Prisjakt

HomerSp

Medlem sen 2020-04-11
4
Bidrag
4
Hjälpsamröster
Canton Smart Amp 5.1
Full Star 1
3
(2)
10 490 kr
H
HomerSp
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Bra ljud och enkel att använda, men tyvärr har den problem med mjukvaran som gör att jag inte kan rekommendera den: Om du använder den tillsammans med en TV via HDMI-ARC porten kommer TVn sättas igång varje gång du börjar casta något, och oftast ändra input till TV istället för att castningen börjar. Så för att cast ska fungera måste man först sätta igång TVn, sen starta cast och börja spela något (den växlar inte om till cast förrän man börjar spela något, av någon anledning), sen kan man stänga av TVn. Canton är medvetna om det här problemet och lovade att en uppdatering skulle komma i april, men nu tre månader senare har de fortfarande inte uppdaterat den, och deras support svarar inte längre på mail (senaste svar jag fick från dem var i mars).

TCL 32S615 32" HD Ready (1366x768) LCD Smart TV
Full Star 1
2
(1)
2 899 kr
H
HomerSp
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Inte så mycket att säga om den här. Prestandan är långt från toppskiktet, detsamma med bild och ljud. Bra att den har android 9 i alla fall. Har endast stöd för Wi-Fi 4 (802.11n), så om du bor i en lägenhet eller liknande med många nätverk runt dig kommer det nog inte fungera, eller åtminstone fungera väldigt dåligt. Obs: Även fast det står att den har fullt stöd för HDMI-CEC har den inte det, och bara några få knappar fungerar (såsom play/pause, stop). Man kan få det att fungera, men då måste man gå in i inställningarna och aktivera en funktion som gör att det visas en bild av en fjärrkontroll på skärmen hela tiden - då fungerar alla knappar och man kan styra anslutna källor som man vill. Kan inte rekommendera den här pga HDMI-CEC problemet ovan, men om du inte använder det och bara vill ha en billig TV duger den ganska bra.

Sharp 40BL5EA 40" 4K Ultra HD (3840x2160) LCD Smart TV
Full Star 1
2
(1)
H
HomerSp
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Ganska bra bild (clouding är ett problem, dock) och ljud, men tyvärr alldeles för många problem med mjukvaran. Ljudet fungerar inte via förstärkare tills man ändrar ljudformatet i inställningarna till något annat och sen tillbaka igen. HDMI-CEC slutar fungera efter standby, även här måste man gå in i inställningarna och stänga av hdmi-cec och sen sätta igång det igen. För att få ljudet att fungera från min digital box var jag tvungen att gå in i inställningarna och ändra till HDMI EDID 1.4, detta kan låta simpelt, men av någon anledning var den inställningen låst från början. Man måste ändra källan till den man vill ändra på, och sen trycka på source, menu, och sen kan man gå in i inställningarna. Ljud och bild har låst sig på min digital box 5-6 gånger på bara någon dag och det enda jag kunde göra var att starta om boxen. Det här har aldrig hänt förut så jag antar att det är något med TVn. Om du är okej med att det ovannämnda kan hända kommer du säkert bli nöjd med den, men jag själv kan inte rekommendera den.

Högtalarbutiken
H
HomerSp
4 omdömen
Dålig4 år sedan

Snabb leverans och bra priser, dock dyr frakt. Problemet är att deras support är bortom all kritik (de svarar helt enkelt inte), så om varan du beställt av någon anledning inte fungerar kan du inte förlita dig på att du kommer få någon hjälp. Därav kan jag inte rekommendera den här butiken.