Apple iPhone X 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Apple iPhone X har en 5.8-tums OLED-skärm som går från kant till kant på telefonen. Telefonen har stöd för trådlös laddning, använder nya generationens Apple A11-processor och kan spela in video i 4K/60fps. Skärmen har upplösningen 2 436 x 1 125 pixlar, stöd för HDR10/Dolby Vision samt ett kontrastförhållande på 1 000 000:1. Stäng
Apple iPhone X har en 5.8-tums OLED-skärm som går från kant till kant på telefonen. Telefonen har stöd för trådlös laddning, använder nya generationens Apple A11-processor och kan... Läs mer
Produktgeneration: Apple iPhone X. 10 föregångare och inga efterföljare
Jämför pris på alla Apple Mobiltelefoner (48)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.03)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Dålig

  Gillat omdöme
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  För 11500 kr hade jag förväntat mig mer, tur jag slapp betala för den själv.
  Plus
  +Inte bäst skärm men ändå mycket bra.
  +Grymt snabb
  +Kameran levererar mycket bra bilder
  Minus
  -Gräslig utstickande kamera där bak som inte ens sitter i mitten.
  -Bank-ID fungerar inte utan behöva slå in koden, drygt.
  -Fortfarande inte dubbla simkort.
  -Batteritiden är sådär, blir kanske bättre med tiden.
  -Vissa är lyriska över att hemknappen är borta, bara sämre enligt mig, trycker hellre än att drar med fingret.
  -Samma med upplåsningen, så länge jag behöver hålla i telefonen med händerna så har jag mycket hellre fingerupplåsning. Funkar inte heller om telefonen ligger lite lutad utan måste då lyfta upp den mot ansiktet.
  -Tycker inte om flärpen som blir på skärmen, tryck in skärmen några få millimeter istället, vad gör det.
  -Saknar SD-kort, snålt.
  -Saknar hörlursuttag, låt det vara kvar så man kan välja själv utan gräslig adapter.
  -Gammal teknik för trådlös laddning
  -Väger en hel del, känns tung
  -Fortfarande låst och tråkigt operativsystem.

  Totalt sett hade den fått högre betyg med en prislapp på runt 7000 men inte för 11500. Förstår dock att vissa ger toppbetyg om de betalt så mycket själva, då vill man ju inte vara minsta missnöjd.
 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Dåligt (i denna prisklassen skulle denna lista varit tom)
  - - - - -
  Glasbaksida skör, KOSTNAD BYTE 5000SPÄNN (drygt 500$ i USA så gissar minst 5000 här)
  Inget MIMO på wifi AC - whaat?
  Ingen ip68 (bara 67), jisses....
  Ingen quad hd eller 4k upplösning. Tom en 4000kr android har det, skärpning Apple
  Sjukt ljussvag skärm för AmoLed, men även ips-skärmar är ljusstarkare. Nokia 8 700 nits spöar x för halva priset, suck.
  Ljussvag skärm Innebär också att HDR blir värdelöst då alla detaljer i mörka partier försvinner.
  Flärp stör sjukt när man kollar video i fullscreen.
  Ingen SD-kort slot
  Bara 3Gb RAM
  Inget headphone jack (får vackert släpa på en dingelidong för nödsituationer tex longhauls, gymmet och slita upp porten ännu snabbare, men Apple är glada, royaly på alla donglar och lurar för lightning)
  Ingen snabbladdare inkluderad för 13K-lur! W00t! 8-0
  Ingen tumläsare (suck)
  Ingen hemknapp och alla dessa halvswipe, fullswipe mm gör en tokig att få fram det men önskar
  Vad skall försvinna nästa år, skärmen?
  Fet camera bump med skarpa kanter, vingelpotta på bordet och mkt tjockare än 7.7mm där - ca 1cm!
  Face unlock MYCKET LÅNGSAMMARE än tumläsare samt funkar ej:
  - i stark sol
  - telefon för nära ansiktet
  - telefon för långt från ansiktet
  - om man inte tittar tillräckligt rakt på luren
  - gissar att den inte heller funkar om man har Burqa :-D
  Fallback....pinkod...sååå gammalmodigt, apple borde aldrig skippat tumläsaren (då låste man upp medan man drog upp luren ut fickan, nu skall d du stirra som ett fån och hoppas man slipper knappa kod var gång)

  Bra
  ++
  Ois på båda kameror
  4k@60fps är soft (det ser dock mer ut som 1080p på stor skärm, för låg bitrate antar jag)
  Rostfri stålram
  Amoled
  Rätt lite ram men finns andra med mer %uell displayyta (note8 tex)
  Wireless charging (platta ingår inte heller)
  Snabb processor (men det har 8an också)

  För priset med så många missar måste det bli underkänt. Apple, tillbaks till ritbordet.
  Apples bästa, ja, men långt kvar till Androids bästa. 🐑 Den tävlar snarare med androids 5000kr-segment.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Har haft den sen release den 3e och det är en helt fantastisk mobiltelefon. Den samsung-tillverkade skärmen är testad av DisplayMate som den bästa på mobilmarknaden. Mycket tack vare exceptionell kalibrering. Den är underbart fin och naturlig i färgerna och så har den den där OLED-kontrasten som får den annars utmärkta skärmen i min iPad Pro 10.5 att se ganska patetisk ut sida vid sida. Svarta bakgrunder är kolsvarta och IOS har aldrig sett bättre ut.

