Kategorier
Prisjakt

Tomas L

Medlem sen 2001-12-02
64
Bidrag
61
Hjälpsamröster
Marshall Stockwell II
3.9
(3)
1 555 kr
7 månader sedan*
Fantastisk högtalare i precis rätt storlek för att vara mobil, men ändå vara utrustad med god ljudkvalitet. Vår Stockwell II står mest i köket och används nästan dagligen, om än under korta stunder på 20-30 minuter. Den följer även med vid träningspass i hemgymmet eller om det är något fix som måste göras på huset, t ex måla en vägg. Batteritiden är väldigt bra, det är nu april och vi har laddat den 2-3 gånger sedan i november. Man bör inte ha den för nära en micro när micron är igång, för då kan den tillfälligt tappa kontakten (~1 sek). Det är iofs inte så konstigt då Bluetooth använder en frekvens som i princip är mikrovågor, om än väldigt svaga. Stockwell II ska även gå att använda som extern powerbank och ladda t ex mobiler, men det har vi inte testat ännu. EDIT: Uppdatering efter snart ett år, fortfarande väldigt bra batteritid, det är sällan som den måste laddas. Mycket bra ljud, kolla bara på oberoende recensioner eller betyget på Amazon. de som tycker annorlunda är i KLAR minoritet. Jag lyssnar lika gärna på denna högtalare som mina KEF LS50, men själklart så har Stockwell II inte samma botten. Det enda som är lite störande är om man har flera enheter samtidigt kopplade till högtalaren, när någon kommer hem så avbryts uppspelningen för att högtalaren med en "duns" ska meddela att en till enhet är inkopplad.
*Redigerades 2 månader sedan
Logitech Harmony Companion
4
(30)
1 149 kr
3 år sedan*
Fungerar alldeles utmärkt för mig. Jag har den kopplad med kabel till routern vilket kanske hjälper, trots att jag har en bra mesh-nätverk. Lätt att konfigurera då man förstår hur Logitech tänkt. Missar sällan, men kan ibland hamna i otakt om någon enhet inte vill slå på/av. Men det är ganska enkelt at fixa med appen i mobil/padda. Funderar på att skaffa ytterligare en Hub till filmrummet i källaren, så man kan använda mobil/padda i mörkret, för Companionfjärren är inte belyst.
*Redigerades 4 månader sedan
Arlo VMC3030
2.8
(13)
1 291 kr
6 månader sedan*
Funkar ok, men käkar dyra CR123A batterier. Om de är inomhus så går det att mata dem USB-kabel till serviceporten (täckt av en gummiplugg under batteriluckan). Luckan måste då lämnas öppen alternativt ersättas av en ny 3D-printad lucka med hål för USB kontakten.
*Redigerades 6 månader sedan
Andersson APF 2.0 Wi-Fi
3.3
(1)
990 kr
7 månader sedan*
Vi har precis köpt den, så ta detta omdöme med en nypa salt: Vi har sedan tidigare en Xiaomi Mi air purifier 2s som står i kök/vardagsrum. Andersson APF 2.0 står i ett sovrum där vi även har dubbla skrivbord och två datorer. Vi köpte denna luftrenare för att försöka minska mängden damm som i längden kan äventyra datorernas kylning. Den är specad till 28 db i tystaste läget men vi upplever den som något mer högljudd än Xiaomin som är specad till 32 db. Men det kan också bero på att de står i olika miljöer, det är tystare i ett sovrum. Vi upplever ljudnivån som långt ifrån störande, men är man känslig så kanske man inte vill ha den i sovrummet. Den har tre hastigheter vara det andra lägets ljudnivå är strax under vår spel-PC. Med det högsta läget vill få vara i samma rum någon längre tid. Den har även en dekorativ belysning. Luftrenaren är väldesingad och känns mindre plastig än t ex Blue Airs alterantiv i samma prisklass. På toppen finns en touch-kontroll med styrning av fläkthastighet, belysning, nattläge mm samt indikatorer, Appen är ok, men inte mer än en fjärrkontroll med samma info som på enheten, Man kan inte schemalägga driftlägen direkt i appen, men den verkar integrera med Google Home/IOS Home så det kanske går att automatisera via andra appar. Bra inköpspris jämfört med konkurrenter, men tiden får visa om det var ett klokt inköp.
*Redigerades 7 månader sedan
Xiaomi Mi Air Purifier 2S
4
(11)
7 månader sedan
Vi har bara haft den ett par veckor, men det har hittills varit en positiv erfarenhet. Vi har den ståendes mitt i vårt sammanbyggda kök/vardagsrum. Väldesignad, tyst, luftkvalitetsmätaren reagerar direkt då vi eldar i kaminen eller lagar mat. Man märker även skillnad då vi är många hemma samtidigt. Den är specad till 32 db men är tystare än en annan luftrenare som vi har som är specad till 28 db. Appen är ok, enheten är tillgänglig även via internet och man kan se temperatur/luftfuktighet samt schemalägga driften. Bra inköpspris med tanke på funktionerna. Filterindikatorn säger att det är 134 dagar kvar till byte och stämmer det så innebär det >2 filterbyten per år och då kan filterkostnaden bli hög.
