Kategorier
Prisjakt

Flipp

Medlem sen 2020-10-30
5
Bidrag
14
Hjälpsamröster
Microsoft Surface 2 Headphones
3.8
(1)
2 389 kr
3 månader sedan
Jag har testat lite olika hörlurar senaste åren såsom Bose 700 och 1000XM3 etc. Dock har jag inte riktigt känt att de varit tillräckligt bekväma. Ofta trycker de lite för hårt mot huvudet (i synnerhet Bose 700) På sonys brudreducerande lurar har jag även haft problem med att det genereras svett på stället de trycker mot huden. Efter mycket testande och letande tror jag dock att jag hittat rätt i Surface Headphones 2. Mest bekväma lurarna jag testat hittills. Sitter mycket mjukt och skönt på huvudet. Sedan är de väldigt praktiska där man kontrollerar volymen genom att vrida på ett runt reglage som sitter på den enda kåpan. På den andra kåpan reglerar man ANC på samma sätt. Känns väldigt enkelt och intuitivt. Nästa stora fördel är att mikrofonen är utmärkt för samtal, något som t.ex. Sony brukar ha problem med på sina lurar. En kompis köpte 1000XM4 och det var rent ut sagt en bedrövligt dålig mikrofon på dessa. Sista saken jag skulle vilja lyfta fram är man kan vara uppkopplad till två enheter samtidigt. Rätt praktiskt om man under dagen behöver vara uppkopplad mot dator och telefon utan att behöva koppla om hela tiden. På minussidan är ANC inte lika bra som på flaggskeppen från Bose och Sony. Dock är det "bra nog" för mina ändamål. Underskattade hörlurar då priset är konkurrenskraftigt (runt 2000 kr). Ljudmässigt tycker jag de är kanon för både musik och samtal. Dock råder jag er att läsa mer om ljudprofilen på andra sidor då jag inte är någon audiofil. Har själv den svarta versionen vilket är riktigt snygg. Dock hade jag kanske hellre tagit den grå som jag tror är ännu läckrare. Dock brukar den vara några hundralappar dyrare.
Xiaomi Mi 10T Pro 256GB
4.1
(11)
4 852 kr
3 månader sedan*
Denna lur är superbillig begagnad. Kostar runt 3000 kr helt i nyskick. Andrahandsvärdet är lågt eftersom den sålts billigt av operatörerna via olika abonemangserbjudanden. För det priset är den oslagbar men den är prisvärd även för 5-6K ny. + Snygg design och bra byggkvalitet, Speciellt baksidan. + Snabb som en vessla och utmärkt flyt i systemet. + Vibrationsmotorn är kung. Bäst haptisk feedback av alla androidtelefoner jag testat. + Huvudkameran tar mycket detaljerade foton. Speciellt om man knäpper bilderna med gcam-modden. Helt okej vidvinkelkamera också. + Batteritiden räcker och blir över + IPS-skärm med 144hz. Väldigt punchy skärm för att vara av LCD-typ. Det bästa är att skärmen är rak. Så irriterande med kurvade skärmar som är snygga men opraktiska. Har haft Mi 10 och skärmen på den kändes mindre eftersom man inte kan utnyttja hela ytan p g a kurvorna. - Kameran buktar ut väl mycket på baksidan. - Hal som ål, rekommenderar ett "skin" för bättre grepp. - Lite stor och klumpig med skal. (lösningen är att beställa en carbonskin på nätet) - Skärmen har som de flesta LCD/IPS-skärmar grå skuggor runt kamerahålet och på sidorna. Syns i princip bara mot vit bakgrund. Vissa ser inte detta men jag såg det direkt. Störde mig lite på detta första dagen men nu tänker jag inte längre på det.
*Redigerades 3 månader sedan
Xiaomi Formovie L176FGN Laser 4K Cinema 150"
3.3
(1)
16 990 kr
4 månader sedan*
Magiskt bra bild mot en vit vägg så länge rummet är åtminstone halvmörkt. Dock blir svärtan såklart lidande så video med mycket mörka scener kommer inte alls lika bra till sin rätt som material med ljusa scener. Om den ska användas med behållning i dagsljus och för bättre svärta behöver man köpa en speciell duk som är svindyr (10-15K beroende på storlek). Vi investerade dock i en sådan duk (Elitescreens Aeon CRL) och har ersätt vår TV med denna projektor. + Fantastiskt bild i 100-120 tum när man matar den med 4K-material. Dock tycker jag 1080p material från streamingtjänsterna också ser förvånansvärt bra ut i samma format. + Oerhört bra byggkvalitet på själva projektorn. Känns väldigt gedigen. + Den inbyggda högtalaren är förvånansvärt bra. Inte långt efter vår sonos playbase. + Var rädd för att störas av fläktljudet men det visade sig inte vara något problem. Visst hörs den men inget man tänker på när man spelar upp något med ljud. + Har en nvidia shield inkopplad men det inbyggda androidsystemet fungerar i princip lika bra. + Man kan ha projektorn på en vanlig tv-möbel en bit från väggen och ändå projicera en 120 tum stor bild. - Bilden är inte helt skarp i de övre hörnen. Detta märks när man tittar på text men inte när man spelar upp film eller spelar tv-spel. - Prioriterar man bra svärta kommer man förmodligen bli missnöjd även med den ljussavvisande projektorduken. - Om den ska ersätta en TV blir totalkostnaden inklusive den speciella duken rätt hög (runt 30k totalt). Man kan dock komma ner rätt mycket i pris om man istället beställer projektor och duk från kina (dock blir det svårt med ev. returer eller garantiärenden).
*Redigerades 4 månader sedan
Mi Store
Utmärkt
(135)
Usel
4 månader sedan*
Snabba på att skicka produkter men fullständigt värdelös kundservice.
*Redigerades 4 månader sedan
Samsung Galaxy Book Ion 13 930XCJ-K01SE
3.3
(1)
9 990 kr
4 månader sedan*
Har haft denna laptop i snart en vecka. + Otroligt tunn, lätt och smidig Utan tvekan den minsta och lättaste (970g) bärbara jag någonsin haft. + Chassit känns välbyggt och designen är lyckad + Väldigt bra batteritid p g a det kraftfulla batteriet på 69Wh. Ger lätt 10h+ surf/kontorsarbete. + Skärmen har väldigt hög ljusstyrka, livliga färger och bra svärta. + Stor fingeravtrycksläsare som reagerar exakt på fingeravtryck. + HDMI-port vilket är riktigt bra när man reser eller ska koppla upp den mot en projektor på jobbet + Prestandan är bra. + Går att ladda med tredjeparts 40W USB-C laddare. Får upp ett felmeddelande men batteriet laddas ändå. - Något irriterande fläktljud när man kör med strömsladden inkopplad. Dock låter fläkten nästan aldrig under batteridrift. - Tangentbordet är lite för grunt för att kännas riktigt skönt att skriva på - Endast en USB-C port (thunderbolt) - Den medföljande laddaren använder sig inte av USB-C utan istället en rund kontakt. Har denna privat och Lenovo Thinkpad Carbon X1 (2020) på jobbet. Thinkpaden har ett skönare tangentbord men Ion 13 har mycket bättre batteritid (ungefär dubbelt så bra), är ännu smidigare och har en skärm med livligare färger och bättre svärta. För 10 000 kr vilket är nuvarande nypris är Ion 13 riktigt prisvärd. Tror inte det går att få en lätt laptop med bättre skärm och batteritid för priset. Om jag skulle tvingas välja tror jag faktiskt att jag tar denna över X1 Carbon p g a överlägsen batteritid vilket för mig är helt centralt för en ultraportabel laptop.
*Redigerades 4 månader sedan
Xiaomi Mi 10 Lite (6GB RAM) 128GB
4.1
(3)
3 196 kr
8 månader sedan*
Har haft vanlliga Mi 10 5G men gillar denna bättre trots att den är betydligt billigare. + Riktigt bra AMOLED-skärm med hög ljusstyrka. En fördel mot de flesta flaggskepp är att skärmen är rak (ej kurvad) så man kan använda hela ytan. + Haptiskt feedback är riktigt bra. Det var nog det som förvånande mig mest och gör stor skillnad när man skriver och interagerar med telefonen. Tidigare midrangelurar från Xiaomi har verkligen haft problem med detta. + Batteritiden är brutalt bra. Laddar den med några dagars mellanrum, behöver aldrig tänka på batteristatus. Kan gå till jobbet på morgonen med 30-40% kvar utan att oroa mig. + Flytet och prestandan. För det mesta flyter allt som smör och jag märkte ingen större skillnad mot Mi 10. + Känslan i handen (med skal), tycker den känns betydligt smidigare och lättare i handen jämfört med MI 10 som kändes tung och lite klumpig. - Kameran är helt okej men skillnaden i dunkel belysning var ganska stor till fördel för Mi 10 5G. Vill man ha en kamera på flaggskeppsnivå är detta fel lur. Dock kan man installera en gcam-mod som förbättrar mörkerprestandan och öven bildkvaliteten en hel del. - Maximal ljudvolym när man kopplar in hörlurar är relativt låg vilket kan vara lite störande om man lyssnar på musik/poddar i en bullrig miljö. Ger en femma i betyg p g a priset. Svårt att hitta något bättre under 4000 kr.
*Redigerades 8 månader sedan