Kategorier
Prisjakt

Jays j-Jays

Jays j-Jays

  • Hörlursdesign: In-ear
  • Fästanordning: Hörselgång
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Jays j-Jays

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
O
Orclas

7 omdömen

11 år sedan*
EDIT: Efter samtal med Jays mycket trevliga kundtjänst har de erbjudit ersättningslurar basis 2 års garanti. De berättade också att de bytt material i kablarna och att de flesta J-Jays som nu finns ute i butik bör vara med det nya kabelmaterialet. Basis ovanstående åker betyget upp ordentligt. Jag har nu haft de här lurarna i ett drygt år och det finns en enstaka sak som ger dom dåligt betyg - kablarna. Sammanfattning: + ljud + passform (i mina öron iaf) - stela kablar efter ett drygt år (trippelminus för det) Det var inte så från början, men nu är kablarna (använder kort kabel + SE telefonsladd) så oerhört stela att de börjar bli jobbiga att använda och behöver bytas. De skaver mot kläder, vilket gör att ljud fortplantar sig till luren, och om man inte vrider/spänner bak kabeln så ser man ut som en idiot när man bär dem med kablarna framför halsen - de sticker ut som två bångstyriga bågar. Betyget hålls annars upp av ljudet. Jag har ingen perfekt källa, och har inte testat så många andra lurar, men jag jobbade en gång i tiden med hi-fi och jag litar på mina öron. Det är bra bas, utan att vara överdriven, och i övrigt en god tonal balans. Ni som är ljudintresserade förstår nog vad jag menar när jag säger att man inte tänker på ljudet, vilket för mig är en indikation på bra ljud. Med large propparna sitter de som gjutna i mina öron. Eller rättare sagt gjorde tills kablarna stelnade till, vilket gör att de stundtals vrider proppen ur örat. Har inte haft några problem med ludd, men förvarar å andra sidan inte lurarna i fickan (antingen i örat, eller i skrivbordet hemma eller på jobbet). Betyget skulle vara ett helt annat med en fungerande kabel.
*Redigerades 11 år sedan
Jimmy
Jimmy

15 omdömen

11 år sedan*
Kan inte säga att jag är överdrivet imponerade av dessa lurar. Inte för det priset som de säljs för. Hade tidigare ett par V-Moda Bass Freq som levererade ett riktigt bra ljud för att vara så billiga som de är (har dock börjat glappa i sladden), och faktum är att j-Jays låter betydligt sämre. Basen är inte alls lika fyllig som V-modan och ställer jag upp basen i min iPhone så distar det bara. Men visst, helt kassa är de ju inte, och när man vant sig vid dem så är de helt ok. Vet inte alls hur övriga användare kan tycka att det är mycket bas i dessa lurar, när det är nästan tvärt om. Vidare till en bedömning av sladden till lurarna, som är tvådelad. En kort sladd som man kan använda om man har sin spelare i bröstfickan, eller får man skarva den med en betydligt längre sladd (som nästan är FÖR lång) som följer med. Har läst att j-Jays har haft problem med glapp i sladden, så det återstår att se om man blir drabbad. Själva lurarna sitter bra, och det följer med lite extra tillbehör som olika storlekar på kuddarna och en fördelare så två personer kan lyssna på samma musik samtidigt genom att koppla in extra lurar. Allt som allt... finns det nog bättre lurar för den kräsne om man vill ha ett bättre spektrum mellan bas och diskant ;)
*Redigerades 11 år sedan
shapic
shapic

54 omdömen

12 år sedan*
EXTREMT dov bas, och alldeles för mycket bas. Dessutom oerhört vek diskant. Förstör vilken låt som helst. Ett annat gigantiskt problem: Sladdarna som går till vardera hörlurarna generar något slags brus. När man går och sladdarna skaver lite mot tröjan eller liknande så brusar det i hörlurarna. Kanske kass isolering, men hursomhelst oanvändbart.
*Redigerades 12 år sedan
J
Jayho

17 omdömen

13 år sedan*
Riktigt bra hörlurar om man ser på ljudet, lite dov bas kanske men ingenting som jag stör mig på. Det tråkiga är att när man snurrar sladden runt iPoden så att själva kontakten blir "böjd" så slits den ut, dvs börjar glappa i sladden där den går in i 3.5mm kontakten. Detta hände först med förlängningssladden, så jag sket i den och började ha iPoden i bröstfickan där den korta sladden räcker till örat. Men sen började även den sladden glappa, så jag köpte ett par cx400 istället. Hoppas dessa håller bättre.
*Redigerades 13 år sedan
s
sandos

133 omdömen

13 år sedan*
Wow, jag säger bara en sak: BAS! Om du gillar bas så gillar du nog dessa. Problemet är väl kanske att det låter för dovt, nästan förvrängt (jag undrar om inte dessa lurar har en "peak" någonstans i basregistret vilket ger en känsla av bas, men att den inte återger all bas likadant?) Första intrycket av dessa efter att ha vant sig vid cx-300 var faktiskt: "Vad fan är det för fel på de?". Det låter helt enkelt fel jämfört med cx-300. Några minuter senare hade man ifos vant sig, och då lät det helt enkelt bara som väldigt mycket bas. Jag skulle dock ta cx-300 istället. Komforten vinner dock j-jays lätt på: elementen är kanske hälften så stora som hos sennheiser, och de kan vara trixigt att få in de bra, samt att få cx-300 att sitta kvar. j-jays verkar sitta mycket bättre. Man fick med 4 sleeves totalt (1 på, 3 i lådan), osäker på antal storlekar.
*Redigerades 13 år sedan
s
svanbo

99 omdömen

14 år sedan*
Svårt att sätta betyg när man hört d-Jays och q-Jays som är enormt mycket bättre. Men för priset får de anses bra. Skulle dock rekommendera att man lägger några extra hundralappar om man kan och köper d-Jays som är långt mycket bättre.
*Redigerades 14 år sedan
C
Condemnation

1 omdöme

14 år sedan*
Först och främst är mitt betyg egentligen 8,5! :-) Efter att ha tappat bort mina Sennheiser cx300 så letade jag nya lurar och kom över ett par j-jays. Så jag tänkte att en jämförelse kunde vara till hjälp! Med min EQ på normal på min mp3 (iriver 799) så var cx300 helt klart bättre. Varför? Inte så dovt ljud, j-jays har en dov och "basig" ljudbild. cx300 är ljusare, klarare. Problemet med Cx300 är att mellanregistret är lite svagt, så jag fick trixa med min EQ lite, slutsumman är att basen blev kanon, mellanregistret helt ok och diskanten bra. Dock skar diskanten lite i öronen ibland. Med j-jays behövde jag i princip bara öka diskanten och, voila! Underbart ljud, allt, bas, mellanregister, diskant blev bättre. Så, j-jays har bättre mellanregister och diskant (mycket fin diskant som inte skär alls) än cx300 OM man ändrar lite på sin EQ. Cx300 har LITE bättre bas, men knappt märkbart. Passformen är bättre på j-jays och de brusar dessutom inte lika mycket i bakgrunden. Så vilken ska man köpa? Har du pengarna så lägg de på j-jays, men du blir INTE missnöjd med CX300 heller som är grymt prisvärda.
*Redigerades 14 år sedan
I
Indicum

8 omdömen

14 år sedan*
Lillebror kan också rocka! Jag har haft dessa lurar i ca 3 månader och de har fungerat klanderfritt både hemma i förstärkaren och ute på stan i mobilen och MDn. Ljudet är klart och stort, lättlyssnat och behagligt utan att kännas sådär tunt och platt som det blir med billigare lurar. Nu är iofs inte j-JAYS marknadens billigaste lurar (lägsta pris just nu: 449:-) och det är väl det som talar emot dem. En snabb jämförelse med en annan in-ear lur; EP-630 som är grymt populär så skulle jag våga påstå att båda två är lika lättlyssnade men j-JAYS är bekvämare och har det lilla extra i ljudspektrumet. Det viktigaste i detta segmentet är egentligen uthållighet, med andra ord; hur mycket misshandel lurarna tål. Därför har jag lämnat över mina lurar till en vän som är ökänd för att slakta hörlurar genom sitt vardagliga och stressiga användande. Det ska bli intressant att se hur det slutar. Sammanfattningsvis: Mycket lur för pengarna, bra val av sladd som håller mikrofonin nere. Förhoppningsvis ett par slitvargar precis som storebror d-JAYS. Rekommenderas! Men prova först så att du gillar hur de sitter i öronen (mycket individuellt hur detta uppfattas). Och så att DU tycker om ljudbilden, vissa vill ha ett transparent ljud och andra vill ha en dunkande bas som helt enkelt dominerar ljudbilden. EQ:n är din hjälp om så skulle vara fallet! Mvh, Alexander Holm
*Redigerades 14 år sedan
b
bigman

1 omdöme

14 år sedan*
Behövs bara tre ord för att sammanfatta dessa lurar. Helt underbart grymma. Spelar ingen roll vilken musik genre man väljer dessa lurar kan spela upp ljudet med bravur iallfall. Underbart klart ljud i hela luren, det enda kanske som fattas är det lilla exta basen som många vill ha.
*Redigerades 14 år sedan
s
sandpappa

35 omdömen

14 år sedan*
Grymm passform(det följer med flera olika storlekar på "sleevsen" som man stoppar i öronen) , bra balanserat ljud. Något för dom som vill ha mer än bara bas! Garanterat ett bra köp! Rekomenderas!
*Redigerades 14 år sedan
Sida 1