fiveosix

Medlem sen 2008-04-04
11
Bidrag
8
Hjälpsamröster
Koss KTX Pro1 On-ear
Full Star 1
5
(1)
398 kr
f
fiveosix
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Även om jag inte provat massvis med olika hörlurar har jag aldrig, under de 10-talet år jag haft dessa, stött på några lurar som ger lika mycket välljud för pengarna. Jag är absolut ingen audofil, men jag har precis suttit och jämfört dessa med sonens nyköpta AKG 518 LE och ett par Koss Porta Pro. Lyssningen skedde till några cd-skivor via en Yamaha-förstärkare samt trance-musik från en laptop och en HTC-telefon. Inget pill med nån EQ eller liknande (sa ju att jag inte är nån audiofil ;) ). Under dessa förutsättningar är AKG-lurarna inte ens i närheten, enligt mig. De låter instängt. Porta Pro'n låter lite öppnare än KTX Pro1, men basen är lika djup på båda tycker jag. En knapp seger för Porta Pro mao. Komfortmässigt föredrar jag KTX Pro1 alla dar i veckan jämfört med de två andra. Ett litet minus får de för att plasten började "knaka" efter inte allt för mycket användande. Man kan väl säga att priset avspeglar byggkvaliteten men absolut inte ljudkvaliteten!

HTC Desire S 768MB RAM
Full Star 1
4.4
(37)
f
fiveosix
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Haft den sedan 8 april, bytte från en Xperia X10 mini pro. Kan inte säga än att jag är annat än nöjd än så länge. Känns väldigt "solid" (tack vare aluminiumhöljet). Valde denna före andra nyheter som Xperia Arc, Optimus 2X och Galaxy S2 pga storleken, tycker de blir lite väl stora att knöla ner i byxfickan. De fyra touchknapparna fungerar väl OK, men man måste "träffa rätt". Missar man med nån millimeter reagerar inte telefonen och man släpper då ofelbart skärmen med blicken för att sikta lite bättre... De är bakgrundsbelysta, men när jag tycker det är såpass mörkt att de borde lysa upp är telefonen av en annan uppfattning. Jag har inte hittat nån inställning för ljussensorn som kan råda bot på detta. Batteritiden verkar helt OK, klart bättre än X10:an. Klarar mig ungefär en och en halv dag med lite surf, lite spel, lite mailkollande, kanske 1,5-2 timmar i total användningstid. Skärmen kan jag inte heller klaga på, klart bättre (och såklart större) än X10:ans. Framför allt är det skillnad i dagsljus, på X10:an såg jag knappt nånting i fullt solljus. Den har en LED som bl.a används för att indikera inkommet meddelande. Jag stör mig dock lite på att den slutar blinka efter kanske 5 min. På X10 mini'n blinkade den tills jag "kvitterat" meddelandet. Detta var några tidiga intryck, får uppdatera recensionen om några veckor när jag lärt känna telefonen ännu bättre.

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro 128MB RAM
Full Star 1
3.6
(103)
f
fiveosix
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Haft den i två månader, innan dess en "vanlig" mobil (Nokia 5310). Formatet är minst sagt smidigt, men där har vi oxå problemet i mitt tycke: skärmen är lite för liten, det blir ett evigt scrollande och zoomande för att kunna läsa på websidor, kartor mm. Skärmtangentbordet är OK att använda, men det inbyggda qwerty-tangentbordet har lite för små knappar för mina fingrar... Jag upplever telefonen som seg, det händer ganska ofta efter t.ex en stunds spelande att alla ikoner i programlistan är borta och telefonen "fryser" i 4-5 sekunder innan ikonerna visas igen. Kanske för lite arbetsminne? Det sämsta är dock det klent tilltagna minnet i kombination med Android 2.1; det finns bara 128 MB inbyggt minne och eftersom 2.1 inte tillåter att appar sparas på minneskortet blir det snart rätt fullt på det inbyggda minnet. Man måste mao hushålla med resurserna och rensa bland appar man egentligen vill behålla men inte använder så ofta. Ytterligare ett minus är den dåliga batteritiden. Med nån timmes surf/spel/fb/mail på en dag plus nåt samtal eller två så är det inte mkt kräm kvar på kvällen (blåtand och wifi avslaget, GPS går igång när en app vill använda den).

LG BD390
Full Star 1
4.5
(87)
f
fiveosix
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Börjar med minuskontot: där hamnar den ruskigt riktningskänsliga fjärren, som för övrigt är fulare än fulast. Men i övrigt fungerar fjärren bra :) Sen kunde den vara lite snabbare på att starta upp en film, men jag har inte ägt någon blueray-spelare tidigare så det finns säkert de som är ännu segare. Youtube som enda "app" känns lite snålt. På pluskontot hamnar "allt annat"; kanonbra bild, trådlöst nätverk, sväljer alla möjliga filformat, väl fungerande snabbspolning i "film på fil". Jag har inte märkt av några frysningar ö.h, inga synkproblem heller.

Panasonic Viera TX-P50G20E
Full Star 1
4.6
(56)
f
fiveosix
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Haft den i ett par månader och är riktigt nöjd. Jag ser inga av de "brister" som omnämns här och på andra ställen (såsom fosfor-spår, floating blacks mm) och jag är glad så länge jag inte upptäcker dem :) Jag kan höra "buzzning" i vissa specifika situationer, oftast vid ljusa, statiska, bilder. Inget som stör mig då det bara inträffar vid enstaka tillfällen. Den tappar en stjärna för den inbyggda mediaspelaren, den tycker jag kunde vara bättre. Framförallt missar den att läsa in filer ibland. Drar jag ut usb-minnet och ansluter det igen, brukar det fungera.