Prisjakt
Annons

LEGO

2 483 produkter

Sortera efter:

LEGO

Ska du köpa lego? Här hittar du nya och begagnade legoset ur populära serier som LEGO Star Wars, Technic, Friends, Ninjago och Harry Potter. Om du inte vill ha specifika legoset utan blandade klossar i samma eller olika färger så finns det i både stora och små lådor. Glöm inte den viktiga basplattan och tänk på att manualerna också finns på internet. Vill du bara se billigt och prissänkt lego på rea kan du välja det i filtret.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om LEGO

Namnet LEGO är en förkortning av de danska orden "leg" och "godt".

De flesta butiker säljer färdiga paket med LEGO. Men det finns ett fåtal platser som faktiskt har LEGO i lösvikt. Bland annat i de officiella LEGO-butikerna.

LEGO rekommenderar att man rengör de små platsbitarna i ljummet vatten med en maximal temperatur på 40 grader celsius. Om LEGO-bitarna är ordentligt smutsiga så kan du använda dig av ett milt diskmedel. Det är inte rekommenderat att du försöker göra rent LEGO-bitarna i diskmaskinen eller tvättmaskinen.

Om du vill ha den största utmaningen och bygga en massiv LEGO-byggsats så är det LEGO Art Världskarta som gäller. Byggsatsen omfattar hela 11 000 delar. Det är den i skrivande stund största byggsatsen någonsin från LEGO.

På andraplats hittar vi LEGO Titanic med 9 090 bitar och en totallängd på hela 135 centimeter när fartyget är färdigbyggt. Skalan är 1:200 och benämns av LEGO som "det ultimata byggprojektet".

Den tredje största byggsatsen är LEGO Colosseum med 9 036 bitar. Det här bygget består av tre våningar och har många detaljer som lär ta åtskilliga timmar att få rätt när du bläddrar i den tjocka instruktionsboken.

Andra stora byggsatser från LEGO är Millennium Falcon (7 541 bitar), Harry Potter Hogwarts slott (6 020 bitar), Creator Expert Taj Mahal (5 923 bitar) och Harry Potter Diagongränden (5 544 bitar).

Har du tappat bort den ack så viktiga bygginstruktionen till en LEGO-byggsats? Ingen fara! Du hittar instruktioner till byggsatser från 1996 och framåt på den officiella supportsidan hos LEGO.