Merdique

Medlem sen 2008-10-19
81
Bidrag
179
Hjälpsamröster
Asus ROG Strix B650E-I Gaming WiFi
Full Star 1
1
(1)
3 947 kr
M
Merdique
81 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 dagar sedan

Coil whine from hell. Parat med 7600X. Så fort CPUn går ner i idle i Windows startar kanske den värsta coil whine jag varit med om. Låter som ett gammalt dialup-modem/fax. Försvinner om C states avaktiveras men det innebär ju att processorn inte klockas ner alls i idle. 4000 pistoler och den här kvalitén? Läst många rapporter om att detta kort har mycket coil whine. Men itx-alternativen med AM5 är få. Edit: returnerade kortet. Itx-chassin är menade att stå på skrivbordet, och itx-chassin är sällan ljudisolerade. Om man som tillverkare av itx-moderkort inte förstår det så kanske man inte ska tillverka itx-brädor.

IKEA
OK
(325)
M
Merdique
81 omdömen
UselRedigerades 2 månader sedan

Köp ALDRIG presentkort på Ikea. När du väl ska använda det hävdar Ikea att beloppet reserveras i 4 timmar, så ifall ordern inte slutförs, t ex om du ska ändra något i kundvagnen, så kan du inte använda presentkortet igen. Det har gått över 4h nu och saldot är fortfarande 0. Bedragare och tjuvar.

Deltaco SH-P01
Full Star 1
3.6
(20)
119 kr
M
Merdique
81 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 månader sedan

Den nya omgjorda appen är ett rejält nedköp. Det tar mycket längre tid för den att ansluta till mina redan tillagda pluggar så jag måste vänta uppåt 10 sekunder innan jag kan stänga av eller sätta på manuellt. Skedde inte med den gamla appen. Klassiskt exempel på när förändringsberoende utvecklare förändrar för förändringens skull, där förbättring är långt nedprioriterat.

Apple iPhone 13 5G 4GB RAM 128GB
Full Star 1
4.7
(500+)
8 949 kr
M
Merdique
81 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 månader sedan

Foxconn har gjort det igen! Sprillans ny iPhone 13 och simkortsläsaren är trasig, testat flera simkort utan framgång. Detta är min tredje Apple-enhet och andra som måste på service direkt efter köp. Klassisk kvalitetskontroll från mittens rike. Kul att köpa en ny telefon för att omgående få den bytt mot en refurbished från service center. Edit: efter lite tjafs fick jag en helt ny med fungerande simkortsläsare och slapp serviceärende. Men höjer bara en stjärna. Apples kvalitetskontroll måste ha dalat de senaste åren. Det är synd att ett så starkt varumärke besudlar sig själv genom att tillverka merparten av sina produkter i lågprislandet där kvantitet >>> kvalitet.

Roxcore Avenue Silence Over-Ear Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.5
(6)
649 kr
M
Merdique
81 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Brusreduceringen är sådär, högre frekvenser utesluts inte så t ex motorljudet på bussen hörs fortfarande, men det bullrigaste försvinner. Det tråkiga är att de hade varit mycket bättre om muffarna haft memoryfoam. Trycker man på lurarna så det sluter tätare är brusreduceringen riktigt bra. Ljudet är bra med ANC på, dåligt utan. Sen ett tips, om du tänkt köpa och har K&C på din ort, åk dit och köp. Jag var och provlyssnade i butik i väntan på prissänkning men köpte online när de gick ner till 499. Butiksexemplaret var troligen en äldre batch för det följde med ett hardcase, medan de jag köpte online bara fick en sketen påse. Så det kan vara värt att åka till butik och se ifall de har ex med hardcase på lager. Edit: sömmen på ena öronmuffen gick sönder häromdagen så kvaliteten är ingen höjdare. Kjell godtog inte reklamation och det är inte värt besväret att tjafsa när nya muffar finns billigt på Amazon. Det dåliga är att Kjell inte själva säljer ersättningsmuffar då Roxcore är deras egna märke.

