Prisjakt
HemPrisjakts experterBarnvagnarTest - Carena Kobbe Trend - en smidig och prisvärd sulky

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Carena Kobbe Trend - en smidig och prisvärd sulky

7 januari 2020

Expertens betyg:

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Som bil/shopping/resevagn för mindre barn
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

Har du mindre barn och behöver en riktigt prisvärd vagn som smidigt ska få plats i bilen och användas på till exempel shoppingturen eller på resande fot är det svårt att hitta ett bättre alternativ.

Som vardagsvagn och enda vagn
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.0

Är du ute efter en vagn som fungerar för alla ändamål skulle jag inte rekommendera Kobbe Trend, visst är den smidig och bra relativt sett men ingenting för återkommande långpromenader i snö eller för mer ombonade sovpass.

Prisjakt toppbetyg
Carena Kobbe Trend (Sulky)
BarnvagnarCarena Kobbe Trend (Sulky)
Ingen butik säljer denna produkt.
Se andra Barnvagnar
Vem passar produkten bäst för?

Jag tror att Carena Kobbe Trend passar bäst för familjer i behov av en liten, smidig och prisvärd resevagn. Kanske vill man ha en extra vagn liggandes i bilen för shoppingturer eller kortare utflykter. Vagnen passar bäst för lite mindre barn men går också att använda för större barn som tröttnat på att gå själva och behöver vila sina ben emellanåt. Eftersom vagnen är så smidig passar den bra om den ska användas där det är trångt, som i kollektivtrafik eller mindre hissar. En vagn för familjer i rörelse.

Smidig och liten

Prisvärd

Bra körkänsla på plant underlag

Mindre bekväm för större barn

Sufflett utan hel täckning

Liten och lättkörd resevagn till bra pris

Carena Kobbe Trend har vunnit flera priser och det är lätt att förstå varför. Vagnen är tänkt att kunna användas av familjer på resande fot och flera funktioner är utvecklade för detta ändamål. Jag har testat vagnen under två veckor i olika situationer och på olika underlag. Jag har testat Kobbe Trend både med min 1,5-åring och 4-åring. Överlag är jag imponerad.

Carena har lyckats paketera en rad uppskattade och kvalitativa funktioner till ett riktigt bra pris, en ekvation som inte brukar gå ihop i barnvagnsvärlden. Tanken är nog inte att Kobbe Trend ska användas som vardagsvagn under många och långa skogspromenader men skulle man ändå göra det riskerar man nog att bli lite besviken. Kobbe Trend är istället en alldeles ypperlig liten och smidig rese- eller bilvagn som med fördel används som komplement till annan vagn.

Funktioner och design

Överlag tycker jag att Carena har lyckats mycket väl med att kombinera ihop bra funktioner för denna typ av vagn. Dessutom är vagnen i mitt tycke rätt fin och inte helt olik en viss konkurrents dyrare modell, Babyzen Yoyo.

Kobben finns att få i flera olika färger och modeller och just Trend är en serie av nya fina färger, till exempel den ljusrosa Wild Rose som jag har testat. Vagnen är lätt att fälla ihop med en hand genom en liten spärr som trycks in. Det finns ett bärhandtag när vagnen väl är hopfälld och även en väska att köpa till som tillbehör. Vagnen låser sig i hopfällt läge vilket gör att det blir ännu lättare att bära den. Ryggstödet justeras steglöst och kan fällas till nästan helt plant.

Det går att knäppa loss axelremmarna på 5-punktsselen vilket är bra för barn som vill luta sig framåt. Fotstödet går att ställa i uppfällt eller nedfällt läge men då det är rätt litet från början vet jag inte om det gör så jättestor skillnad. Vagnen har punkteringsfria svängbara hjul som inte går att låsa. Suffletten är relativt kort men har en liten inbyggd solkeps. Förvaringskorgen under vagnen är överraskande stor sett till vagnens storlek och kan även fällas ut för att bli ytterligare lite större.

