Prisjakt

Kosika

Medlem sen 2008-04-06
55
Bidrag
25
Hjälpsamröster
Ryobi RY36STX61A-260F
Full Star 1
5
(2)
24 995 kr
K
Kosika
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
2 månader sedan

En bra slunga som orkar med all normal användning. Bor i Umeå så har testat på upp emot 30-40cm denna vinter. Kastar ca 15meter om det inte är blötsnö. Dock är den känslig för grus. Stenarna böjer skovlarna så dom slår stopp och brytpinnarna går av. Så har du grusgård tillverka/köp glidskidor så den inte skär ner i gruset. Den drar mycket ström. Med 2x6ah och 2x5ah inkopplade (samtidigt, det har plats för 4 batterier) så klarar den ca 120kvm på en laddning om det inte kommit mer än 10cm. Inklusive 15meter plogvall. Så den räcker för de flesta villaägare men börjar du ha större ytor så investera i stora batterier. Men den är tyst och enkel att köra. Orkar allt, har aldrig gett upp orkesmässigt utan blir bara lite lägre varv/kastlängd när det blir tungt.

Samsung Galaxy Tab A8 10.5 SM-X200 32GB
Full Star 1
2.7
(14)
1 990 kr
K
Kosika
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Sonen på 3 år har haft denna och föregångaren för att se på Youtube osv. Funkar utmärkt till det. Är inte den snabbaste i menyerna osv. Men klarar av att streama Youtube och SVT. För 1400kr är det bra. Tål dock inte vatten 😄. Men vanligt kladd går bra.

Electrolux PQ91-40GG Sladdlös
Full Star 1
4
(6)
2 780 kr
K
Kosika
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Ganska värdelös. Hade förhoppningen att denna + en robotdamsugare skulle räcka bra. Men med halvtaskig sugkraft och filter som blir tätt efter 5 min så gör denna inte så mycket nytta. Grus och annat lite större får man stå och nöta/lirka för att den ska gå upp. Och filtret måste tvättas efter 5 min för annars säger den ytterst lite. Och torktiden för filtret är ca 24h. Jag använder den ibland för lite smulor och kattsand men frun har helt gett upp denna.

Wilfa WAS-623 Bell
Full Star 1
4.7
(17)
K
Kosika
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Äntligen ett riktigt våffeljärn! Gräddar snabbt och bra. Alltid jämt fördelad smed tack vara skålningen och rätt mängd med den medföljande skopan. Det bara funkar 🙂

Däck365 Aktiebolag
Utmärkt
(500+)
K
Kosika
55 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Beställde på söndag, skickades tisdag och hade däcken på torsdag. Snabbt och enkelt

Synology DiskStation DS718+
Full Star 1
4.5
(2)
K
Kosika
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Detta är min första NAS. Har inte fått in allt jag har tänkt ännu på den men det viktigaste med t.ex Bilder och PLEX är igång. Det är samma hårdvara som i 918 men med 2 platser mindre. För ca 1500kr mindre. Så vet du att du klarar dig med 2 diskar (jag kör 2x8GB i Raid1) så är detta toppmodellen i konsumentklassen. (Saknar dock även NVMe stöd för cache) Man köper ju Synology för enkelheten och kompaktheten. Går ju att bygga egen NAS med bättre prestanda billigare men om man inte kan eller orkar (som i mitt fall). Men var inte problemfritt ändå. Finns mycket att ställa in om man vill ha den som man vill. Hade problem med att jag bara fick ut ca 30MB/s ur den men efter att ha mixtrat fram och tillbaka med SMB inställningarna så får jag ut uppemot 100MB/s. Måste ha varit någon bugg. PLEX kan strömma 4K video, dock inte testat att trancoda den. Har även fått kontakta deras support som löste problemet efter någon dag. En 3'e parts app spökade till det . Så roligt att veta att deras support funkar bra. Notera dock att det är rörigt med deras appar både i NAS'en och mobilen. Flera generationer av snarlika program gör en snurrig. Och de lämnar en del att önska. Har tex ingen backupprogram med kryptering av lagrade filer (är dock på gång) och vissa mobilappar buggar en hel del. Men som tur är finns det icke synology appar till det mesta. Trodde det skulle vara mindre strul än det har varit då man köper något som är ganska överprissatt i slutändan. Men efter lite initial setup så hoppas jag den kommer tuffa på utan problem.

CyberPower PFC Sinewave CP900EPFCLCD
Full Star 1
4
(2)
2 562 kr
K
Kosika
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

En jättebra UPS. Väldigt liten, helt tyst i normal läge och inte så irriterande ljud om strömmen går. Mycket information på displayen. Programvaran för windows känns bra och tillåter självtest osv. Dock pajade batteriet efter 10 Månader, Men självtestet var ändå ok, trots att kapaciteten hoppade från 100% till 44% direkt. Kontaktade tillverkaren 2 gånger, men fortfarande utan svar några månader senare. Så hopas det bara var måndags exemplar på batteriet. Men att deras support inte finns känns lite värre. Men förutom dom 2 grejerna känns det väldigt bra. Så lite blandade känslor. Skulle nog välja annat märke om jag köpte idag.

DiscAtOnce
Utmärkt
(471)
K
Kosika
55 omdömen
Utmärkt4 år sedan

Super bra sida om man vill ha bra och billiga kablar. Man kan nästan inte tro priserna, men det är bra grejer som funkar utan problem.

LG OLED65C9 65" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
4.6
(19)
K
Kosika
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Väldigt bra TV. Kan ju inte förvänta sig annat i denna prisklassen heller. Väldigt bra att svart är svart och inte grådassit som på många andra. HDR blir väldigt häftigt och fint. Dock upplever jag lite problem med att texten blir väldigft ljusstark om man har det på via PLEX och HDR. Blev väldigt glad när jag insåg att PLEX appen klarade av x.265 4K HDR utan problem. Dock måste man välja 5.1 Ljud(Inte 7.1) och rätt sub format, annars börjar den transkoda. SVT, youtube och Viaplay funkar också jättebra. Har inte behövt använda chromecasten som är inpluggat en enda gång på de 6 månader jag haft TV'n ännu. Bytte reciever för ett tag sen till en Denon AVR-X2600H och funkar bra med HDMI eARC. Kör allt med LG's underbara Magic Remote. Ljudet dummar sig dock i bland när man pausat, kan ta någon sekund att komma tillbaka men hört att det är ganska vanligt problem på LG. Men inget farligt. Var nog som många andra orolig för användning på dagen i ljust rum. Kan nu säga att det finns inte en chans att det ska vara några problem för någon. Även med lägsta ljusstyrkan i ECO läge är det inga problem i fullt dagsljus. Största problemet är reflektioner, men det har man oavsett TV. Ska man titta på TV/film "på riktigt" måste man ändå dra för gardiner får att få rätt upplevelse. Vill du ha en riktigt bra TV. Då har du den här. Men tror faktiskt att B9'an är mer prisvärd då det är i princip samma TV. Bara mindre processor. Beställde en B9 men fick denna i utbyte efter fraktskada. Enda negativa är att man är livrädd när man ska hantera den. Den är supertunn och man får/vågar inte ta eller lyfta någonstans. Så se till att vara minst 3st vid uppackning och montering. Den är stoor, tung och ömtålig

Roborock S6
Full Star 1
4.4
(56)
5 303 kr
K
Kosika
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Är ganska imponerad av denna grej. Är noggrann och rationell i städningen. Vi har 25mm trösklar som vi försökte ha kvar oförändrade och det gick ibland och ibland inte (står max 20mm i specifikationerna) Så fick gör en extra list framför som den kommer upp på först och då funkar det bra. Finns lite smågrejer i mjukvaran, både i roboten och appen, som kan förbättras. Men fungerar ändå bättre än vad jag hade vågat hoppas på. Istället för att dammsuga manuellt varje dag så gör man det 1 gång i veckan. Och ungeför lika ofta tömmer man robotens uppsamlingsbehållare. Otroligt vad mycket den hittar på ett "rent" golv faktiskt efter en vända.