Noctua NF-A12x15 PWM 120mm
Full Star 1
3.3
(3)
209 kr
M
Merdique
81 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Jag har nu testat tre exemplar och alla har samma problem; ett lågt tickande ljud som framträder extra tydligt på låga RPM. Det låter ungefär som en syrsa, eller sekundvisare. Jag har testat på två olika moderkort från olika tillverkare (Asus och MSI), samt från PWM-kontakten på mitt grafikkort (Asus Strix) och det är samma i alla scenarion. Det går tom reproducera genom att bara sätta snurr på fläkten med fingrarna när den är urkopplad och lyssna när den spinner ner. Det sistnämnda utesluter också coil whine. Jag är extremt kräsen och vill ha total tystnad när jag inte ska göra något krävande som att spela. Jag använder ofta min dator utan att lyssna på musik/youtube, och jag kör alltid mina fläktar på lägsta möjliga rpm när CPU-temp är under 60, och då ska en fläkt vara ohörbar. Det sus som uppstår från en 120 mm fläkt (egentligen även 92 mm) vid lågt RPM är ohörbart även utan ett ljuddämpat chassi. Jag har ett SFF-chassi (Louqe Ghost S1) som inte är ljuddämpat. När min hörsel väl ställt in sig på tystnad, oftast sent på kvällen, så hör jag det här tickandet utan problem. Jag har andra modeller från Noctua som inte uppvisar några problem, så detta var mycket oväntat. Vet inte om det är ett batchproblem men tre av tre talar för det. Edit: Har nu testat ett fjärde ex och tyvärr samma problem.

Inet
Utmärkt
(500+)
M
Merdique
81 omdömen
Utmärktett år sedan

Svarar snabbt på mail, hanterade ett ärende galant.

Noctua NH-L9i
Full Star 1
4.7
(500+)
542 kr
M
Merdique
81 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Flyttat över min gamla trotjänare i7-3770 (utan k) till ett mini-itx-chassi, tdp på 77 W. Var medveten om rek på max 65 W men tänkte det var en underdrift. Det var det inte. Idle och låg belastning funkar den kanon och det går sätta minimi-varvtal (~300 rpm med två motståndsadaptrar) på fläktkurvan och ändå hålla sig runt 40C, men så fort CPUn börjar jobba lite skenar temp snabbt och fläkten får köra igång rejält, och då hörs den mycket. Så 65 W är nog max vad den här kylaren klarar.

Fractal Design Ion SFX-L Gold 500W
Full Star 1
4
(1)
1 317 kr
M
Merdique
81 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Köpte för 799 som del i en gradvis övergång till SFF. Eftersom allt är dyrt nuförtiden så tar jag det pö om pö. Vill bara påpeka att detta inte är optimalt i ett vanligt chassi eftersom alla sladdar är korta. Det funkar men kabelhanteringen är inget man är stolt över. Tyst och svalt, håller sig mest passivt men har inte spelat så mycket det senaste.

LG OLED55A1 55" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
4.6
(442)
10 878 kr
M
Merdique
81 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Sjukt bra för mediakonsumtion men betydligt sämre som PC-monitor. Vill skriva om det sistnämnda för jag önskar jag kände till det själv innan jag köpte. Alla LG OLED har något som kallas ABL (auto brightness limiting) och ABSL (auto brightness static limiting) och enbart ABSL går att stänga av men endast med en speciell service-fjärrkontroll. Vad dessa funktioner innebär är att när en tillräckligt stor andel av skärmen visar 100% vitt, t ex när man använder Google i webläsare, så dimmas ljusstyrkan. Detta går inte stänga av, dvs det är oberoende av om alla automatiska funktioner är avstängda, som energispar, auto contrast etc. Det är en "feature" för att förhindra utbränning av pixlarna. Det enda sättet att mildra fenomenet är att dra ner på OLED pixlarnas individuella ljusstyrka till ca 50. Detta är otroligt tråkigt eftersom det ger en ganska dålig upplevd ljusstyrka. Jag inser att jag borde gjort mer research innan köp, men för att få mer ljusstyrka och någorlunda samma svärta hade det krävts en LCD-TV med FALD och då är det 3000-4000 kr extra. Kommer bara använda TVn som monitor ibland så kan leva med detta.