Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa diskmaskinen

Köpråd från Prisjakt Experter

Diskmaskin! Jag diskar i stort sett allt i maskinen, med undantag för köksknivarna. Dem vill jag inte stoppa in där eftersom de lätt blir slöa då. Stekpannorna åker heller inte gärna in där för jag upplever att beläggningen tar styrk då.

Världens första diskmaskin tillverkades 1850, en trämaskin med vev, så utvecklingen har verkligen gått framåt sen dess. Miele tillverkade Europas första elektriska diskmaskin 1929, och från den har man utgått än idag och finslipat tekniken såsom disktid, tysthet, energiförbrukning etc. Nu vidare till maskinerna!

1. Siemens SN45ZS49CE (Rostfri)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Siemens SN45ZS49CE (Rostfri)
Siemens SN45ZS49CE (Rostfri)
fr.10 935 kr
Hitta bästa pris här
Plast torkar bra, väldigt tyst
Inga tydliga nackdelar

Tyskarna kan det här med teknik, den här maskinen har många finesser.

Zeolith-torkning t.ex, som är otroligt smart då även plastartiklar blir torra! Lite kort funkar det såhär: den naturliga mineralen Zeolith använder fukten i rengöringsfasen och omvandlar den till varm luft som sedan blåser runt i maskinen och effektivt torkar disken. Dessutom är det ca 30% energisnålare än vanlig torkning.

För teknikfantasten så har maskinen 'Home Connect' vilket innebär Appstyrning. Den har också flexibla korgar med många fällbara pinnar samt toppkorg för bestick.

Emotion Light ger ett behagligt blått ljus i maskinen så att du kan kan plocka ur disken mitt i natten om du skulle vilja det.

Ytterligare en smart grej är att doseringsassistenten (där diskmedelstabletten hamnar) är placerad i ett fack i mellankorgen. Eftersom tabletten löses upp där och inte på botten så löser den upp sig långsammare, och du får bra med diskkraft under hela diskprogrammet. Säljs ofta med 5 års garanti.

Passar för den miljömedvetne och teknikintresserade.

Ljudnivå: 42 dB(A) Kapacitet: 14 kuvert

2. Asko DBI2348IB.S (Silver)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Asko DBI2348IB.S (Silver)
Asko DBI2348IB.S (Silver)
fr.9 995 kr
Hitta bästa pris här
Kvalitén, extra garanti
Lite okänt fabrikat fortfarande

Finska Asko är duktiga på diskmaskiner.

Här får du en stabil och höj- och sänkbar överkorg som rullar på kullager för maximal komfort. Den har täta korgar både uppe och nere så det är inga som helst problem att ställa mindre prylar även i nedre korgen. I den här maskinen är det traditionell bestickskorg.

Designen är skandinavisk med raka linjer. 7 spolzoner borgar för ren disk. Den har t.ex. ett extra munstycke för besticken, som ofta är det svåraste att diska rent, samt 2 extra spolmunstycken i botten för riktigt smutsiga gratängformar eller kastruller.

Asko DBI2348IB.S har fläkttorkning för att slippa fläckar på framförallt glasen. Den här maskinen säljs ofta med 5 års garanti vilket givetvis är en extra trygghet.

Köp den för kvalitén och de moderna raka, snygga linjerna.

Ljudnivå: 44 dB(A) Kapacitet: 13 kuvert

3. Miele G 5023 SCU Excellence (Rostfri)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Miele G 5023 SCU Excellence (Rostfri)
Miele G 5023 SCU Excellence (Rostfri)
fr.9 995 kr
Hitta bästa pris här
Kvalitén
Miele upplevs ofta som dyra

Miele! Tyskarna kan som sagt det här.

Maskinen i sig är rätt enkel men man har lånat korgarna från storebror i 7000-serien så det här är en mycket kompetent maskin.

Miele var först med toppkorgen för bestick, och jag gillar den verkligen. Lite pilligare att lägga in besticken tycker en del men det vinner du på när du plockar ur dem - lägger du gafflar i en rad och knivar i en annan så blir det väldigt enkelt att plocka ur dem sedan.

Mellankorgen är höj- och sänkbar så du kan enkelt anpassa utrymmet efter ditt diskgods. Även här får du effektiv fläkttorkning och tydlig display för resttidsvisning. Ett stort plus är det smarta diskprogram som diskar på under timmen, med 60 grader. så det verkligen blir rent också.

Köp den här maskinen och känn att du kan lita på den.

