Prisjakt

GamleMoz

Medlem sen 2008-05-30
29
Bidrag
11
Hjälpsamröster
123ink.se
Utmärkt
(500+)
G
GamleMoz
29 omdömen
Utmärkt9 månader sedan

Funkar fint! Vettiga priser och skickar varorna snabbt.

DALI IO-6 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.8
(6)
3 699 kr
G
GamleMoz
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Mycket välljudande lurar som levererar ett mycket neutralt, ofärgat ljud (på gott och ont beroende på vad du föredrar). Ingen frekvens sticker ut på ett obekvämt sätt oavsett om du lyssnar på Vivaldi eller Marduk. Om du misstänkte att en inspelning var riktigt undermålig kan du höra exakt hur usel den är med de här lurarna. Detsamma gäller högkvalitativa inspelningar som kan låta smått magiskt. IO-6 lägger inga fingrar emellan. Jag har ingen möjlighet till högupplöst trådlös överföring, så föga förvånande låter de i mitt fall bäst när man slangar okomprimerade signaler via sladd. På det stora hela lever du här lurarna upp till högt ställda förväntningar, men jag hade varit ännu mer nöjd om anc-funktionen varit vassare eftersom den inte är så mycket att hurra för i min mening.

Johnson & Johnson Acuvue Oasys Hydraclear Plus (6-pack)
Full Star 1
4.8
(8)
211 kr
G
GamleMoz
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Hade månadslinser förut som var betydligt sämre än dessa veckolinser. Till skillnad från månadslinserna (Bausch Lomb PureVision har jag för mig) klarar de här minst två veckors dygnet runt-bruk utan strul, ofta längre.

Antec NX210 (Svart/Transparent)
Full Star 1
3.7
(3)
1 624 kr
G
GamleMoz
29 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

De RGB/LED-bestyckade fläktarna i det här chassit har en grotesk blinkande och roterande färgeffekt som inte går att byta ut. Ja, du läste rätt: Det finns alltså ingen kontrollenhet kopplad till fläktarna, utan bara molex-anslutningar för av/på. Kontaktade Antec för att jag trodde att jag missat något, men fick bekräftat att det här chassit faktiskt är designat för att se ut som en psykedelisk version av familjen Griswolds husbelysning i juletid – hela tiden.

Kingston SSDNow A400 SA400S37 120GB
Full Star 1
2.6
(7)
249 kr
G
GamleMoz
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Om man, som i mitt fall, bara behöver en snabb boot-disk för ett enklare bygge fungerar den här utmärkt. Och sett till den prestanda man får för pengarna är det ju nästan gratis. Finns inte så många tester av den här, men här är ett: https://ssd.technology/reviews/kingston-a400-review-120gb-affordable-entry-level-drive/ Naturligtvis kan den inte mäta sig med dyrare varianter som Samsungs toppmodeller, men det är inte tanken heller. Själv köpte jag den för att ha till ett dual boot-upplägg. Kan inte säga att jag märker någon som helst skillnad mellan den här disken och den betydligt dyrare SSD som kör Windows (båda är SATA 6 Gpbs). Som andra redan konstaterat är den perfekt för gamla burkar och experimentbyggen. Ingen mirakelprestanda men oändligt mycket bättre än vilken hårddisk som helst.

SWEDX SM-28K1-03-PP1
Full Star 1
4.8
(4)
G
GamleMoz
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Funderade länge och väl på om den här skärmen var värd att chansa på, med tanke på priset och upplägget med "pixelpolicy". Kan konstatera att den är så prisvärd som den ser ut, med både helt OK betraktningsvinklar och rejäl ljusstyrka. Min har pixelpolicy 1, vilket tillåter en viss mängd pixelfel, men har inte sett något som helst problem med panelen än så länge. Det som är mindre bra är att det egentligen är en tv (utan mottagare), så man får ratta inställningar med fjärrkontroll. Foten är fixerad och det finns vare sig tilt eller pivot som på dyrare skärmar. Allt det sistnämnda visste jag om och och det är en helt rimlig kompromiss med tanke på att priset vida understiger vad man annars får betala för 4K-skärmar ens i instegsklassen. Blev också positivt överraskad över frånvaron av pixelfel.

Skeppa Marin
G
GamleMoz
29 omdömen
UtmärktRedigerades 8 år sedan

För en utflyttad Norrköpingsbo var webbutiken en glad nyhet. Har varit återkommande kund i den fysiska butiken sedan många år tillbaka och webbutiken verkar skötas precis lika proffsigt.

Apple MacBook 2015 - 1,1GHz DC 12" M 5Y31 8GB RAM 256GB SSD
Full Star 1
3.8
(11)
G
GamleMoz
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Det här är den perfekta resekamraten för alla utan höga prestandakrav. Bra batteritid och en fantastisk skärm. Prestandan är avsevärt lägre än både MacBook Pro och (senaste) Air, vilket man bör vara medveten om, men det är en kompromiss man får leva med om man vill ha en extremt lätt och tunn dator. Trots det är prestandan fullt tillräcklig för alla former av kontorsjobb, surf o.s.v. Klarar att köra Windows virtuellt tack vare sina 8 GB RAM. Naturligtvis är det ingen speldator, men den klarar vissa enklare och äldre spel om man är desperat (ex. Civ 5, Torchlight). Som någon redan nämnt är det förmodligen inte värt att spendera en bunt extra tusenlappar för en "snabbare" modell (1,2 och 1,3 GHz är knappast snabbt heller). Om du har tålamod är det förmodligen en bra idé att vänta in nästa generation med Intels Skylake-processorer, som ska prestera betydligt bättre med samma strömförbrukning. Ett par poängs avdrag för den ensamma porten och att den blir för varm under belastning (saknar fläkt).

LensOn
Bra
(500+)
G
GamleMoz
29 omdömen
UtmärktRedigerades 9 år sedan

Snabb leverans, fraktfritt, bra priser. What's not to like?