Prisjakt
Annons

Elektrisk Knivslipar

25 produkter

Sortera efter:

  Knivslipar

  Produkter inom denna kategori kan också kallas Knivslip, Bryne och Brynstål.

  Saknar du någon produkt på Prisjakt?

  Frågor och svar om knivslipar

  Det finns två sätt att få tillbaka skärpan till eggen på din kniv. Om eggen inte är helt slut så kan du använda ett bryne för att fräscha upp den och ge tillbaka lite av skärpan. Brynet kan du använda varje gång du ska använda kniven för att alltid ha en fin egg att arbeta med.

  När ditt bryne inte ger ett skarpt resultat så är eggen slut. Den behöver slipas vilket betyder att du måste ta bort lite av stålet eller keramiken för att få tillbaka skärpan. Det gör du med en knivslip eller ännu hellre med slipstenar. Du kan även lämna in knivarna till en professionel knivslipare.

  När du använder en knivslip eller slipsten så tar du bort stål från kniven. Ett bryne fräschar bara upp eggen, men tar inte bort något material från bladet. Knivslipen/slipstenen använder du bara när eggen är helt slut medan ett bryne kan användas varje gång du ska använda kniven.

  En keramisk kniv har ett mycket hårt material till eggen som inte kan slipas lika enkelt som en kniv med blad av stål. Det enklaste du kan göra själv är att skaffa ett diamantbryne som hjälper till att fräscha upp eggen tills den är helt slut. När din keramiska kniv måste slipas rekommenderar vi att du skickar den till en professionell knivslipare som har rätt verktyg.

  Stålbryne är anpassat för europeiska knivar med trubbigare egg, keramiskt bryne fungerar även med japanska knivar med hårdare stål och diamantbryne fungerar till alla typer av knivar, även keramiska modeller.