Prisjakt

eriklin

Medlem sen 2008-07-25
21
Bidrag
1
Hjälpsamröster
Philips FC9729
Full Star 1
3.5
(2)
2 384 kr
e
eriklin
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Har haft denna dammsugare i ett år nu. Det är en bra dammsugare som är ok vad gäller ljudnivå, bra längd på sladden och lätt att förvara då den inte är speciellt stor. Några mindre detaljer som stör är att hjulen är väldigt mycket hårdplast så den låter ganska mycket mot golvet när man drar omkring den, ett lager mjukare som "däck" hade varit trevligt, och handtaget är inte skönt att hålla i, likadant där, mycket hårdplast, inte så ergonomiskt (jämför mot en Electrolux UltraSilence som jag hade innan som hade mjuka delar i handtaget och runt hjulen). Lätt att hålla ren, och se till att tvätta / byt ut filtren på utsatt tid - jag gjorde det inte och så mycket damm har jag nog aldrig sett sitta fast i ett filter tidigare. 10 minuters skakande på balkongen och det slutade aldrig komma ur mer och mer damm ur filtret. + Bra sugförmåga. + Smidigt med reglaget för mattor/möbler uppe vid handtaget. + Enkel att använda. + Lättskött (men se till att ta hand om filtren, och skölj ur behållaren). + Flera medföljande munstycken (med förvaring i själva dammsugaren, bra!). - Oergonomiskt handtag i hårdplast. - Ljudliga hjul i hårdplast. - Det står olika produktnummer för tillbehör på olika ställen, manualen säger ett, produktbladet ett annat, deras webb ett tredje osv. Så ska du köpa till något eller t.ex. ett nytt filter måste du prata med deras kundtjänst, för annars är risken att du får fel (och risken att du får fel finns ändå trots att du pratar med kundtjänst).

SteelSeries Sensei Ten
Full Star 1
3.4
(5)
646 kr
e
eriklin
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Fantastiskt roligt att se Sensei tillbaka, jag har 3 stycken av originalet som jag använder fortfarande, men de är rejält slitna efter alla år och jag skulle gärna fräscha upp dem nu. Det här skulle ha varit den perfekta ersättaren om den hade haft den tygflätade sladden som originalet hade. Det är en liten sak, men gör stor skillnad i och med att den tygflätade sladden inte fastnar lika lätt överallt i saker på skrivbordet hela tiden. Det var det som gjorde att jag fastnade för originalet (och att den även funkar för vänsterhänta) förutom att det är en riktigt bra mus. Kan vi få en Sensei Ten med tygflätad sladd snälla SteelSeries?

ICA Cook & Eat Vattenkokare 1L
Full Star 1
3.6
(7)
e
eriklin
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan

Precis som Tor Björn nedan säger är det en av de bästa och billigaste som finns på marknaden. Det han inte nämner i sitt omdöme är att den är gjord i helt nickelfritt rostfritt stål dessutom - 18/0 (SUS202). Innebär att man får ta hand om den, dvs inte låta den stå med vätska, men det är det värt.

Klipsch The Three GVA WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
2.8
(5)
4 790 kr
e
eriklin
21 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Klipsch gick lite överbord när de gjorde sin Google Assistant version av The Three och tog bort i princip det mesta som var bra med originalet, för att lägga till GVA. Har du redan en Google Assistant av något slag hemma, välj The Three utan. Komplett kör lägre pris på denna med jämna mellanrum, men har felaktig information i sin beskrivning (vilket jag har påpekat, men de har låtit bli att rätta det), så se upp där om du tänkt dig få allt de listar i specifikationen. + Utseendet. Beror lite på smak förstås, men retro-stilen fungerar riktigt bra i mitt tycke. + Ljudet är inte dåligt, lite burkigt och tål inte riktigt att spela högt på, men inte dåligt på något sätt. + Möjligheten att mute:a mikrofonen. - Det finns inget sätt att stänga av den, den är alltid på. (på/av finns på originalet). - Muta:r du mikrofonen tänds 4 led-lampor, som alltså lyser hela tiden om du inte vill att Google ska lyssna jämt och ständigt. - Det finns inga som helst anslutningsmöjligheter utöver trådlöst via Bluetooth, Wifi eller Chromecast. Inga portar alls. (jämfört med originalet där det finns 3.5mm, RCA, USB och du kan alltså till och med koppla in en skivspelare, är detta riktigt tråkigt). - Det följer inte med någon fjärrkontroll (som det gör med originalet). - Stål-knappar ser tråkigt ut (jämfört med koppar på originalet).

SteelSeries Sensei 310
Full Star 1
3.6
(7)
349 kr
e
eriklin
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Hade som swipe nedan också Sensei Raw (3 stycken) som go-to mus under många år och gillade den skarpt, speciellt ytan och att ovansidan var i ett helt stycke, följsam för fingrarna och bra respons på knapparna. Men när det var dags att byta ut den tredje fanns den inte längre kvar att köpa, så då föll valet på denna (vs Logitech G Pro, där priset var lite väl saftigt). Håller med båda tidigare recensenter till stor del, har inte heller problem med hala silikongrepp, sensorn är klockren, sköna knappar (som dock krävde inväjning efter Raw), men kabeln är (efter ha levt med Raws flätade som var fantastiskt följsam) som auban80 säger tyvärr lite tråkig och plastig och gärna fastnar under tangentbordet ibland. Är sugen på att prova en Logitech G Pro och bli av med kabeln, men båda tidigare recensenterna hade ju gått från den till denna, så det här blir min keeper.

Dualit Lite Mini 1L
Full Star 1
1
(1)
699 kr
e
eriklin
21 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Dualit gör bra vattenkokare, med lock utan plast vilket är väldigt trevligt. Tyvärr har denna många plastdetaljer nere i utrymmet där vattnet kokas, så för den som försöker undvika plast i samband med kokande vatten är detta ett dåligt val.

Timarco
Utmärkt
(500+)
e
eriklin
21 omdömen
Utmärkt5 år sedan

Bra utbud, trevliga priser, många betalningsalternativ och snabb leverans. Det enda jag saknar är prisuppgifter i översikten i butiken på kampanjvaror. Det krävs att man går in på varje vara och väljer rätt storlek, färg mm. för att få fram ett pris, i översikten står det bara "-20%" men om det är 20% på en miljon eller 10kr vet man inte.

Icebreaker Oasis Crewe LS Shirt (Herr)
Full Star 1
4.7
(3)
e
eriklin
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Det är som andra har sagt en väldigt skön tröja, har haft den till vardags under en fleece eller något annat vilket den passar bra till. God passform, inga konstiga eller sneda sömmar, eller märkliga blandningar av storlekar som många andra (jag tittar på dig Aclima) lyckas med. Tyvärr höll den inte längre än 2 år - hål vid ena armbågen, precis vad som också hände med samma modell med half-zip (vilken dock knappt klarade sig två månader), och då har jag alltid använt tvättmedel speciellt för merino, och kört den i 30 grader. + Skön + Bra passform + Bra sömmar - Hållbarheten

Nocs Air NS2 v2
Full Star 1
2.2
(13)
e
eriklin
21 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Köpte dessa för ett par år sedan och har, som tidigare kommentarer nedan, aldrig riktigt fått dem att fungera längre än någon timme då och då över AirPlay och aldrig via Bluetooth. Hade några diskussioner med "support" men oavsett vad jag gjorde (fw update, reset, etc.) löstes aldrig problemen så jag gav upp och har använt aux-porten sedan dess, vilket faktiskt har fungerat även om det blir en del avbrott även med kabel, ibland verkar dom leva sitt eget liv ungefär. Köpte dem "billigt" på rea, och använder dem sällan, men ändå. Det gavs många fina recensioner av dessa från diverse renommerade håll en gång i tiden, börjar fundera på om det egentligen var köpt reklam. Som någon sade nedan luktar det Kina-ODM om det hela och jag skulle aldrig rekommendera en produkt från Nocs till någon (om de finns kvar, senaste nyheten på hemsidan är från 2014 och deras Twitter pushade konstant en klocka under ett år, för några år sedan).