12 spel som vi vill spela 2021 – här är våra favoriter

FarCry 6, Resident Evil Village, God of War Ragnarok och många fler

Text:
Daniel Haaf

Publicerad:
31 mars 2021

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. 

1. Little Nightmares II

Little Nightmares II släpptes tidigare i februari och är efterföljaren till Little Nightmares som släpptes 2017. Precis som i första spelet så får vi följa flickan Six på hennes äventyr, den här gången i sällskap med pojken Mono. Tillsammans måste de korsa en skräckinjagande värld med invånare som inte vill annat än sätta tänderna i de båda barnen. Undvik invånarna, lös spelets pussel och hitta spelets protagonist, The Tin Man, innan det är för sent.

Läs mer om Little Nightmares II här.

"Med Little Nightmares vill vi skapa en värld och karaktärer som spelarna bryr sig om, oavsett hur obekvämt det blir, och ge dem något som kryper under skinnet och stannar kvar i sinnet långt efter spelet är slut." – Dave Mervik, Tarsier Studios

2. Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Bowser har kidnappat Sprixie – landets prinsessa – det är din uppgift att rädda henne. Super Mario 3D World är en omarbetad version av spelet som först släpptes till Wii U. Med snyggare grafik och förbättrade spelegenskaper ska du hoppa, klättra, flyga och simma dig genom alla finurliga banor och nå prinsessan. Du kan spela själv eller tillsammans med upp till tre vänner.

Super Mario 3D World + Bowser's Fury hittar du på Prisjakt här

3. Mass Effect Legendary Edition

Våra förhoppningar om att Mass Effect Legendary Edition verkligen blir legendarisk är så stora att vi tänker bränna två veckors semester på spelserien i maj. De tre spelen som ingår har fått mycket snyggare grafik, stöder upp till 4K-upplösning och är optimerade för nya generationens spelkonsoler. Dessutom ingår nästan alla expansionspaket som släppts genom åren. Kan det bli mer legendariskt än så?

Mass Effect Legendary Edition hittar du på Prisjakt här

4. Far Cry 6

I Far Cry 6 har vi lämnat den amerikanska landsbygden och förflyttar oss till den fiktiva ön Yara i Caribien. Här styr diktatorn Antón Castillo med järnhand. Du spelar gerillakrigaren Dani Rojas och ditt mål är att störta Antón och krossa regimen. För att lyckas måste du bygga relationer med invånarna, skaffa kraftfulla vapen och bemästra den största spelvärlden någonsin i ett Far Cry-spel. Snart på en PC eller spelkonsol nära dig.

Far Cry 6 hittar du på Prisjakt här

5. Total War: Warhammer 3

Total War Warhammer III är den tredje och sista delen i serien. Äntligen får vi ta de första steget in i Realm of Chaos för att en gång för alla stå emot demonerna som bor där. Välj mellan sex spelbara raser – Kislev, Cathay, Korne, Nurlge, Slaanesh och Tzeencth – och slagfältet har utökats till den dubbla storleken jämfört med kampanjen i Total War: Warhammer II.

Total War: Warhammer 3 hittar du på Steam här

Tips på spel för avkopplande gaming

Koppla av med våra sju tips på fantastiska spel som du kan avnjuta i din egen takt. Gör djupdykningar i de mörkaste havsdjupen, utforska antika ruiner och vandra över stekheta öknar. De här spelen fungerar lika bra några minuter åt gången som flera timmar i sträck.

Läs om våra sju favoritspel när man vill koppla av här

6. Resident Evil Village

Resident Evil Village är det åttonde spelet i serien och återintroducerar två kända namn från de tidigare spelen – Ethan Winters och Cris Redfield. Precis som namnet antyder så utspelar sig Resident Evil i en minst sagt obehaglig by med alla de faror som kännetecknar Resident Evil-serien idag. Fokus i spelet ligger på stridssystemet och möjligheten att utforska mer, något som ska särskilja nya spelet från 2017 års Resident Evil 7.

Resident Evil Village hittar du på Prisjakt här

7. God of War: Ragnarok

Det är inte mycket vi känner till om God of War: Ragnarok. Inte mer än att vi fortsätter den episka berättelsen om halvguden Kratos och hans son Atreyus från det första God of War-spelet. Vi vill inte avslöja hur det första spelet slutade (har du inte spelat det än så är det hög tid!), men upplägget för Ragnarok är riktigt grymt.

God of War: Ragnarok hittar du på Prisjakt här

8. Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West är den officiella efterföljaren till populära storspelet Horizon Zero Dawn. Precis som i första spelet får vi följa Aloy på hennes farofyllda resa genom underbart vackra landskap, och även möta de många faror som gömmer sig där. Guerilla Games är spelutvecklaren som står bakom båda spelen och vi hoppas de lyckas lika bra med andra spelet som de gjorde med det första.

Horizon Forbidden West hittar du på Prisjakt här

9. Halo Infinite

Halo Infinite är det senaste spelet i Halo-serien och det utvecklas av studion 343 Industries. Under det stora Xbox-evenemanget presenterades en flera minuter lång video som utspelar sig en bra bit in i berättelsen till spelet. Du axlar åter igen rollen som Master Chief långt efter där Halo 5: Guardians slutade. Halo Infinite bjuder på nya områden att besöka, fler karaktärer att interagera med och flera nya spelmekaniker (som en änterhake). Halo Infinite var initialt tänkt att släppas samtidigt med Xbox Series X, men lanseringen skjuts på framtiden och spelet släpps först under 2021.

Halo Infinite hittar du på Prisjakt här

10. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Det verkar aldrig ta slut med LEGO-spelen som fullkomligt flödat in på marknaden de senaste åren. Det senaste i raden blir LEGO Star Wars: The Skywalker Saga med fem huvuduppdrag och totalt 45 banor att spela. Varje episod har sex banor och du kan samla på dig totalt 300 spelbara LEGO-figurer. Stridssystemet har omarbetats, du har större möjligheter att utforska olika områden fritt och även hoppa mellan planeter som Tatooine och Naboo.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga hittar du på Prisjakt här

11. Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart är nästa stora lansering i Ratchet & Clank-serien, och spelet kommer till Playstation 5. Under Sonys stora PS5-evenemang visades en demo av spelet som indikerar att vi inte bara får spela den ikoniska duon igen, utan kanske även en helt ny lombax-karaktär. Andra detaljer är att duon ses hoppa mellan dimensioner via maskhål i en till synes laddfri värld. Det verkar också som att spelarna kan rida på drakar, vilket bara det är spännande nog för att vi ska vilja ha spelet.

Ratchet & Clank: Rift Apart hittar du på Prisjakt här

G-Man är en riktig luring som när man minst anar det kommer ut ur skuggorna.

12. Half-Life 3

Länge har vi väntat på att Valve ska presentera Half-Life 3. Så länge faktiskt att "Half-Life 3 confirmed!" har blivit något av ett stående skämt inom gamingvärlden. När VR-spelet Alyx släpptes 2019 blåstes lite liv i serien, men även om vi har en liten gnutta hopp om ett Half-Life 3 så är det nog kört. Precis som med Left 4 Dead 3.

Men nu finns åtminstone Half-Life 3 att bevaka på Prisjakt så...bekräftad?

Se alla våra favoritspel som släpps hittills 2020/2021

Varje månad lyfter vi fram ett nytt storspel lite extra för våra besökare. Under 2020 var det bland annat Ghost of Tsushima, The Last of Us Part II och Animal Crossing New Horizon som vi tyckte om extra mycket. Första spelet 2021 att hamna på vår lista är den tredje och sista delen i Hitman-triologin. Vilket spel var din favorit förra året?

Läs Månadens spel – se alla våra utvalda spel för 2020/2021 här

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]