Prisjakt
HemPrisjakts experterDörrklockorTopplista - Bästa dörrklockan med kamera

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa dörrklockan med kamera

4 februari 2024

En smart dörrklocka med kamera är ett perfekt sätt att hålla koll på hemmet. Du blir varse om det kommer besökare och kan dessutom interagera med dem, vilket är bra oavsett om det handlar om gäster, leveranser eller försäljare. Gäster kan få en indikation på om du strax är hemma eller om de ska gå runt huset till baksidan, leveranser kan ställas av på trappen och försäljare kan få en indikation på att du inte är intresserad (så de slipper komma tillbaka).

De dörrklockor jag har med i listan kan alla använda en befintlig dörrklocksinstallation för att plinget ska ljuda i huset, men det finns även trådlösa chimes att köpa till om du vill utöka plingandet till andra delar av huset. Blir du intresserad av en produkt i listan så se till att kolla på tillverkarens hemsida så att just din befintliga dörrklocka fungerar med produkten.

Viktig info: se upp för hur du placerar kameran! Då man vill ha dörrklockan där folk förväntar sig att den ska sitta får många problem med kameraövervakningslagen. Det som gäller är att du endast får filma din egen tomt för att gå under privatundantaget (så du slipper söka tillstånd, vilket du högst troligt inte får ändå).

1. Arlo Wire-Free Video Doorbell

Installationen, enkelheten

Kostar 29kr/mån för alla funktioner

Arlos videodörrklocka har det mesta man kan önska sig av en smart dörrklocka. Installationen är smidig och den drivs på batteri.

Vill du ha en mer fast installation byter du enkelt ut plingknappen från din befintliga ringklocka mot denna. Det resulterar i att du kan använda din gamla klocka för att ge dig plinget (funkar både med analoga och digitala klockor). Arlo Wire-free doorbell använder dessutom den låga spänningen i kablarna för att ladda upp sitt eget batteri.

Arlo har valt en fyrkantig bild (1:1) med en hög betraktningsvinkel på 180° för att du ska få med såväl paket på trappen som ansikten och personer som står vid sidan om. När någon plingar på rings ett videosamtal till din telefon vilket är föredömligt enkelt.

Arlo Wire-Free Doorbell passar för dig som vill ha en enkel och välfungerande lösning. Betalar du för Arlo Smart så fungerar den dessutom som en bra övervakningskamera.


2. Eufy Video Doorbell Dual + Home Base

Smarta kostnadsfria funktioner

Dyr, notis vid pling

Eufy har med deras Dual gått snäppet längre än de övriga kandidaterna på listan. De har satt in två kameror där den som är riktad nedåt inte bara är till för att hålla koll på paket som levereras. Den notifierar dig även när paketet försvinner!

Upplösningen ligger på 2K och vidvinkeln blir sammantaget tillräckligt bred utan att för den skull missa vad som händer vid fötterna. Den har även fiffiga funktioner som ansiktsigenkänning och automatsvar under specificerade tider.

Installationsmässigt är den batteridriven, men kan kopplas in mot befintlig dörrklocka för att aldrig behöva laddas. Du kan även använda den befintliga plingan.

När det plingar på dörren dyker det upp en notis i din mobil, vilket är lätt att missa jämfört med Arlos inkommande videosamtal. Hubben kan dock ställas in att ljuda, liksom eventuell befintlig dörrklocka vid fast installation.

Eufy Video Doorbell Dual kräver inget abonnemang för att hantera smarta funktioner, så driftkostnaden blir lägre. Däremot är inköpspriset i skrivande stund ca det dubbla jämfört med Arlos alternativ.


3. Ring Video Doorbell 3

Ring Video Doorbell 3
Power

1 999 kr

Elgiganten

868 kr

totaldigitalstores

1 374 kr

Preroll, 5Ghz WiFi

Abonnemang, knepigt handhavande

Installationen av Ring Video Doorbell är smidig, så länge du har en befintlig installation av dörrklocka. Ring är även den enda videodörrklockan i listan som har stöd för 5Ghz WiFi, vilket ger högre överföringshastighet (om avståndet till routern inte är för långt).

