
5
Hjälpsamröster
QPAD 8K Laser
Full Star 1
3.9
(7)
f
fgblomqvist
36 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Riktigt najs och bekväm mus som nästan är ensam på marknaden med sin storlek och femfingergrepp. Hade en Func MS-3 innan (eller snarare 3 av dem, eftersom varje bara höll i 6-12 månader) som var den skönaste musen jag någonsin haft, men nu efter att ha haft denna i ett år så har jag vant mig och tycker den är riktigt skön den med. Den är tyvärr väldigt simpel (få knappar och inga vikter tex.), och tyvärr så pajjade scrollklicken efter ett år, vilket gör att jag drar av några stjärnor. Blir nog endå en ny likadan eftersom andra stora möss inte är lika sköna (tex. Mionix). Men man kan ju hoppas på att marknaden för stora möss expanderas (och att Sverige blir bättre på att bygga kvalité-möss och inte skit som inte ens pallar ett år).

Deltaco UAC-03
Full Star 1
2.3
(10)
89 kr
f
fgblomqvist
36 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Alla problem som är nämnda nedan, samt ytterligare problem (i alla fall på Linux som jag kör). Blir arg bara att prata om det, så tänker bara råda er att inte köpa det vad ni än gör.

Func MS-3 R2
Full Star 1
3.7
(12)
f
fgblomqvist
36 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Skönaste musen jag någonsin har haft! Bra drivrutiner med mycket inställningar också. Har haft den i mer än ett år nu. MEN Tyvärr så lider även denna, R2, av samma byggkvalitésproblem som orginalet gjorde. Efter att ha haft 2 st orginal så fick jag då denna av supporten, som jag hoppades mera på. Tyvärr så märkte jag efter ett par månader att knapparna för att byta DPI har väldigt konstig respons, de agerar ungefär som om man hade hällt sirap på de. Är man aggressiv när man trycker går det fortfarande dock. Nu nyligen, ytterligare ett par månader senare så tyckte jag att scrollen började agera lite märkligt. När jag tittade närmare på saken så visar det sig att den "yttre ringen" (med räfflor på) har på något sätt lossnat från själva scrollen. Sitter man och scrollar lugnt och försiktigt (typ när man läser eller dylikt) så händer det att man inte kommer någonvart ibland, just för att det enda som snurrar är ytterringen. Återigen så funkar den bra ifall man kör lite lite hårdare, vid normal scrollning märks det oftast inte av. Hade dessa problem inte funnits hade det varit en solklar tia. Faktum är att jag kommer att fortsätta att använda den just eftersom det inte finns något likvärdigt ändå.

Func MS-3
Full Star 1
2.1
(21)
f
fgblomqvist
36 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

UPDATE: Tyvärr var byggkvalitén inte i topp. Oavsett hur trevliga supporten är, och hur snabbt de byter ut den så börjar det bli lite irriterande att hela tiden hitta något nytt fel på den efter ett par månader. ------------------------------ Den bästa musen jag har ägt hittils (min 4:e). Otroligt ergonomisk med sitt femfingersgrepp och lite extra stora storlek. Mjukvaran är toppen, återigen det bästa jag sett so-far. Både snyggt designad och väldigt funktionell. De släppte en firmware-update nyligen som fixar Win8 problem, själv kör jag dock Win7 så har inte märkt av något. Riktigt najs att man kan stänga av LED på scrollen och sniper-knappen också! All-in-all så är jag helnöjd, har använt den nästan varje dag sen release för 9 månader sen.

Elgiganten
Utmärkt
(500+)
f
fgblomqvist
36 omdömen
UselRedigerades 10 år sedan

De jävlarna anmälde oss ovetandes till TV-licens trots att det var en present vi köpte! Hävdade att de behövde addressuppgifter för att vi skulle få kvitto! Sista gången vi handlar där.

Humax BXR-HD+2 500GB
Full Star 1
3.8
(9)
f
fgblomqvist
36 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Har haft denna box (köpt på Elgiganten, utan Boxers on-demand-skit) i en månad nu och kan glatt skriva att den fungerar riktigt bra! I förhållande till det jag haft tidigare (Pace, Sagemcom) så ligger den hästlängder före. Menyerna är rappa och gränsnittet i sig är genomtänkt. När man till exempel spolar i ett program så ser man bilden hela tiden till skillnad från en del boxar som "hackar fram" (så att man missar när man ska stoppa!). Förmågan att kunna spela in 2 kanaler och titta på en 3de (på samma mux) är strålande. Även saker såsom serieinspelning fungerar galant och det är ytterst sällan som den spelar in för mycket (massa repriser osv). Ett extra plus i kanten får den för att det går att använda fjärrkontrollen till flera enheter (TV, VCR, osv.). Allt som allt så skulle jag nog säga att det är den bästa boxen på marknaden just nu (så länge du inte köper den från Boxer!). PS. Värt att nämna är att min familj och jag har inte stött på några av buggarna som tidigare recensenter har nämnt. Kan vara för att en del är fixade eller för att vi använder boxen annorlunda.

Sennheiser PC 360 G4ME Over-ear
Full Star 1
4.6
(60)
f
fgblomqvist
36 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Haft dessa i ett halvår nu och har testat dem med allt ifrån film till intensivt spelande. De andas verkligen kvalité jämfört med till exempel SteelSeries eller de andra kända gamingheadseten. Miccen är också ren kvalité, ingen liten plasttråd som hänger fram. Sen att den stänger av sig själv när man fäller upp den är genialiskt. Hade problem i början att man fick störningar i micken av mobilen till exempel, har dock inte haft det de senaste 3 månaderna nu. Kabeln håller lika hög kvalité som allt annat, volymkontrollen likaså (det är sååå mycket skönare att ha den på sidan av hörluren istället för på kabeln). Nu till ljudet. Är ingen audiophil till att börja med. Jag tycker det är alldeles för mycket diskant och för lite bas. Har dock höjt basen på mitt ljudkort för att hjälpa upp den bristen. Däremot så verkar elementen inte vara byggda för bas på hög volym heller, ifall man drar på ett bastest på de lägre frekvenserna och har ca 80-100% volym så låter det rent ut sagt förj*vligt när man passerat 60Hz ungefär. Det är inget jag har märkt av i musik dock (trots att jag lyssnar mest på bastung hardstyle). Det är endast när jag kollar på film som jag märker av det, till exempel på "klubbscener" och dylikt. Därav drar jag av 2 stjärnor. För övrigt så sitter de mycket skönt på huvudet. Visserligen kan inte muffarna matcha lädret jag hade på ett annat headset, men man vänjer sig. (Edit 5/12 -13: Ändrad åsikt: mycket skönare än läder. Med tanke på att man slipper sitta och svettas om öronen vid längre sessioner!) Den sista stjärnan drar jag av för att priset är på tok för högt tycker jag, 1000kr hade varit rimligare! Så betyget blir 7/10 stjärnor. Egentligen så skulle jag säga att det är mer 6/10 om man tänker sig att 10 är perfekta drömhörlurar. Men om man jämför med resten av headseten på marknaden så får de ett högre betyg, 7/10, just för att de har det som 90% av alla headset saknar: kvalité.

ZyXEL PLA-5205 Twin Pack
Full Star 1
2.7
(3)
f
fgblomqvist
36 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Presterar sämre än mina två år gamla Netgearpluggar. Får ut ca 20 Mb/s i två olika ändar av huset (olika fas också). Det är ju dock den maximala kapaciteten, dvs ifall jag ska ha både till och från samtidigt så blir det ju då 10 Mb/s i vardera riktning. Sedan så är det flera designmissar också. LED-lamporna på framsidan blinkar frenetiskt, inget man vill ha i ett synligt vägguttag. Den är lite för "lång" vilket gör att eluttaget ovanför/nedanför inte går att använda. Till sist så är mjukvaran skit. Ser ut som något från -98 och kraschar när man försöker scanna. Värt att notera är att mina Netgear klarar alla dessa punkter galant. Slutsats: Du blir nöjdare med två burkar med en tråd emellan.

Creative HS-980 Fatal1ty MKII
Full Star 1
3.8
(4)
f
fgblomqvist
36 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Hade ett par sådana här för ett år sedan. De fungerade bra, ett otroligt lyft från de billigare headseten och bland de bästa i den här prisklassen enligt mig. Eftersom att det är lädermuffar så stänger de ute en del ljud, samtidigt som de sitter oerhört skönt på öronen och ger en mycket fin bas (till skillnad mot tygmuffar). Enda nackdelen med det är väl att det kan bli en aning svettigt vid långa sessioner (flera timmar). Ljudkvalitén tycker jag var helt okej, inte obalanserat i alla fall. Micken däremot kanske brister lite i kvalité, men å andra sidan får du inte en bättre mick för det här priset. Sladden är en aning tunn vilket gör att den lätt går sönder ifall man vrider och rycker för mycket i den (mitt gick sönder efter ett år pga det), kontakterna är också väldigt små. De känns en aning plastiga, men ändå bra för prisklassen. Dock så tycker jag att huvudbygeln är en aning smal (2-3cm) och har i minsta laget när det kommer till vaddering, vilket gjorde att jag fick ont i huvudet vid längre sessioner, dock så vande man sig efter ett halvår drygt och det gick bort.

Netgear Powerline AV 500 Adapter Kit XAVB5001
Full Star 1
3.5
(6)
f
fgblomqvist
36 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 12 år sedan

Har haft mina i ett år nu, och är helnöjd med dem! Visserligen når de inte upp till 500Mb/s, men runt 80Mb/s kommer de iaf upp i på ett ganska långt avstånd! Hur lätta som helst att koppla in och använda och går 24/7 utan problem. Drar av en stjärna bara för att alla tillverkare inom powerline verkar ha svårt att märka produkterna med rätt hastighet ;) Men de här adaptrarna är iaf de snabbaste på marknaden vad jag vet!