Ljudnivå: 45 dB(A) Kapacitet: 14 kuvert

4. Husqvarna-Electrolux QBC6255X (Rostfri)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Husqvarna-Electrolux QBC6255X (Rostfri)
Husqvarna-Electrolux QBC6255X (Rostfri)
Hitta bästa pris här
ComfortLift, 5 års garanti
Dyr

Här har vi en Husqvarna, Electrolux premiumfabrikat.

Den här maskinen är utrustad med ComfortLift vilket är en revolution i diskmaskinsdjunglen. Aldrig mer behöver du kröka rygg för att plocka ur en diskmaskin. Underkorgens konstruktion är unik, den kommer nämligen upp nästan jäms med överkorgen när man drar ut den, otroligt smart.

Utöver det så har mellankorgen SoftGrips och SoftSpikes (för att slänga sig med lite uttryck😎) som gör att glas och vinglas stabilt håller sig på plats även om korgen dras ut lite häftigt.

Rak design display och knappar på ovansidan av luckan ger en väldigt clean känsla. Eftersom att displayen sitter på ovankant luckan så visar maskinen en röd prick i golvet när den diskar och en grön prick när maskinen är färdig, väldigt fiffigt. Toppkorg för bestick även här såklart. Husqvarna säljs alltid med 5 års garanti i fackhandeln för ett tryggt köp.

Ljudnivå: 44 dB(A) Kapacitet: 13 kuvert

5. Fisher & Paykel DD60DCHX9 (Rostfri)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Fisher & Paykel DD60DCHX9 (Rostfri)
Fisher & Paykel DD60DCHX9 (Rostfri)
fr.14 995 kr
Hitta bästa pris här
Häftig
Dyr

Fisher & Paykel har denna häftiga diskmaskin i sitt sortiment, en låddiskmaskin som finns i både enkel- och dubbelutförande.

På en annars kanske rätt så tråkig marknad sticker den här maskinen ut lite tack vare sin konstruktion, du lastar helt enkelt disken i en balja. 6 kuvert i varje låda tar den och de körs oberoende av varandra. Det vill säga, en låda är alltid ledig. Traditionell bestickskorg i båda lådorna såklart. Här får tallrikar upp till 29 cm plats.

Den har display och knappsats på övre luckans front för att enkelt kunna manövrera maskinen eller ställa in en senare start. En ljudsignal talar om när maskinen är färdig.

Köp den och bli unik på gatan, ingen annan lär ha den.

Ljudnivå: 44/46 dB(A) Kapacitet: 12 kuvert

6. Cylinda DM 3120 RF (Rostfri)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Cylinda DM 3120 RF (Rostfri)
Cylinda DM 3120 RF (Rostfri)
fr.3 995 kr
Hitta bästa pris här
Känt fabrikat
Lite bullrig

Cylinda från Sverige. En sanning med modifikation kanske, men varumärket är i alla fall Svenskt.

Den här maskinen är rätt enkel men den har det man behöver - två korgar och en bestickskorg. Korgarna är kanske inte de vassaste men det är en förhållandevis billig diskmaskin så det får man kanske ha överseende med.

Överkorgen går i alla fall att höja och sänka och det finns kopphyllor för mindre koppar eller glas. Det går även att luta t.ex. vinglas mot kopphyllornas fördjupningar. I underkorgen får du plats med tallrikar upp till 31 cm så den sväljer rätt stora grejer. Displayen på fronten talar om resttid samt programval.

Passar den som vill lägga lite lagom med pengar på en diskmaskin men ändå vill göra ett bra val.

Ljudnivå: 46 dB(A) Kapacitet: 13 kuvert

7. Electrolux ESF5206LOX (Rostfri)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Electrolux ESF5206LOX (Rostfri)
Electrolux ESF5206LOX (Rostfri)
fr.3 859 kr
Hitta bästa pris här
Prisvärd
Bullrig

Svenska Electrolux har såklart en himla massa maskiner i portföljen men här har jag valt denna instegsmaskin.

Det är en väldigt enkel maskin men den är pålitlig ändå. Den har kopphyllor i övre korgen för placering av mindre glas/koppar. Utöver det, inte mycket till flexibilitet. Men många kommer klara sig utmärkt med denna maskinen ändå!

Den har trots sin låga prislapp några finesser, bland annat AirDry, vilket innebär att när temperaturen tillåter det så öppnas luckan för att vädra ur den sista fukten, ett smart sätt att spara energi på även om det inte är några stora summor, men många bäckar små som man säger.

En annat smart grej är 30 minuters-programmet som diskar med 60 grader för att verkligen få disken ren.

Köp den om du hellre lägger pengar på något roligare!

Ljudnivå: 49 dB(A) Kapacitet: 13 kuvert