Prisjakt

Mikrovågsugnar med Grill

611 produkter

Sortera efter:

Mikrovågsugnar

Produkter inom denna kategori kan också kallas Microugn och Microvågsugnar.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om microvågsugnar

Om du behöver en integrerad eller fristående modell, vilja tillagningsprogram och tiningsprogram du behöver, hur stor volym mikrovågsugnen ska ha samt den fysiska storleken.

Strålsäkerhetsmyndigheten skriver att mikrovågsugnar visserligen läcker en viss mängd mikrovågor, men att det inte finns några kända strålskyddsrelaterade risker med normal användning. Det förutsätter att mikrovågsugnen är hel och att den används på korrekt vis.

En mikrovågsugn är i sig själv inte farlig. Däremot kan det vara farligt att använda den med exempelvis aluminiumfolie, bestick av metall eller tallrikar som har guldinlägg. Anledningen är att metallen reflekterar mikrovågorna istället för att absorbera dem som vatten gör, och det gör att insidan kan smälta eller att det börjar brinna.

Det beror på vilka tallrikar och formar som du vill få plats med i mikrovågsugnen. Mät dina köksprylar och ta med måtten till en butik för att se vad som matchar dig bäst. Det finns modeller med volym upp till cirka 30 liter vilket är gott om plats för alla varianter av tallrikar och formar. En stor modell ger även bra med plats till lock.

Den integrerade mikrovågsugnen smälter in i köket och monteras i ett ledigt utrymme istället för ett skåp. De här modellerna är designade för att vara fasta och kan inte flyttas runt. Det kan däremot den fristående mikrovågsugnen som har små ben och kan placeras varhelst den får plats.

Beroende på vilken modell du väljer så kan du allt från att bara värma gårdagens rester till att göra knapriga pommes frittes och potatisklyftor. Många moderna modeller har olika tillagningsprogram för olika typer av rätter och drycker.

Det finns flera olika varianter och typer av mikrovågsugnar. Den klassiska modellen använder mikrovågor. Det finns även modeller som använder varmluft likt en airfryer eller varmluftsugn. Det finns även varianter som har grillfunktion och bakfunktion om du föredrar det.

Mikrovågsugnen använder mikrovågor för att hetta upp vatten och fett i maten. Det gör den genom att molekylerna rör sig och genom friktionen så uppstår värme. Ju mer vatten och fett som finns i maten, desto snabbare värms maten.