Träningspartner
Utmärkt
(10)
Utmärkt
7 månader sedan
Beställde en roddmaskin på fredag, den skickades följande måndag och levererades på torsdag, 145 mil från avsändarorten. De svarade snabbt på mail och skickade spårbart. Inga klagomål!
Oculus Quest 64GB
4.3
(15)
5 990 kr
ett år sedan*
Sannolikt det bästa instegs-VR headsetet för närvarande; du får både ett mobilt headset som du kan använda var som helst utan att vara bunden till en dator, samt att du numera med "Oculus Link" kan koppla upp dig med en USB 3-kabel och spela Rift- och Steam-spel! Oculus har nyligen släppt sin egen 5 meter långa kabel, men den går i dagsläget inte att beställa i Sverige, men jag använder en Fresh N Rebel 3 meter lång USB 3-kabel från Kjell.com och en vinkeladapter som passar perfekt för bra kabelhantering: https://www.kjell.com/se/produkter/dator-natverk/kablar-adaptrar/usb/usb-kablar/usb-c-vinkeladapter-p69301 https://www.kjell.com/se/produkter/mobilt/kablar-adaptrar/usb-c-kablar/fresh-n-rebel-fabriq-usb-c-kabel-3-m-gra-p99906 Oculus Link är fortfarande i "beta"-version, men fungerar utan större bekymmer, av någon anledning så får vi inte ljud i headsetet (utan i PC-högtalarna) i vissa spel (programvaran väljer fel ljudenhet) men det finns fixar att hitta på nätet. Det finns stor potential till förbättringar; det går redan att hitta fixar för att höja upplösningen samt det sägs att Oculus Quest stödjer högre uppdateringsfrekvens än nuvarande 72 Hz, OLED-panelerna sägs klara minst 90 Hz. Det kanske kommer med framtida uppdateringar. Liksom handtracking, d v s du behöver inte ha handkontroller utan styr med bara händerna. Det finns redan som test-funktion och fungerar bra, men stöds inte av så många spel. Man bör dock ha en hyfsat kraftfull dator med ett GTX1060 (eller bättre) och en snabb processor för att Oculus Link ska fungera smärtfritt. Alla USB 3-kablar fungerar inte heller (googla). Jag köpte f ö vårt headset på Oculus.com, där det är 1000 kr billigare än handeln i Sverige, leveranstiden var mindre än en vecka, trots jultider. Vader Immortal-serien ingick, vilket är ett väldigt bra första VR-spel. Jag hade från början tänkt köpa en Rift S (samma pris), men när jag läste om Oculus Link så var valet enkelt; ungarna kan ta med sig Quest:en till sitt rum, källaren eller t o m till en kompis, d v s spela var som helst. Föräldrarna kan använda samma headset för att "spela" Rift-titlar som Google Earth...! Oled-panelerna har lite mer screen-door än LCD-panelerna på Rift S, men Quest har betydligt bättre svärta...Vader Immortal! :-) Till skillnad från Rift S så kan man justera ögonavståndet med ett reglage (inställning i mm visas på skärmen) så headset:et passar alla i familjen. Quest erbjuder helt enkelt flest möjligheter både vad gäller spel och anpassning till användaren. Vissa upplever den som framtung och moddar den, det finns flera olika tillbehör och metoder, men det viktigaste är att man läser på och följer guiderna, d v s att man förstår hur det är tänkt att "headstrap:et" ska fungera så att man tar på sig det rätt; det gör stor skillnad. Vi ger den 8 av 10 stjärnor; det finns som sagt möjligheter till förbättringar ---> "uppdateringar av mjukvaran", vilket kommer.
*Redigerades ett år sedan
Nintendo Switch
4.2
(120)
3 985 kr
ett år sedan*
Bräcklig konsol. Det är inga fel på spelen, men konsolen håller inte alls samma kvalitet som tidigare konsoler som WII U, WII, 3DS o s v. Vi har en Switch som "slutade ta laddning", det visade sig att ett stift på USB-C kontakten var böjt. Tydligen ett vanligt fel, dockningstationens design är undermålig och förstör med tiden porten. Till saken hör att sonen nu är 11 år och rädd om grejerna, det finns inte en repa på konsolen. Switch:en är väldigt lite använd och vi har bara använt den i Nintendos docknings-station. Men Nintendo, eller snarare den svenska agenten Bergsala, hävdar att det är ett "hanteringsfel" och vill ha 2500 kr för en utbytesenhet. Felet är lätt att fixa, det finns lösa laddkontakter att köpa, så vi lagar själv. You have been warned.
*Redigerades ett år sedan
Woods MRD17
3.8
(2)
3 395 kr
ett år sedan
Mycket driftsäker och effektiv avfuktare. Har provat andra märken genom åren, med Woods är de som fungerat bäst.
Sida 1