Prisjakt

Kosika

Medlem sen 2008-04-06
50
Bidrag
31
Hjälpsamröster
Synology DiskStation DS718+
Full Star 1
3.7
(2)
4 989 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan
Detta är min första NAS. Har inte fått in allt jag har tänkt ännu på den men det viktigaste med t.ex Bilder och PLEX är igång. Det är samma hårdvara som i 918 men med 2 platser mindre. För ca 1500kr mindre. Så vet du att du klarar dig med 2 diskar (jag kör 2x8GB i Raid1) så är detta toppmodellen i konsumentklassen. (Saknar dock även NVMe stöd för cache) Man köper ju Synology för enkelheten och kompaktheten. Går ju att bygga egen NAS med bättre prestanda billigare men om man inte kan eller orkar (som i mitt fall). Men var inte problemfritt ändå. Finns mycket att ställa in om man vill ha den som man vill. Hade problem med att jag bara fick ut ca 30MB/s ur den men efter att ha mixtrat fram och tillbaka med SMB inställningarna så får jag ut uppemot 100MB/s. Måste ha varit någon bugg. PLEX kan strömma 4K video, dock inte testat att trancoda den. Har även fått kontakta deras support som löste problemet efter någon dag. En 3'e parts app spökade till det . Så roligt att veta att deras support funkar bra. Notera dock att det är rörigt med deras appar både i NAS'en och mobilen. Flera generationer av snarlika program gör en snurrig. Och de lämnar en del att önska. Har tex ingen backupprogram med kryptering av lagrade filer (är dock på gång) och vissa mobilappar buggar en hel del. Men som tur är finns det icke synology appar till det mesta. Trodde det skulle vara mindre strul än det har varit då man köper något som är ganska överprissatt i slutändan. Men efter lite initial setup så hoppas jag den kommer tuffa på utan problem.
CyberPower PFC Sinewave CP900EPFCLCD
Full Star 1
3.5
(2)
1 905 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan
En jättebra UPS. Väldigt liten, helt tyst i normal läge och inte så irriterande ljud om strömmen går. Mycket information på displayen. Programvaran för windows känns bra och tillåter självtest osv. Dock pajade batteriet efter 10 Månader, Men självtestet var ändå ok, trots att kapaciteten hoppade från 100% till 44% direkt. Kontaktade tillverkaren 2 gånger, men fortfarande utan svar några månader senare. Så hopas det bara var måndags exemplar på batteriet. Men att deras support inte finns känns lite värre. Men förutom dom 2 grejerna känns det väldigt bra. Så lite blandade känslor. Skulle nog välja annat märke om jag köpte idag.
DiscAtOnce
Utmärkt
(464)
Utmärkt
ett år sedan
Super bra sida om man vill ha bra och billiga kablar. Man kan nästan inte tro priserna, men det är bra grejer som funkar utan problem.
LG OLED65C9
Full Star 1
4.5
(19)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan*
Väldigt bra TV. Kan ju inte förvänta sig annat i denna prisklassen heller. Väldigt bra att svart är svart och inte grådassit som på många andra. HDR blir väldigt häftigt och fint. Dock upplever jag lite problem med att texten blir väldigft ljusstark om man har det på via PLEX och HDR. Blev väldigt glad när jag insåg att PLEX appen klarade av x.265 4K HDR utan problem. Dock måste man välja 5.1 Ljud(Inte 7.1) och rätt sub format, annars börjar den transkoda. SVT, youtube och Viaplay funkar också jättebra. Har inte behövt använda chromecasten som är inpluggat en enda gång på de 6 månader jag haft TV'n ännu. Bytte reciever för ett tag sen till en Denon AVR-X2600H och funkar bra med HDMI eARC. Kör allt med LG's underbara Magic Remote. Ljudet dummar sig dock i bland när man pausat, kan ta någon sekund att komma tillbaka men hört att det är ganska vanligt problem på LG. Men inget farligt. Var nog som många andra orolig för användning på dagen i ljust rum. Kan nu säga att det finns inte en chans att det ska vara några problem för någon. Även med lägsta ljusstyrkan i ECO läge är det inga problem i fullt dagsljus. Största problemet är reflektioner, men det har man oavsett TV. Ska man titta på TV/film "på riktigt" måste man ändå dra för gardiner får att få rätt upplevelse. Vill du ha en riktigt bra TV. Då har du den här. Men tror faktiskt att B9'an är mer prisvärd då det är i princip samma TV. Bara mindre processor. Beställde en B9 men fick denna i utbyte efter fraktskada. Enda negativa är att man är livrädd när man ska hantera den. Den är supertunn och man får/vågar inte ta eller lyfta någonstans. Så se till att vara minst 3st vid uppackning och montering. Den är stoor, tung och ömtålig
*Redigerades ett år sedan
Roborock S6
Full Star 1
4.4
(50)
4 439 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan
Är ganska imponerad av denna grej. Är noggrann och rationell i städningen. Vi har 25mm trösklar som vi försökte ha kvar oförändrade och det gick ibland och ibland inte (står max 20mm i specifikationerna) Så fick gör en extra list framför som den kommer upp på först och då funkar det bra. Finns lite smågrejer i mjukvaran, både i roboten och appen, som kan förbättras. Men fungerar ändå bättre än vad jag hade vågat hoppas på. Istället för att dammsuga manuellt varje dag så gör man det 1 gång i veckan. Och ungeför lika ofta tömmer man robotens uppsamlingsbehållare. Otroligt vad mycket den hittar på ett "rent" golv faktiskt efter en vända.
Seagate Backup Plus Desktop Hub USB 3.0 8TB
Full Star 1
3.6
(15)
1 925 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan
Stor och prisvärd arkiv/lagringsdisk Använder denna mer som en arkiv disk med lite backuper och filer som inte används mycket. Inte direkt högljud när den väl snurrar, men oftast står den ändå bara i standby. Hastigheten varierar mycket. När jag skaffade den och överförde ett par TB så gick det ganska sakta efter ett tag, var ner på 20-30 MB/s tror jag. Men nu märker jag inga prestanda problem när den bara används lite sporadiskt. Och med användningsområdet jag ahr spelar det mindre roll.
Webhallen
Bra
(500+)
Utmärkt
2 år sedan
Har köpt lite grejer nu och då genom åren. Men nu har det blivit ett par gånger på några månader. Tror det är mitt nya favoritställe. Beställer på helgen och har grejerna till lunch på tisdag. Med gratis frakt. Upp till Umeå. Snabbast av alla. Sen har jag testat supporten innan köp med en varu fråga, dom kunde inte ge svar på en liten klurig fråga men svarade iallafall snabbt på chatten.
Komplett.se
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
2 år sedan
Måste ge en eloge. Har beställt lite smågrejer tidigare utan strul. Nu beställde jag en tv under blackweek. Det ville sig då så illa att den var fraktskadad när jag väl packat upp den. Efter lite bilder och ett telefonsamtal till kundtjänst så skickade dom en ny tv utan krusiduller. Det var bara att den jag köpt hade utgått ur sortimentet så dom skickade en som kostade 10.000kr mer (snäppet upp i modellserien). Och jag behövde naturligtvis inte betala mellanskillnaden ;). Helt fantastiskt bra!
Baby Brezza Formula Pro
Full Star 1
4.2
(5)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan
Helt underbar grej! Vi flaskmatar till 100% och denna gör det mycket enkelt. Snabbt och enkelt. Vi kan dela helt och hållet på matningen och det är superbra på natten. Några tips: Vi kokar vattnet innan och låter det svalna innan vi häller i maskinen. Den håller vattnet på 37 grader dygnet runt och känns som det är risk för tillväxt annars. Det är ganska stora steg i doseringen, men det märks mest när barnet är litet och äter lite. Locket på pulverbehållaren har strulat lite och då stannar maskinen mitt i tillredningen. Men har löst det genom att 3D skriva ut en annan pinne för lock indikatorn som lurar maskinen. Annars kan man helt enkelt bara lägga handen på locket för att "lösa" problemet. Summa summarum: Helt klart värd pengarna även med lite småstrul.
Epson EcoTank ET-2650
Full Star 1
2.4
(18)
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Köpte denna för att slippa lägga så mycket pengar på patroner. Var inne på en Laser skrivare men kom fram till att denna var billigare per sida. Första exemplaret dog skärmen på under uppstart, men fick ut en ny utan större problem. Funkar bra att skriva ut vanlig text med, klarar dock inte dubbelsidiga utskrifter, det är det jag saknar mest också. Har testat några bilder på vanligt papper men dom har inte blivit särskilt bra, bleka färger och ränder. Men har inte testat på riktigt papper eller med andra inställningar. Den tar väldigt lång tid på sig att starta och köra igång en utskrift. Ett par minuter från att man tryckt på ON. Den är uppkopplad på WIFI så den måste koppla upp sig osv. Scanning är bäst att hantera via dator, då man inte kan scanna nästa sida via skrivaren mm. Summa: Bra om du vill skriva ut mycket text billigt. Mindre bra i användarvänlighet. Komihåg att pappers magasinet pekar uppåt på baksidan --Uppdatering efter drygt 1 års användande-- Har upptäckt 2 större problem med skrivaren och medföljande programvara. 1. Använder man inte skrivaren varje vecka torkar färgen, och man får köra rengöringsprogrammet flera flera gånger för att få ut alla färger och få skarp text. Mycket jobbigt. Använder du inte skrivaren varje vecka, titta på något annat. 2. Scannings programmet "Epson Scan 2" som ej är uppdaterat sedan 2017 hänger sig om man försöker skanna mer än 2-3 sidor utan omstart av programmet. (Win10)
*Redigerades 2 år sedan
Sida 1