Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa powerbank

  • 15 maj 2020
Jimmy Lee Skrufve
Jimmy Lee SkrufveExpert inom powerbanks

"Nycklar, plånbok, mobil!" Så tänker du kanske vid ytterdörren, men det är dags att se över ramsan. Plånboken behövs inte, det går bra att betala med mobilen. Nycklar behövs inte om man har ett smart lås. Ramsan borde vara "Mobil och powerbank!" Våra telefoner blir allt mer kraftfulla och används mer och mer, vilket gör att batteriet ibland inte räcker hela dagen. För att inte tala om alla andra prylar; hörlurar, klockor, surfplattor med mera. En portabel laddare är en smidig lösning som kan vara en riktig räddare i nöden (det är inte för inte som de ibland kallas för nödladdare).

Men vilken powerbank ska man köpa? När du ska köpa en powerbank bör du fråga dig själv vad du ska ha den till, hur snabbt du vill ladda och hur lång tid det får ta att ladda upp powerbanken igen. Tänk också på att du inte kan utnyttja all den lagrade strömmen i powerbanken då en del försvinner i form av värme. Du kan räkna med att få ut ungefär 70% av den listade kapaciteten, av en modell med 10 000 mAh får du i regel ut kring 7 000 mAh. Med det sagt vill jag tipsa om några riktigt bra powerbanks för olika behov, nu kör vi!

1. Samsung EB-U1200C

Trådlös laddning är smidigt!

Den här snygga powerbanken från Samsung har ett riktigt ess i rockärmen - den bjuder på snabb trådlös laddning!

Du placerar helt enkelt vilken Qi-kompatibel enhet som helst ovanpå powerbanken så börjar den trådlösa laddningen automatiskt. Qi är den marknadsledande standarden för trådlös laddning som du hittar i många Android-telefoner, smartklockor och nyare iPhones.

Snabbladdning får du även med vanlig usb-kabel, något som är bra när du är på språng. Powerbanken är på hela 10000 mAh och har ett mycket smidigt format som lätt passar in i jackfickan eller väskan.

Det här är hög kvalitet från en välkänd tillverkare, känslan är riktigt gedigen! Powerbanken kan såklart även själv snabbladdas över USB-C.


2. Mophie Powerstation USB-C XXL

Gå till produktsida

Grym prestanda, kan ladda en dator

Stor och tung, inget för fickan

Den här bjässen (ja, den är rejält tung och inget man har i byxfickan) är något för den med stort behov av laddning över en längre tid.

Nästan 20000 mAh bjuds det på - närmare bestämt 19500 mAh, vilket innebär att du i praktiken kan ladda en normal mobil ca fyra gånger. Mophie Powerstation XXL laddas via usb-c på rekordsnabba 3 timmar. Du kan ladda två prylar samtidigt och den har stöd för snabbladdning.

Det finns led-dioder som ger dig koll på hur mycket du har kvar i powerbanken. Kvalitén är god och designen stram med tygklädd utsida. Mophie Powerstation XXL klarar även av att ladda en modern laptop då den har USB C PD (power delivery) med hela 30W.

Ett mycket bra köp för dig som har många prylar att ladda eller som behöver klara dig länge utan tillgång till vägguttag!


3. xLayer Powerbank Plus Solar 15000mAh

Gå till produktsida

För preppern, kan ladda sig själv

Lite långsam

Med denna powerbank är du förberedd på det mesta. Xlayer Plus har nämligen en solcellspanel som kan ladda upp powerbanken.

Designen är robust (IP 65-klassad) och tål damm, stötar och vattenstänk/regn. Det kan vara bra att ha i åtanke att solcellerna inte är så effektiva och snabba (220 mAh), men det kan vara bättre än att inte få någon ström alls. Xlayer funkar såklart även som en helt vanlig powerbank, med möjlighet att ladda två prylar samtidigt. Den har vanlig USB och micro USB.

Det är värt att notera att detta är en ganska långsam powerbank som tar tid att ladda upp, men det är ett bra köp för den som vistas länge i skogen eller bara vill ha något i beredskapslådan för en krissituation med långvariga elavbrott. Ficklampa finns också, perfekt för strömavbrottet.

Detta är den bästa powerbanken med solceller!


4. Xiaomi Mi Power Bank 3 10000mAh

Snabbladdning och hög kvalitet

Powerbank 3 från Xiaomi är ett riktigt prestandamonster!

Det fina är att den har hela 18W snabbladdning i bägge riktningarna, det går alltså snabbt att ladda mobilen och det går även betydligt snabbare att ladda upp powerbanken igen - om du har en väggladdare som kan ladda med 18W (eller mer). Du kan ladda powerbanken med antingen USB-C eller micro-USB.

Storleken är väldigt smidig, byggkvalitén är riktigt hög och designen är stram och elegant i aluminium. Powerbank Pro 3 har både ett USB-C och ett vanligt stort USB-A-uttag, du kan alltså ladda två prylar samtidigt. Men snabbast laddning får du om du laddar en enhet åt gången över USB-C. Dubbeltrycker man på strömknappen aktiveras ett lågeffektsläge som ska vara bra för klockor och headsets.

Det här är den perfekta powerbanken för dig som är på språng och vill kunna ladda snabbt när det behövs!


5. Anker Astro E1 5200mAh

Mackablar.se
370 kr
Se pris

Smidigt format och hög kvalitet

Bara ett usb-uttag

Syftet med en sån här liten powerbank är inte att ladda dina prylar om och om igen, utan detta är något du stoppar i innerfickan på din jacka - och i princip glömmer bort. Den dagen du står med en helt död telefon ute i obygden, eller när det där viktiga samtalet blev längre än tänkt och telefonen är nere på 4% - ja, då är det skönt att ha den.

Den har ingen snabbladdning (2.1 A), eller stor kapacitet (5200 mAh) men den hjälper dig att hålla mobilen vid liv längre - eller att få igång den igen om mobilen dött helt. Se den som ett nödbatteri du knappt märker att du bär med dig. Glöm bara inte att ha med en kort laddningskabel.

Det som gör denna modell till ett bra köp är den lilla storleken, indikatorn som visar kapaciteten och en allmänt hög byggkvalité för ett lågt pris! Detta är en riktigt smidig och prisvärd powerbank.


Jimmy Lee Skrufve
Jimmy Lee SkrufveExpert inom powerbanks

Här på Prisjakt är jag mobil- och surfplatteexpert, något jag verkligen brinner för som den prylnörd jag är. Jag har lång erfarenhet inom detta område, och har tidigare bland annat varit redaktör och iPhone/iPadexpert på MacWorld under flera år. Jag har även lärt Robert Wells att spela piano… på en iPhone. Sedan 2012 har jag varit en Androidanvändare och åtskilliga Nexusar, Samsungs och LG har passerat genom mina händer. Jag älskar ny teknik och är prylgalen och ger gärna råd till dem som behöver det. Så på med tropikhjälmen och häng med så ska vi hitta den bästa lösningen tillsammans, för det är en djungel där ute!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer