Prisjakt
Annons

Pennor

10 510 produkter

Sortera efter:

Pennor

Produkter inom denna kategori kan också kallas Penna.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om pennor

Det beror helt på vad du ska använda blyertspennan eller stiftpennan till. Om du ska skriva så är HB och 2B två populära alternativ. Den senare ger en lite mjukare och mörkare linje, men grafiten måste spetsas oftare. Vill du rita och skissa så beror hårdhetsgraden på vilken effekt du vill uppnå, exempelvis när du skuggar.

Kulspetspennor har normalt snabbtorkande bläck och mer känsla mot pappret. De ger en lite tunnare linje med mindre färg. Bläckpennor tenderar att ha en behaglig och mjuk känsla när man skriver, med ett blötare resultat som tar längre tid att torka. Mer bläck på pappret och en starkare färg helt enkelt.

Ett tips är att välja en blyertspenna eller stiftpenna med en typ av grafit som inte smetar ut så enkelt. Hårdare grafit, som H och 2H ger en tunnare linje än exempelvis HB, men du riskerar inte att grafiten dras ut över pappret lika lätt. Vill du skriva med bläck så ska du välja en kulspetspenna som torkar snabbt. Fisher Space Pen har trycksatta patroner i sina pennor som är både torra och fungerar på de flesta typer av papper.