Prisjakt
HemPrisjakts experterParfymTopplista - Bästa parfymerna för dam

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa parfymerna för dam

19 januari 2023

Parfym beskrivs ibland som en del av garderoben, och jag håller faktiskt med! En parfym som passar personen som bär den kan verkligen höja allting till en ny nivå.

Att hitta sin signaturdoft kan ta ett tag. Det är oftast inget man gör på direkten, men när man väl hittat sin favoritdoft så håller man gärna fast vid den i flera år.

Vill man börja skapa en doftkollektion skulle jag tipsa om att satsa på en lite lättare/fräschare doft att ha på dagen och en mer sensuell doft med mer djup att använda på kvällen.

Parfym finns i flera olika koncentrationer. De vanligaste är Eau de Parfum (EdP), som är mest utvecklad, innehåller mest koncentration parfymolja och håller längst, Eau de Toilette (EdT) och Eau de Cologne (EdC) som är minst utvecklad av dessa tre.

Doften i en parfym beskrivs i toppnot (den första doften man känner), hjärtnot (den doft som sedan träder fram) för att slutligen mynna ut i basnot som är den bestående doften.

Glöm inte att alla har olika tycke och smak, använd en doft som just DU gillar!

1. Yves Saint Laurent Libre edp 50ml

Karaktär, power, snygg flaska

För dig som vill sticka ut på ett elegant och kvinnligt sätt 💕

Detta är en parfym från YSL som inte har funnits så många år men som redan är på väg att bli en klassiker! Den finns i både EdT och EdP.

Libre betyder fri, vilket känns fullt rimligt att döpa denna parfym till. Jag tänker mig en fri kvinna, full av power när jag luktar på den här. Precis så som jag själv försöker vara!

Toppnoten innehåller bl.a. mandarinolja och svarta vinbär. Hjärtnoten innehåller bl.a. lavendelolja och arabisk jasmin. Basnoten innehåller bl.a. Vaniljextrakt från Madagaskar, cederträolja och mysk.

Detta är med andra ord en doft som skulle kunna vara lite tung, men som inte är det tack vare bären i toppnoten. Doften håller länge och lite mängd räcker långt.

När jag bär den här parfymen får jag komplimanger av både tjejer och killar!


2. Calvin Klein Sheer Beauty edt 50ml

Superfräsch och härlig!

För dig som vill dofta sådär oemotståndligt fräscht 🥰

Calvin Klein är lite av ett proffs på fräscha dofter, denna EdT är inget undantag.

Ni vet när någon går förbi och luktar sådär fräscht och nyduschat på det allra bästa sättet - jag skulle inte bli ett dugg förvånad om hon bär den här parfymen! Även fast detta är en lätt och frisk EdT så luktar den mycket (på ett bra sätt) och håller bra nästan hela dagen.

Sheer Love betyder ren kärlek och det är ett väldigt passande namn på denna parfym. Den enda man kanske hade önskat är att den fanns som EdP.

Toppnoten innehåller bl.a. persiko bellini och bergamott. Hjärtnoten innehåller bl.a. rosa lilja och pion. Basnoten innehåller bl.a. mysk och vaniljblomster.

Sheer Beauty har en väldigt frisk och fräsch doft men som ändå har ett djup i sig.

Det här är en parfym som passar väldigt bra att bära dagtid, gärna när man blir framstå som lite extra pigg och fräsch.


3. Giorgio Armani In Love With You Freeze edp 50ml

Frisk och sensuell, håller bra

För den fräscha och sensuella kvinnan 😘

Det här är en nyare parfym från Emporio Armani. Han vill med denna EdP göra en hyllning till livet och kärleken. Som han själv säger - lev i nuet, det är då du är som lyckligast.

Den här parfymen heter In Love With You Freeze och ska gestalta den där galna känslan man känner första gången man möter en person och hela världen fryser till is, för att man vet direkt att det är kärlek!

Jag tycker att det här är en parfym som kompletterar Calvin Klein-parfymen väldigt bra. Då den är lite djupare så använder jag den gärna kvällstid. Det är fortfarande en väldigt fräsch och lekfull doft, men den är samtidigt lite mer mystisk och sensuell.

Toppnoten innehåller bl.a. körsbärsnoter. Hjärtnoten innehåller bl.a. pioner. Basnoten innehåller bl.a. vit mysk och patchouli

Lekfull doft för både dag och kväll.


4. Paco Rabanne Olympea edp 50ml

Power, sensuell, spännande!

För powerkvinnan som vet vad hon vill ha ⭐

Paco Rabanne gör många härliga parfymer, bland annat den här som heter Olympea. Det är en EdP som håller länge och lite mängd räcker gott.

Olympea har en fräsch doft, full av power! Det här är en parfym för kvinnan som inte är rädd för att ta för sig och som vet vad hon vill ha i livet. Jag älskar den här parfymen på alla andra, tyvärr passar jag själv inte i den men jag kan inte sluta älska den för det!

Doften är väldigt speciell men på ett bra sätt, för här har man jobbat med dofter som är motsatser till varandra. Det ger en väldigt spännande doft som har väldigt mycket karaktär.

Toppoten innehåller bl.a. ingefära och lilja. Hjärtnoten innehåller bl.a. salt och vanilj. Basnoten innehåller b.la sandelträ & ambra.

En doft perfekt för både dag och kväll - för dig som vill sätta avtryck hos människor.


5. Juicy Couture Viva La Juicy Rose edp 30ml

Söt, blommmig, finaste flaskan!

Flirtig, ungdomlig och full av liv 💋

Juicy Coutures Viva La Juicy Rosé är glittrig och söt, precis som tjejen som gillar att bära den här blommiga doften!

Jucy Couture gör flera olika EdP. Signaturen för de flesta är en ungdomlig lekfullhet med en ganska söt doft. Doften håller länge och lite mängd räcker.

Rosé är en vårhyllning med en sprudlande, blommig doft med inslag av citrus.Den här doften är perfekt för den lekfulla, ungdomliga kvinnan som har lite av barnasinnet kvar. Parfymen har en söt doft som påminner om både blommor och godis på ett härligt sätt.

Toppnoten innehåller bl.a. mandarin och williampäron. Hjärtnoten innehåller bl.a. hundrabladsros och vit pion. Basnoten innehåller bl.a. iris och harts (typ kåda från barrträd).

En väldigt mjuk, kärleksfull och varm parfym, perfekt för dagstid.


Hallå! Jag heter Therése och älskar allt som har med smink, hår och skönhet i stort att göra! I grunden är jag utbildad hud- & spaterapeut och jag har även gått utbildning till makeup artist. Nu är det många år sen jag jobbade med detta, men intresset består! Jag tycker det är superkul att testa nya skönhetsprodukter och jag brukar få höra att jag har liiiite för mycket av den varan från min kära sambo...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer