Husqvarna Automower 305

Husqvarna Automower 305

  • Klippyta: 600 m²
  • Funktioner: Timer, Bluetooth, Självdockning (automatisk laddning), Pinkod, Display, Handtag, Mobilapp för styrning av funktioner, Stöldskyddslarm
  • Maximal lutning: 40 %
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Husqvarna Automower 305

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.3 / 5
(8 omdömen)
5
(7)4
(0)3
(0)2
(1)1
(0)
Sorterat efter datum
2020-06-25
Lättinstallerad. Kör fast lite tills man fixat olika rötter, stenar och annat som behövs. Klarar branter galant. Klarar nattdagg och lätt regn perfekt. Bra med 4 hjul nu ( vi har 2020-års modell av 305:an). Lätt att programmera. Vi har satt två guidetrådar så den lättare hittar direkt hem till laddstationen. Knivarna är små och billiga att byta ( ca 65 kr/månad vid byte månadsvis). Tyvärr är den så tyst att vår hund inte bryr sig. Små knivar är inte så farliga och den stannar vid kontakt med ngt, såväl bordsben, trädstammar som fot/tass. Däremot så kan ju svansen bli naggad om hunden ligger och sover men det gäller ju alla robotklippare. Det är värre med de som har stora knivar.
2020-06-21
Obs - recension av 305 årsmodell 2020. Den modell som tidigare hette 305 heter nu 105. Recension efter två månader. Summering: sjukt nöjd - även om jag tycker att en robotgräsklippare med årsmodell 2020 borde kunna undvika hinder istället för att bumpa in i t.ex. träd. Ingen big deal men det är trots allt 2020 och AI är något som kan appliceras här med. Grym app genom bluetooth som kunde varit Wifi med tanke på priset av maskinen. Längre version: Slog till på 305 då två olika försäljare inte rekommenderade 105. Har ca 40% lutning i trädgården (dvs vad maskinen är specad för) men det funkar alldeles utmärkt. Ca 400m2. En försäljare tyckte 310 passade bättre men jag valde magkänslan du maskinen klarat upp till 600. Vi låter ”Kajsa” köra kl 7-15 varje dag och kl 7-10 på helger. Man får köpa paket med märlor och kabel separat - tänk på detta vid prisräkning. Installationen av kabel och laddatation är enkel. Dokumentationen var hyfsad, förväntade mig bättre. Har ändrat kabeln ett par gånger på några småställen då vi ville trimma mindre. Bra och smidig app där alla inställningar finns - har inte ställt in något på maskinen efter start. Enda minuset är att den kör på Bluetooth så det går inte att ändra inställningar om du inte är hemma. Klipper bra och kör ganska snabbt. Bra problemlösning när den kör in i svåra hörn även om vi fått hjälpa den ut ett par gånger. Oväntad bonus är att trädgården alltid är välstädad då vi plockar undan leksaker mm varje kväll.
2015-07-24
helt underbar, lätt att installera. menyn och inställningar är så enkla och behövs nästan inte läsa boken. mina grannar har en annan så har värdelös program och krånglar alltid. 305 har aldrig stannat eller gjort fel, bara en gång fastnade under hammocken. rek
2014-07-15
Fungerar inte som tänkt. Redan efter ett år lossade ena motorn (fick ny motor på garantin). Den kör fast lätt och saknar förmåga att veta att den står stilla och bara slirar. Hade den vetat det (t ex via en sensor på stödhjulet som en automatisk dammsugare har) skulle den lätt kunnat backa och kommit loss. Nu står den där istället och bara gräver djupa hål i gräsmattan med hjulen. Sedan kräver klipparen att man slår rent i ytterkanterna av gräsmattan, för den vänder inte alltid på det området som den klipper utan hamnar ute i högt gräs ibland och kör fast. Hjulen slits ner på en säsong och är väldigt dyra trotts att man kan byta dem själv. Automowern blir alltså mycket dyr i längden i bara underhåll. Annars är det mycket bekvämt med en automatisk gräsklippare.
2012-05-17
Redigerades 2013-07-27
Inne på andra säsongen nu. Går som tåget.. och då menar jag inte SJ.
Sida 1