Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa tvillingvagnen

Köpråd från Prisjakt Experter

Tvillingar, dubbelt så mycket av allt! Beskedet om att man väntar tvillingar kan komma som en mindre chock, det gjorde det för oss för snart 10 år sedan. När vi fick beskedet att vi väntade tvillingar började vi (eller mest jag i ärlighetens namn ;-)) leta barnvagn! Vi började med en vagn med separata liggdelar, men det avskydde våra små, så vi fick tag i en begagnad gemensam liggdel och då gick barnvagnspromenaderna som en dans igen. Just nu finns det ingen vagn med gemensam liggdel på den svenska barnvagnsmarknaden, så man får ha i bakhuvudet att eventuellt leta begagnat om man vill ha just gemensam liggdel.

Nåväl, numera finns det i alla fall många tvillingvagnar på marknaden! I min lista har jag fokuserat på att båda barnen ska ha en god ligg- och sittkomfort, samt att vagnen är skön och smidig att köra. Vagnarna jag valt rullar också lätt då det så småningom blir lite vikt med två barn i, samt att de går att packa in i en bil av kombimodell. Så här kommer nu min lista på de bästa tvillingvagnarna!

1. Bugaboo Donkey 3 Twin (Duo/Kombi för 2)

Smidig!

På första plats hamnar storfavoriten Bugaboo Donkey 3! Det här är min absoluta favorit bland tvillingvagnar.

Donkey 3 har ett yttermått på 74 cm vilket gör att den tar sig fram överallt och är väldigt smidig. Den har också bra, ombonade liggdelar som är ganska generösa i storlek. När liggdelarna är urvuxna byter man enkelt ut liggdelstygen mot sittdelstygerna.

Suffletterna är samma både till ligg- och sittdel, är förlängningsbara och skyddar mycket bra från vind och regn. Vill man ändra utseende på vagnen så finns det många suffletter i olika färger att köpa till och enkelt byta ut. Sittdelarna är vändbara.

Byglarna är av swingaway-typ vilket gör det lättare att sätta i eller lyfta ur barnet. Det är en nyhet på Donkey3, på tidigare modeller måste man klicka loss hela bygeln för att ta bort den.

Åker man mycket bil är vagnen ganska smidig att ha i bilen, men det är många delar. Sittdelarna går dock att lägga i varandra så det är okej! Det är inte heller någon ögonblicksihopfällning av vagnen men det är gemensamt för de flesta syskonvagnar.

Det som är unikt med Donkey är att vagnen enkelt går att göra om till en enkelvagn genom att skjuta ihop chassit. Mycket bra om man ska iväg med bara den ena tvillingen, man slipper rulla en extra bred vagn och man slipper ha flera vagnar.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bugaboo Donkey 3 Twin (Duo/Kombi för 2)
Bugaboo Donkey 3 Twin (Duo/Kombi för 2)
16 310 kr

2. Mountain Buggy Duet V3 (Duo/Kombi för 2)

Dess smala yttermått!
Fasta framåtvända sittdelar

Detta är en riktigt bra vagn som endast är 65 cm bred! De tidigare versionerna var endast 63 cm breda och jag kan verkligen rekommendera Duet V3 om du söker en vagn som är smalare än genomsnittliga tvillingvagnar på bredden.

Det är så skönt att kunna ha en tvillingvagn som är lika smal som en del enkelvagnar men som ändå är rymlig för barnen. Liggdelarna är dock ganska smala och barnen brukar växa ur dem inom några månader. Men! Då kan man enkelt bygga om liggdelen till en bakåtvänd sittdel som är toppen att ha tills barnen är redo att sitta i de framåtvända sittdelarna.

Sittdelarna på vagnen är dock fast framåtvända, men de har steglöst ryggstöd ner till fullt liggläge. Sittdelarna är förvånansvärt rymliga, vi hade vår vagn i många år!

Vagnen är smidig att ha i bilen då den inte är så bred, så vi använde alltid Duet V3 när vi åkte bil.

Duet passar för dig som söker en smal tvillingvagn på bredden, utan att sitsarna känns små.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Mountain Buggy Duet V3 (Duo/Kombi för 2)
Mountain Buggy Duet V3 (Duo/Kombi för 2)
8 999 kr

3. Baby Jogger City Mini GT 2 Double (Sittvagn för 2)

Ihopfällningen!
Fasta framåtvända sittdelar

Baby Jogger City Mini GT 2 Double är en toppenvagn om man åker mycket bil!

Den fälls ihop superenkelt på mitten och viks då ihop. Den tar inte alls mycket plats i bilen!

Vagnen har ett skönt handtag och helt okej körkomfort. Jag som är lång kan verkligen ta ut stegen när jag kör. Modellen som visas här är endast med sittdelar, så liggdelar behöver köpas till separat.

Liggdelarna fästs enkelt på chassit och känns ombonade. Sittdelarna är rymliga och barnen ryms länge i dem. De har steglös ändring av ryggstödslägena ända ner till fullt liggläge. Suffletterna skyddar bra för regn och vind!

Den enda nackdelen är att när barnen byter från liggdelarna så är sittdelarna fast framåtvända. Om man känner att man vill ha barnen vända mot sig ett tag till kanske man behöver en vagn däremellan tills det känns bra att ha barnen framåt. Men det är nog den enda nackdelen jag kan komma på, i övrigt är City Mini GT 2 en riktigt bra vagn som räcker hela barnvagnstiden!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Baby Jogger City Mini GT 2 Double (Sittvagn för 2)
Baby Jogger City Mini GT 2 Double (Sittvagn för 2)
6 595 kr

4. Emmaljunga NXT Twin (Duo/Kombi för 2)

Valbar ergonomisk el vanlig sittdel
Bred, styret är långt från barnen

Emmaljungas nya tvillingvagn NXT Twin är verkligen nytänkande med att man kan välja om man vill ha ergonomiska sittdelarvanliga sittdelar eller en av varje! Man kan alltså ha en ergonomisk och en vanlig sittdel samtidigt. Det är verkligen bra!

Liggdelarna och sittdelarna är desamma inom Emmaljungas sortiment, man kan köpa vilket chassi eller vilken ligg- eller sittdel man vill, alla NXT-produkter passar ihop med varandra.

Tyvärr är chassit på NXT Twin väldigt brett och långt. Bredden är 79 cm och det kan bli för trångt i vissa dörröppningar och hissar. Handtagets utformning gör också att man hamnar en bit bort från barnen när man kör vagnen. Trots detta är det en väldigt skön vagn att rulla ute på promenad!

Den här vagnen passar inte dig som söker en tvillingvagn för att rulla i affärer, den går bra att rulla i stora affärer/stormarknader, men i den lokala butiken är det inte säkert att man kommer fram.

Detta är vagnen som passar för barnvagnspromenader av olika slag då den rullar enkelt, men den är inget att man vill ta med sig på shoppingturen.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Emmaljunga NXT Twin (Duo/Kombi för 2)
Emmaljunga NXT Twin (Duo/Kombi för 2)
13 599 kr

5. Basson Baby Duo Twin (Duo/Kombi för 2)

Vändbara, "vanliga" sittdelar
Mycket för pengarna

Basson Duo är en tvilingvagn med vändbara, vanliga sittdelar, dvs ej ergonomiska sittdelar.

Chassit har svängbara framhjul, punkteringsfria hjul och ställbart handtag. Liggdelarna är ombonade och suffletten har en liten solkeps som du kan fälla ut.

Sittdelarna är individuellt vändbara och går att fälla ner till fullt liggläge. Suffletterna skyddar bra mot regn och vind. De har även de, liksom liggdelarnas, en utfällbar solkeps för extra skydd. Ställbara fotstöd har den också!

Basson Baby Duo Twin rullar bra i olika terränger och miljöer och det är en mycket bra vagn till ett bra pris! Den passar dig som vill ha ett billigare alternativ till tvillingvagn som inte är bredare än 75 cm.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Basson Baby Duo Twin (Duo/Kombi för 2)
Basson Baby Duo Twin (Duo/Kombi för 2)
7 790 kr