Barnvagnar

770 produkter

Sortera efter:

Barnvagnar

Barnvagnar för en eller flera barn. Välj mellan vagntyper som sittvagn, kombivagn och sulky. Det finns barnvagnar med funktioner som justerbart ryggstöd och handtag, svängbara framhjul och fotstöd. Varukorg är praktiskt för dig som vill handla med barnet, justerbar färdriktning gör att du kan byta sitthåll på barnet och tvättbar klädsel gör det enklare att hålla barnvagnen ren.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om barnvagnar

Priset på en ny barnvagn beror på flera faktorer, bland annat vilka funktioner den har, vilken årsmodell det är och vilken typ av barnvagn det är. Snittpriset för populära barnvagnarna under 2022 var 6 100 kronor.

Ett bra förstaval är en så kallad duovagn med chassi som har separat sittdel och liggdel. Helst bör det vara en modell med vändbar sittdel så att du enkelt väljer om barnet ska sitta framåt- eller bakåtvänt.

Fundera även på hjulen, de avgör hur lätt det är att använda barnvagnen i stadsmiljö respektive på skogspromenader. Punkteringsfria hjul är riktigt praktiska och större diameter på hjulen gör det lättare att ta sig fram i snö och slask, samt i skog och mark.

Handtagen är en annan viktig detalj. Det måste vara bekvämt att köra runt med barnvagnen och det är inte alla modeller som matchar just din längd. Ett handtag ska vara enkelt att justera och ha en form som passar dina händer väl.

Kontrollera maxvikten. Ju högre maxvikt desto större barn klarar den. En bra barnvagn är enkel att fälla ihop när du måste få plats med den i bilen. Vissa modeller har enhandsgrepp så att du kan hålla i barnet samtidigt. En del barnvagnar kan kan fällas ihop utan att liggdel eller sittdel tas av, många kräver dock att de inte sitter på.

Ett tips är att alltid prova intressanta barnvagnar i butik. Det är svårt att få en bra känsla om du handlar direkt på internet. Exempelvis bör du kunna testa att kunna gå med stora kliv utan att slå i fötterna i barnvagnen, hur testar man det hemifrån?

Black Friday är en readag då många barnvagnar blir billigare. Vi såg en genomsnittlig prisnedgång på barnvagnar med cirka 7 procent under Black Friday 2022 jämfört med två veckor tidigare. Det är en prissänking med cirka 400 kronor på en barnvagn som normalt kostar 6 100 kronor.

Det finns många praktiska tillbehör som gör det skönare för barnet att åka barnvagn. Bland annat finns varma och sköna åkpåsar för den kallare tiden på året, parasoll för den stekande solen och en skötväska som enkelt hängs på vagnen för när olyckan är framme. Du kan även skaffa en så kallad organizer som gör det enklare att få med alla småprylar i en praktisk väska. Glöm inte reflexerna och helst lampor för den mörkare tiden på året.

En duovagn kommer i två delar – en liggdel och en sittdel. Liggdelen används med de minsta barnen medan sittdelen är för de lite äldre. Du får i princip två barnvagnar i ett.

En kombivagn är en sittvagn kombinerad med en separat liggdel som barnet ligger i. För att använda liggdelen så fälls sittdelen tills ytan blir helt plan, därefter placeras liggdelen i vagnen.

Kombivagnar är normalt lite större än duovagnar, men har fördelen att små barn kan lyftas ur vagnen i liggdelen.

Där barnvagnen normalt är en större modell med sittdel och liggdel till de mindre barnen så är sulkyn en mindre sittvagn. Den är mer ett komplement till den vanliga barnvagnen. Fördelen med sulkyn är att den ofta är billigare än barnvagnar och dessutom lättare och smidigare att gå med. En nackdel med sulkyn är att de ofta har små hjul.