Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa setting powder

Köpråd från Prisjakt Experter

Settingpuder, eller fixeringspuder som det också kallas, använder du som finish och fixerar din bas med innan du applicerar resten av makeupen i ansiktet. Du applicerar settingpudret överallt där du vill att din makeup ska sitta längre och se felfri ut, oftast hela ansiktet men man kan också använda det punktvis där man vill matta ner lite extra. För mig är det viktigt att ett puder inte blir tjockt och kakigt, utan istället känns tunt, fräscht och med en nästintill osminkad känsla. Här listar jag mina absoluta favoriter när det kommer till puder - jag har använt otaliga sorter i mitt jobb som frilansade makeupartist och delar här med mig av mina bästa tips!

1. Anastasia Beverly Hills Loose Setting Powder

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Anastasia Beverly Hills Loose Setting Powder
Anastasia Beverly Hills Loose Setting Powder
261 kr
Hitta bästa pris här
Felfri finish och bäst hållbarhet
Inget!

Bäst hållbarhet och stor burk!

Mitt allra bästa tips på settingpuder är det här underbara pudret från Anastasia Beverly Hills! Märket blev först känt för sina brynprodukter, men även deras andra makeupprodukter har imponerat stort på mig!

Pudret känns lätt på huden och går smidigt in i makeupen och absorberar överflödig olja, minimerar glans och ger en perfekt matt finish. Jag brukar applicera med en svamp i vecken runt ögonen och näsvingarna och med en stor, fluffig borste i resten av ansiktet. Burken är stor och håller länge vilket är ett megaplus - därav är den värd sitt pris.

Pudret lägger sig jättebra på alla olika hudtyper som jag använt det på och blir inte alls kakig, aldrig. Hållbarheten är grym, jag har själv blandhy som är fet i T-zonen och min hy är fin hela dagen med den här.

Helt enkelt ett superköp!

2. Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder 29g

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder 29g
Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder 29g
249 kr
Hitta bästa pris här
Stor förpackning, felfritt resultat
Behöver använda ganska stor mängd

Storfavorit och vinnare av många priser!

Laura Mercier är kultpudret som de flesta garanterat har hört talas om, iallafall inom makeupvärlden.

Pudret är finkornigt och är gjort på franskt cashmerepuder. Att det är malt flera gånger resulterar i en tunn känsla som både känns och ser naturligt ut.

Hållbarheten är riktigt bra och det jag gillar mest är hur fint sminket och basen smälter samman. Jag upplever inte heller att pudret sätter sig i fina linjer eller ser kakigt ut när jag använt det i mitt jobb - och då har jag sminkat äldre som yngre med olika hudtyper.

När ett puder heter "Translucent" så ska den fungera till i princip alla hudtoner. Den ska bara matta ner ditt smink och bli "osynlig" och just Laura Merciers "Translucent" passar verkligen till alla hudnyanser!

3. Make Up Store Loose Powder 11g

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Make Up Store Loose Powder 11g
Make Up Store Loose Powder 11g
199 kr
Hitta bästa pris här
Finkornigt och lätt
Locket på förpackningen

Finkornigt och lätt på huden!

Make Up Store har sina pärlor och det här är en av dem. Pudret är supermjukt och finkornigt och lägger sig som en tunn slöja på huden. Jag känner mig osminkad med det här pudret, vilket är en jätteskön känsla!

När det gäller att fästa basen, som foundation och concealer, så gör den verkligen sitt jobb. Jag blir minimalt glansig under dagen och behöver som mest dutta på lite extra på näsan någon enstaka gång. Rouge, ögonskuggor och highlighter lägger sig jämt och inte fläckigt ovanpå.

Det enda negativa jag har att kommentera är att locket inte är "skålat", så att hälla upp lite puder i locket och doppa borsten eller svampen i pudret som jag brukar går inte.

Förutom den lilla förpackningsdetaljen så är det här en favorit som jag alltid har hemma i skåpet!

4. NYX HD Studio Photogenic Finishing Loose Powder 6g

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
NYX HD Studio Photogenic Finishing Loose Powder 6g
NYX HD Studio Photogenic Finishing Loose Powder 6g
80 kr
Hitta bästa pris här
Finkornig och len finish
Liten burk och medium hållbarhet

Min budgetfavorit!

På en resa för länge sedan så hade jag glömt min sminknecessär och fick panikhandla nya makeupprodukter - det var då jag hittade den här guldklimpen!

Pudret är "Translucent", vilket innebär att den passar alla hudnyanser och den är förvånansvärt finkornig. Några lätta svep med borsten och makeupen blir matt, len och fin.

Hållbarheten är helt okej och jag behöver inte bättra på så mycket under dagen. Jag har provat betydligt dyrare puder som håller mycket sämre!

På vissa vis märks det dock att det är en budgetprodukt - doften är lite kemisk och för mycket mängd kan bli lite för pudervit i ansiktet. Men på många andra vis så bevisar NYX att man kan göra en riktigt bra produkt till ett bra pris!