Prisjakt

10 spel som kommer till Xbox Series X

Halo Infinite, Fable, Forza Motorsport, Psychonauts 2 och många fler

Text:
Daniel Haaf

Xbox Series X och Xbox One X

Här är Xbox Series X

Xbox Series X släpptes den 10 november 2020 och blev en omedelbar succé. Vi lyckades få tag på ett exemplar via Microsoft och har recenserat nya spelkonsolen. Xbox Series X är en kraftfull och spännande spelkonsol, med en lite tråkig handkontroll. Läs hela vårt test här.

Här är tio spel som visades på Microsoft stora spel-evenemang för Xbox Series X

Halo Infinite

Halo Infinite är det senaste spelet i Halo-serien och det utvecklas av studion 343 Industries. Under det stora Xbox-evenemanget presenterades en flera minuter lång video som utspelar sig en bra bit in i berättelsen till spelet. Du axlar åter igen rollen som Master Chief långt efter där Halo 5: Guardians slutade. Halo Infinite bjuder på nya områden att besöka, fler karaktärer att interagera med och flera nya spelmekaniker (som en änterhake). Halo Infinite var initialt tänk att släppas samtidigt med Xbox Series X, men lanseringen skjuts på framtiden och spelet släpps först under 2021.

Fable

Äntligen har ett nytt spel i Fable-serien presenterats. Efter de tre första spelen – som släpptes 2004, 2008 respektive 2010 – så har fansen längtat efter en nystart i serien. Vi känner inte till speciellt mycket om nya Fable. Inte mer än det är spelstudion Playground Games som utvecklar spelet, och att älvor av hälsoskäl bör undvika paddor till varje pris. Har du inte spelat Fable I, II och III än så finns de till Xbox 360 och Xbox One.

Forza Motorsport

Om du älskar motorsport så är kommande Forza Motorsport på en Xbox Series X kanske något för dig. Det nya bilspelet körs i 4K-upplösning med 60 fps och har stöd för ray-tracing på den nya spelkonsolen. Spelet är fortfarande i ett tidigt utvecklingsstadie, så det är många detaljer vi inte känner till än. Vad vi däremot vet är att en jämförelse mellan nya Forza Motorsport på Xbox Series X och Gran Turismo 7 på Playstation 5 lär vara riktigt spännande.

Destiny 2: Beyond Light

Om du gillar gaming har du säkert stött på Destiny 2 någon gång. Det är ett spel från spelstudion Bungie som släpptes 2017 och som fått flera stora tilläggspaket de senaste tre åren. Och med presentationen av Beyond Light har vi ytterligare ett sådant att se fram emot. I Beyond Light får vi nya underklasser, fler områden att besöka och nya element att använda. Samtidigt med visningen av Beyond Light avslöjades att Destiny 2 optimeras för Xbox Series X med 4K-stöd i 60 fps.

Tetris Effect: Connected

Tetris Effect får ett tilläggspaket som heter Connected. Det är en gratis uppdatering till alla som redan äger Tetris Effect och gör det möjligt att spela med andra i ett flerspelarläge. Både över internet och lokalt på en dator eller spelkonsol. Tilläggspaketet släpps sommaren 2021 till alla plattformar där Tetris Effect finns att spela, även för dig med ett VR-headset.

Avowed

Avowed är ett nytt fantasy RPG-spel som utspelar sig i samma värld och plats som tidigare släppta Pillars of Eternity. Spelet utvecklas av spelstudion Obsidian Entertainment som är kända för tunga speltitlar som Fallout: New Vegas och The Outer Worlds. Trailern till Avowed avslöjar inte mycket om spelmekaniken och något lanseringsdatum är inte känt idag. Räkna dock med både magi och svärdsfäktande så det står härliga till, åtminstone om vi får tolka innehållet i trailern fritt.

Psychonauts 2

Spelutvecklaren Double Fine arbetar på en efterföljare till 2005 års Psychonauts. Det nya spelet är precis som föregångaren ett plattformsspel i 3D och blir tillgänglig på såväl spelkonsol som PC. Double Fine är sedan tidigare kända för spel som Brütal Legend från 2009 och på senare år Remaster-versioner av Grim Fandango, Day of the Tentacle samt Full Throttle.

Tell Me Why

Tell Me Why är en spelserie i flera delar som utvecklas av spelstudion Dontnod Entertainment. Det är ett berättelsedrivet äventyr som handlar om syskonen Tyler och Alyson Ronan. Allt utspelar sig i en småstad i Alaska där dina handlingar styr berättelsen framåt. Den 27 augusti 2020 släpps första delen i serien till PC och spelkonsol.

S.T.A.L.K.E.R. 2

S.T.A.L.K.E.R. 2 är en direkt efterföljare till S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl som släpptes 2007. Precis som föregångaren så är nya spelet en FPS-titel och berättelsen utspelar sig i ett alternativt Chernobyl. Världen är öppen för spelaren att utforska och det finns flera olika slut som kan upplevas på olika sätt beroende på en mängd val som gjorts under spelets gång. S.T.A.L.K.E.R 2 släpps till PC och Xbox Series X vid ett ännu okänt datum.

The Medium

The Medium är ett psykologiskt skräckspel som utspelar sig i både den fysiska världen och en parallell andevärld. I The Medium kan du uppleva båda samtidigt medan du undersöker hemligheter, löser knepiga pussel och undviker ett ständigt sökande monster kallat The Maw. Den unika spelstilen kombineras med ett spöklikt ljudspår som tillsammans ska ge en helt ny, spännande upplevelse till både PC och Xbox. Lansering sker under 2020 års senare del.

10 spel som kommer till Playstation 5 (PS5)

Det kommer så klart även många spel till Playstation 5. Under ett evenemang tidigare i juni avtäcktes många kommande storspel, och här kan du se trailers till tio av dem. Horizon Forbidden West, Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart och många fler är på gång.

Se trailers och läs mer om spelen här.