Videon från dörrklockan är i liggande format (16:9) vilket inte är optimalt av flera anledningar. Dels kan paket på trappen missas i videoupptagningen och dels blir bilden liten när du tittar på den i telefonen. Betraktningsvinkeln på 160° hjälper dock så du inte missar allt för mycket.

Video sparas i molnet om du betalar från 30kr/mån och med funktionen preroll får du med 4 sekunder innan plinget på din video.

Vid pling på dörren får du en notis, men du måste själv öppna appen för att komma till videoströmmen. Det är enkelt att missa notisen och kräver engagemang för att ta dig till videovyn, så handhavandet är inte optimalt.

Vill du ha full koll på allt som händer utanför din dörr så väljer du Ring, som med sin preroll-funktion inte missar de där första sekunderna.


4. Google Nest Hello NC5100

Google Nest Hello NC5100
totaldigitalstores

1 296 kr

Compu-mail.se

2 349 kr

MyTrendyPhone

2 664 kr

Bäst för Google Home

Krånglig installation, Aware är dyr

Google Nest Hello har den mest krävande installationen i testet, den kräver nämligen minst 16V. I Sverige verkar de flesta dörrklockor arbeta på 8V vilket kan medföra att du behöver byta ut transformatorn för att få igång det hela. Google rekommenderar att installation utförs av yrkesman.

Väl installerad filmar Nest Hello i 4:3 format (som en gammal tv) och har 160° i synfältet vilket gör att du får en bra överblick över vad som väntar utanför dörren.

När någon plingar på skickas en notis till din telefon och när du trycker på den kommer du direkt till kameravyn. I min mening är detta ett sämre system än när ett videosamtal rings, då man lätt missar notisen.

Använder du Google Home och betalar för tilläggstjänsten Aware (från 55kr/mån) kan den med hjälp av ansiktsigenkänning berätta för dig i din Google-högtalare vem som står utanför. Du kan då även spela in video dygnet runt till molnet.

Google Nest passar dig som redan har ett smart hem med Google Home. Den smarta integrationen ger ett stort mervärde.


5. Netatmo Smart Video Doorbell

HomeKit, inget abonnemang

Inte fullt lika smart

Netatmos bidrag är den enda i listan som har stöd för HomeKit. Dörrklockan har numera även stöd för Google Home och Amazon Alexa. Med HomeKit kan du t.ex. tända entrélampan när någon närmar sig dörren. Dock saknas tråkigt nog stöd för hsv (homekit secure video).

Smart Video doorbell filmar i stående format (9:16) och 140°, vilket passar bra i din mobil. Videoformatet gör dock att du missar omgivningen vid sidan av dörren.

Lagring av videon sker lokalt på ett sd-kort alternativt via dropbox/ftp direkt på internet. Du har därmed ingen molntjänst med överblick över videoklippen, men heller ingen månadskostnad. Nackdelen med det är att det saknas smarta funktioner, som paketigenkänning, då ingen tjänst analyserar videon.

Fast installation krävs och fungerar den med din befintliga dörrklocka är installationen relativt enkel. När någon plingar på rings ett videosamtal så du enkelt kan agera.

En enklare dörrklocka för dig med HomeKit i hemmet och som ogillar extra kostnader.


En teknikintresserad pappa som kan lägga hur mycket tid som helst på att spara sekunder. Håller på mycket med hemautomatisering och att få saker att fungera tillsammans på ett smidigt sätt. Mycket i mitt hem kretsar kring Apples ekosystem och det är även där jag försöker implementera alla mina projekt för det smarta hemmet. Jag har även bra koll på spelkonsoler och spelar gärna lite ibland för att varva ner. Har hängt med inom området sedan Sinclair Spectrum och intresset för tekniken och funktionen de olika konsolerna kan ge mig intresserar mig fortfarande djupt.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer