Kategorier
Prisjakt

aidin

Medlem sen 2008-06-27
39
Bidrag
47
Hjälpsamröster
Oculus Quest 2 256GB
4.4
(5)
4 690 kr
2 månader sedan
Mitt första headset som jag köpte på preorder direkt från Oculus. Den är väldigt kapabel och väldigt rolig att använda. Det är helt klart annorlunda att spela inkapslad i en ny värld men det är också lite mer tröttsamt åt huvudet. Har detta ersatt gaming för mig? Absolut inte. De roligaste VR spelen är fortfarande inte lika roliga att spela som de roligaste Flat spelen. Var sak har sin plats. Det är många som blir frälsta i VR och helt överger vanlig gaming men jag kan inte riktigt förstå det. Dock är jag också lite mer av single player typen. Kör man socialt till max kan jag iofs förstå att VR har en tydlig edge. Jag har kombinerat mitt headset med en Elite strap med inbyggd batteri. Den är skönare än default men trycker ändå åt på huvudet. Till en början mådde jag illa och fick huvudvärk, har nu mestadels gått över, däremot kan jag fortfarande få ont i ansiktet ibland för att den trycker åt (fastän jag inte spänner särskilt hårt) och i vissa spel (där man måste kolla snett nedåt ofta) får jag ont i nacken för då känner man verkligen att den är framtung. Batteriet är inge problem för mig då jag spelar i kortare sessioner, batterierna håller ca 2.5 h + 2.5 h. Kvalitemässigt hade jag nog väntat mig lite mer. Det är lite blurry ibland, särskilt när man inte tittar absolut rakt fram. Det är också lite synd med så pass liten fov. Men för priset antar jag att allt sånt här är överkomligt. Jag märker heller ingen screen door effect. Kombinerar man denna med en VR kapabel PC kan man verkligen få ut mycket mer. Jag kör via Virtual Desktop och 5Ghz router och det fungerar hur bra som helst. Enstaka spel har problem med controller bindings men dessa är få och går ibland att åtgärda. SteamVR är också lite buggigt men ger ofta med sig ganska snart. Största nackdelen med VR tycker jag att det finns så få riktiga spel. De flesta spel känns mer som korta upplevelser. Detta i kombination med att även de korta spelen kostar en massa sänker upplevelsen lite. Allt som allt så är jag väldigt nöjd och skulle ha gjort om köpet idag.
Asus GeForce RTX 3070 Dual OC 2xHDMI 3xDP 8GB
3.7
(2)
6 890 kr
2 månader sedan
Uppdaterade från Asus gtx 1060 6gb. Var bara att sätta in och köra. Stötte inte på några problem alls. Fläktarna slår av sig på idle och sätter igång under load och fungerar bra i defaultinställningar. Ganska tyst även under load. Dock sitter jag oftast i ett annat rum och spelar (steam link eller Virtual Reality) så eventuella ljudnivån hade ändå inte påverkat mig märkvärt. Men naturligvis skönt att det är så pass tystgående ändå. FPS har ökat rejält och det är inga problem att ställa upp grafiken på max i de flesta spel. Har även spelat en del PCVR mot Oculus Quest med Virtual Desktop och även där har jag inget att anmärka på. Tyngsta spelet jag testat är Kingdom Come Deliverance, ställde in alla på max och laddade in högre texturer. Fick då fps på runt 45. I övrigt sitter det en i5 9600k och 16Gb ram i datorn. Det är ingen värstingburk men duger verkligen till tyngre spel ändå.
CDON
Bra
(500+)
Usel
8 år sedan*
Edit 2020-05-20 CDON har seriöst börjat gå utför. Rejält. Så många underbutiker så man inte längre vet vem man handlar från eller vem man ska vända sig till i supporten, Många av underbutikerna sköter heller inte lagersaldo. Nej, en gång bra, men nu väldigt obra! ------------------ Har handlat några gånger på CDON och har aldrig haft för stora problem och dem har snabba leveranser. Köpte en komplett dator i delar av dem och förutom en del som var fel funkade det i övrigt bra. Jag fick snabbt hem en retursedel och fick snabbt den korrekta produkten. Så servicemässigt har dem iaf funkat för mig. Jag köpte även en vara som jag efter lite mer än ett halvår var väldigt missnöjd med. Jag kontaktade dem (utan förhoppning) om det gick att lösa på något sätt och till min förvåning gick det snabbt med på ett återköp, och inte nog med det, jag fick en 50 kr rabattkod också. Väldigt bra gjort tycker jag. Det jag dock hatar med CDON: Dem har inget telefonnummer och deras chat är kasst. Jag förstår inte meningen med chatten eftersom det enda man får som svar av dem är att man ska kontakta dem via mail. Om man strider på dem lite så visar det sig att dem faktiskt har den informationen man ber om men verkar vara för lata för att svara på den. 24 timmars garantin dem har för svar för mail är också si så där, ibland, men ibland inte. Jag skulle säga att det i snitt är en 48 timmars svartid snarare. Slutligen tycker jag inte att ärendesystemet verkar fungera så bra på mina sidor. Alla mina ärenden har inte hamnat där och för att komma till mailkonversationen har jag fått leta upp gamla mail i papperskorgen på min riktiga email där jag fått mail om att de svarat på min fråga. Dock, om man får man igång samtalet med dem så tycker jag att dem sköter sig och har iaf tagit hand om mig på ett tillfredsställande sätt.
*Redigerades 8 månader sedan
Logitech G513 Carbon Tactile (Nordisk)
3.5
(11)
1 149 kr
8 månader sedan
Jag är väldigt nöjd med tangentbordet. Köpte på rea för 800. Jag personligen lägger inte märke till någon metallkling vid nedtryck. Mindre nöjd med logitechs mjukvara däremot. LGS funkade rätt bra, men GHub som har lite snyggare och enklare Interface med aningen mer funktionalitet vad gäller t.ex belysning har däremot väldigt mycket buggar. Profiler som försvinner eller inte funkar t.ex. och en av de tydligaste buggarna för mig är att jag inte kan anpassa screen samplern utan att det skiter sig. Observera att allt mitt negativa handlar om mjukvara som förhoppningsvis fixas snart nog. Tangentbordet i sig funkar väldigt bra för mig.
Samsung QLED QE75Q60R
3.4
(4)
11 990 kr
ett år sedan
Den kommer bli för stor. Den kommer se ful ut på väggen. Det kommer bli så jobbigt att sitta så nära en så stor TV. Dessa farhågor hade jag och fick höra av andra. Inget av de var ett problem och jag vet nu att om jag satsat på en mindre tv hade jag nu ångrat mig. TVn i sig är trevlig. Har inte direkt stresstestat den men det är både najs att se på film och även spela spel på den. Det tråkiga är väl att den inte har passthrough på råljud. Jag ville helst koppla alla devices (PS4 etc) till TVn först och sen förstärkaren, eftersom det är lättare och skönare att byta källa på TVn. Men då skickar TVn bara vidare 2.1 ljud. Så jag fick koppla allt till förstärkaren först. Skulle önskat att de inte lagt till de tre extra knapparna på fjärren (Netflix, prime och nå mer). Och gärna att de bytt ut färgknappen till något som faktiskt är funktionell. I stort är jag väldigt nöjd med TVn.
Kingdom Hearts III (PS4)
2.6
(3)
99 kr
2 år sedan*
Jag trodde jag skulle bli fängslad direkt, men jag får istället kämpa med att övertala mig själv att spela det. Inge fel på mekanik eller spelet på det viset, men det känns tyvärr inte kul eller fängslande och dessutom är storyn grymt rörig och jag som inte spelat sen KH1 hänger inte alls med. Jag avskyr dessutom deras överdrivna animationer som inte alls passar till tonläget i det dem säger. Och slutligen..karuseller som anfallsgrejer? Varför?? Sure, min 4 åriga dotter tycker det är roligt att titta på, men kul är det inte.
*Redigerades 2 år sedan
Ni No Kuni II: Revenant Kingdom (PS4)
3.9
(3)
103 kr
2 år sedan
Det är barnsligt, ja. Det är ganska kass story, ja. Det är väldigt naivt, ja. Men det var ändå aldrig tråkigt att spela det! Jag spelade runt 80 timmar, level 70 och hade nog aldrig tråkigt. Det var kul att det fanns tre aspekter 1. Vanlig jrpg - slåss, använd magi, levla, skaffa vapen etc 2. Slåss med arme 3. Bygga upp en stad - Rekrytera, uppgradera, researcha Allt detta gav extra volym och det var trevligt. Bättre än Ni No Kuni 1 och definitvt värt att spela. Spelade även stundvis med min 4.5 åriga dotter. Hon tyckte det var kul och gillade så klart särskilt alla higgledys.
Logitech M590 Multi-Device Silent
4.3
(11)
421 kr
2 år sedan*
Liten och lätt att ta med. Enkelt att få igång flow med två datorer plus en mobil. Kan även kombineras med en flow tangentbord och ställa in att tangentbordet får fokus på den enhet som musen är på. Precisionen är ganska känslig och varierar ganska kraftigt med olika underlag.
*Redigerades 2 år sedan
Hemmy
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
2 år sedan
Det gick snabbt och smidigt. Dock verkar de inte ha ett eget lager (?) så leveranser kan troligen ta längre tid i vissa fall
Samsung QLED QE55Q7FN
3.9
(10)
2 år sedan*
Verkar funka fint, har haft den i ca 1 vecka nu men inte hunnit testa riktigt allt än. Inte testat gaming t.ex. Klart bättre bild än min 11 år gamla Samsung f86. Kalibreringen som butiken gjorde är lite skum bara. Det ser väldigt bra ut i filmer och serier och så, men när man är i menyer i typ netflix, så ser det jättekonstigt ut. Jag tror att det kanske ser överexponerat ut. Jag får också en annan bild (färg, ljusstyrka) när jag kör via Nvidia Shield som är kopplad till förstärkare sen in i TV. Men det beror väl förmodligen snarare på att Shielden bearbetar bilden först och sen skickar vidare. Har inte kunnat bestämma mig för vilken som ser bäst ut. En sak jag inte gillar är att One Connect Boxen är stor, och blir varm. I butikerna marknadsförs den som att man ska kunna ha den instängd och undanstoppad. Men den blir rätt varm då faktiskt. Älskar kontrollen och tycker det är väldigt skönt att den även kan styra min Shield. Det enda jag saknar på den är en volym slider. Jag fattar heller inte vad färgknappen är till för eller gör. För övrigt är den snabb i Tizen. Dock finns inte alla appar som jag skulle vilja ha där. T.ex. så finns inte CrunchyRoll. En konstig sak är också att jag via mobilen inte har nå problem att casta t.ex Netflix till TVn, men försöker jag casta från CrunchyRoll så finns inte TVn bland möjliga cast enheter. Vidare var det lite klurigt hur jag skulle sätta upp den på väggen. Köpte inte till någon original tight-mot-väggen hållare utan körde på något från kjell som sträcker sig över "hålet" i tvn där fästet ska gå in. Instruktionerna har någon bild som verkar vara för detta men den verkar inte stämma alls. Jag gillar TVn men tycker den är lite i det dyrare slaget. Jag lyckades då ändå få den för 14700 inkl kalibrering. Men håller den i 11+ år som min förra samsung så kommer jag uppdatera till 10stjärnor. Edit 2018-09-17 Trots att jag i butik frågade om One Connect Boxen kunde förvaras instängd och fick ja som svar så går detta alltså inte. I TV-bänken blir den så varm att tvn efter nån timme stänger av sig. Jag har fått plocka av baksidan och installera fläktar i bänken för att fixa problemet eftersom jag inte gärna vill flytta ut lådan. Tyvärr hörs ju fläktarna istället. Har varit i kontakt med Samsung supporten om detta och de rekommenderar att ha den ståendes fritt. Så jag förstår inte hur en Samsung rekommenderat återförsäljare då kan ge en köpare så missvisande information Drar av en stjärna pga detta. Och hade det funnits ett alternativ utan One Connect Box hade jag bytt till den. Edit 2018-10-17 Tänkte testa Steam linken som finns inbyggd i TVn, men lyckades inte få mina Playstation kontroller att para ihop sig med TVn. Efter en del pillande hittade jag att endast XBox kontroller, Steam kontrollern och någon Logitech kontroll stöds. Lite illa att Playstation kontrollern inte stöds tycker jag. Eftersom jag har en Shield så kommer jag fortsätta använda den i game stream syfte istället för TVn. Med andra ord, i dagsläget finns TVÅ anledningar att jag inte kan köra enbart TV utan måste ha kvar min Shield: 1. CrunchyRoll stöds inte 2. Steam link - stöder inte Playstation kontroller
*Redigerades 2 år sedan
Sida 1