Prisjakt
HemPrisjakts experterBrun utan solTopplista - Bästa brun utan sol för ansiktet

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa brun utan sol för ansiktet

29 januari 2024

Brun Utan Sol, även kallad BUS, trollar fram den där fina brunbrända färgen utan att man behöver utsättas för skadliga UV-strålar från solen - hur bra? Många förknippar dock BUS med samma färg som en morot eller fläckiga resultat.Det hoppas jag kan motbevisa med den här topplistan. Inga av dessa produkter ger varken fläckiga resultat eller orange färg. Det som ger den bruna färgen i BUS är dihydroxiaceton (DHA) och/eller erythrulose, båda två utvinns ur sockerbetor eller sockerrör. DHA och erythrulose reagerar med de döda hudcellerna på huden och ger därmed den bruna färgen.

Exfoliera huden någon dag i förväg samt var noga med att återfukta innan du applicerar BUS:en för bästa resultat. Våga testa BUS och dumpa de skadliga UV-strålarna, jag hoppas verkligen du kan hitta en ny favorit i min topplista!

1. Clarins Self Tan Radiance Plus Golden Glow Booster 15ml

ALLT!

Ingenting

Clarins är ett märke som sällan (aldrig?) gör en besviken och att dessa bus-droppar ligger på en första plats är inte förvånande. Varför ska jag förklara för er nu!

Dessa droppar kan droppas i vilken ansiktskräm som helst och på enbart en natt har man redan fått ett glow, en slående lyster och en fin, brunbränd ton. Färgen håller i ungefär 3 dagar, men jag brukar köra 2 droppar varje kväll så att färgen kvarstår.

Den här innehåller DHA samt erythrulose som ger den bruna färgen och det behövs endast 2-3 droppar som blandas med din vanliga nattkräm, vilket gör att man slipper den typiska BUS-doften. Den innehåller även aloe vera för att återfukta och ger inte akne/täpper till porerna!

Är du ute efter en enda BUS-produkt till ansiktet i år så är det här den du söker!


2. ST. Tropez Self Tan Purity Vitamins Bronzing Water Serum 50ml

Serum och BUS i ett!

Mycket parfym

Serum och BUS i ett!

St. Tropez är nästintill ett kult-märke inom brun utan sol eftersom deras produkter luktar gott (döljer BUS-doften) och ger ett jämnt resultat som håller länge.

Detta BUS-serum innehåller DHA som ger den fina bruna färgen samtidigt som den innehåller både C-vitamin och hyaluronsyra.

C-vitaminet skyddar mot fria radikaler och hyaluronsyra plumpar samt återfuktar huden. Det gör inte bara det här till ett BUS-serum utan till ett serum som du kan använda dagligen.

Jag använder det här serumet på kvällen efter rengöring men innan fuktkräm, som ett vanligt serum helt enkelt. Det kan dock blandas i en vanlig kräm också men det har jag inte testat än.

Serumet är helt veganskt men doftar rätt mycket, dock inte den där BUS-doften. Det täpper inte heller till porerna vilket gör den välförtjänt av en andra plats.


3. James Read Gradual Tan H2O Tan Mist Face 100ml

Fixeringsspray + BUS!

Doftar ros

Är du ute efter en BUS-mist som verkligen ger färg så är det här misten för dig!

Den här fungerar både som brun utan sol samt fixeringsspray av sminket. En underbar duo-produkt helt enkelt!

Den här luktar lite svagt av BUS under tiden den utvecklar sig men försvinner när man tvättar ansiktet på kvällen, färgen stannar dock! Den är baserad på rosenvatten och har därför även en svag rosdoft som inte är just min favoritdoft.

Många tycker den här fungerar som ansiktsvatten, toner, medan jag tycker den fungerar bäst som mist under dagen. Den ger dock väldigt mycket färg (busen kommer från DHA) så spraya inte för mycket, dock färgar den inte av sig på kläder eller dylikt.

På grund av effekten, hur lätt den är att använda samt att den också fixerar smink så är den mer än välförtjänt en pallplats!


4. Ida Warg Tanning Drops 45ml

Bra pris!

Inte så dryg

Ida Warg's BUS till kroppen har aldrig gjort mig besviken och inte heller dessa droppar till ansiktet.

Dessa droppar kan droppas i vilken ansiktskräm som helst, men de rekommenderas att inte använda en silikonbaserad kräm då det kan minska effekten.

Mellan 1-6 droppar behövs, jag brukar köra 6 droppar första kvällen för att sedan minska varje kväll för att bibehålla brännan.

Eftersom du droppar den i valfri kräm så ger den inte den där specifika BUS-doften, vilket enbart är positivt. Den innehåller ingen tillsatt parfym och den bruna färgen kommer från DHA.

Den här produkten är helt vegansk samt cruelty free och har ett bra pris.

Eftersom det krävs rätt mycket produkt för att få effekt, samt att man måste fylla på varje dag så får den en fjärde plats. Men den är väl värd sin plats på listan!


Jag är en hudvårdsnörd (både kropp och knopp) utan dess like med en förkärlek för huden som drabbats av akne och att bygga upp hudbarriären samtidigt som jag älskar produkter som gör vardagen lite lyxigare. Jag vill gärna hålla koll på ingredienser hos produkterna och vad de olika gör i huden, vilket kommer från att jag till yrket är Legitimerad Apotekare och därmed är en kemi- och biologinörd i grund och botten. Med det sagt så hittar jag favoriter i varierande prisklass - allt från apoteksmärken till dyrare hypade märken.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer