The Elder Scrolls V: Skyrim

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.47)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket bra spel! Det påminner lika mycket om Morrowind och Oblivion som Fallout och är en komplett spelupplevelse med mycket som känns igen från en rad andra spel. En del buggar finns, inget som egentligen påverkar spelet men det kan vara störigt. Fixas förmodligen med uppdatering snart. Jag har spelat i ca. 15 timmar nu och har utforskat världen som är mer varierande än de tidigare spelen med fler dungeons som är väldigt unika i sin uppbyggnad och med otroligt häftiga miljöer INNE i dungeonen. Det finns typ hur mycket som helst att göra i spelet.

  Om ni gillar Oblivion/Morrowind/Fallout3/LasVegas så köp detta!

  Uppdatering: Nu efter 50 timmar spelande så kan jag säga att Skyrim är ett av de bästa spel jag någonsin spelat. Dock finns en ganska allvarlig bugg som gör att när spar-filen överstiger ca. 5 MB så börjar det lagga, FPS sjunker avsevärt och det bli tillslut ospelbart. Då får man spara, stänga av och ladda igen så går det bra att spela ca. 2 timmar till problemet uppstår igen och proceduren måste upprepas. Detta kan vara jobbigt men fungerar tills en patch kommer.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  4 år sedan
  så jävla bra spel! så långt roliga quests alla borde spela detta spel!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Ett mycket roligt, varierande och intressant spel och är minst lika bra till ps3 som PC. finns oändligt med saker att göra. Det enda som inte gör det perfekt är den ca 15-20 sekunders väntetid när du går igenom en dörr.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Ett roligt spel det kommer ju aldrig ta slut så det är nog ett spel som man inte tröttnar på har kört det kanske i 50 timmar nu och det är riktigt bra men den får 9/10 pågrund av buggarna har inte fått många bugs men ett par har jag väll fått och ladningstiderna är ganska långa också
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ett av de bästa spelen någonsin. Är ett måste för alla som äger en PS3/360 eller en bra PC.

  Köp, får inte missas!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Ett av de bästa spelen genom tiderna. Bästa spelet till PS3! Får en åtta pga buggar :(
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Ett mästerverk.
  Gränsen för vad ps3'n klara av är nådd. Hade fått en 10:a om laddningstiderna var kortare.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Ett mästerverk!

  Helt klart ett av de absoluta toppspelen till Playstation 3.
  Det är så sanslöst många bra saker inuti det här spelet, miljöerna, musiken, friheten, level-systemet m.m

  Jag har varken spelat Elder Scrolls eller Fallout innan så jag visste inte vad Skyrim skulle vara men direkt när jag startade spelet så älskade jag det!

  Nu har jag spelat c.a 120 timmar totalt och det är fortfarande roligt även om det är mäktigare i början...
  Dock så har Ps3 versionen kämpat med en del buggar, några smärre roliga buggar man kan leva med men även vissa problem med att spelet fryser och laggar...
  Men efter ett antal patchar så har allt detta förbättrats avsevärt och spelet flyter på bra!

  Om ni gillar fria spel som håller på i en evighet och där man kan göra lite vad man vill så köp Skyrim för guds skull!
  Om ni mer är inne i Fps-genren och gillar spel med ett fast mål i...
  ... Köp detta ändå, ni kommer förmodligen ändå att älska det och det är värt varenda krona!

  2011 års överlägset bästa spel, 10/10!
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Börjar bli segt
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Ett mästerverk. Känns nästan oändligt stort.
  Det enda jag stör mig på är kontrollen vid fighter samt lite småbuggar här och där...
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Man kan inte annat än hålla med föregående talare. Jag tyckte mycket om Oblivion och detta är i princip samma spel kände jag till en början, dom har plockat bort klassval och bantat ner det till att välja en ras bara. Varje ras har sin grej och det beskrivs rätt bra i den lilla rutan. Man får välja namn och utseende och den biten som är ett "måste".
  Jag tycker man borde kunna skriva ut i siffror vilka fördelar raserna har istället för lös text.

  När spelet kommer igång så märker man direkt den största förändringen, och det är att allting är mer levande.

  Folk pratar på ett annat sätt, dom kommenterar en som person och vad man gör. Jag sprang runt naken en sväng för att jag blev tvungen att dumpa min rustning i en gruva pga vikt. Då sa folk typ "get some clothes on!" eller "ahhh youre naked!"
  Lite sånna grejjer.

  Levlingssytemet har fått en remake vilket var det stora problemet med Oblivion, nu är det riktigt riktigt bra!

  Jag har ännu inte spelat mer än några dagar så jag har inte fått något riktigt djup ännu. Men jag har spelat med två olika gubbar lite löst och det är en riktig skillnad på hur spelet upplevs. Inte bara hur olika raser behandlas i storyn och av byfolk men också hur svårt det är med vapen vs magi osv.

  Kort och gott ett sjukt bra RPG som har lite småfel men som suger in dig och får tiden att gå VÄLDIGT fort. Köp
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Efter cirka 60 timmars spelande:
  Mycket välgjort spel! Jag vill sätta mig vid ps3an och bara fortsätta och fortsätta i evigheter. Det finns otroligt mycket att göra i detta spelet om man tycker om att utforska. Ett perfekt spel för rollspels/äventyrsnörden om man orkar med lite mindre buggar.

  + Trots all kritik mot PS3 versionen så tycker jag spelet fungerar väldigt bra, och då jämför jag med Fallout New Vegas som verkligen låter min konsol kämpa för att få det till att rulla.

  + Bethesda släpper patchar för att fixa problem titt som tätt. Bra överlag och de har sagt att de kan lösa eventuella PS3 stabilitetsproblem.

  + Oändligt med möjligheter med alla skills, perks och val man kan göra längs äventyrets gång.

  + Spelets lore, man kan säkert spendera en livstid med att läsa böcker i spelet.

  + Smithing och enchanting fungerar rätt bra, även om det är rätt lätt att stiga i graderna.

  + Spelets combat är på senare nivåer lättare snarare än svårt. Spela utan en companion så blir spelet lite svårare. Man kan också höja svårighetsgraden via options om man vill men spelet kan då bli riktigt svårt. Jag rekommenderar normal/svårt.

  - Stundtals laggar spelet, men det är knappt något man märker av när man väl spelar. Det har visat sig att spelet lider av problem på ps3 versionen när ens savegame växer sig större. Min är nu på ca 10mb och jag har inga problem med att spela vidare.

  - Ibland fryser spelet hela konsollen, jag kan exempelvis inte använda fast-travel på kartan. Om jag skulle göra detta så fungerar själva fast-travellen bra men när jag skall in i en ny zon efter att ha använt fast-travel så fryser hela konsollen och jag blir tvungen att starta om med on/off knappen. Går att undvika igenom att man inte använder någon slags fast-travel. Har även stött på mindre freezes stundtals under spelets gång men de är ovanliga.

  - Grafiken studsar och lever ett eget liv ibland, främst skuggor och kanter har en tendens att röra på sig. Inte irriterande i och med att grafiken i övrigt är otroligt snygg!

  - Fattar inte hur man får bort custom quest marker. Irriterande! ;)

  - Spelets kompass kunde fungerat lite bättre, vissa quests mål kan bara ses via kartan och inte kompassen vilket gör att man blir tvungen att öppna kartan rätt ofta för att veta vart man skall gå.

  Detta med patch 1.3, om Bethesda kan ordna till stabiliteten lite mer så höjer jag till 10 stjärnor.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Schysst lir, dock så låser sig spelet ibland och man måste starta om konsolen (tur att det finns autosave). Tycker spelet laggar lite väl ofta vid stora strider och är inte så snyggt längre, nästa spel i denna stil blir väl kanske bättre PS4.
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Jag inser återigen att jag inte gillar den här mer renodlade varianten av rollspel. Grafiken är för sin genre bra, men i jämförelse med andra spel ser den inte bra ut. Striderna känns löjliga där det känns som man slår i luften och inte träffar sitt mål, trots att man gör det. För långa transportsträckor och tråkiga dialoger ligger också på minuskontot för min del. Men som jag sa, jag har nu förhoppningsvis för sista gången insett att den här typen av rollspel inte är min kopp te. Jag gillade inte tidigare Elder Scrolls och inte heller Fallout 3. Däremot gillar jag Dead Island, Rage och Mass Effect 2 som bara har en portion av det jag anknyter till ett renodlat rollspel men som även kombinerar med action, tempo och inte minst underhållning. Men det är en smaksak och Skyrim imponerar visserligen på mig på flera punkter, men jag har svårt att se det som underhållande.
 • Perfekt
  6 år sedan
  har inte kommit så långt men det äger :D
 • Perfekt
  6 år sedan
  Är vansinnigt nöjd med detta spel! Gillade Oblivion till PS3, Älskade Fallout och är kär i Skyrim!

  Friheten! Spelkänslan!

  Finner inga ord...!