Körkänsla

Allra bäst är Carena Kobbe Trend på plana underlag. Då är vagnen mycket lättkörd och tack vare handtagets utformning går den även bra att styra med en hand. Asfalt funkar bra men när jag har kört vagnen på grus eller i lite terräng går det naturligt trögare. Hjulen är ju rätt små och inte anpassade för detta.

Handtaget går inte att reglera i höjd och för mig som är strax över 170 cm lång funkar det bra men för längre personer kan jag tänka mig att det inte är lika bekvämt. Vagnen känns överlag mjuk och följsam tack vare fjädring vilket är uppskattat både av både barn och vuxen.

Komfort för barnet

Min 1,5-åring sitter jättebra i Kobben. Till och med sovpassen funkar bra där tack vare det (nästan) fulla liggläget.

Jag har även testat min 4-åring i vagnen för att se hur det funkar med större barn och där är vagnen ingen höjdare även om den är godkänd för 18 kg. Nu åker hon knappt vagn så det är inget problem men har man ett lite äldre eller större barn som vill åka mycket vagn är det inte den mest bekväma vagnen men kan absolut funka för kortare sträckor. Detta är inget unikt för just denna vagn utan jag skulle säga att det gäller de flesta mindre resevagnar.

Att resa med Carena Kobbe Trend

Kobben är egentligen lite för stor för att ta med som handbagage på flyg. Till exempel SAS har max-måtten 55 cm x 40 cm x 23 cm. Vagnen som mäter 52.5 x 45.5 x 23.5 i hopfällt läge är framförallt lite för bred för dessa mått men många rapporterar att de ändå fått igenom vagnen som handbagage. Vill man testa är det givetvis på egen risk men jag hade nog själv föredragit att checka in den trots allt.

En funktion som brukar vara viktig på framförallt solsemester är suffletten som ska skydda barnet mot UV-strålning. Många resevagnar har mycket att önska just när det kommer till sufflett och så även denna vagn. Även om jag tycker att suffletten är acceptabel hade jag gärna sett en lite mer täckande modell. Som tur är går det ju relativt enkelt att komplettera med solgardin eller liknande om man vill ha extra solskydd till vagnen.

Specifikationer

Vikt
6,9 kg
Maxvikt
18 kg
Maxvikt i varukorgen
2 kg
Mått ihopfälld
52.5 x 45.5 x 23.5 cm
Mått utfälld
104 x 45.5 cm
Sittmått
27 x 27 cm
Ryggstöd
45 x 30 cm

Om barnvagnar från Carena

Carena är ett skandinaviskt barnproduktsmärke som grundades 1997 av svenska BRIO. De utvecklar och säljer allt från bilbarnstolar och inredning till vagnar och tillbehör. Carena är kända för att göra prisvärda produkter och många av deras barnvagnar har blivit till favoriter hos barnfamiljer. Carena Kobbe är en av deras mest uppmärksammade och populära barnvagnar.


Jag är en trebarnsmamma som kombinerar två av mina specialintressen i livet, att grundligt researcha marknaden inför nya köp med mitt stora intresse för allt vad barnprylar heter. Jag är inte nöjd med mina egna inköp förrän jag lyckats hitta, i mina ögon, den absolut bästa och mest prisvärda produkten (bäst funktion för bästa priset, inte billigaste). Detta delar jag gärna med mig av! Genom grundliga diskussioner med vänner, grupper i sociala medier och inte minst ett ständigt testande av alla nyheter (och gamla godingar) håller jag mig uppdaterad. Jag äger ofta inte mer än en eller ett par prylar inom varje kategori åt gången men totalt sett passerar en mängd barnvagnar, babysitters, barnstolar, åkpåsar, bilstolar med mera genom mitt hem. Bara det bästa för varje period av småbarnslivet blir ju kvar :)

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer