Prisjakt

stoff75

Medlem sen 2009-01-08
50
Bidrag
58
Hjälpsamröster
ComputerSalg
Utmärkt
(500+)
s
stoff75
50 omdömen
Utmärkt25 dagar sedan

Ganska snabb men framförallt bra priser och effektivt.

Elgiganten
Bra
(500+)
s
stoff75
50 omdömen
UselRedigerades 7 månader sedan

Dom har fortfarande inte skickat det jag beställde för 6 dagar sen. Men recension vill dom ha så det får dom.

Proshop
Utmärkt
(500+)
s
stoff75
50 omdömen
OK2 år sedan

Billiga. Men är tyvärr dåliga på delleverans- fick vänta över en vecka på att dom ens skulle skicka delarna för ny dator när dom inte hade minnespinnarna på sin hylla.

Charge Amps Halo 16A 11kW (inkl. Typ 2 kabel)
Full Star 1
2.5
(10)
3 709 kr
s
stoff75
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Den gör sitt jobb - den laddar ju bilen och det ganska fort oxå. Men den har några tankevurpor. Det här med lastbalanseringen fungerar inte alls, senaste vintern fick vi byta samma huvudsäkring 3 gånger för den här sög för mycket kraft för säkringarna. Det går nog att lösa med att bara ladda bilen nattetid när resten av huset sover. En annan tankevurpa är att det inte finns något sätt att starta om den på. Ibland när det blir strömavbrott här så när strömmen kommer tillbaka så blir det något vajsing i uppstarten så den kan inte ladda bilen även om allt är som det ska och den måste startas om. Men det finns ingen strömknapp och det finns inget i mjukvaran som tillåter en att starta om den, utan då får man slå av värmepannan, släcka huset med huvudströmbrytaren i elskåpet och slå igång det igen så startar den oftast upp ok, och sen starta pannan. Men något onödig process som kunnat lösa med en simpel strömbrytare. Och jo, den kräver ett 2.4ghz wifi nät om du vill managera den på något sätt.

Electrolux Pure A9 PA91-404
Full Star 1
4.1
(12)
3 790 kr
s
stoff75
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Själva funktionen är bra. Men dom verkar helt ha flunkat med Wifi delen av den. Det finns inte många inställningar att göra via menyn på den. Knappt några alls faktiskt. Som tur var finns "styrkan" att styra där, annars hade jag lämnat tillbaka den. Nästan allt går via appen. Och om inte enheten kan prata på wifi så går det sisådär. Jag har ett hemmanät med wifi som t.ex soundbar och elbillsladdstationen kör på 2.4GHz nätet och dom fungerar utan problem. Men den här, 9/10 kan den inte koppla upp sig. Och det är inte så att den försöker tills den lyckas, den lägger av så får man klara sig utan ett tag. Och som tur var så klarar man sig utan när man väl gjort först inställningen så den gör ju sitt jobb. Blir luften renare? .. jo det tycker jag, jag tycker min och grabbens pollenproblem blev klart bättre efter vi köpte den här. Sen har den en känsla att bli sur och gå upp i "rött läge" (dvs max styrka) när man grillar utomhus och det blåser in, vet inte om det är gasolen den triggar på eller vad. Det kanske jag skulle veta om jag kunde kolla i appen men.. ja.

Electrolux ChillFlex Pro EXP35U538CW
Full Star 1
4.2
(5)
5 499 kr
s
stoff75
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Den här köper man om man vill ställa in någon i sovrummet och låta den jobba ostört för att det ska vara svalt när man går och lägger sig. Eller om man sitter och lyssnar på något med headset kan den köra på. För när den kör är den svår att ignorera om man är i samma rum. Så tro inte att det är någon bra lösning att hålla ditt vardagsrum svalt och fint hela dagen. Det var inte min avsikt så jag är nöjd. Jag tillhör kategorin som sitter och spelar spel med headset så det här är win för mig.

Meta (Oculus) Rift S
Full Star 1
3.6
(17)
5 990 kr
s
stoff75
50 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Måste tyvärr ge den sämsta betyget. Anledningen till det är den urdåliga beställning och orderhantering från Oculus samt döda pixlar. Jag bestämde mig för att beställa direkt från Oculus webbbutik som var tusentals kronor billigare än någon i Sverige. Dom lovar "30 day fast and easy return" så kändes ok. Jag beställde den som Guest eftersom jag inte ville signa in och skapa konto med Facebook (då detta headset inte var tänkt till mig). Detta skulle jag inte gjort för det blev helt omöjligt att följa upp ordern pga det. När vi väl fick den var det ganska problemfritt att komma igång men direkt märkte jag 3 döda pixlar som syntes väldigt tydligt i ljusa miljöer - och tyvärr är Oculus portalen ljus miljö så helt omöjligt att inte se. Bestämde mig för att skicka tillbaka den. Det var flera dagar sen och väntar fortfarande på att det ärendet ska hanteras av dom och får ingen information eller fraktsedlar för att skicka tillbaka den, inget alls och då jag som kund inte får länk till min support ticket måste jag fråga varje dag hur det går. Så mycket för att det var bra att beställa därifrån och 30 dagar snabb och problemfri retur. Hade det varit en vanlig butik jag beställt från hade jag inte låtit detta påverka betyget på produkten. Men det här är direkt från Oculus och är dom så här dåliga så blir det så här dåligt betyg på produkten tyvärr.

Logitech Pro X Wireless Lightspeed Over-ear Headset
Full Star 1
2.8
(24)
1 890 kr
s
stoff75
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Köpte dessa primärt för att kunna gå runt när vi har möten på jobbet så jag inte måste sitta på min stol. Och för det fungerar dom utmärkt, kan t.o.m gå till en annan våning i huset utan problem. Ljudet är "bra" men man förväntade sig "suveränt" för det priset. Dom sitter ganska bekvämt, men då jag har tinnitus kan jag inte ha på mig hörlurar mer än någon timme i taget så vet inte om det går bra för 6 timmars spelsessioner! Programvaran (Blue) för att mecka ljudet är väldigt bra och anpassningsbar, dock så verkar noise reduction inte fungera via Teams möten så bra, jag fick ställa upp den i Teams till max för att få bort knackningar på tangentbordet, trots att det låter bra när jag testar genom Blue så något vajsing där. Och ibland blir det feedback från micen så jag hör mig själv men det åtgärdas fort genom att mute/unmute med knappen på öronkåpan.

Lian Li UNI FAN SL-120 RGB 120mm PWM 3-pack
Full Star 1
5
(1)
975 kr
s
stoff75
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Simpla, tysta, effektiva och vackra! Jag hade sett recensioner för dom här på diverse YouTube kanaler och då jag har ett Lian Li Derbauer XL chassi så behövde jag 3 fläktar i golvet och köpte dessa. Riktigt lätta att installera då dom seriekopplas i varandra så det blir bara en sladd till kontrollboxen. Kontrollboxen kopplas in the USB2 header på moderkortet och en SATA strömkontakt så är man igång direkt. Väldigt simpel och elegent löst av dom så man slipper 2 kablar per fläkt! Det finns en PWM kabel att koppla till en FAN header på moderkortet så man kan låta den styra styrkan på dom om man vill det. När jag väl var igång så lät dom väldigt mycket. Trodde jag hade lyckats blockera en eller konfigurerat det fel eller något. Men som det visade sig så gick den sista fläkten i kedjan på 100% vilket var det som lät. Jag swappade runt dom och satte den fläkten först i kedjan och då lydde alla instruktionerna om vilken hastighet jag ville ha på dom. Så nu är dom tysta som dom ska vara. Belysningen sen. Ja, det är ju fint att det är belysning på båda sidorna så man kan vända dom som man vill utan att förlora RGB:n. Och läckert att dom är seriekopplade så man kan få häftiga effekter genom alla 3, som Runway effekten! Riktigt läckert gjort, och köper man fler kan man nog ta RGB till nya höjder, om man vill. Så väldigt nöjd med köpet. Kanske lite mycket för 3 stycken 120mm fläktar men man får ju en kontrollenhet med oxå.

Gigabyte GeForce RTX 3070 Gaming OC 2xHDMI 2xDP 8GB
Full Star 1
3.8
(6)
9 108 kr
s
stoff75
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Ett bra, tyst och snabbt 3070 kort - inget mer och inget mindre. När det gäller leverera FPS med svinhög kvalite så blir man inte besviken. Assassins Creed Valhalla i Ultra High grafik i 1440p med 60-70 FPS är vackert. Och det bästa av allt - den gör det tyst och håller sig oftast vid runt 70 grader i FurMark. Det är redan överklockat från fabrik så man slipper bekymra sig om det om man inte vill. Jag vet inte om det är det som gör att jag får felmeddelande i Afterburner och även Aorus Engine när jag försöker med deras inbyggda auto-OC funktioner. Vad gäller utseende är det det verkligen inte det vackraste kortet i stan. Det som skulle störa en människa som bryr sig väldigt mycket om hur datorn ser ut så är det att plastkåpan för fläktarna täcker inte hela kortsidan (som man ser om man har glas) så man ser in i elektroniken och kylflänsen samt den lilla strömkabeln för fläktarna - kan man inte ta sånt bör man köpa ett annat kort. (se TechPowerups recension för fler bilder som visar hur det ser ut) RGB:n finns men är väldigt, väldigt diskret, det är bara Gigabyte loggan på sidan som man kan styra eller, som i mitt fall, stänga av. Hade det här varit ett av dom billigare 3070 korten hade jag varit väldigt nöjd. Men eftersom den ligger i mellanskiktet vad gäller pris så förväntar man sig lite mer av den utseendemässigt. Man jäklar vad den levererar frames och i slutänden är det ju det det handlar om. Lixom annan recensent här så är det ett konstigt tjut (som inte kommer från fläktarna) när detta kort belastas när det sitter i min Intel plattform med ASUS Prime Z370 moderkort, men när jag sätter in det i min AMD plattform med Asus ROG Strix B450 moderkort så låter det inte alls. Vet inte om det har med moderkortet eller PSU att göra?