Prisjakt

Tomas L

Medlem sen 2001-12-02
68
Bidrag
76
Hjälpsamröster
Hornbach
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
3 månader sedan*
Beställde lister till en glasblocksvägg från Hornbach. Jag tvekade för att jag misstänkte att leveranstiden skulle vara lång, ”det kanske kommer från Tyskland?” Men ingen lokal bygghandel här i norra Sverige hade sådana lister hemma, så jag beställde en torsdag kväll, grejerna skickades före lunch på fredag och levererades hem till mig på måndag!
*Redigerades 3 månader sedan
Yale Doorman V2N
Full Star 1
3.5
(38)
3 490 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 månader sedan
Vi har haft låset i fyra år och om man justerar in det noga och ordentligt vid installationen, så fungerar det väldigt bra.
FIFA 21 - NXT LVL Edition (PS5)
Full Star 1
2.3
(1)
299 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 månader sedan
Meh. Efter 12 år med Fifa (se mina recensioner) fick jag nog och gav PES chansen, d v s VERKLIGEN chansen. Spelglädjen kom tillbaka och spelkänslan gör att matcherna är KUL igen. Fifa har inte överraskat på många år, de har visserligen snygg grafik, men vad gör det när spelkänslan är på 8-bitars nivå?
eFootball PES 2021 (PS4)
Full Star 1
3.2
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 månader sedan*
Väldigt nära 5 stjärnor. Jag har spelat Fifa sedan 2009 och hoppats att spelkänslan ska bli bättre, att ai-spelarna ska bli lite smartare och inte springa ut mot hörnflaggan under ett anfall eller vänta vid sidlinjen eller...ja, ni som testat förstår. Jag har genom åren testat PES just för att så många berömt just spelkänslan, men aldrig riktigt fastnat. Men så kom Fifa 21, den mest frustrerande versionen hittills, så jag var tvungen att ge PES 2021 en chans. Det var det värt; istället för medspelare som uppträder som yra höns, så SPELAR man verkligen fotboll, anfall byggs upp på rätt sätt, avslut och bollbehandling fungerar mer som i verkligheten. Fifa må ha något vassare och mer realistisk grafik, men är kass som simulator. Ser redan fram emot PES 2022 med ny motor...Bye Fifa.
*Redigerades 6 månader sedan
Neato Robotics Botvac D5 Connected
Full Star 1
3.2
(29)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Vi har haft samma D5:a i tre år och den fungerar fortfarande. Men för att minska problem med en robotdammsugare så måste hemmet anpassas för dess egenskaper. Neato D5 är 100 mm hög vilket är en rätt vanlig sockelhöjd på möbler från bl a Ikea. Det är bra om man kan justera upp höjden på möblerna något m h a skruvfötter eller extra möbeltassar, så det inte blir klämpassning för dammsugaren under dem. Vi hade precis köpt nytt hus och passade på att byta ut en hel del möbler och anpassade då höjden på de nya möblerna så att dammsugaren skulle kunna köra under dessa. Vi dammsuger varje vardag och det ställer krav på att ingen i familjen lämnar saker på golvet som gör att dammsugaren fastnar, t ex kvarglömda sockar. D5:an har förändrat hur vi städar, vi har i efterhand köpt en Dyson handdammsugare för att dammsuga på de platser där D5:an inte dammsuger. En sådan är ett perfekt komplement till en robotdammsugare. D5:an fungerar som tänkt under långa perioder, men ibland så försvinner den från nätverket och behöver startas om med en reset, för mig har det hänt 1-2 gånger per år, men efter uppdateringar så har det skett mindre ofta. Regelbundet och noga underhåll av dammsugaren, d v s rengöring av borstar och sensorer, gör att driftsäkerheten ökar markant. Uppdat: efter 4 år så slutade driften på ett av två drivhjul att fungera. En demontering av hjulet visade att ALLA delar i hjulet är plast: hjulhus, kugghjul och axlar. Hålet som ska centrera axeln på kugghjulet som driver hjulet har blivit ovalt och kuggarna tar inte i varandra. Det finns delar att 3D printa, reservdelar är löjligt dyra, men om jag får igång den så blir den pensionerad i källaren. Nya roboten blir tyvärr inte en Neato, vill nu testa ett annat mörke.
