Prisjakt
HemPrisjakts experterSerumTopplista - Återfuktande serum

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Återfuktande serum

29 januari 2024

Återfuktande serum, en kategori inom serum som de flesta nog stött på någon gång. Återfuktande serum är till för alla hudtyper - känslig, torr, aknebenägen eller fet. För fukt kan vi aldrig få för mycket av! Återfuktande serum innehåller oftast inte bara vatten och andra ämnen som binder fukt, utan även ingredienser som stärker hudbarriären och på andra sätt är bra för vår hud. Gemensamt för alla är dock att de fyller på fukthalten i huden.

Här listar jag mina favoriter inom återfuktande serum i olika prisklasser. Jag hoppas du kan hitta något som passar både din hud och plånbok!

1. Acasia Skincare H Hyaluronic Super Serum 30ml

Fukt- och antioxidantbomb!

Inget!

Mitt favoritserum, i alla kategorier, är det här från Acasia.

Hyaluronic Super Serum återfuktar inte bara ordentligt, utan innehåller även antioxidanter.

Låt oss kolla lite djupare på innehållet! Det innehåller hyaluronsyror i alla möjliga former: mikro, makro och tvärbundna vilket gör att serumet kan binda fukt både på ytan och djupare i huden.

Utöver detta så innehåller det även C- och E-vitamin som fungerar som antioxidanter samt niacinamid som jobbar på porerna och hudbarriären.

Det här serumet fungerar för alla, både den känsliga och den aknebenägna. Det är även veganskt och parfymfritt samt har en hållbarhet på hela 18 månader efter öppnandet, vilket ger ännu mer plus till produkten.

En solklar förstaplats för alla hudtyper!


2. Idun Minerals Mineral Intense Moisture Serum 30ml

Barriärstärkande och återfuktande

Ingen dryg produkt

IDUN är ett märke som är en liten doldis i hudvårdssammanhang men som på senare tid börjat dyka upp mer och mer, vilket det verkligen förtjänar! Jag har använt det här serumet ett tag och tycker om det mycket.

Med ett innehåll av hyaluronsyra som binder fukt i huden, niacinamid som jobbar på hudbarriären och mineraler som återfuktar huden gör det en aldrig besviken.

Det passar perfekt som ett återfuktande serum på kvällen eftersom det är lite rikare i konsistensen än flytande, mer som en väldigt lätt lotion.

Mineral Intense Moisture är även veganskt, parfymfritt och finns på de flesta apotek vilket gör det lättillgängligt för gemene man. Det förtjänar därmed en pallplats och är väl värd andraplatsen.

Lättillgängligt återfuktande serum som även jobbar på porerna.


3. La Roche Posay Hyalu B5 Anti-Wrinkle Repairing & Replumping Serum 30ml

Dryg, räcker länge

Inte parfymfri

Franska apoteksmärken har mer och mer börjat ta över den svenska apoteksmarknaden. Det tycker jag är roligt eftersom de märkena oftast håller väldigt hög kvalité. Det här serumet är inget undantag!

Hyalu B5 Serum från La Roche Posay marknadsförs som ett anti-ageing-serum men låt er inte luras av det, det här serumet kan användas av alla. Från den torra hudtypen till den mer feta hudtypen som behöver ett fuktserum som inte gör en oljig.

Med ett innehåll som består av vitamin B5, panthenol, som stärker och lugnar samt hyaluronsyra som binder fukt i huden så plumpar den och fyller ut fina linjer.

Det här serumet är tyvärr inte parfymfritt men ger otroligt med fukt och förtjänar därmed en pallplats, en stark tredje plats!


4. Vichy Mineral 89 Fortifying & Plumping Daily Booster 30ml

Passar alla

Enbart fukt

Mineral 89 från Vichy är en riktig fuktbooster som nästintill bara innehåller vatten och hyaluronsyra för att binda fukt i huden ordentligt. Den är så pass snäll att den kan användas både runt ögonen och på läpparna utan att irritera.

Jag brukar använda det här som ett "pre-serum" innan ett annat serum som inte är lika återfuktande. Det gör jag främst när jag känner att huden saknar fukt och plumpigheten som det här serumet ger.

Det här serumet är även parfymfritt och lättillgängligt eftersom det finns på de flesta apotek och passar alla hudtyper.

Eftersom den inte innehåller något annat än just fukt, t.ex. antioxidanter, så missar den precis pallplatsen och får en fjärde plats.

Men söker du efter ett serum som är drygt, plumpar huden och de fina linjerna samt kan användas även som ögonserum så har du hittat rätt.


5. The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 Concentrate 30ml

Budget-De-Luxe!

Inte så drygt

The Ordinary står för kvalitetsingredienser till ett bra pris som ska passa de flesta och det här serumet är inget undantag.

För under hundralappen får man ett serum på 30 ml som passar alla hudtyper. Både för den torrare (gärna under en fetare kräm) och till den mer feta hudtypen (under en lättare lotion).

Innehållet visar på låg-, medel- och högmolekylär hyaluronsyra. Det innebär att fukten kan bindas på flera olika nivåer i huden vilket ger en maximal återfuktning. Utöver detta så innehåller den även vitamin B5 som lugnar huden och återfuktar ytterligare.

Det här serumet är parfymfritt och veganskt samt går att köpa nästintill överallt vilket gör att det förtjänar en placering på listan, om än så på en femte plats!


Jag är en hudvårdsnörd (både kropp och knopp) utan dess like med en förkärlek för huden som drabbats av akne och att bygga upp hudbarriären samtidigt som jag älskar produkter som gör vardagen lite lyxigare. Jag vill gärna hålla koll på ingredienser hos produkterna och vad de olika gör i huden, vilket kommer från att jag till yrket är Legitimerad Apotekare och därmed är en kemi- och biologinörd i grund och botten. Med det sagt så hittar jag favoriter i varierande prisklass - allt från apoteksmärken till dyrare hypade märken.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons