Prisjakt

Flipp

Medlem sen 2020-10-30
10
Bidrag
41
Hjälpsamröster
Xiaomi 12T 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
4
(1)
4 059 kr
F
Flipp
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Har haft föregången Xioami 11T som var en mycket bra midrangetelefon. 12T är lite bättre på det mesta. Framför allt gillar jag skärmen som är mer högupplöst och skarpare. Kanterna runt skärmen har också blivit lite tunnare vilket gör att den ser snyggare ut. Prestandan är på flagskeppsnivå och märker ingen skillnad mot andra flaggskepp från 2022/2023. Huvudkameran verkar också bra för prisklassen. Uppdaterar mitt omdöme senare när jag hunnit testa den längre.

Google Pixel 6 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
4.3
(10)
3 593 kr
F
Flipp
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Grym huvudkamera för stillbilder och bra haptik (vibrationsmotor) men i övrigt en väldigt överskattad telefon. Den känns tung och klumpig trots att skärmen inte är speciellt stor. Också väldigt tjocka ramar runt skärmen vilket gör att den ser omodern ut. Saknar också en telezoomkamera. Skärmen är bra men inte lika ljusstark och livfull som på andra telefoner i samma prisklass. Tycker nog telefoner som kostar hälften så mycket som denna från Xiaomi och Realme på vissa sätt är bättre. Sålde Pixel 6 efter några dagar så helt klart en besvikelse.

Xiaomi 11T 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
4.2
(13)
2 809 kr
F
Flipp
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

För 4000 kr är 11T en prisvärd telefon som nailar "the basics". + Ljusstark AMOLED-skärm utan irriterande böjningar + Väldigt bra batteritid. Bättre än vad jag upplevt på de flesta andra telefoner jag testat under 2021. Accubattery säger att en timme med skärmen tänd drar ungefär 9% batteri. + Prestandan ligger nära riktiga flaggskepp från 2021 vid vanlig användning. Telefonen har ett bra flyt och öppnar appar snabbt. Jag saknar inte snapdragon 888 som jag har på min andra telefon. + Huvudkameran tar för prisklassen mycket bra bilder även i mörker. Det var nog det som förvånande mig mest. + Mycket bra stereohögtalare. + Laddar ruskigt snabbt med medföljande laddare (ca 40 minuter för 0-100%) +/- Haptiken påminner om hur den känns på iPhone vilket gör att den är över medel. Men man får inte samma kraftiga återkoppling som på telefoner som S20/21 Ultra och Mi 11. Även föregångaren Mi 10T har en kraftigare haptisk respons när man t.ex. skriver på tangentbordet. Detta är dock en smaksak då vissa föredrar iphonehaptiken. - Anonymt utseende . Även om telefonen är välbyggd saknar den flaggskeppskänsla i material och utseende. Känns mer som "midrange" än "flaggskepp" när man håller den i handen och tittar på den. - Även versionen med vit matt baksida är hal att hålla i. Dock ingår ett greppvänligt skal i lådan. - Saknar en telezoomkamera. - Saknar trådlös laddning

OnePlus Nord 2 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
4
(15)
F
Flipp
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Första gången på länge som OnePlus släppt en riktigt prisvärd telefon. Det är framför allt tre saker som imponerar på Nord 2 tycker jag. Prestandan: Telefonen känns riktigt snabb och följsam. Märker ingen skillnad mot fjolårets flaggskepp med SD865. Kameran: Huvudkameran är riktigt bra och överraskade mig rejält. Speciellt i dunkel belysning. Bilderna blir skarpa och detaljerade och överlag väldigt iögonfallande med lite förstärkt kontrast (om man gillar det). Mycket bättre kamera än Nord 1. Vibrationsmotorn: När man skriver på tangentbordet är det rejäl stuns i vibrationerna precis som på flaggskepp från Samsung och Xiaomi. Betydligt kraftigare haptisk återkoppling än Nord 1. Har även en Nord 1 och det är framförallt kameran och haptisk återkoppling som är markant bättre på Nord 2. Märker inte lika stor skillnad på prestanda och skärm även om dessa saker också är bättre på Nord 2. Batteritid är för tidigt att uttala sig om.

Microsoft Surface 2 Headphones Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
5
(1)
F
Flipp
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Jag har testat lite olika hörlurar senaste åren såsom Bose 700 och 1000XM3 etc. Dock har jag inte riktigt känt att de varit tillräckligt bekväma. Ofta trycker de lite för hårt mot huvudet (i synnerhet Bose 700) På sonys brudreducerande lurar har jag även haft problem med att det genereras svett på stället de trycker mot huden. Efter mycket testande och letande tror jag dock att jag hittat rätt i Surface Headphones 2. Mest bekväma lurarna jag testat hittills. Sitter mycket mjukt och skönt på huvudet. Sedan är de väldigt praktiska där man kontrollerar volymen genom att vrida på ett runt reglage som sitter på den enda kåpan. På den andra kåpan reglerar man ANC på samma sätt. Känns väldigt enkelt och intuitivt. Nästa stora fördel är att mikrofonen är utmärkt för samtal, något som t.ex. Sony brukar ha problem med på sina lurar. En kompis köpte 1000XM4 och det var rent ut sagt en bedrövligt dålig mikrofon på dessa. Sista saken jag skulle vilja lyfta fram är man kan vara uppkopplad till två enheter samtidigt. Rätt praktiskt om man under dagen behöver vara uppkopplad mot dator och telefon utan att behöva koppla om hela tiden. På minussidan är ANC inte lika bra som på flaggskeppen från Bose och Sony. Dock är det "bra nog" för mina ändamål. Underskattade hörlurar då priset är konkurrenskraftigt (runt 2000 kr). Ljudmässigt tycker jag de är kanon för både musik och samtal. Dock råder jag er att läsa mer om ljudprofilen på andra sidor då jag inte är någon audiofil. Har själv den svarta versionen vilket är riktigt snygg. Dock hade jag kanske hellre tagit den grå som jag tror är ännu läckrare. Dock brukar den vara några hundralappar dyrare.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G Dual SIM 8GB RAM 256GB
Full Star 1
4.2
(14)
2 490 kr
F
Flipp
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Denna lur är superbillig begagnad. Kostar runt 3000 kr helt i nyskick. Andrahandsvärdet är lågt eftersom den sålts billigt av operatörerna via olika abonemangserbjudanden. För det priset är den oslagbar men den är prisvärd även för 5-6K ny. + Snygg design och bra byggkvalitet, Speciellt baksidan. + Snabb som en vessla och utmärkt flyt i systemet. + Vibrationsmotorn är kung. Bäst haptisk feedback av alla androidtelefoner jag testat. + Huvudkameran tar mycket detaljerade foton. Speciellt om man knäpper bilderna med gcam-modden. Helt okej vidvinkelkamera också. + Batteritiden räcker och blir över + IPS-skärm med 144hz. Väldigt punchy skärm för att vara av LCD-typ. Det bästa är att skärmen är rak. Så irriterande med kurvade skärmar som är snygga men opraktiska. Har haft Mi 10 och skärmen på den kändes mindre eftersom man inte kan utnyttja hela ytan p g a kurvorna. - Kameran buktar ut väl mycket på baksidan. - Hal som ål, rekommenderar ett "skin" för bättre grepp. - Lite stor och klumpig med skal. (lösningen är att beställa en carbonskin på nätet) - Skärmen har som de flesta LCD/IPS-skärmar grå skuggor runt kamerahålet och på sidorna. Syns i princip bara mot vit bakgrund. Vissa ser inte detta men jag såg det direkt. Störde mig lite på detta första dagen men nu tänker jag inte längre på det.

Xiaomi Formovie L176FGN Laser 4K Cinema 150"
Full Star 1
4
(1)
F
Flipp
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Magiskt bra bild mot en vit vägg så länge rummet är åtminstone halvmörkt. Dock blir svärtan såklart lidande så video med mycket mörka scener kommer inte alls lika bra till sin rätt som material med ljusa scener. Om den ska användas med behållning i dagsljus och för bättre svärta behöver man köpa en speciell duk som är svindyr (10-15K beroende på storlek). Vi investerade dock i en sådan duk (Elitescreens Aeon CRL) och har ersätt vår TV med denna projektor. + Fantastiskt bild i 100-120 tum när man matar den med 4K-material. Dock tycker jag 1080p material från streamingtjänsterna också ser förvånansvärt bra ut i samma format. + Oerhört bra byggkvalitet på själva projektorn. Känns väldigt gedigen. + Den inbyggda högtalaren är förvånansvärt bra. Inte långt efter vår sonos playbase. + Var rädd för att störas av fläktljudet men det visade sig inte vara något problem. Visst hörs den men inget man tänker på när man spelar upp något med ljud. + Har en nvidia shield inkopplad men det inbyggda androidsystemet fungerar i princip lika bra. + Man kan ha projektorn på en vanlig tv-möbel en bit från väggen och ändå projicera en 120 tum stor bild. - Bilden är inte helt skarp i de övre hörnen. Detta märks när man tittar på text men inte när man spelar upp film eller spelar tv-spel. - Prioriterar man bra svärta kommer man förmodligen bli missnöjd även med den ljussavvisande projektorduken. - Om den ska ersätta en TV blir totalkostnaden inklusive den speciella duken rätt hög (runt 30k totalt). Man kan dock komma ner rätt mycket i pris om man istället beställer projektor och duk från kina (dock blir det svårt med ev. returer eller garantiärenden).

Mi Store
Utmärkt
(202)
F
Flipp
10 omdömen
UselRedigerades 3 år sedan

Snabba på att skicka produkter men fullständigt värdelös kundservice.

Samsung Galaxy Book Ion 13 930XCJ-K01SE
Full Star 1
4
(1)
F
Flipp
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Har haft denna laptop i snart en vecka. + Otroligt tunn, lätt och smidig Utan tvekan den minsta och lättaste (970g) bärbara jag någonsin haft. + Chassit känns välbyggt och designen är lyckad + Väldigt bra batteritid p g a det kraftfulla batteriet på 69Wh. Ger lätt 10h+ surf/kontorsarbete. + Skärmen har väldigt hög ljusstyrka, livliga färger och bra svärta. + Stor fingeravtrycksläsare som reagerar exakt på fingeravtryck. + HDMI-port vilket är riktigt bra när man reser eller ska koppla upp den mot en projektor på jobbet + Prestandan är bra. + Går att ladda med tredjeparts 40W USB-C laddare. Får upp ett felmeddelande men batteriet laddas ändå. - Något irriterande fläktljud när man kör med strömsladden inkopplad. Dock låter fläkten nästan aldrig under batteridrift. - Tangentbordet är lite för grunt för att kännas riktigt skönt att skriva på - Endast en USB-C port (thunderbolt) - Den medföljande laddaren använder sig inte av USB-C utan istället en rund kontakt. Har denna privat och Lenovo Thinkpad Carbon X1 (2020) på jobbet. Thinkpaden har ett skönare tangentbord men Ion 13 har mycket bättre batteritid (ungefär dubbelt så bra), är ännu smidigare och har en skärm med livligare färger och bättre svärta. För 10 000 kr vilket är nuvarande nypris är Ion 13 riktigt prisvärd. Tror inte det går att få en lätt laptop med bättre skärm och batteritid för priset. Om jag skulle tvingas välja tror jag faktiskt att jag tar denna över X1 Carbon p g a överlägsen batteritid vilket för mig är helt centralt för en ultraportabel laptop.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G Dual SIM 6GB RAM 128GB
Full Star 1
4.2
(6)
4 130 kr
F
Flipp
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Har haft vanlliga Mi 10 5G men gillar denna bättre trots att den är betydligt billigare. + Riktigt bra AMOLED-skärm med hög ljusstyrka. En fördel mot de flesta flaggskepp är att skärmen är rak (ej kurvad) så man kan använda hela ytan. + Haptiskt feedback är riktigt bra. Det var nog det som förvånande mig mest och gör stor skillnad när man skriver och interagerar med telefonen. Tidigare midrangelurar från Xiaomi har verkligen haft problem med detta. + Batteritiden är brutalt bra. Laddar den med några dagars mellanrum, behöver aldrig tänka på batteristatus. Kan gå till jobbet på morgonen med 30-40% kvar utan att oroa mig. + Flytet och prestandan. För det mesta flyter allt som smör och jag märkte ingen större skillnad mot Mi 10. + Känslan i handen (med skal), tycker den känns betydligt smidigare och lättare i handen jämfört med MI 10 som kändes tung och lite klumpig. - Kameran är helt okej men skillnaden i dunkel belysning var ganska stor till fördel för Mi 10 5G. Vill man ha en kamera på flaggskeppsnivå är detta fel lur. Dock kan man installera en gcam-mod som förbättrar mörkerprestandan och öven bildkvaliteten en hel del. - Maximal ljudvolym när man kopplar in hörlurar är relativt låg vilket kan vara lite störande om man lyssnar på musik/poddar i en bullrig miljö. Ger en femma i betyg p g a priset. Svårt att hitta något bättre under 4000 kr.