10 riktigt bra spel till Playstation 5 (PS5)

Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, Demon’s Souls och många fler

Text:
Daniel Haaf

Här är Playstation 5

Playstation 5 släpptes den 19 november 2020 och sålde omedelbart slut i alla butiker. Vi fick tag på ett exemplar via Sony och kunde testa den nya spelkonsolen. Playstation 5 är jämförelsevis snabb och tyst vid sidan av vår Playstation 4 Pro, men allt är inte positivt med nya spelkonsolen. Läs hela vår recension här.

Här är tio storspel som är riktigt bra till din Playstation 5

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West är den officiella efterföljaren till populära storspelet Horizon Zero Dawn. Precis som i första spelet får vi följa Aloy på hennes farofyllda resa genom underbart vackra landskap, och även möte de många faror som gömmer sig där. Guerilla Games är spelutvecklaren som står bakom båda spelen och vi hoppas de lyckas lika bra med andra spelet som de gjorde med det första.

Se lagerstatus och bevaka Horizon Forbidden West här.

Spider-Man: Miles Morales

Spider-Man: Miles Morales skakar om i spelserien med en ny huvudkaraktär som spelar superhjälpten Spindelmannen. Spelet är en officiell efterföljare till 2018 års hyllade spel Spider-Man och utvecklas av Insomniac Games. Fortfarande saknas många detaljer om nya Spider-Man: Miles Morales, men teasertrailern till spelet avslöjar åtminstone några nya färdigheter och förbättrad bandesign.

Se lagerstatus och bevaka Spider-Man: Miles Morales här.

Resident Evil Village

Resident Evil Village är det åttonde spelet i serien och återintroducerar två kända namn från de tidigare spelen – Ethan Winters och Cris Redfield. Precis som namnet antyder så utspelar sig Resident Evil i en minst sagt obehaglig by med alla de faror som kännetecknar Resident Evil-serien idag. Fokus i spelet ligger på stridssystemet och möjligheten att utforska mer, något som ska särskilja nya spelet från 2017 års Resident Evil 7.

Se lagerstatus och bevaka Resident Evil Village här.

Gran Turismo 7

Älskar du bilspel? Då kanske nyheten att Gran Turismo 7 släpps till Playstation 5 är något för dig. I skrivande stund vet vi inte speciellt mycket om spelet mer än att det kommer ett nytt kampanjläge, men det är ingen högoddsare att vi lär få se nya bilar och banor samt uppgraderad grafik. Gran Turismo 7 blir det senaste spelet i serien efter Gran Turismo Sport som släpptes 2017.

Se lagerstatus och bevaka Gran Turismo 7 här.

Demon’s Souls

Demon’s Souls är en omarbetad version av originalspelet som utvecklades av FromSoftware. Demon’s Souls är ett oförlåtligt spel med hög svårighetsgrad. Du förväntas dö om och om igen, återuppstå och sakta nöta dig genom spelets supersvåra bossar. Bluepoint Games är spelutvecklaren som arbetar med nya versionen och det utlovas ett spel som är helt omarbetat från grunden.

Se lagerstatus och bevaka Demon's Souls här.

Grand Theft Auto V

Det förvånar nog ingen att Grand Theft Auto V släpps till Playstation 5. Spelet får stora tekniska förbättringar, visuella uppgraderingar och optimeras för den högre prestandan i nya spelkonsolen. Grand Theft Auto Online som normalt är en integrerad del av spelet får en fristående version som alla Playstation 5-användare kan ladda ner kostnadsfritt efter lanseringen (Playstation Plus krävs). Grand Theft Auto V släpps även till Xbox Series X och lansering sker under andra halvan av 2021.

Se lagerstatus och bevaka Grand Theft Auto V här.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart är nästa stora lansering i Ratchet & Clank-serien, och spelet kommer till Playstation 5. Under Sonys stora PS5-evenemang visades en demo av spelet som indikerar att vi inte bara får spela den ikoniska duon igen, utan kanske även en helt ny lombax-karaktär. Andra detaljer är att duon ses hoppa mellan dimensioner via maskhål i en till synes laddfri värld. Det verkar också som att spelarna kan rida på drakar, vilket bara det är spännande nog för att vi ska vilja ha spelet. Det idag senaste Ratchet & Clank-spelet släpptes till Playstation 4 under 2016, så en ny titel i serien är mycket efterlängtad.

Se lagerstatus och bevaka Ratchet & Clank: Rift Apart här.

Sackboy: A Big Adventure

Sackboy: A Big Adventure är ett färggrant äventyrsspel med helt galna banor, figurer och luriga monster. Åter igen får vi kontrollera Sackboy från LittleBigPlanet-serien, den här gången till synes i tre dimensioner istället för två som i de tidigare spelen. I Sackboy: A Big Adventure kan du antingen spela själv eller tillsammans med dina vänner. Under resans gång samlar du föremål i bubblor som du kan använda när du skapar dina egna, kluriga banor.

Se lagerstatus och bevaka Sackboy: A Big Adventure här.

Hitman III

Hitman III släpps i januari 2021 som det tredje och sista spelet i World of Assassination-triologin. Åter igen axlar vi rollen som lönnmördare och besöker olika platser för att hitta och slå ut måltavlor. Hur du gör det är helt upp till dig. Hitman III fortsätter seriens upplägg med stor frihet där spelarna kan välja många olika sätt att nå sina måltavlor och...ha en allvarlig diskussion med dem så att säga.

Se lagerstatus och bevaka Hitman III här.

Ghostwire: Tokyo

Ghostwire: Tokyo är ett nytt storspel som ges ut av Bethesda. Debuten sker på Playstation 5 under 2021 och precis som namnet avslöjar utspelar sig berättelsen i Tokyo, Japan. I spelet har 99% av stadens befolkning försvunnit och det finns ett ständigt hot från varelser som kort kallas The Visitors. Ditt mål är att med hjälp av superkrafter rädda staden och de invånare som fortfarande finns kvar.

Se lagerstatus och bevaka Ghostwire: Tokyo här.

10 spel som kommer till Xbox Series X

Det kommer så klart även många spel till Xbox Series X. Under ett evenemang tidigare i juli avtäcktes många kommande storspel, och här kan du se trailers till tio av dem. Halo Infinite, Fable, Forza Motorsport och många fler är på gång.

Se trailers och läser mer om spelen här.