Prisjakt
HemPrisjakts experterÖgonvårdTopplista - Bästa ögonkrämen mot rynkor

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa ögonkrämen mot rynkor

29 januari 2024

Älskade ögon! Vi är många som upplever att fina linjer eller skrattrynkorna kring ögonen stör, något som egentligen bara visar att vi lever. Men vill man jobba på dem och få dem att upplevas mindre så har du hittat rätt lista. Ögonen och ögonområdet är dock känsliga så det behövs produkter anpassade för just detta.

Här kommer jag lista mina fyra bästa ögonkrämer och ögonserum med retinoider som huvudingrediens, den ingrediens som är vetenskapligt bevisad att motverka just fina linjer. I den här listan så passar alla produkter alla hudtyper. Applicera ögonkrämen som på bilden ovan (dock ej med så mycket produkt, en pinjenötsstorlek räcker). Hoppas just du kan hitta en ny favorit och kom ihåg - det tar tid att få resultat med retinoider, men håll ut, De kommer! P.S. Fasa alltid in retinolprodukter. Börja med två gånger i veckan och trappa försiktigt upp vecka för vecka.

1. Verso 5 Super Eye Serum 30ml

Ger alltid resultat!

Dyr

Det här serumet är känt för att jobba ordentligt på fina linjer och man kan säga att det är en "Rolls Royce"-produkt inom ögonprodukter.

VERSO är ett svenskt företag som tagit fram retinol 8. Det är ett A-vitaminkomplex som är 8 gånger så kraftfullt som retinol men hälften så irriterande. Visst låter det magiskt?

Det här ögonserumet innehåller såklart retinol 8 som jobbar på fina linjer och pigmenteringar genom att öka hudens kollagenproduktion. Utöver detta så innehåller den även gurkmeja som fungerar som en antioxidant samt olika peptider som jobbar mot mörka ringar och påsar under ögonen.

Använd det här under en vanlig fuktkräm som är avsett för ögonområdet. En gång om dagen och på kvällen är min rekommendation.

Att den här får en förstaplats är självklart, den ger nämligen alltid resultat och risken för irritation är låg.


2. Pixi Retinol Eye Cream 25ml

Bra pris!

Kan vara irriterande för vissa

PIXI är kända för att ha fina förpackningar med fint innehåll och den här är inget undantag.

Huvudingrediensen är såklart retinol, som ska jobba på fina linjer och pigmenteringar.

Den innehåller även koffein som ska dämpa svullnad under ögonen (som absolut uppkommer efter sömnlösa nätter som småbarnsförälder) samt peptider som ska ljusa upp mörka toner under ögonen.

Jag rekommenderar att använda den här på kvällen eftersom retinol bryts ner av solljus. Börja med att applicera två gånger i veckan och trappa sedan upp för att minska risken för irritation. Använd en återfuktande ögonkräm på morgonen för att ytterligare minska risken för irritation.

Den här är verkligen förtjänt av en andraplats, detta eftersom den både är cruelty free (inte testad på djur), lätt att få tag på, innehåller ren retinol och har ett bra pris för hela 25 ml!


3. L300 Pro-Retinol Firming Eye & Lip Cream 15ml

Priset!

Tålamod till resultat krävs

Den här ögonkrämen har lanserats relativt nyligen. Det som gör den extra spännande är att den också marknadsförs för att använda på läpparna men även runt omkring, för de fina linjer man kan få där. Kul med multianvändning tycker jag!

Den här ögonkrämen innehåller pro-retinol. Det är mildare än retinol men ger ändå effekt fast med mindre risk för irritation. Effekten kan därmed också ta lite längre tid men håll i, den kommer!

Utöver pro-retinol innehåller den även havre som lugnar huden och därmed minskar risken för irritation ytterligare.

Den här rekommenderas att användas både morgon och kväll, men börja med några få gånger i veckan för att sedan trappa upp.

Den här är förtjänar en pallplats för dess fina pris samt för att den är parfymfri. Den får en tredje plats eftersom det tar lite längre tid till resultat än med de andra produkterna på pallen.


4. Sunday Riley 5 Stars Retinoid + Niacinamide Eye Serum 15ml

Sunday Riley 5 Stars Retinoid + Niacinamide Eye Serum 15ml
Sephora

759 kr

feelunique.com

813 kr

ASOS GB

813 kr

Fina ingredienser

Inte så lättillgänglig, dyr

Här har vi en lyxprodukt utan dess like, runt 800 kronor för 15 ml - MEN, innehållet är riktigt fint.

Med retinoider i form av 5% retinoidestrar (betydligt mindre risk för irritation jämfört med ren retinol) samt 1% inkapslad retinol minskar den på fina linjer genom att öka kollagenproduktionen runt ögonen.

Utöver detta innehåller den niacinamid som bygger hudbarriären runt ögonen och ceramider som fungerar som byggstenar i huden. Som om inte det vore nog innehåller den även centella asiatica som är en dunderingrediens eftersom den lugnar huden, boostar kollagenproduktionen samt minskar på rodnader.

Det här är helt enkelt en cocktail av LYX LYX LYX men den är faktiskt värd varenda krona. Utöver att den ger bra effekt är den även cruelty free (ej testad på djur).

Trots allt detta så hamnar den ändå precis utanför pallplats, vilket enbart beror på att den är så pass dyr.


Jag är en hudvårdsnörd (både kropp och knopp) utan dess like med en förkärlek för huden som drabbats av akne och att bygga upp hudbarriären samtidigt som jag älskar produkter som gör vardagen lite lyxigare. Jag vill gärna hålla koll på ingredienser hos produkterna och vad de olika gör i huden, vilket kommer från att jag till yrket är Legitimerad Apotekare och därmed är en kemi- och biologinörd i grund och botten. Med det sagt så hittar jag favoriter i varierande prisklass - allt från apoteksmärken till dyrare hypade märken.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons