Prisjakt

bjorn_m_eriksson

Medlem sen 2003-10-04
17
Bidrag
6
Hjälpsamröster
Konftel Cam20
Full Star 1
4
(1)
1 565 kr
b
bjorn_m_eriksson
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Överlag väldigt nöjd. Köptes in till vår förening för att kunna ha videomöten. Använder den alltså inte till streaming eller liknande. Bilden: Stor lins som tar in bra med ljus ger en överraskande bra bild, även om det såklart inte kan jämföras med en foto/videokamera. Hög upplösning och många möjligheter till justering i kamerans hårdvara. Ljudet: Jag har bara testat mikrofonen lite kort. Upplever att ljudet blir dåligt om man är för nära, ungefär som det släcks ut. På lagom avstånd, ca 1m och upp till några meter är det som bäst. Har dålig akustik där den används hos oss, vilket såklart påverkar negativt. Totalt sett är jag ändå mycket positivt överraskad! Lägger till en edit här direkt: Jag kommer inte komplettera med någon mic direkt. Kommer monteras ett innertak och några akustikpaneler. Utgår från att det löser problemet istället. Micen har absolut tillräckligt bra grundkvalitet. Funktioner: Möjlighet till hdmi ut till monitor för den som hela tiden vill ha möjlighet att se vad kameran visar. EPTZ som ger dig möjlighet att panorera och zoom kamerabilden elektroniskt. Observera, ingen följande funktion. Bilden är helt ok upp till några zoom-steg. Går att spegelvänta, kompensera vitbalans, justera gamma osv. Kameran dyker upp i datorn utan problem. Hårdvaran går både att klämma fast på en tv eller liknande, eller skruva fast med stativgänga. Just ja, stort plus för att det följer med en fjärrkontroll för att sköta kameran! Man behöver alltså inte gå in i nån meny på datorn för att kunna zooma exempelvis! Prestanda: Kameran gör exakt det den ska. Något långsam i menyerna, och dessutom återställer den gärna ptz fast man inte trycker på knappen för det. Har inte testat att uppdatera mjukvaran. Rekommenderas för den som oss har en ganska liten lokal där vi ändå kan vara uppemot sex-sju st samtidigt. Bildvinkeln räcker till mer än väl, så något behov av en riktig ptz-kamera kan jag inte se. Däremot kan det vara värt att ha en extern mic närmare de som pratar. Det verkar funka bra för oss, men är man många som pratar tror jag det kan bli rörigt och många ekon annars. Det som drar ner betyget från en femma från min sida är att den är lite seg, och ganska dyr.

iEar BTH75
Full Star 1
3
(1)
b
bjorn_m_eriksson
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Neutralt och tydligt ljud som jag känner brister lite om volymen höjs. Men, det är ändå behagligt att lyssna till inom gränsen. Passar väldigt bra till film då dialogen framträder tydligt. Har du någon gång lyssnat på ett par Steelseries 200 så har du en skaplig referens där. Dessa har dock lite mer av en loudnesskurva. Brusreduceringen lämnar en del att önska. Den tar bort det värsta oljudet inom vissa frekvenser, men jag har märkt att den ibland även tillför små störningsljus precis då uppspelning över bluetooth startar. Det ska bli roligt att testa dessa i olika miljöer någon gång för att se vad dom klarar. En viktig aspekt hos en hörlur är bekvämligheten. Dessa sluter inte helt runt öronen utan ligger istället på örat lite grann. Men, kuddarna är väldigt mjuka och bekväma, och hörluren i sig är inte alltför tung. Summerat är detta en trevlig lur att ha på huvudet. Priset jag betalade var 699 och för det är jag nöjd. Standardpriset är 999, och för den slanten skulle jag överväga andra kandidater. Antingen skippa brusreduceringen helt och enbart betala för välljud, eller gå all in på en dyrare lur med bättre brusreducering helt enkelt. Egentligen vill jag sätta lite högre betyg eftersom det är en bekväm lur med ett härligt filmljud, men jag måste ju väga in den lite för klena brusreduceringen och buggen med störningen då bluetooth används. OBS!, störningen försvinner då uppspelningen startat, det är precis när man trycker på play den dyker upp, och bara ibland.

Plexgear L7s
Full Star 1
4
(1)
b
bjorn_m_eriksson
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Bättre än väntat! Jämfört med klart dyrare och bättre möss är denna sämre både vad gäller räckvidd och begränsning avseende underlag. Men, den känns gedigen, fungerar felfritt, har godkänd precision på bra underlag. Jag kan absolut inte klaga sett till priset! Tänk dock på att detta är en väldigt liten datormus!

Sony Bravia KDL-40R455B 40" Full HD (1920x1080) LCD
Full Star 1
4
(1)
b
bjorn_m_eriksson
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Fullt fungerande TV! Kolla priset och storleken på den här TV'n. Detta är alltså inte ett monster för den sanna entusiasten. Men, för den vanliga dödliga tv-tittaren kommer den fungera kanon. Du får: >Helt ok bild med enkla och vettiga inställningar som ger en tillräckligt bra bild. Skaplig svärta och därmed bra kontrast då du betraktar tv'n rakt bakifrån. Från sidorna blir det såklart lite sämre. >Ok ljud. Men! Du kan koppla till en subwoofer (t.ex. från ett gammalt datorhögtalarkit) på hörlursutgången på baksidan. I menyn går det därefter att välja om denna utgång skall betraktas som hörlurar, extern ljudanläggning eller en subwoofer. MYCKET BRA SONY! Alltså går det att få ett fungerande ljud på ett mycket billigt och enkelt sätt. Även för den som vill koppla till en befintlig stereo är detta en fördel då man slipper en extra kontroll för att styra volymen. Enligt manualen skall detta även fungera på digitala utgången, men det har jag ej testat. >PVR, inspelning till extern USB-hårddisk. Har ej testat detta, men det kan vara lätt att missa att det finns. >Uppspelning från USB media. Mp3 fungerar. Vet ej vilka videoformat som stöds. Skapligt bra och kvick navigering, men som vanligt, alla former av htpc eller chromecast är tusen gånger bättre. >En lätt tv! Med separat nätadapter är vikten låg. Går att hänga var du vill! Du betalar inte för: >Smart TV >3d >Aluminiumram och glasfot >Röststyrning >osv... Rena nackdelar: >Glaset reflekterar vad som finns i rummet. Alltså om det är ett belyst rum finns risk att man ser sin spegelbild i TV'n. Tänk på placeringen och försök ha mörkt i rummet om det är mörkt material som visas! Vid installation: >Används Boxer eller det marksända DVB-T, välj Digital, egen antenn, och låt sökningen gå hela vägen! I stort sett alla våra kanaler ligger på slutet av frekvensomfånget TV'n söker av. Avbryt inte mitt i bara för att den inte hittar. >Testa dessa inställningar som en grund: Bild: Bakgrundsbelysning 3, Kontrast 95, Ljusstyrka 53, Färg 50, Färgton (standard, 50 tror jag), Vitbalans kall, Gamma 0, alla extra funktioner avstängda. Ljud: Kommer inte ihåg vilka frekvenser som kan justeras i eq'n, men justera enligt följande: Sänk alla utom 100Hz och 5 kHz ett steg. Den högsta frekvensen, tror det är 10 kHz kanske du vill sänka två steg. Har testat denna TV som just TV. Däremot vet jag inte hur den hanterar tvspel med inputlag eller 24p från bluray. Sätter betyget 8 eftersom det är en TV köpt på rea för 3290:-. I förhållande till priset verkar den bra. Hade kunnat bli en 9:a om den hade klarat reflektioner lite bättre. Hoppas någon blir hjälpt :)

Belkin TuneCast II
Full Star 1
1.8
(10)
b
bjorn_m_eriksson
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 18 år sedan

Produkten har en ganska hög brusnivå, vilket i sig inte behöver vara ett stort problem. Det är dock irriterande att det är så dålig ljudåtergivning i det övre registret. Speciellt S-ljud och liknande blir lidande. Batteritiden är dock helt ok, och om man som jag använder den för att köra CD i t.ex. båten eller garaget, där stereon inte är så bra i övrigt så får den godkännt. Till bilen med lite finare ljud? Nej.

HiFi Klubben
Utmärkt
(500+)
b
bjorn_m_eriksson
17 omdömen
UtmärktRedigerades 19 år sedan

Bra som vanligt!

Sony KV-32WX2E
Full Star 1
4
(1)
b
bjorn_m_eriksson
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 20 år sedan

Helt ok TV, om än några år gammal nu.. Sega menyer och "hack" vid panoreringar hör till nackdelarna, annars mycket behaglig bild. Skärmen är inte helt platt, men jag tycker inte det gör så stor skillnad. Bra färger, bra svärta, bra kontrast osv... Kanske skulle få sämre betyg om jag haft något nyare att jämföra med? Jag betalar dock inte mycket per månad för denna TV, så den får anses vara klart godkänd!

Thorn
b
bjorn_m_eriksson
17 omdömen
BraRedigerades 20 år sedan

Helt ok att hyra en TV enligt mig.. Motsvarande månadsbelopp på avbetalning skulle ge ca 3.5-4 år innan en ny bra TV vore betald. Bättre att hyra, så har jag friheten att byta när jag känner för det. Bra service från Thorn som hämtar och bär(!) in och ut åt en :)

NAD 2600
Full Star 1
4
(7)
b
bjorn_m_eriksson
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 20 år sedan

Egentligen ganska trist ljud, kallt osv.. Dock en sjuhelvetes massa kräm i, och till ändamålet jag har det till (driver subbas) fungerar det klockrent! Dock är det just nu offline pga skada =/

Marantz DV6200
Full Star 1
4
(10)
b
bjorn_m_eriksson
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 20 år sedan

Kan det mesta utom DVDA och SACD. Tyst, bra bild och ljud! Dåliga menyer för mp3(osv) dock!