Prisjakt

Här köper du iPhone 15, 14, 13, 12 & 11 billigast

Missa inte de bästa erbjudandena på iPhone-serien. Många butiker har riktigt låga priser på iPhones och andra Apple-prylar under årets stora readagar – här ser du de lägsta priserna just nu!

Apples prylar är några av de mest eftersökta under hela året. Inte minst mobiltelefonerna i iPhone-serien samt hörlurarna i AirPods-serien som ständigt finns med på våra topplistor över de populäraste prylarna.

Det kan vara knepigt att hitta rätt bland alla butiker som vill nå ut med sina kampanjer under året, men vi är redo och gör det lättare för dig att ta ett bra köpbeslut.

Här under tipsar vi om de lägsta priserna på Apples senaste modeller, varnar för luriga smyghöjningar av priserna och ger snabba köpråd, både på iPhones och praktiska Apple-tillbehör.

Fördelarna med att använda en iPhone

✔︎ Uppdateringar till iOS i sex år efter telefonens lansering

✔︎ Integreras med hela Apples ekosystem med prylar

✔︎ Kan användas med smartklockorna i Watch-serien

✔︎ Stort fokus på säkerhet och integritet med iOS

Få schysstare deals direkt i din inkorg. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

iPhone 15

Helt nya iPhone 15-serien är här med många stora nyheter och förbättringar. Apple har slagit på stort med sina nya mobiltelefoner som visades den 12 september. Men inte bara det – priserna har ökat rejält. Billigaste modellen kostar från 12 000 kronor, så se till att prisjämföra innan du köper!

✔︎ Nya och förbättrade skärmar

✔︎ Apple A16 Bionic och nya A17 Pro

✔︎ 48 megapixel huvudkamera och USB-C

Läs mer om iPhone 15-serien i vår lanseringsartikel här.

iPhone 14

Med iPhone 14-serien introducerar Apple en hel rad nya och spännande funktioner. Bland annat den förbättrade Apple A16 Bionic-systemkretsen, en helt ny skärm med pillformad utskärning på framsidan, kraschdetektering och stöd för SOS-meddelanden via satellit. Men samtidigt kraftiga prishöjningar på alla mobiler.

✔︎ Helt nytt och omarbetat kamerasystem

✔︎ Apple A16 Bionic

✔︎ Kraschdetektering vid allvarliga bilolyckor

Läs mer om iPhone 14-serien i vår lanseringsartikel här.

📱 Populäraste iPhone-modellerna 2022:

 1. iPhone 12 64GB
 2. iPhone 13 128GB
 3. iPhone 13 Pro 128GB

📉 Mest prisbevakade Apple-prylarna 2022:

 1. AirPods Pro
 2. AirPods (3rd Generation)
 3. Apple iPad 10.2" 64GB (9th Gen)
Det senaste och hetaste just nu är iPhone 13. Foto: Apple

iPhone 13

Om du vill ha det senaste och hetaste från Apple så är det iPhone 13-serien du ska välja. Det här är serien med den modernaste tekniken, störst lagringsutrymme och underhålls längst med uppdateringar till iOS. Det är också de dyraste mobiltelefonerna från Apple idag, så det gäller att hålla koll på prissänkningarna när de sker.

✔︎ Upp till 2 terabyte lagringsutrymme

✔︎ Förbättrade kameror och bäst för dig som spelar in videor

✔︎ Bättre batteritid och kraftfullare prestanda

Läs mer om iPhone 13-serien i vår lanseringsartikel här.

💰 Visste du?
Genomsnittspriset för populära iPhones har ökat från 7 500 kronor under 2021 till 8 100 kronor under 2022.

Fjolårets iPhone 12-serie är ett riktigt prisvärt val idag. Foto: Apple

iPhone 12

Sugen på att skaffa en iPhone, men inte beredd att betala ett premium-pris för de senaste modellerna? Fjolårets iPhone 12-serie är ett riktigt bra val med hög prestanda, bra batteritid och utmärkta kameror. Modellerna har gått ner en del i pris sen lanseringen förra året – men passa ändå på att bevaka priset inför Black Friday!

✔︎ Första iPhone-serien med MagSafe

✔︎ Flera tusen kronor billigare än iPhone 13-modellerna

✔︎ Ljusstark och skarp OLED-skärm i alla modellerna

Läs mer om iPhone 12-serien i vår lanseringsartikel här.

iPhone 11 blir allt mer prisvärd och är ett bra budgetalternativ. Foto: Apple

iPhone 11

Låt dig inte skrämmas av att iPhone 11 släpptes 2019. Det här är en serie som gått ner rejält i pris och blivit riktigt bra budgetmodeller i iPhone-serien. Visst är prestandan och kamerorna inte lika vassa som i de nyare syskonmodellerna, men för sina kronor är iPhone 11-serien ett bra val även idag.

✔︎ Bra prestanda trots mobiltelefonernas ålder

✔︎ Ett bra budgetalternativ i iPhone-serien

✔︎ Liten skillnad i batteritid mot iPhone 12-serien

AirPods Max är ett välljudande tillbehör till din iPhone, iPad eller Mac-dator. Foto: Apple

Rea på tillbehören till iPhone

En stor fördel med iPhone-serien är att den fungerar i det närmaste sömlöst med Apples andra prylar. Oavsett om du vill ha hörlurar, smartklocka eller koppla mobiltelefonen med datorn så finns en nära integration som gör det enklare att komma igång och använda prylarna. Här är favoritprylarna som fungerar bra med iPhone-serien.

✔︎ Alla Apples mobiltillbehör är optimerade för iPhone

✔︎ Utmärkt stöd för nya tillbehör på äldre iPhone-modeller

✔︎ Fokus på enkelhet och användarvänlighet

iPhone 12 kostar mer än dubbelt så mycket i den dyraste butiken jämfört med den billigaste. Foto: Apple

Spara tusenlappar på att köpa din iPhone i rätt butik

Prisjämför din nya iPhone innan du slår till – du kan spara tusenlappar genom att handla från rätt butik! En snabb granskning visar att de dyraste butikerna har ett rejält prispåslag som ger en prisskillnad på mer än 100 procent i vissa extremfall. Här är prisskillnaden mellan den billigaste och dyraste butiken på Prisjakt för modellerna i iPhone 13- och iPhone 12-serien den 2 augusti 2022.

iPhone 13 128GB

 • Billigast: 9 288 kronor
 • Dyrast: 17 224 kronor (+85%)

iPhone 13 mini 128GB

 • Billigast: 7 990 kronor
 • Dyrast: 15 036 kronor (+88%)

iPhone 13 Pro 128GB

 • Billigast: 11 960 kronor
 • Dyrast: 18 673 kronor (+56%)

iPhone 13 Pro Max 128GB

 • Billigast: 13 008 kronor
 • Dyrast: 17 825 kronor (+37%)

iPhone 12 64GB

 • Billigast: 6 628 kronor
 • Dyrast: 10 593 kronor (+60%)

iPhone 12 mini 64GB

 • Billigast: 6 528 kronor
 • Dyrast: 11 378 kronor (+74%)

iPhone 12 Pro 128GB

 • Billigast: 9 830 kronor
 • Dyrast: 14 543 kronor (+48%)

iPhone 12 Pro Max 128GB

 • Billigast: 12 175 kronor
 • Dyrast: 17 030 kronor (+40%)

Tänk på att priserna ständigt ändras och att skillnaderna här ovan i vissa fall är extremfall. Målet är att visa hur stort prisspannet är och att hålet i plånboken kan bli mycket djupt om du väljer fel butik.

Vår tips är att du alltid prisjämför och helst kollar prishistoriken. Då ser du direkt vilka butiker som har det bästa priset och får samtidigt koll på alla prisförändringar. Med prishistoriken ser du direkt om en butik har smyghöjt priset inför exempelvis Black Friday och andra kampanjperioder för att ge sken av extra bra erbjudanden.

Så kollar du om ett iPhone-erbjudande är bra

 1. Jämför priset: Det mest grundläggande tipset är så enkelt som det kan bli, jämför alltid priset innan du köper. Det är ofta stor skillnad mellan butikerna och du kan förlora hundralappar eller tusenlappar om du köper från fel butik. Kolla alltid priset innan du slår till!
 2. Kolla prishistoriken: Gå inte på butikerna fejkreor – kolla prishistoriken så ser du alla prisförändringar och får snabbt koll på om det där supererbjudandet faktiskt är bra eller inte. Prishistoriken finns på alla produktsidor och ger en tydlig bild av alla prisförändringar över tid.
 3. Bevaka favoritprylarna: Använd prisbevakningar så berättar vi när priset går ner. Du kan själv berätta hur mycket priset ska minska innan vi kontaktar dig, och om du vill att produkten måste vara i lager. Du sparar tid och pengar på att inte leta efter de bästa priserna själv. Smart, eller hur?
 4. Planera i god tid: Genom att undvika spontanköpen så kan du i bästa fall spara tusenlappar på dina framtida köp. Använd våra produktlistor och planera dina köp i god tid så ökar chansen att du kan handla när erbjudandena är som bäst under hela Black Week.
 5. Kolla fraktkostnaden: Många butiker har gratis frakt, men det är långt ifrån alla som erbjuder den möjligheten. Speciellt om du vill ha lite snabbare leverans så kan priserna snabbt sticka iväg så att det där superpriset kanske inte alls blir så bra som du trott.

Köpa en iPhone nu eller vänta på iPhone 14?

Långt innan Apple släpper nya prylar så svämmar det nästan över med alla rykten och förhoppningar om vad som komma skall. Analytiker, marknadsvetare och tekniktyckare har alla sina tycken och tankar på bred skala.

När Apple lanserar nya mobiltelefoner i iPhone-serien så landar det oftast i att kamerorna har blivit lite vassare, prestandan har ökat något och det finns några extra funktioner som de tidigare modellerna inte har.

Så vad har vi att vänta oss i iPhone 14-serien som släpps under hösten 2022? Och tror vi det är värt att vänta in den nya serien istället för att köpa en iPhone 12 eller iPhone 13?

Här är några av de rykten och påståenden som vi hört om iPhone 14-serien så här långt:

 • Inga fler mini-modeller: Mini-modellen försvinner och istället släpper Apple två normalmodeller med skärmstorleken 6,1 tum och två Pro-modeller med skärmstorleken 6,7 tum.
 • Fler megapixlar till huvudkameran: Hittills har 12 megapixel varit standard för kamerorna i Apples mobiler. Med iPhone 14 Pro och Pro Max väntas den öka till 48 megapixel.
 • Flärpen försvinner: Den svarta utskärningen i skärmen för frontkameran, Face ID-sensorn och högtalaren kan ersättas av en pinhålskamera likt hur Samsung gjort i sina mobiler.
 • Touch ID kommer tillbaka: Fingeravtrycksläsaren med Touch ID kan göra en återkomst med placering under skärmen. Tekniken ska vara utvecklad av Apple själva.

Det pratas även om en övergång från Lightning till USB-C, snabbare trådlös laddning och mini-LED till skärmen istället för OLED. Exakt vad Apple har i åtanke för iPhone 14-serien återstår att se.

De senaste lanseringarna av nya iPhone-modeller har skett i september eller oktober, så räkna med att iPhone 14-serien presenteras officiellt runt de månaderna under 2022.

Läs allt om kommande iPhone 14 i vår samlingsartikel här.

Priserna på Apples prylar smyghöjs inför Black Friday

Visste du att priset på många Apple-produkter smyghöjs inför Black Friday?

Innan butikernas kampanjer drar igång så sänks priserna och höjs sen kort inför kampanjen för att ge sken av att du gör ett extra bra prisklipp. Det gäller alltså att du är uppmärksam!

I genomsnitt var tionde Apple-pryl får ett smyghöjt pris enligt vår prishistorik. Exempelvis ser vi att var femte stationär Mac-dator och var tionde iPhone drabbades inför Black Friday förra året.

Här är några av de siffror vi hittade i vår prishistorik:

 • 20 procent av de stationära Mac-datorerna fick smyghöjda priser inför Black Friday
 • 14 procent av de bärbara Macbook-datorerna fick smyghöjda priser inför Black Friday
 • 11 procent av mobiltelefonerna i iPhone-serien fick smyghöjda priser inför Black Friday
 • 10 procent av iPad-surfplattorna fick smyghöjda priser inför Black Friday
 • 29 procent av alla AirPods-hörlurar fick smyghöjda priser inför Black Friday

Det finns alltså en överhängande risk att kampanjpriserna du stöter på är lite väl sockrade, så kolla noga prishistoriken innan du slår till på det där Black Friday-erbjudandet.

Text: Daniel Haaf

Publicerad: 21 oktober 2021

Uppdaterad: 2 augusti 2022

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Läs mer om iPhone här

Foto: Joel Oscarsson

Så här bra är Apples nya – vi har testat iPhone 12

Funderar du på att köpa en iPhone 12 men är osäker på om det är rätt mobiltelefon för dig? Även om modellen inte är den senaste eller hetaste just nu så är den ett riktigt smart val just nu. Prestandan är riktigt bra, kamerorna utmärkta och skärmen är ljusstark. Ett stabilt val helt enkelt.

Läs vårt test i samarbete med Surfa.se här

Väljer du mellan iPhone 12 och iPhone 11? Här är skillnaderna

Om du vill spara pengar när du köper en iPhone så kan du med fördel välja en lite äldre modell. Apple har utmärkt stöd för sina äldre prylar och mjukvaran uppdateras i flera år efter att mobiltelefonerna släpptes på marknaden. Om du inte vill köpa helt nya iPhone 13, men kanske tittar närmare på iPhone 12 och iPhone 11 så har vi en guidande artikel som hjälper dig förstå skillnaderna mellan serierna.

Läs mer om skillnaderna här