  Samsungs egna telefoner slår den i hur högt de peakar på automatisk ljusstyrka men iPhone X vinner på ljusstyrka och absolut färgåtergivning i normala förhållanden.

  Först tyckte jag skärmen såg aningens mjuk ut på extremt nära håll men enligt DisplayMate beror detta på en speciell subpixelmatris som motverkar anti-aliasing (hårda konturer runt skarpa hörn och text etc) och därmed ger en behagligare skärpa. Intressant!

  Vissa klagar på att upplösningen inte är den allra högsta på marknaden vilket är fullkomligt irrelevant. Ingen behöver högre upplösning på den här skärmstorleken!

  Telefonen är något stor (jag har ganska långa fingrar och kan greppa min 10.5 iPad Pro runt kanterna med en näve) men inte så farligt och jag älskar att skärmen fyller ut hela framsidan som den gör. ”Hakan” stör mig inte alls (var ska annars högtalare, kamera och andra sensorer sitta när skärmen går kant till kant?) och designen känns verkligen som ett stort steg upp från min gamla 6a. Inte bara för skärmen utan även i genomgående byggkvalitet. Den är gedigen som bara den med en behaglig tyngd. Jag har den svarta modellen och den är snygg som attan med sin mörkgrå baksida och mörkt polerade stålram runt.

  Face ID fungerar kanonbra och från att ha varit skeptisk får jag faktiskt erkänna att Touch ID plötsligt känns lite föråldrat och bökigt. Inga problem med att vänja sig vid att svepa upp för att komma hem. En smart funktion systemet har är att telefonen döljer notisernas innehåll på låsskärmen tills den ser att just du tittar på den. Suveränt. Animoji är kul en stund men det finns mer potential att få ut här.

  Bakkameran är bra för en mobil, rent av imponerande i bra ljusförhållanden. Auto HDR fungerar kanonbra. Frontkameran är okej. Men vänta dig inget fantastiskt utav porträttläget och dess medföljande ”portrait lighting” funktioner. Kul ibland men oftast blir det inte bra och även en enklare systemkamera och objektiv med stor bländare ger en så mycket bättre oskärpeteckning. Den är också värdelös med allt som inte är ansikten. Men jag gillar att funktionen finns där.

  Optiskt stabiliserad video i 4K 60p! Nikon D850 och D5 har inte detta. Visst är det i ett kraftigt komprimerat format, men ändå. Läckert.

  IPad Pron jag har är snabbare än min stationära dator (den är några år gammal, men still!) på att bearbeta och redigera RAW-bilder. Xens A11-processor är ännu snabbare. Vi har kommit till en punkt där vardagliga, ja till och med halvtunga processer inte längre är någon belastning för de här prylarna. Telefonen blir inte ens varm när jag jobbar i Lightroom med den.

  Prestandan finns där för framtiden; AR-appar, avancerad 3D etc etc. Det är vad som kommer dra nytta av den. I dagsläget kan du bara njuta av en helt blixtsnabb telefon som drar igenom vilket spel som helst och hoppar mellan appar i multitask-menyn med knappt en axelryckning.

  Jag får dock säga att programvaran inte är 100% buggfri ännu. Det kan hacka lite ibland. Många appar gillar inte edge-skärmen och stöter ofta på visuella glitcher längst upp i bild. Men ge det lite tid så kommer det bli bättre och bättre.

  Jag har faktiskt inga större klagomål, även batteritiden är över förväntan. Mycket bättre än min 6a framförallt när du börjar göra tyngre grejer som att filma och redigera RAW-bilder, då verkar det som att processorn är mycket mer effektiv än tidigare.

  Uppskattar små detaljer som stereohögtalare med tydligt ljud, att den tål vatten i viss mån samt 3D Touch vilket faktiskt är rätt praktiskt när man vant sig vid att använda det. Det låter gränssnittet bygga på funktionalitet i dimensioner istället för att bomba sönder menyerna med skit a-la Samsung.

  Ett litet minus för den svaga feedbackmotorn, jag känner oftast inte när det ringer och telefonen ligger i fickan på ljudlös.

  Annars är det verkligen en premiummobil som känns dyr och för det mesta fungerar som jag vill att den ska göra. Fortfarande distinkt en iPhone-upplevelse, bara coolare och bättre än någonsin. För mig var den värd pengarna!
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 7 dagar sedan
  Fantastisk telefon! Snabb som ingen annan, extremt fin skärm, mycket bra kamera, bra batteritid och som vanligt spelar en Apple-produkt fint ihop med de andra. Men så kostar det därefter.

  Edit, efter ett par veckor märker man verkligen hur bra batteritid det är. Efter 18 timmars relativt frekvent användning med bland annat ett par timmars Spotify till AirPods, ett par samtal, en del surfning och en stor drös skickade meddelanden, har jag 30% kvar. Annars inga bekymmer som helst. Ett klockrent köp!
 • Bra
  14 dagar sedan
  Hade förväntat mig mer om jag ska ge 10p
 • Perfekt
  23 dagar sedan
  10/10 eftersom det är en fantastisk produkt. trodde jag skulle sakna hemknappen från 7an men inte det.
 • Ganska dålig
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  +Kamera
  +Prestanda

  - Face id. Hackad och inte godkänd för autentisering mot många banker mm. Årets tech  flopp deluxe.

  - Priset. Absolut inte värd 11000+. Man får inte ens en snabbladdare med.

  - Saknar 3,5 mm jack

  +/- IOS Både bra och dåligt.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Inte prisvärd
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Låt mig först klargöra, så slipper alla "märkeshatare (jo, de finns både på Samsung- och Apple-sidan) att jag har inget emot Samsung, de gör fantastiska telefoner och annan utrustning. De kommer långt före Apple med vissa "uppfinningar" etc etc. Det jag inte gillar är Android, punkt slut. Har provat både IOS och Android, och det är bara så att IOS passar mig bäst. För mig är det nästan lite löjligt att diskutera att IOS skulle vara slutet och instängt, som att köpa en Volvo och klaga på att man inte kan byta ut ratt, pedaler eller annat. Så länge telefonen och apparna gör det jag vill, varför då kladda med detta? Hur många "vardagstelefonister" med Samsunglurar pillar med sin telefon? Inte min morsa, granne eller arbetskamrat i alla fall.. :-)

  Över till denna nya telefon som äntligen är en telefon med IOS som har rätt storlek för mig. Face-id och utan hemknapp, tog oerhört snabbt att bli av med. Har en arbetstelefon (SE) som jag numera är väldigt störd på hemknappen. Likaså "flärpen" stör mig heller inte ett dugg och de flesta apparna har redan korrigerat så att den inte "syns" när man t.ex kikar på film. Att vissa appar som tidigare fungerade med Touch-id inte längre fungerar med Face-id, kan man väl knappast lasta telefonen för, eller hur? Batteritiden är i mitt telefonliv inga problem.

  Jag ska inte gå in på detaljer om annan prestanda, det har tidigare recensenter redan behandlat. Behöver du en perfekt telefon (i Samsungklass :-) ) i Apple-familjen så är det bara att uppgradera ditt telefonabonnemang (billigaste sättet att skaffa ny telefon...visst 11495 kr är svindyrt) och kliva in i nästa Apple-värld. Ladda kommer jag nog att göra även med kabel i fortsättningen (snabbladda med usb-c) men ha trådlöst för "slöladdning". Är du fast i "Apple-träsket" så unna dig en ny leksak, om än en dyr sådan :-) Teknik är skitkul, oavsett Samsung eller Apple!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Sjukt nöjd!
  Gick från en iPhone 6 till denna och det är ju naturligtvis ljusår!
  Oerhört snygg, älskar designen med hel skärm och kameran lever upp till förväntningarna.
  Face-ID tog ungefär en dags tillvänjning, nu uppskattar jag det väldigt mycket.
  Absolut en dyr telefon men det är ju ingen som tvingar någon att köpa den.
  64gb duger gott, behöver jag mer så kanske en dator hemma är något och tänka på. Eller molnlagring.

  Förstår inte alls kritiken på de mest gillade omdömena här på sidan. Detta är inte android som går att labba med som de flesta verkar vilja, då har man kollat/valt fel telefon.
 • Bra
  1 månad sedan
  Köpte den för drygt en månad och bytte från min iPhone SE.

  Har inte haft några som helst problem med den, många bra saker men finns mycket att önska, vill du inte ligga längst fram och vara bleeding edge så är en 8 eller 8 plus väldigt mycket mer värt.

  Bästa skärmen på marknaden, hands down. Samsungtillverkad panel som är fantastiskt kalibrerad av Apple, färgåtergivningen är imponerande för att vara en oled och inte alls lika extrem som på Samsungs senaste telefoner. Har jämfört med iPhone 8 och tycker fortfarande att Apples gamla paneler är oslagbara när det gäller färgåtergivning men det är absolut en värd kompromiss med tanke på fördelarna oled för med sig, svärtan är fantastisk.
  Oled är fortfarande inte perfekt, men skärmen tillsammans med kalibreringen gör displayen på iPhone X till den bästa som finns just nu.

  Kamerorna är bland det bästa på marknaden, båda kamerorna har OIS och levererar vad man förväntar sig.
  4k60 är bra men inte imponerande, det syns att det tangerar vad telefonen klarar av och är enligt mig inte värt det.
  4k30 är imponerande bra så jag kommer knappast spela in i något annat än 4k30 och 1080p60.

  Inget hörlursuttag, kom igen Apple... För 10k+ ska det inte finnas några kompromisser.

  Kamerorna sticker ut, och som dom sticker ut. Igen, kom igen Apple. Jag har alltid haft ett case på mina telefoner så det spelar ingen roll, men om du gillar att köra telefonen naket kommer detta förmodligen göra dig vansinnig.

  Avsaknaden av hemknapp störde mig i 10 minuter, nu är det mer störande att använda telefoner som har hemknapp, gestures är absolut framtiden men det är bara medelmåttigt implementerat av Apple.

  Skulle jag rekommendera telefonen?

  Bryr du dig inte om priset och vill ha det bästa Apple har släppt, absolut.

  Lever du i Apples ekosystem och vill ha en bra iPhone som levererar? Förmodligen inte, en iPhone 8 eller 7 eller till och med 6s är mycket mer prisvärda och du kommer inte märka någon större prestandaskillnad, iPhones har alltid legat 1-2 generationer före när det gäller prestanda.

  Lever du inte i Apples ekosystem utan bara vill ha en bra telefon som levererar? Absolut inte, det finns många bättre och billigare alternativ beroende på om du föredrar Android eller iOS.
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Haft telefonen i ungefär 1 månad nu. Hade tidigare en iPhone 7 Plus.

  iPhone X fungerar som förväntat. Fin och elegant telefon, känns som en premium produkt verkligen. Varför bytte jag? Primärt för att jag är en liten apple fan boy, men också för att jag var väldigt intresserad utav FaceID. Tyvärr fungerar detta lite halvt som halvt, ibland bättre, ibland sämre. Kommer ni ihåg TouchID på iPhone 6, när det kom? Lite utav samma stuk. Hade önskat att jag hållt mig lite, till nästa version.

  Gillar du Apple och har mer pengar än vad du kan göra av med? Köp den!

  - Du kommer sakna att ha en hemknapp. Har vant mig men saknar det ändå.
  - FaceID fungerar inte helt 100 för att ersätta touchid, ännu.

  + Galet härlig och go skärm. Skrattar lite när jag tittar på min iPhone 7 Plus skärm.
 • Usel
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Jätte snygg design, bra display, mycket bättre batteritid och relativt snabb.

  Men ett fullständigt fiasko i kvalitét. Efter 10 dagar slutar FaceID att fungera med normalt användade, precis samma brukande som min gamla 6S.

  Lämnar in den på service och får avslag på garanti, då det är en fuktskada inuti.
  Denna telefon påstås kunna stå emot vatten och damm. Men har alltså sämre motståndskraft mot fukt än en 2 år gammal sliten 6S.
  Reparationskostnad 7800Kr :@.

  Summering: Hur snygg, snabb och bra den än är har ingen betydelse om kvaliten är urusel och en två år gammal "sliten och tappad i marken telefon" utan skal utklassar denna.
  Och nästan 8000kr i repearation.
  Gör om gör rätt!
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Jag trivs med Apple produkter, inte för att de är bäst på allt utan för att mjukvaran är (var) smidigast för mina behov. Jag använder bara iPhone, iPad och Mac. Inte de dyraste och senaste utan de mest prisvärda. iPhone X trots allt är inte värt sitt pris. I den prisklass som iPhone befinner sig skall allt vara utöver perfekt och det gör det inte. Den användbara delen av skärmen motsvarar iPhone 6/6S/7/8 och inte plus. Skärmen är för liten. Minnet från början skulle ha varit 256. Snabbladdaren följer inte med. BT hörlurar följer inte med. Trådlös laddare följer inte med. .... För att denna mobil skall verka vara mycket annorlunda har man sparat på den fula kanten på 8:an. Där kunde man helt enkelt minska på kanten eller använda kantlös design utan amoled skärm. .....
 • Perfekt
  1 månad sedan
  iPhone X är ett mästerverk!

  Har haft min iPhone X i tre dagar och gillar den mer och mer för varje dag. OLED skärmen från Samsung är fenomenal, stor skillnad från min förra iPhone 7 Plus. Telefon är väl uttänkt och mycket snabb. Allting hänger ihop och den går så mjukt när man ska byta appar, gå till hemmenyn osv.

  Nu efter senaste uppdateringen iOS 11.2.1 går den ännu bättre.

  Detta är den bästa Apple telefonen någonsin! Klart full pott.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  ”Nu är det ju så att den kostar 5000 mer!”

  Vill man ha det bästa får man betala för det också, vad är det för konstigt med det?
 • Dålig
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  ”om den hade kostat lika mycket som S8 så hade denna varit bäst”

  Nu är det ju så att den kostar 5000 mer!
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Väldigt nöjd, gillar det nya konceptet fruktansvärt mycket.

  Positivt

  Skärmen
  Batteritiden
  Design/hårdvara
  iOS
  Kameran
  Snabbheten och flytet i systemet
  Face-id

  Negativt

  Alla appar är inte optimerade
  Köpa till snabbladdare..
  Lite buggig ibland
  Priset

  Nöjd överlag, helt klart en bra telefon.
 • Bra
  1 månad sedan
  Har haft min iPhone X sedan 29 nov och jag måste säga det att denna telefon är ett mästerverk. Face ID underlättar på vissa håll med försvårar på andra då andra appar inte har infört stödet än. Bank ID är en sådana app. TrueDepth kameran är helt otrolig, vilka fina bilder man kan ta.

  Varför ger jag inte fullpott? Orsaken är Bluetooth. iPhone X har stora problem med BT när man skall stream musik från olika källor. Jag personligen har ett case öppna med Apple och det har gått så långt att t.o.m Apple’s huvudkontor har tagit kontakt med mig för att lösa detta problem. Av mina 10 BT enheter så är det bara 5 av dem som funkar, resten har olika bekymmer i form av skrapljud, återkommande disconnections m.m.

  Hoppas de löser det snart genom en uppdatering.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Utan tvekan den bästa teknikpryl jag någonsin kommit i kontakt med. Extremt hög kvalitet och prestanda. FaceID fungerar otroligt bra och det är genialiskt att Apple lyckats skapa en så användarvänlig upplevelse utan hemknapp.

  För att inte tala om skärmen eller kameran, fantastiskt! I mitt tycke är 11500kr prisvärt. Att lägga 8k på en Samsung s8 eller iPhone 8 känns som ett rån i jämförelse.
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Som referenspunkt: Haft alla iPhone (även den första som inte såldes i norden). Även haft en uppsjö android och div. andra plattformar.

  Ska hålla mig kort och till koncis så gott det går:

  FaceID - något nödvändigt ont då mer skärm ska in på mindre yta. Men till vardags så märks att den är långsammare, missar avläsningen oftare än TouchID. Troligen på grund av fel vinkel (ex när den ligger på bordet, eller när man har den för nära ansiktet när linserna inte är i).

  Portrait mode - helt horribelt dåligt på 9 av 10 bilder. Ser ut som ett billigt photoshopjobb med dålig segmentering av objektet och bakgrunden som ska blurras ut.

  Ingen hemknapp - saknar inte det minsta. Anser multitasking går betydligt enklare med gester. Men controll center är hopplöst omständigt att nå.

  Skärm - Uppskattar touch-to-wake. Gillar även att den upptar mesta delen av framsidan nu (välkommen till 2017 Apple!). Hade gärna sett en inställning för always-on-tid nu när det ändå är en oled vi snackar om.

  Batteri - Bättre än på de tidigare iPhone:arna jag haft (möjligen iphone 8+ undantaget). Snålt att inte skicka med en snabbladdare!

  Pris - Skamligt högt. Hur mycket nytt har de egentligen presenterat? Hutlösa pengar för att byta trasig fram- eller baksida! Överväger att lämna appleteträsket snart då de överprisar och slänger in onödiga funktioner och felprioriterar hej vilt över hela produktsortimentet. Men så är jag kanske inte average Joe som faktiskt tycks vara deras mest prioriterade målgrupp.
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Har haft min iPhone X i snart en månad och hittills är jag väldigt nöjd!
  Tänkte köra + och -

  Positiva saker:
  + Design och kvalité. Design är alltid en smakfråga men enligt mig är den riktigt snygg och har bäst byggkvalite av alla telefoner. Glas och rostfritt stål, inte aluminium som de flesta andra tillverkare använder sig av. Högtalar gallret är även i samma färg och så gör även "kamera-ramen". ALLT är tipptopp.

  + Skärmen. Jag tycker att skärmen är har riktigt trevliga färger och blir tillräckligt ljus. Har aldrig haft problem med att jag inte ser, även i starkt solljus. Oled är uppskattat, svart är svart.

  + Kameran

  Fortsättning följer inom kort...
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Om denna telefon hade kostat som en S8:a hade den haft bättre betyg än den telefonen.
  Grym!
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Jag köpte den från telenor och hade innan en samsung Galaxy s7 Edge och nu jag kom tillbaka till iPhone men denna gången iPhone X 64GB.
  Väldigt nöjd även det var lite svårt för mig i början sen jag älskade det mycket snabbt också jag använder inte mycket nya funktioner men jag känner mer tryggare på allt.
 • Usel
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Fick min iPhone X via jobbet för två veckor sen. Rädd att även denna iPhone (likt många tidigare vi haft) har kvalitetsproblem med ömtålig skärm och batterier som havererar.

  Har haft iPhone 5s, iPhone 7 via jobbet tidigare. Privat har jag haft LG G2, LG G4, Huawei P10.

  Varför är jag inte nöjd:
  -Jag vill ha två sim-kort i samma mobil.
  -Jag vill ha möjlighet att sätta i SD-kort (har massor med filmer sparade på SD-kort som är lätta att ta med).
  -Jag vill slippa göra en massa omstarter när telefonen hänger sig (händer aldrig på min Huawei P10)
  -Jag vill ha en bakåtknapp.
  -Jag vill inte ha en ful kamera som sticker ut en massa på baksidan.
  -Jag vill ha möjlighet att utforma objekten (storlek och utseende) på skärmen precis som jag vill ha dem (kalender, mailbox, andra widgets)
  -Jag vill kunna loopa skärmar istället för att behöva scrolla 8 sidor i sidled.
  -Jag vill ha ett 3,5 mm uttag så väljer jag själv om jag vill köra med tråd eller trådlöst.

  Att man avskaffat hemknapp och touch-id tillför inget, bara försämringar enligt mig.

  Apple låser in en massa människor i deras system som tyvärr inte inser att det finns så mycket bättre produkter på marknaden.
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  En fräsch och ny milstolpe i Apples nya designspråk. När jag började swipea omkring i menyerna så kan jag lugnt säga att jag inte bryr mig ett knyst över att hemknappen försvann. Det är en sådan mjuk och effektiv övergång i multitaskingen vilket för mig är telefonens höjdpunkt. Batteritiden är suverän när man använder den svarta bakgrundsbilder för att spara ytterligare lite mer batteri tack vare OLED-displayen, då ingen energi krävs för att lysa upp den svarta bakgrunden. Tidigare använde jag en iPhone 6S och brukade stänga av apparna jämt av vana för att jag trodde att jag skulle spara batteri. Faktum är att det inre gör någon skillnad i batteriförbrukningen enligt Apple så jag slutade bry mig om att stänga av dem... Man upptäcker direkt att det är mer tidskrävande än för respektive iPhone-modeller. Det ändrade min syn på att låta apparna vara i bakgrunden. Batteriet har levt på i 24 timmar med 35% kvar vid vanlig användning, suveränt. Älskar också att de införde den klassiska stålramen tillbaka från den första iPhonen vilket ger ett bättre och robustare kvalitetsintryck. Det som inte är bra just nu, men som kan komma att förbättras genom uppdateringar i mjukvaran är möjligheten att få ner kontrollcenter genom en swipe i nedre högra hörnet i och med den långa och okonventionella displayen. Störst problem med designen är att man lätt kan ta skärmdumpar av misstag då båda volymknapparna är centrerade i höjdled med låsknappen på andra sidan. Antar att det blir något man lär sig att undvika med tiden. Även 60 fps i 4K med 2x optisk zoom är en enorm bonus. Rekommenderar starkt denna telefon då nackdelarna är betydligt mindre än fördelarna i dess form och funktion.

  För de som ger tummen upp på en saltig review är ju naturligtvis Android fanboys som gör allt för att kunna trycka ner på Apple...
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Underbar skärm och kamera, Face ID fungerar klockrent. Var lite rädd att skärmen skulle kännas för långsmal men det gör den inte alls.
 • Dålig
  2 mån sedan
  Kom från en Google pixel och förväntar mig mycket från denna iPhone X men instämmer med vad flera andra säger. Absolut inte värd pengarna och kommer inte ens i närheten av hur android telefoner presterar för halva priset.
  Face-id fungerar sådär och att hemknappen är borttagen känns bara dumt. Klumpigt och onödigt komplicerat att navigera utan den i iOS.

  Bytte den till en pixel 2 och ångrar det inte en sekund.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Bästa iphonen till dags datum, alla nya funktioner fungerar som annonserat och alla som betygsätter med 1 stjärna är förmodligen bara avundsjuka och/eller fattiglappar.

  BankID fungerar som vanligt, det är bara struntprat att det ej skulle fungera.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Tillbaka till iOS efter ett år med android. Gillar båda operativsystemen. De har båda sina för- och nackdelar. Hårdvarumässigt är dock denna telefonen på topp. Den nya interaktionen med gränssnittet (utan knappk) flyter på som man kan förvänta sig av Apple. Föredrar helt klart edge-to-edge framför hemknapp. Supernöjd.
 • Usel
  2 mån sedan
  blev påtvingad en av arbetsgivaren. Vilket skräp. Långsam upplåsning jämfört med fingeravtrycksläsare och kameran sitter utanpå så det skaver i byxor. Blir tokvarm när man spelar och batteriet verkar sämre än tidigare modeller.
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Grym!

  Perfekt form, snabb som attan och riktigt bra skärm.
  Riktigt läcker design, nu känns det som en annan era inom Apple.
  "Knappen", är borta. Tycker helt klart det är skönare utan.
  Fyller mina behov med råge.
  Kameran är riktigt bra, filma 4k i 60fps...inte illa!
  Roliga feauters med de nya emiojs som läser av ditt ansikte.

  En stjärna minus tycker jag då den har ett saftigt pris.
 • Usel
  2 mån sedan
  Blä, blä, blä. Ful som stryk är den!
  Funktionsmässigt är det heller ingenting som sticker ut förutom 3D ansiktsigenkänning. Prestandamässigt ligger den i klass med kinatelefoner för 2000 kr. Kameran är förvisso bra, men den sticker ut och sitter inte ens i mitten. Vad fan tänkte Apple med den här överprisade skitmobilen?

  Nej, de enda som köper denna är blinda Apple-zombies som gladeligen pungar upp över 11000 kr för att få visa andra att de har pengar...
 • 2 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Bra
  2 mån sedan
  Ok objektivt! utan att ha råd att äga en X
  Så kanske vi börjar snacka ytterligheter om man kan låsa upp Facei id på 400 ms eller ,300 ms. enligt Huawei.
  Men klarar den inte BankID så har Apple problem..
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Jag är en inbiten android-användare sedan flera år tillbaka (nu senast S8:an) Men bestämde mig nu att testa något helt nytt. Jag säger bara en sak WOW!
  Har testat tidigare Iphone-modeller, men denna är något alldeles extra.

  + Skärmen
  + Kameran
  + Byggmaterialet (stål och glas) osar kvalitet, och den är snygg
  + Face id fungerar bra
  + Hemknappen har ersatt med svepningar, (gillar skarpt)
  + Trådlös laddning
  + Telefonen flyter på bra och snabbt med iOS
  + Batteritiden är riktigt bra, mycket bättre än på min S8:a.

  - Priset, 11 499:- är på gränsen.
  - Tillbehören, hörlurarna borde ha varit snäppet vassare, "snabbladdning" borde medfölja.

  Nej men jag är helt såld på denna telefon! jag rekommenderar till köp om du har råd att lägga så mycket pengar på en telefon. Helt klart bästa telefonen på marknaden just nu och absolut den bästa jag haft. Bra jobbat Apple!
 • Dålig
  2 mån sedan
  Överprisad och håller inte mot androids topp modeler.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Grymt bra telefon. Kan inte förvänta sig annat i den här prisklassen.
  Face id och trådlös laddning stort plus. Väntar dock på att bank id ska stödja face id.
 • 2 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Roligaste iPhonen hittills.

  + Face ID fungerar bra 95% av gångerna. Krånglar för mig bara på morgonen när halva mitt ansikte är nere i kudden.
  + Qi laddning. Skönt att slippa leta efter kabeln på golvet sent på natten.
  + Snabb
  + Svepa för att komma hem och multitask svep (dra vänster/höger) för att gå mellan appar är väldigt mycket skönare och snabbare än gamla systemet
  + Mycket fin skärm. ”Notch”-en stör mig inte förutom när jag kollar på en bild eller något och det hamnar under den.
  + Känns väldigt premium att hålla. Skön vikt, känns robust runt om.

  - Baksidan är av glas. Rekommenderar därför att använda ett skal eller skaffa AppleCare. Dyrt som fan att fixa om baksidan spricker.
  - Control Center uppe till höger är extremt oanvändbart (kan fixas via uppdatering dock om Apple känner för det)
  - I lådan får man fortfarande en 5W laddare
  - Även om jag är väldigt nöjd med den tycker jag priset är lite högt. 9999 vore bättre.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Haft telefonen i ca två veckor och kan bara säga att den är väl värd sitt pris om du vill ha det bästa. För det är precis vad du får :)
 • Usel
  3 mån sedan
  sinnessjukt sämst produkt. 12 tusen för en telefon. som är sämre än de flesta android telefoner. ingen. fingerprint. ingen headphonejack. värdelöst för musik älskare.
 • Acceptabel
  3 mån sedan
  Det här är en bra mobil med bra kamera och bra skärm. Extremt skör, se upp! Gäller även baksidan, lagning blir DYR. Snabb processor men det har även konkurrenterna. Mobilen är alltför dyr och absolut inte värd pengarna. Den är icke prisvärd. Välj en premiumandroid istället eller en enklare Iphone.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Bästa iPhonen hittills! Äntligen något helt nytt från Apple. Inga problem att vänja sig av med hemknappen, snabbt och smidigt att svepa på skärmen istället. Utmärkta kameror, bästa på marknaden. FaceID fungerar perfekt även när det är kolsvart. Skönt att kunna låsa upp telefonen även med våta händer eller handskar på. Skärmen är riktigt grym, bra färger och äkta svärta. Man tänker inte alls på "flärpen", den integrerar snyggt i skärmen. Ni som gnäller på priset - köp er en slit-och-släng-plast-Android istället. Man får vad man betalar för.
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Telefonen är helt underbar. Supervass!

  Face-id klockrent
  Skärmen är fruktansvärt snabb tillsammans med iOS. Allt flyter kanon
  Kamerorna har allt

  Kan tyckas enögd men är helt frälst.
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Har nu använt X:en en vecka!

  + skärmen
  + nya svepgesterna
  + faceID
  + byggmaterialet, kvalitetskänslan
  + bättre batteritid
  + känns modern

  - flärpen som sticker ner på skärmen, men man vänjer sig
  - lite buggar i iOS men det blir väll bättre med uppdateringar
  - priset, är verkligen på smärtgränsen

  Detta är nog den bästa på marknaden just nu, är man beredd att betala priset tycker jag
  Du ska köpa den!
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Känns kvalité rakt igenom, som att hålla i en guldtacka. Skärmen är fantastisk. Batteriet är godkänt och kan vara upp till 2 dagar. TouchID funkar inte med blöta fingrar, men det gör FaceID. Men ibland som när man är för nära eller den ligger på ett bord framför en så inser man svagheterna. Man lär sig.

  + Snabb
  + Skärmen
  + Nya gestures som är snabbare än en knapp
  + Känns som framtiden

  - Flärpen
  - Vaggar fram och tillbaka på ett bord pga kameran
  - FaceID är coolt, men långsammare än TouchID

  Jag är imponerad, även om den har sina svagheter. I framtidsvisioner visade de telefoner med skärm över hela framsidan. Nu är framtiden här.
 • Ganska bra
  3 mån sedan
  OLED-panelen är bra och fyller nästan hela skärmen. Hacket i skärmens övre del gör att storleken 5,8 är missvisande - tänk i stället samma bredd som Iphone 6/7/8(S) men att webbläsaren har ca 13% användbart utrymme på höjden. Bilder och video får ofta inte får någon fördel pga. bildförhållandet. Annars är storleken ganska lagom att både ha i fickan och hålla i. Däremot så känns den lite för tung. Face-id fungerar förvånansvärt träffsäkert men har lite för lång fördröjning, ca 1 sekund. Tyvärr så gillar jag inte upplåsningen, man måste först lyfta telefonen eller trycka på skärmen för att väcka den, därefter rikta den mot ansiktet och därefter svepa upp från underkanten för att komma till hemskärmen. Om man har den på skrivbordet måste man också luta sig fram över telefonen för att face-id-kameran skall se ansiktet. Svepningen från nederkanten av skärmen känns lite osäkert när man håller den med en hand pga. den högre vikten - tappar man den på hårt underlag så är det tydligen stor risk att skärm eller glasbaksida spricker och den är väldigt dyrt att reparera så ett skal är ett måste.

  Det lilla jag testat kamerorna så verkar de bra. De har något överdrivna färger vilket jag faktiskt tycker om. Iphone X är förutom Samsung Note 8 den enda mobiltelefonen med dubbla kameror som bägge har optiskt bildstabilisering.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Gick från 5S till iPhone X. Gråter när jag jämför skärmarna :)
  Det första jag gjorde var att påminna utvecklare till respektive app att uppdatera sina appar.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Haft telefonen i 3 dagar nu och hittills är det så nära perfektion jag kommit i smartphone-världen.

  FaceID funkar klockrent, även i mörker och när man vant sig vid att inte behöva använda TouchID är detta så mycket smidigare och bättre.

  Att hemknappen är borttagen är magiskt och det tog inte lång tid innan man vande sig vid att swipa istället för att trycka. Jag vill aldrig mer ha en hemknapp.

  Jag gick ifrån en 7:a och skärmstorleken samt att de vidrigt fula kanterna över och under skärmen är borttagna är nog det jag älskar mest med X.

  Jag har ingenting att klaga på hittills. Visst kunde väl Apple bjussat på en trådlös laddningsplatta men det var inte heller direkt förvånande att de inte gjorde det.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  iPhone X är generellt den bästa telefonen som finns just nu. Den bästa skärmteknologin på någon smartphone, de bästa kamerorna med hög dynamic range, kontrast, och klara färger. Bilder från den här telefonen blir fantastiska.
  Bak-kameran klarar video i både 1080p i 240 FPS, och 4K i 60 FPS. Det finns ingen annan telefon som kan göra det än.

  Den större anledningen till att det är möjligt med en så bra kamera i en telefon, är den nya processorn i iPhone X. Den här telefonen är 2x snabbare än den snabbaste konkurrenten i Android-världen.

  De fula, svarta/vita kanterna på framsidan av telefonen är äntligen nästa helt borta, och har ersätts av ännu mer skärm i en redan liten telefon. Det här gör att telefonen äntligen ser väldigt modern ut, jämfört med andra konkurrenter som t.ex. Galaxy S8.
  Borttagningen av hemknappen är väldigt mycket mer positivt än jag trodde. Efter att jag använt de nya gest-funktionerna istället för att trycka på en knapp för att gå till hemskärmen, känns en hemknapp onaturlig att använda i jämförelse.

  Alla nya sensorer på framsidan av telefonen gör Face ID tillgängligt. Det är en helt ny teknologi som läser av ditt ansikte i 3D med hjälp av IR-sensorer. Det är såhär du nu låser upp din telefon - titta på den, så är den upplåst. Det fungerar även i mörker.
  Om man jämför säkerheten mellan det tidigare Touch ID och nuvarande Face ID, är det 1/50 000 chans att en slumpmässig person kan låsa upp din telefon med sitt fingeravtryck. Med Face ID är chansen 1/1 000 000. För alla foliehattar där ute, lagras all information på din telefon, och skickas inte till Apples databas för att spionera på dig...
  Jag har använt Face ID i ungefär en vecka nu, och det har varit förvånansvärt positivt.

  Den nya glas-baksidan gör också trådlös laddning möjligt, vilket många gillar.

  Med alla dessa funktioner kommer onekligen en större prislapp. När man vill ha det bästa, kostar det mer. Väldigt många klagar på priset, medan telefonen såldes ut i hela världen på 20 minuter. Det finns gott om folk som vill ha det bästa, och är redo att betala för det. Om du inte är en av de personerna finns det hundratals andra smartphone-modeller att välja mellan! :)
 • 3 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 3 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning