Prisjakt

Merdique

Medlem sen 2008-10-19
73
Bidrag
166
Hjälpsamröster
Samsung S24R350 24"
Full Star 1
2.8
(1)
1 282 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
en månad sedan
En ok budget-IPS med vansinnigt överdimensionerat stativ. + Bra bild och bra färg för mitt behov. - Ganska mycket backlight bleed, IPS och smal ram i lågbudgetsegmentet har väl alltid det. - Ingen dedikerad strömknapp. Stänga av manuellt innebär tre klick på den enda knappen som funkar som en d-pad. --- Otroligt stort stativ. Inte bara är det löjligt brett, utan också väldigt djupt där skärmen kommer alldeles för långt fram om man har ett skrivbord som bara är 60 cm djupt. Det sistnämnda är det mest problematiska. När man har ont om utrymmei i djupled och skrivbordet mot väggen vill man få skärmytan så nära väggen som möjligt. Det är inte detta stativ designat för. Går komma runt med VESA-bordsfäste men då kan man likagärna köpa en annan skärm med rimligare storlek på stativet. Skärmen åker tillbaka.
Elgiganten
Bra
(500+)
Usel
6 månader sedan*
Online-köp går inte reklamera på annat sätt än att man besöker en butik. Så om du inte bor nära en butik och beställer från webshoppen, räkna med en längre resa om du behöver nyttja din reklamationsrätt. Tillåter inte negativa recensioner på hemsidan. En klart negativ recension, utan svordomar eller andra obsceniteter, av en produkt blev refuserad. Riktigt dåligt. Deras kundservice i butik är alltid extremt långsam eftersom det alltid bara är en anställd där. Hämta paket man valt leverans till butik kan ta en halvtimme om det är en eller två personer före.
*Redigerades 3 månader sedan
ASOS
OK
(37)
Usel
3 månader sedan
Oseriösa och slarviga.
Iiglo MM100
Full Star 1
3.9
(7)
385 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 månader sedan*
Jag ville montera min TV på nåt så udda som en fönsterbräda. Den är 43" men väger bara 10 kg (armens maxbelastning enligt spec) och har bara vesa 200. Köpte detta på chans plus en vesa-adapter och monterade. TV:n bara dök framåt så tänkte "fan den är för tung". Men efter att ha dragit åt muttern rejält på tiltleden så var det inget problem. Något annat som jag inte hittade någon info om, troligen för att ingen behövt det, var om man kunde ta bort någon led på armen för att göra den kortare. Det går också bra, det är plastkåpor som enkelt går att ta bort som täcker skruvar, om du vill ha en kortare arm och mindre moment. Uppd: tyvärr är TVn för tung. Trots att muttern på tiltleden är extremt hårt åtdragen tiltar TVn långsamt framåt. Det är för att just den leden är gjord av plast. Jag löste det dock genom att modifiera en aning och tog bort tiltleden helt så ingen tilt är möjlig alls. Så viktspec. på 10 kg stämmer tyvärr bra.
*Redigerades 3 månader sedan
Amazon Fire TV Stick 4K
Full Star 1
2.3
(3)
566 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 månader sedan
100% skräp. Hade precis gjort klart setup och installerat några appar då ett meddelande kom upp om att kontrollen höll på att uppdateras och att jag inte skulle röra några knappar. Så jag väntade tills meddelandet försvann. Sen funkade inte kontrollen mer. Inga reset-metoder fungerar. Uppenbarligen har firmware-uppdateringen till kontrollen brickat den. Irriterad och irrationell resetade jag även Sticken (som gick att styra med min tvs fjärrkontroll via CEC) men nu kan jag inte använda den heller eftersom man måste ha en kontroll för setupen. Klassiskt utvecklarbeteende, "if it aint broke, break it!", förändringsnarkomaner.
IKEA Trådfri LED1836G9 806lm 2700K E27 8,9W (Dimbar)
Full Star 1
3.5
(2)
79 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 månader sedan
Funkar med Hue out of the box numera. Jag var osäker på om det fortfarande krävs en firmware-uppdatering för att få Trådfri ljuskällor att lira med Hue, men läste i flera forum att det skulle funka från och med batch 1800-nånting. Lampan jag köpte är från batch 2111 och den fungerar kanon med Hue utan någon firmware-uppdatering. Batchnr står vertikalt på låden bredvid streckkoden. För att para med Hue, följ valfri guide på YT. Dimning fungerar, inkl schemalagd wakeup, märker ingen funktionell skillnad mot mina original Hue-ljuskällor från ca 2017. En nackdel är att Trådfris ljuskällor inte går att lägga till i Home i iOS, den hittar dem inte. Men det går att lösa genom att istället använda Shortcuts med Hue-appens egna Shortcuts.
Be Quiet! Silent Wings 3 High PWM 120mm
Full Star 1
3.3
(1)
190 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 månader sedan
Har satt en i min Xbox One S. Originalfläkten är känd för att låta horribelt, fick min bytt men den nya lät värre än den första, välkänt problem. Efter research landade jag i att köpa den här fläkten och den är knäpptyst, passar perfekt och verkar kyla väl. Man måste dock ha en adapter för att kunna koppla in den.
Trust Verto Wireless
Full Star 1
1.5
(1)
172 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
Musen i sig är riktigt bra och har utan tvekan förbättrat mitt karpalproblem. Men USB-mottagaren är värdelös och tappar ofta kontakten på ca 2 m avstånd. De ansvariga som en gång i tiden beslutade om 2,4 GHz-standarden förtjänar en speciell plats i helvetet. Förmodligen ingen annan teknik har varit ett större irritationsmoment i mitt liv än det, från min första Wi-Fi-router 2003 till dagens bluetooth-enheter. Uppdatering efter ett halvår. Scroll-hjulet har nu ballat ur och scrollar ofta åt fel håll. Kvalitet! Uppdatering efter 15 månader: bakåtknappen har nu lagt av. Rent skräp.
*Redigerades 6 månader sedan
Behringer UM300 Ultra Metal Distortion
Full Star 1
3.3
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
En Boss MT-2 Metal Zone i plastchassi. Mycket sustain redan vid dist på kvart i. Ganska midig.
*Redigerades 9 månader sedan
Behringer HD300 Heavy Distortion
Full Star 1
3.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 månader sedan
En Boss MD-2 Mega Distortion i plast för 1/4 av priset. Låter bäst med en overdrive före t ex Behringer TO800.
Sida 1