*Redigerades 10 månader sedan
FIFA 21 (Xbox One | Series X/S)
Full Star 1
1.7
(5)
49 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan
Tyvärr, sämsta Fifa på länge. Jag har köpt alla Fifa sedan -09, men detta blir det sista.
Marshall Stockwell II
Full Star 1
3.9
(5)
1 590 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan*
Fantastisk högtalare i precis rätt storlek för att vara mobil, men ändå vara utrustad med god ljudkvalitet. Vår Stockwell II står mest i köket och används nästan dagligen, om än under korta stunder på 20-30 minuter. Den följer även med vid träningspass i hemgymmet eller om det är något fix som måste göras på huset, t ex måla en vägg. Batteritiden är väldigt bra, det är nu april och vi har laddat den 2-3 gånger sedan i november. Man bör inte ha den för nära en micro när micron är igång, för då kan den tillfälligt tappa kontakten (~1 sek). Det är iofs inte så konstigt då Bluetooth använder en frekvens som i princip är mikrovågor, om än väldigt svaga. Stockwell II ska även gå att använda som extern powerbank och ladda t ex mobiler, men det har vi inte testat ännu. EDIT: Uppdatering efter snart ett år, fortfarande väldigt bra batteritid, det är sällan som den måste laddas. Mycket bra ljud, kolla bara på oberoende recensioner eller betyget på Amazon. de som tycker annorlunda är i KLAR minoritet. Jag lyssnar lika gärna på denna högtalare som mina KEF LS50, men själklart så har Stockwell II inte samma botten. Det enda som är lite störande är om man har flera enheter samtidigt kopplade till högtalaren, när någon kommer hem så avbryts uppspelningen för att högtalaren med en "duns" ska meddela att en till enhet är inkopplad.
*Redigerades ett år sedan
Logitech Harmony Companion
Full Star 1
4
(30)
1 149 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Fungerar alldeles utmärkt för mig. Jag har den kopplad med kabel till routern vilket kanske hjälper, trots att jag har en bra mesh-nätverk. Lätt att konfigurera då man förstår hur Logitech tänkt. Missar sällan, men kan ibland hamna i otakt om någon enhet inte vill slå på/av. Men det är ganska enkelt at fixa med appen i mobil/padda. Funderar på att skaffa ytterligare en Hub till filmrummet i källaren, så man kan använda mobil/padda i mörkret, för Companionfjärren är inte belyst.
*Redigerades ett år sedan
Arlo VMC3030
Full Star 1
2.8
(13)
1 186 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Funkar ok, men käkar dyra CR123A batterier. Om de är inomhus så går det att mata dem USB-kabel till serviceporten (täckt av en gummiplugg under batteriluckan). Luckan måste då lämnas öppen alternativt ersättas av en ny 3D-printad lucka med hål för USB kontakten.
*Redigerades 2 år sedan
Andersson APF 2.0 Wi-Fi
Full Star 1
2.5
(2)
990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Vi har precis köpt den, så ta detta omdöme med en nypa salt: Vi har sedan tidigare en Xiaomi Mi air purifier 2s som står i kök/vardagsrum. Andersson APF 2.0 står i ett sovrum där vi även har dubbla skrivbord och två datorer. Vi köpte denna luftrenare för att försöka minska mängden damm som i längden kan äventyra datorernas kylning. Den är specad till 28 db i tystaste läget men vi upplever den som något mer högljudd än Xiaomin som är specad till 32 db. Men det kan också bero på att de står i olika miljöer, det är tystare i ett sovrum. Vi upplever ljudnivån som långt ifrån störande, men är man känslig så kanske man inte vill ha den i sovrummet. Den har tre hastigheter vara det andra lägets ljudnivå är strax under vår spel-PC. Med det högsta läget vill få vara i samma rum någon längre tid. Den har även en dekorativ belysning. Luftrenaren är väldesingad och känns mindre plastig än t ex Blue Airs alterantiv i samma prisklass. På toppen finns en touch-kontroll med styrning av fläkthastighet, belysning, nattläge mm samt indikatorer, Appen är ok, men inte mer än en fjärrkontroll med samma info som på enheten, Man kan inte schemalägga driftlägen direkt i appen, men den verkar integrera med Google Home/IOS Home så det kanske går att automatisera via andra appar. Bra inköpspris jämfört med konkurrenter, men tiden får visa om det var ett klokt inköp.
*Redigerades 2 år sedan
Sida 1