Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Dreame Roboticmower A1

5 juni 2024

Expertens betyg:

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.

Prylnörd? Denna måste du ha!

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

Jag är helt såld. Detta är möjligen den bästa robotgräsklipparen på marknaden. Roboticmower A1 är otroligt läcker, lätt att installera, har smarta funktioner och en massa, massa annat.

Kan inte hitta något jag stör mig på

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

Inte mer än att jag vill köpa en själv nu.

Prisjakt toppbetyg
Dreame Roboticmower A1

Robotgräsklippare

Dreame Roboticmower A1

fr. 22 990 kr

Hitta bästa pris här

Vem passar produkten bäst för?

Dreame A1 passar den med både stor eller lite gräsmatta som vill ha något utöver det vanliga. Denna robot kommer med en sjukt snygg design och med en mängd finesser. Jag är något av en nörd när det kommer till gräsklippare och Dreame A1 är den absolut bästa jag jag testat. Jag blev helt såld! Det här är en snygg robotgräsklippare som är enkel att installera, har en grym app och gör jobbet tyst och med precision.

Design

Funktion

Slinglös

Resultat

Svårt att komma på några minus...

Superenkel installation

Något av det värsta jag vet är att installera nya robotgräsklippare, just för att det ALLTID strular. Men...jag har aldrig varit med om en robotgräsklippare som är så enkel att installera som Dreame A1.

Du får med en snabbguide som är enkel att följa. Instruktionerna är på svenska och även installationen i själva roboten är på svenska. Den förklarar enkelt steg för steg hur du ska göra.

Inget känns oklart under installationen, allt bara flyter på och annan du vet ordet av så är du klar!

Smarta funktioner

Jag älskar alla smarta funktioner som kommer med denna robot!

Allt sköts genom appen, där du kan välja om den ska köra vertikalt eller diagonalt. För varje klippning kan den ändra någon procents riktning, så det blir aldrig spårigt i gräsmattan.

Du kan enkelt ställa in så att roboten inte ska kollidera med saker som du har i din trädgård. Kanske är du ägare av buskar och dylikt?

Att ställa in området där den ska klippa är också otroligt smidigt och enkelt och det gör du också enkelt genom appen i telefonen.

Jämn och smidig gräsklippning

Denna robotgräsklipparen hör man knappt under tiden den arbetar i trädgården.

Den är otroligt tystgående och smidig och tar sig enkelt in i passager och hittar enkelt ut igen.

Det jag reagerade mest på är att den tar sig fram så smidigt och rör sig så lätt i hela trädgården. När den närmar sig ett hinder så saktar den in långsamt och ändrar riktning för att ta sig runt det. Efter varje klipp var jag mer än nöjd.

Slinglös

Självklart kommer denna robot utan slinga, det bara att installera och köra igång.

De flesta nyare modellerna idag är slinglösa och gör att förarbetet är så mycket mindre samt att det känns väldigt mycket lyxigare att äga en robot som är slinglös.

Du behöver inte heller ha en antenn i trädgården som gör att roboten hittar tillbaka. Den löser jobbet ändå och kommer inte göra dig besviken.

Lämpad för alla sorters gräsmattor

Dreame A1 lämpar sig för ytor upp till 2000 kvm och klipper 1000 kvm på ett dygn.

Den klarar en lutning på 45% vilket är helt okej. Klippbredden är på 22 cm. Jag är ägare av både en stor och en liten gräsmatta och kan säga att den lämpar sig på bägge ytor.

Jag känner inte heller att den är för tuff och stor för den lilla gräsmattan, så är du ägare av en sådan kan du skaffa en Dreame du också!

Specifikationer

Ljudnivå

60 dB

Antal blad

3

Vikt

11,8 kg

Klipphöjd

30-70 mm

Om robotgräsklippare från Dreame

Dreame är ett kinesiskt märke som tidigare främst tillverkat robotdammsugare men som nu tagit sig in på robotgräsklippar-marknaden, och WOW vad de lyckats! Med sina många års erfarenhet har de utvecklat en app som gör det enkelt att för vem som helst komma igång med sin Dreame A1.


Hej! Två av mina stora intressen är padel samt gräsklippare och grässkötsel. Padel har jag spelat i snart 3 år och tränar det 2-3 gånger i veckan. Mitt andra stora intresse är just gräsklippare och att få gräsmattan hemma så fin som möjligt, det började redan 2008 då jag började sköta om fotbollsplaner runt om i Göteborg. Där fick man köra många olika gräsklippare, stora som små. Till vardags jobbar jag numera på en stor fotbollsarena i Göteborg där jag är planskötare. Jag älskar att testa nya produkter och här på Prisjakt har jag även fått chans att skriva vad jag tycker om dem.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons