Kategorier
Prisjakt

Hövding 2.0

Hövding 2.0

  • Passform: Herr, Dam
  • Junior/Senior: Senior
  • Användningsområde: Stad/Pendling
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Hövding 2.0

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
3.1 / 5
(16 omdömen)
5
(4)4
(4)3
(3)2
(2)1
(3)
Sorterat efter datum
l
linneakleen

69 omdömen

ett år sedan
Har använt den sen i somras så cirka 3 månader nu. + skönt att slippa hjälm på huvudet + enklare att ha på sig en bra mössa + bra batteritid- inte behövt ladda än och använt flera ggr i veckan (cyklar ca 3 km/dag) + man slipper ha halsduk, hjälmen funkar bra. + den ska ju skydda bättre än en vanlig hjälm + än har den inte löst ut spontant - helt värdelös om man har ryggsäck. Om jag har en 30l väska på ryggen och vill att ryggsäcken ska sitta bra, högt upp, så tar Hövding emot och gör att jag måste sitta väldigt framåtlutad och har svårt att titta upp. - svårt med storlek. Beställde på nätet storlek M men fick skicka tillbaka och ta stolen S istället. Tyckte inte att Hövdings storleksguide var så bra. - tung, väger ändå en del. Både att ha på sig och sen att släpa runt på varje dag. - man måste bära runt på den. Vilket gör att jag tar min vanliga hjälm ibland ändå, den kan jag låsa fast på cykeln. Och den väger mindre om jag måste bära med mig den. På ett sätt är jag ändå nöjd med köpet. Det finns inte supermånga födelar med en vanlig hjälm heller. Har man en dyr, vanlig hjälm vill man klart inte låsa fast den på cykeln heller. Använder man inte hjälm sen innan så kan jag förstå att Hövding är tilltalande. Trivs man däremot med sin vanliga hjälm så hade jag nog tvekat på att lägga ut 2500 på en Hövding.
E
Eriksn

9 omdömen

ett år sedan*
Uppdaterad se längst ner. Exploderade bara en månad gammal utan att ens vara aktiverad, företag vägrade reklamation och verkade inte ens intresserade av att ha tillbaks den för att se vad som var fel. Ett riktigt dyrt köp som inte känns särskilt säkert. Uppdatering: Företagets chef återkom efter sommaren, tog in produkten för analys, bad om ursäkt för deras kundtjänstoch skickade en ny model som känns stabilare och har en annan aktiveringsmekanism. Hoppas den fungerar :)
*Redigerades ett år sedan
o
one_andy

42 omdömen

ett år sedan*
Köp i april 2019 för 2250 kr, på 25% rea, då är den värd priset, men det visar sig inte förrän den dag jag trillar. Svårt med rätt storlek, köpte dock M för att kunna ha den med halsduk under på vintern. Används när jag scootrar. Har ännu inte löst ut utan orsak, även fast att jag ofta ”hoppar” runt med min scooter.
*Redigerades ett år sedan
m
maxkraft

3 omdömen

ett år sedan
Löste ut för mig utan anledning när jag satte ner foten. Försämrar sikten avsevärt bakåt då det blir svårare att röra på huvudet. Med hövding så kan jag inte se mig runt på samma sätt som med vanlig hjälm. Kan faktiskt inte rekommendera hövding till någon då produkten inte upplevs som färdigutvecklad.
s
skabby404

48 omdömen

ett år sedan
+ *Slipper förstöra frisyren *Tar liten plats att packa ner *Använder hellre denna än cykelhjälm till vardags *Bra batteritid - *Dyr *Har vid ett flertal tillfällen satt på sig när jag hållit den i handen för att något magnetiskt kommit nära där man klickar på den. Läskigt. *Omöjligt att återanvända efter den löst ut och relativt långsamt förfarande att få en ny efter att den löst ut, men med tilläggsförsäkring (200kr/år ish) får man det gratis i alla fall. *Varmt runt halsen *Tung bak, vilket gör att den ofta trycker fram på halsen vilket är obekvämt *Dragkedjan hakar ofta upp sig när man ska ta av den. Störande. *Skyddar inte om man skulle köra in i något utstickande som ex. en skylt, stolpe, persienn etc. Skyddar bara mot själva fallet. Rekommenderas endast för den fåfänga stadscyklisten.
e
enginolo

50 omdömen

ett år sedan
Fuktigt. Inte skön att ha på sig när du är nyrakad. Löste ut när jag gjorde en häftig inbromsning. Ljudet från explosionen fick mina öron att ringa. Ganska värdelös produkt som kan vara livsfarlig och ge permanent hörselnedsättning. Svindyr att köpa ny efter att den löst ut.
B
Borggren4

1 omdöme

2 år sedan
Är nöjd, smidigare och ser bättre ut än vanlig hjälm.
vurt
vurt

81 omdömen

3 år sedan*
Plus: * Slipper hjälm * Säkrare än hjälm * Bra att någon tar hjälmkonceptet vidare Minus: * Inte jättebekväm, mer än vad som kanske framgår på bilder man ser (finns väl ingen bild på baksidan, vad jag kunnat se). * Känns lite mer begränsat att titta åt sidorna då den tar i både mot haka, hals och bakhuvud. jag har large, samt har jag kort hals vilket såklart kan inverka. * Dyr * Ser okej ut med jacka, måste se rätt lustigt ut på sommaren, och folk kommer säkert glo. Slutsats: rekommenderas endast om man vet med sig att man kommer strunta i hjälmen för man ogillar att ha på sig det av olika anledningar. Jag kommer ha den på mig när det är lite kallare och man kan ha jacka, men troligen inte annars. Man kan ifrågasätta designen på olika sätt. Te.x att den trycker upp mot bakhuvudet, hade önskat att den satt längre ned där bak så den inte trycker mot bakhuvudet. Kanske passar den bättre för de människor som har jättelång hals. Update: av någon anledning så smällde min av när jag skulle ta på mig den. Det blir en ordentlig smäll som säkert kan ge hörselskador, det är som ett pistolskott nära örat. Jag fick dock en ny vilket var seriöst och bra gjort av företaget. Den nya har en lite nättare design, gillar den bättre. Dock är man numera lite rädd när man tar den på sig, jag antar dock att det som hände mig är något som definitivt inte hör till det normala. Fick ingen klarhet i varför den blåstes upp.
*Redigerades 2 år sedan
J
Jonobe

2 omdömen

2 år sedan
Rekommenderas verkligen inte om man inte har en cykel med väldigt rak sittställning. Min hövding kändes bra i affären men komforten är fullständigt urusel med min stadshybrid som ej har aggressiv sittställning. Piggen i nacken tar emot så man får kämpa för att hålla upp huvudet, alternativt vara nöjd med att cykla med ögonen mot marken. Att komforten är så beroende av cykeltyp framgår inte i produktbeskrivningen eller på hemsidan, står endast att komforten kan bli sämre med en racer (vilket min pendlingscykel definitivt inte är). Returer accepteras ej då produkten är aktiverad.
DanielBäckström
DanielBäckström

54 omdömen

2 år sedan
Jag vet att det är säkert och smart att ha hjälm men man kan inte annat än att känna sig som en tönt när man möter nån. Med Hövding 2.0 är det 8 gånger säkrare och man kan ha lite värdighet när man cyklar. Jag har bara använt min på vintern när det varit smällkallt. Jackans krage går inte att stänga helt men jag använder en buff om halsen och stänger kragen så gott det går. Det är lite känslan av att ha stelopererat nacken och man glider runt med stödkrage. Borde vara bättre ju mindre kläder man har. Jag är i alla fall nöjd än så länge. Den är rätt dyr ändå så släng inga onödiga pengar på skal, det följer med ett svart.
Sida 1