Prylarna vi på Prisjakt spanar efter under Black Friday

Text:
Daniel Haaf

Publicerad:
20 november 2020

Black Friday närmar sig och i takt med att butikerna rustar inför den stora readagen så gör också många konsumenter det. Även våra kollegor på Prisjakt förbereder sig, både för anstormningen av kampanjletande användare och för att shoppa själva på Black Friday.

Vi har frågat tio av våra kollegor hur de förbereder sig inför den egna shoppingen på Black Friday och vad de planerar att köpa. Här är vad de svarade.

Här kan du läsa fler topplistor på Prisjakt

Magdalena, Machine Learning Engineer

Magdalena letar ordentliga skor

Vandringskängor och friluftsskor står på shoppinglistan inför Black Friday enligt Magdalena. Hon väntar ofta ganska länge med att slå till på prylar som hon vill ha, men i år är hon rädd att det kanske är för sent.

– Jag vet att det är lite i senaste laget då en hel del av säsongens produkter i kategorin har sålts slut redan. Men det är alltid värt att prova och jag går inte på strumplästen än, säger hon.

Magdalena är en självutnämnd nörd som gärna undersöker både pris och kvalitet länge innan hon slår till. Shoppar till fullpris undviker hon gärna, oavsett om det är förbrukningsvaror eller större saker som möbler och teknikprylar.

Pernilla, Operations Manager

Pernilla söker torktumlare och mobilhögtalare

Pernilla kompromissar inte när hon letar priser. Bevakningsfunktionen används flitigt och kan hon prismatcha i fysiska butiker så gör hon det. Just nu står torktumlare högst på önskelistan och Pernilla är redo inför Black Friday.

– Jag prisjämför och prismatchar allt. En funktion jag tidigare använt på Prisjakt är prisoptimeringen som visar vilken butik som har allt jag ska köpa billigast på samma ställe, säger Pernilla.

Förutom en torktumlare så planerar hon att skaffa mobilhögtalaren Sonos 5 på Black Friday. Men bara om den går ner tillräckligt i pris så klart. Och givetvis har hon den på bevakning. 

Pablo, Senior UX Designer

Pablo planerar att uppgradera sin gamingdator

Med planer på att bygga en ny gamingdator under hösten så kommer Black Friday riktigt lägligt för Pablo. Han har stora förhoppningar om att många datorkomponenter han behöver till bygget ska gå ner i pris.

– Jag planerar att köpa grafikkort, nätdel, moderkort och processor på Black Friday. Och är det något jag inte kompromissar med när det gäller techprylar så är det kvaliteten, säger Pablo.

Pablo använder alla möjliga medel på Prisjakt för att hitta prylarna han behöver till rätt pris. Från listor och bevakningar till filter och prishistoriken. Hittills har Pablo inte hittat något riktigt bra erbjudande på tidigare Black Friday-dagar, men hoppet inför årets readag är stort.

Johan, Technical Support Manager

Johan vill köpa leksaker till sonen

När Black Friday drar igång är det främst BRIO och Duplo som är intressant. Inte till sig själv utan till sonen som har ett gott öga åt de roliga byggklossarna.

– Jag är tåligmodig när jag kollar priser. Använder gärna prishistoriken för att se om intressanta prylar har gått ner i pris på readagarna. Speciellt om det är helt nya prylar, säger Johan.

Några impulsköp på Black Friday är det inte tal om för Johan. Han är kräsen i sina val och har produktlistor på Prisjakt som legat länge i väntan på att de ska gå ner tillräckligt i pris. Någon brådska med att köpa dem är det inte, antingen säljs de till pangpris eller så väntar han lite till.

Foto: Johan Blomquist, J.Blomquist Photography

Marcus, Optimization Specialist

Marcus hoppas på prissänkta testvinnare

Marcus hoppas att både bänkdiskmaskiner och robotdammsugare ska gå ner rejält i pris på Black Friday. Helst någon av testvinnarna som han har bra koll på.

– Normalt letar jag erbjudanden på datorprylar, kläder och skor. Och är det något jag aldrig skulle köpa till fullpris så är det en ny TV. Någon sådan blir det inte i år, jag har redan en riktigt bra i LG OLED65C9, säger han.

När Marcus shoppar jämför han både priser och produkter på Prisjakt. Han läser också omdömen, men är det något han saknar på Prisjakt inför Black Friday så är det expertrecensioner som gör det ännu lättare att ta bra köpbeslut.

Freddy, Devops Engineer

Freddy behöver nya prylar till det smarta hemmet

Julklappar och praktiska prylar till nybyggda huset är vad som gäller när Freddy kollar erbjudanden på Black Friday. Helst får priserna på det smarta dörrlåset Yale Doorman och spelkonsolen Nintendo Switch gå ner en hel del.

– Ett riktigt bra Black Friday-köp jag gjorde förra året är vår nuvarande tv. Just nu letar jag kvalitetsverktyg för bygg och smarta hem-prylar, säger Freddy.

Om det är något som han aldrig skulle köpa till fullpris så är det dator- och konsol-spel samt lite dyrare prylar som tv. Även kläder och skor vill han helst köpa när det är kampanjpriser.

Regina, Digital Marketing Specialist

Regina jagar bra priser på förbrukningsvaror

Är det något som Regina har i kikarsiktet inför Black Friday så är det hudvårdsprodukter. Normalt letar hon inte teknik, även om en robotdammsugare kanske hade varit praktisk om priset är rätt på readagen.

– I år planerar jag bara att köpa sånt som behövs för att fylla på hyllorna. Jag letar normalt efter erbjudanden på förbrukningsvaror som balsam, schampo, smink och liknande, säger hon.

Helst ska det vara 20 procents rabatt eller mer för att Regina ska slå till. Stora förpackningar är det som gäller och hon använder prisbevakningar för att hålla koll på priserna.

Ida, Creative Content Producer

Ida har inga planer på att Black Friday-shoppa

Ida letar gärna erbjudanden på teknikprylar och friluftskläder, och kanske kan hon tänka sig en ny bärbar dator. Men några planer på att Black Friday-shoppa finns inte.

– Jag har faktiskt inte planerat att köpa något på Black Friday. Jag en del långsiktiga köp jag prisbevakar och skulle det matcha under Black Friday så blir det så, men är inte aktivt ute efter att Black Friday-shoppa rent generellt, säger hon.

Ida poängterar att hon inte kompromissar med kvaliteten på sina köp. Kvaliteten vägs tungt mot en för stunden låg prislapp. Här är det hållbara köp som gäller hela vägen.

Jessika jagar designlampor

Designlampor står högst på önskelistan över prylar som gärna får vara prissänkta på Black Friday. Jessika har speciellt kollat in Block Lamp från Design House Stockholm, JWDA från Menu och Gatto Piccolo från Flos.

– Enligt mig kan man aldrig ha för många lampor, särskilt inte i vårt vintermörker, men proffsen rekomenderar sex till åtta ljusskällor i ett vardagsrum. Hur många har du?, frågar hon.

Jessika passar även på att julklappshandla på Black Friday. För några år sedan hittade hon spelkonsolen Xbox One till halva priset som hennes son fick. I år är det vinylspelaren Crosley Voyager som står på önskelistan, så den tänker Jessika hålla ett extra öga på under readagen.

Jessika är copywriter på Prisjakt.

Maika vill komplettera med en kaffebryggare

Maika har inga större planer på att shoppa loss under Black Friday. Det enda hon kommer på efter en stunds funderande är en klassisk kaffebryggare som kan komplettera den befintliga kapselbryggaren från Nespresso.

– Jag brukar inte shoppa prylar speciellt ofta då jag inte behöver många saker. Däremot kan jag samla på mig massvis med muggar och liknande från second-hand-butiker istället, säger Maika.

När hon faktiskt shoppar så är det helst från ett litet antal butiker som hon litar på. Reor är normalt inget som engagerar, men är det något hon aldrig köper till fullpris så är det kläder. Helst vill hon handla kläder på second-hand om möjligheten finns.

Maika är marketing project manager på Prisjakt.

Prisbevaka produkter i webbläsaren – så gör du

  1. Gå till en produktsida på Prisjakt
  2. Klicka på knappen "BEVAKA"
  3. Välj om du vill aviseras vid varje prissänkning eller bara när priset går under en viss nivå
  4. Välj om du bara vill få en avisering när produkten finns i lager
  5. Klicka på knappen "BEVAKA PRIS"

Observera att du måste vara inloggad på Prisjakt för att kunna välja alternativet för prissänkning under en gräns.

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]