Prisjakt
HemPrisjakts experterÖgonvårdTopplista - Bästa ögonkrämen mot mörka ringar

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa ögonkrämen mot mörka ringar

29 januari 2024

Mörka ringar under ögonen, alla har vi dem i perioder. Vi söker därmed ofta med ljus och lykta för att minska dem. Det som är tråkigt är att uppkomsten av mörka ringar under ögonen oftast (nästan alltid) är genetiskt betingat. Vi kan därmed inte behandla det på samma sätt som t.ex. akne MEN det finns produkter vi kan använda för att dölja dem. Andra saker man kan testa för att minska på mörka ringar är att sova mellan 7-9 h per natt, dricka vatten, dra ner på saltet och inte röka. Jag kommer i den här listan fokusera på ögonprodukter som är en hybrid mellan ögonkrämer och smink, för att du ska få den där snabba effekten jag vet att du är ute efter. Hoppas du kan hitta en ny favorit här!

1. Origins GinZing Refreshing Brighten & Depuff Eye Cream 15ml

Dryg, räcker länge, resultatet

Inte såå återfuktande

Den här ögonkrämen är det bästa jag testat för att minska intrycket av mörka ringar under ögonen. Den lilla burken må se liten ut för världen men den gör underverk för oss småbarnsföräldrar som får lite för lite sömn.

Den innehåller hyaluronsyra som återfuktar, niacinamid som jobbar på hudbarriären och verka uppljusande tillsammans med c-vitamin, samt kaffefröoljan som ska dämpa svullnaderna. Utöver detta så innehåller den mineralpigment som ljusar upp området direkt.

Jag använder denna över min vanliga återfuktande ögonkräm eftersom jag tycker den här inte är tillräckligt återfuktande. Men jag ser den inte som en hudvårdsprodukt så för mig gör det inget.

Detta är en solklar vinnare då den finns i två färger, fungerar som highlighter, räcker länge vilket motiverar priset och är lättillgänglig att få tag på.


2. Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream 15ml

Ger effekt på en gång

Dyr - passa på när det är kampanj

Banana Powder är känt att användas under ögonen för att ljusa upp. I den här ögonkrämen har man tagit vara på det då den är fullproppad med just detta.

Den ger därför en uppljusande effekt direkt, vilket man är mer än tacksam över de nätter då det har blivit för lite sömn.

Utöver den fina ingrediensen så innehåller den kollagen som ska strama upp ögonområdet, c-vitamin som verkar uppljusande och sheasmör som återfuktar.

Den här är inte bara en sminkprodukt med hjälp av banana powder utan den fungerar även som en primer för kommande smink som foundation eller concealer. Den är dock utmärkt att använda på egen hand också.

Den här skulle hamna på första plats om det inte vore för det höga priset.


3. The Inkey List The Inkey List Brighten-i Eye Cream 15ml

Applikator som kyler

Inte så lättillgänglig

I den här lilla tuben ingår det intressanta ämnet brightenyl som ska vara kraftfullare än C-vitamin och kan därför hjälpa till att minska pigmenteringar över tid.

Vi hittar även 1% mica (ljusreflekterande pigment som ljusar upp under ögonen) samt någonting som kallas för "blurring technology" som direkt ska släta ut fina linjer.

Den har även en metallapplikator som man applicerar ögonkrämen med. Den kyler ner under ögonen och dämpar på så sätt svullnaden.

The Inkey List Brighten-i Eye Cream har inte en lika instant effekt som silver- och guldmedaljen i den här topplistan. Däremot ger den en långsiktig effekt vilket gör den till en bra och prisvärd produkt!


4. Garnier Skin Active Vitamin C Glow Boosting Eye Cream 15ml

Priset!

Saknaden av retinoid

Här har vi en ögonkräm med allt-i-ett! Budget, C-vitamin, niacinamid, koffein och bananpulverextrakt. Låt oss kika lite närmare!

Budget? För under 150 kronor får du den här fina tuben!

C-vitamin? C-vitamin är känt för att öka kollagenproduktionen vilket innebär att fina linjer på sikt ska minska. Det ska även minska pigmenteringar.

Niacinamid? Niacinamid stärker hudbarriären och gör den sköra huden under ögonen mer motståndskraftig.

Koffein? Koffein är känt för att pigga upp huden och öka blodcirkulationen.

Bananpulverextrakt? En ingrediens som direkt ljusar upp under ögonen och gör att man ser piggare ut. Perfekt för en småbarnsförälder!

Hade det funnits med en retinoid i den här godingen hade den utan tvekan knipit första platsen!


Jag är en hudvårdsnörd (både kropp och knopp) utan dess like med en förkärlek för huden som drabbats av akne och att bygga upp hudbarriären samtidigt som jag älskar produkter som gör vardagen lite lyxigare. Jag vill gärna hålla koll på ingredienser hos produkterna och vad de olika gör i huden, vilket kommer från att jag till yrket är Legitimerad Apotekare och därmed är en kemi- och biologinörd i grund och botten. Med det sagt så hittar jag favoriter i varierande prisklass - allt från apoteksmärken till dyrare hypade märken.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer