Sony Xperia XZ2 Compact Dual H8324

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (64)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.20)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  12 dagar sedan
  Uppdaterat: 9 tim sedan
  Om man som jag söker efter en mindre, stöttålig, vattentät mobil med bra kamera i dagsläget som även ska ha topprestanda så finns endast Sony som klarar detta i nuläget! Jag vill ha en mobil som ryms i fickan utan problem (de flesta mobiler idag är alldeles för stora), den ska vara stöttålig utan extra skal/skydd (glasbaksida på mobiler, hur tänkte de där?) den ska även vara snabb och viktigast av allt då jag tar väldigt mycket kort med mobilen ska kameran vara riktigt bra i framförallt dagsljus men även ok på kvällen.

  Denna Sony Xperia XZ2 Compact lever upp till alla dessa krav då den är snabb (en av branschens mest kraftfulla smartphone just nu), den är mindre i formatet samt har en av de bästa kameror du kan få på en mobil i dagsläget (Huawei P20 Pro och Samsung Galaxy S9 är några mobiler som har kameror i samma klass enligt tester, de är dock något bättre i mörker än Sony Xz2).

  Den är även stöttålig utan extra skydd med Gorilla glass 5 och en baksida av snygg och tålig matt akrylplast! Mobiler med glasbaksida har dessvärre blivit allt för vanligt med följden av att om den skulle åka i backen endast en gång är chansen riktigt stor att du får en spricka i glaset vilket inte är kul på en helt ny mobil. Denna mobil är alltså perfekt för dig som vill ha en mindre smidigare mobil men som inte vill kompromissa med varken prestanda, stöttålighet eller kamera!

  + Snygg, liten och smidig (fem tums 18:9 skärm med en upplösning på 1 080 x 2 160, det ger en imponerande pixeltäthet som är rekordsättande för en så liten skärm).

  + Prestanda på topp (trots det lilla formatet, endast Sony som klarar och ha så bra prestanda i en mindre mobil i dagsläget).

  + Kameran är riktigt bra, linsen sticker inte heller ut vilket är ett stort plus (Kameran är med och slåss med de bästa i flera tester).

  + Välbyggd (baksida av matt akrylplast samt ett metallband som sträcker sig runt hela telefonen och bidrar till en stabil konstruktion och gör att telefonen blir mer tåligt, skönare att greppa, och inte alls lika mottagligt för smuts och fingeravtryck).

  + Gorilla glass 5 (Gorilla Glass 5 ska vara betydligt mer hållbart än föregångaren. Gorilla Glass 4 kunde hantera fall från en meters höjd, men den femte generationens Gorilla-glas kan hantera höjder på upp till 1,6 meter).

  + Vattentät (IP68, klarar av att sänkas ner i vatten på mer än en meters djup i upp till 30 minuter).

  + Stort internt lagringsutrymme, 64 GB (går att utöka till 400 GB).

  + Stöd för dubbla simkort.

  + Erbjudande på Halebop, sänk över 4500 kr. Kostnad 309kr/månad (40 kr i månaden för mobilen i 24 månader blir totalt 960 kr för mobilen), då ingick en högtalare "Ultimate Ears UE Wonderboom", värde ca 800 kr samt även ett "PlayStation Plus - 1 Års Prenumeration", värde 575 kr. En telefon för ca 6000 kr plockades således ut gratis vilket kändes som ett bra pris! ;)

  - Kunde varit tunnare och lättare (minus en stjärna).
 • Utmärkt
  9 dagar sedan
  Rapp och snygg (har den gröna) mobil i rätt storlek för mig! Enda nackdelen är att den inte har något fäste för handledssnodd! ;-)
 • Perfekt
  12 dagar sedan
  Var ute efter en enhandstelefon då jag tycker att flaggskeppsmobilerna är för stora.
  Jag ville dock inte göra avkall på prestandan, efter ett tag letande så dök Sony Xperia XZ2 Compact upp och efter att ha läst och testat telefonen i en telefonbutik så var valet klart.

  + Snabbt gränssnitt trots att Sony har lagt till lite egna appar (inte alls som en Samsung).
  + Batteritiden, cirka 2 dagar
  + Ljudkvalitén både på samtal, musik och med lurar
  + Bra byggkvalité, den är tung för sin storlek fast på ett bra sätt.
  + Prestanda i framkant
  + Bra kamera

  - Saknar hörlursuttag (3,5mm), medföljer adapter. Kan dock inte förstå att @newgentech skriver att det är en "toppen telefon" och drar ner betyget så rejält för någonting som tillverkaren informerar om. Dåligt betygsatt av @newgentech pga. sin egen okunnighet/förmåga att söka information.

  Rekommenderas!
 • Mycket bra
  26 dagar sedan
  Superbra kamera, ett extra plus för den välvda baksidan.
 • Ganska dålig
  28 dagar sedan
  Varning! Inget hörlursuttag! Detta är en toppen telefon, den känns jättebra på många vis. Batteriet är ok men inte bäst. Problemet jag har är att den inte har ett hörlursuttag. Det går alltså inte att koppla in hörlurar till denna telefon. Det följer med en adapter, men då kan du inte ladda den. Så du kan inte ha den vid arbetsplatsen och lyssna på musik en längre tid. Det finns en adapter att köpa till men den fungerar så illa att det är tveksamt om den lyckas ladda alls, jag har dock inte provat. Om du inte har problem med att vara tvungen att även ladda trådlösa lurar, funkar det säkert bra. Sony har även trådlösa lurar som man kan ladda från telefonens redan lilla batteri... I övrigt en toppenbra telefon, jag tänker dock vara på min vakt för telefoner som hoppar över hörlursuttaget nästa gång. Det fungerar inte bra.
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Har uppgraderat från Sony Z5 Compact till denna telefon som är betydlig snabbare i responsen. Kameran är ett stort steg framåt. Den är mycket gediget byggd men fin display som är mycket ljusstarkare än min Z5. Storleksmässigt är den mycket bra, något högre men samma bredd men mjukare i formen än Sony Z5 Compact, det gör att den är lätt att håll med en hand. Enda minuset är att Sony likt Apple tagit bort hörlurstaget och ersatt det med en adapter.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Valde denna delvis för att den tar två simkort så jag slipper bära på både min Xperia Z5 Compact samt Samsung Galax S7. Måste säga att den här telefonen känns fruktansvärt välbyggd. Hade hört att den skulle upplevas som mindre premium än XZ2an, men jag upplever snarare tvärtom. Designen och formfaktorn står sig väl i konkurrensen mot andra tillverkare som jag upplever bygger för stora telefoner. Givet att telefonen är fullspäckad med de senaste komponenterna känns det som ett självklart val! Jag är helnöjd! 😊
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Kan inte annat än vara supernöjd. Ville ha en blixtsnabb och smidig enhandsmobil med riktigt bra kamera och skärm, och det är exakt vad jag har fått. Har inte hunnit hårdtesta den än, men den känns perfekt för vad jag förväntar mig av en toppmobil.
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Liten, tjock och tung! Känns dock mer exklusiv än min gamla Moto Z.
  Jag ringer, skickar SMS, surfar och gör bankärenden. Till detta fungerar den ypperligt och den känns väldigt rapp när jag är inne i menyer o.s.v.
  Samtalsvolymen är bra och mottagaren hör mig tydligt.